Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

Αρθρο με video αφιερωμα για τον Ayrton Senna

Old 11-09-2010, 09:05 PM
  #1  
Moderator

Thread Starter
 
energetic's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Posts: 30,033
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Angry Αρθρο με video αφιερωμα για τον Ayrton Senna

A paradoxical legacy

http://www.youtube.com/watch?v=aNmqn3heGgE


I find it hard to believe that Mark Webber, following his off in Korea, could not have halted his Red Bull’s rolling rebound into traffic. Such use of the vehicle to inhibit a competitor outside the boundries of normal racing would demonstrate that Stirling Moss is correct in asserting that motor racing has in fact become too safe . . . and escalated beyond proper respect for the risk.

Make no mistake, Webber is cut in the same dirty rotten scoundrel cloth we’ve come to know in the likes of several his competitors. For sure, the Webber m.o. over the past year alone has eclipsed reasonable doubt on the topic.

From his “firm” move over Raikkonen’s attacking Ferrari at Interlagos last year, it is fair to ponder whether Webber might employ similar tactics when forced to salvage his shot at the ’10 title.

I might too conveniently suggest that his method is merely a page from the Michael Schumacher playbook. Schumi’s historic title run-ins with Damon Hill and Jacques Villeneuve immediately come to mind, but his recent blatant shove of the flat chatted, charging Barrichello toward the Hungarian pit wall may be his most egregious use of calculated aggression to date.

This suggestion is however incomplete. Schumi may be the master practitioner of the craft, but rather the author he is more likely the star student of the man widely regarded as the alpha and omega of modern F1: Ayrton Senna.

Although Senna and Prost came together a year earlier (at a far slower corner), the high speed 1990 crash Martin Brundle describes above might be the first time that a driver’s frustration against not only a competitor but the sport’s governance (Senna angrily contested the inside placement of the pole position grid slot) resulted into taking matters to one’s steering wheel.

As Brundle points out, Senna was a paradox and such is his legacy . . . but for the man who in death made Grand Prix safer for those who followed, are those very drivers increasingly adopting his Suzuka approach?

Mark Webber is a great competitor and clearly one of the quickest. He is easy to like. Ironically, he’s also one of the most vocal and active drivers on the issue of driver safety.

Is it that paradox upon which his role in the 2010 championship will also be remembered?
Old 11-10-2010, 12:17 AM
  #2  
Registered User
 
Valiant's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 171
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

respect.....
Old 11-11-2010, 11:33 PM
  #3  
Moderator

Thread Starter
 
energetic's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Posts: 30,033
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Ακριβως, εκπληκτικος και μοναδικος οδηγος.
Old 05-01-2011, 04:47 AM
  #4  
Registered User

 
Gkou2000's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 463
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Τα λογια ειανι περιττά για αυτόν τον ανθρωπο....

http://www.youtube.com/watch?v=DcYpnGRgfHs
Old 05-01-2011, 08:29 AM
  #5  

 
s2k_fan(tastic)'s Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 239
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

RESPECT!!!Τα πράγματα σίγουρα θα ήταν αλλιώς αν δεν είχε συμβεί αυτό...!!!
Old 05-01-2011, 07:17 PM
  #6  
Registered User

 
Tazio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 940
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Πλέον το κακό έχει παραγίνει με την αγιοποίηση του Senna, όπου διαβάζεις στα αφιερώματα του, κλασικές υπερβολές τύπου ο καλύτερος οδηγών όλων των εποχών κλπ.
Δεν μπορώ να ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχε σκοτωθεί ο Ayrton αλλά σίγουρα δεν θα είχε ο κόσμος στο μυαλό του αυτή την αψεγάδιαστη εμβληματική μορφή που κόπτονται όλοι να πάρουσιάσουν.Και αυτό το λέω εγώ που ο Βραζιλιάνος είναι ο τρίτος κατά σειρά πιο αγαπημένος μου οδηγός F1 μετά απ'τον Tazio και τον Gilles..
Old 05-01-2011, 10:39 PM
  #7  

 
nipponS2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 714
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

Ρε φιλε Tazio εισαι σιγουρος γι'αυτα που λες?Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι και αν εχεις παρακολουθησει τοσο πολυ F1 στην ζωη σου αλλα σαν τον Senna οδηγος τουλαχιστον απο τοτε που εγω παρακολουθουσα F1 δηλαδη απο 1988-89 και μετα δεν εχει ξαναυπαρξει.Δεν ειναι τυχαιο που μετα τη Senna εποχη κανεις δεν μπορεσε να τον πλησιασει σε δημοτικοτητα.Δεν λεω οτι ηταν αψεγαδιαστος αλλα ο τροπος με τον οποιο εκανε το μονοθεσιο προεκτααση της σκεψης του δεν υπαρχει σε κανεναν αλλο οδηγο.Και τελος γιατι να κοπτονται ολοι αυτοι να παρουσιασουν τον Senna ετσι οπως λες,εμβληματικη μορφη,εχουν κανα συμφερον?Πανε πανω απο 15 χρονια απο το θανατο του.Προσωπικα εχουν υπαρξει φορες που καθομαι να δω αγωνα F1 και απογοητευομαι απο το θεαμα.Η μονη χρονια που μου εμεινε την μετα Senna εποχη ηταν την περιοδο που το πηρε ο Jacques Villeneuve απο τον schumacher στον τελευταιο αγωνα και σηκωθηκα και πανηγυριζα σαν παιδακι.Αντε και οταν ο Button εκανε την καλυτερη του χρονια με την Honda.Βεβαια καθε αποψη ειναι σεβαστη αλλα απο την αλλη πιστευω οτι και ο πολυ μεγαλος αριθμος τον φιλων και φανατικων του Senna επιβεβαιωνει λιγο απο την(κατα προσωπικη μου αποψη) αντικειμενικοτητα αυτων που γραφω.
Old 05-02-2011, 06:57 AM
  #8  
Registered User
 
kordelinos's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 645
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Φιλε ΤΑΖΙΟ η αγιοποιηση και του Senna οφειλεται στο οτι εχει δωρησει κοντα στα 200,000,000 δολλαρια σε ιδρυματα,οικογενειες κτλ στην Βραζιλια και στο οτι εχει ιδρυσει ιδρυμα που βοηθαει απωρους και οικογενειες με προβληματα..Επισης εχει προσφερει πολλα στα παιδια της Βραζιλιας...Και ολα αυτα εγιναν γνωστα μετα τον θανατο του πραγμα που τον κανει ακομη πιο μεγαλο ανθρωπο..!Αυτα στο για τον ΑΝΘΡΩΠΟ SENNA..Για τον αθλητη SENNA τα λογια ειναι περιττα..Μολις την προτελευταια του χρονια στην F1 καταφερε ο Scumacher να σπασει το ρεκορ του SENNA στις Pole position..!Toυ πηρε δηλαδη αρκετα χρονακια για να το καταφερει...!

Ακομη θυμαμαι το κλαμα που ειχα ρηξει τοτε..!6 χρονων ημουν...!
Old 05-02-2011, 10:33 AM
  #9  
Registered User
 
Valiant's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 171
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

...φιλε Ταζιο, μαλλον εσυ υπερβαλλεις! και στην προκειμενη περιπτωση, λιγος σεβασμος δεν θα εβλαπτε
Old 05-02-2011, 04:55 PM
  #10  
Registered User

 
Tazio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 940
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Valiant
...φιλε Ταζιο, μαλλον εσυ υπερβαλλεις! και στην προκειμενη περιπτωση, λιγος σεβασμος δεν θα εβλαπτε
Φίλε μου Valiant, σεβασμός είναι πολύ λίγος για να περιγράψει τα συναισθήματα μου για τον tricampeao..Σέβομαι τον Prost, το βλαχαδερό απ'το Κέρπεν ή τον Εβραίο του Enzo. Αγαπάω ιδιαίτερα πιλότους όπως ο Mansell, o Clark ή ο Montoya..Τον Senna, μαζί με τον Nuvolari και τον Gilles τους λατρεύω...

Καλός, χρυσός και λατρεμένος ο Ayrton αλλά μου την δίνει αφάνταστα όταν αποκρύπτονται πράγματα, παραποιούνται γεγονότα, προσβάλλονται πρόσωπα, υπερθεματίζονται καταστάσεις και μειώνονται διάφοροι.Είναι πράγματα τα οποία είχε δεχθεί και απεχθανόταν και ο ίδιος όσο ήταν εν ζωή(κρυπτοgay του Piquet,κόντρες με καθηγητή και Elio κλπ) οπότε είναι ένας ακόμα λόγος να με νευριάζει και να μην τιμάται η μνήμη του με τέτοιου είδους αναφορές.
Για να λατρέψεις κάποιον πρέπει να τον μελετήσεις και να γνωρισεις πολύ καλά την πορεία του, και θέλω να πιστεύω πως είμαι σε θέση να κρίνω(πάντα φυσικά με το ενδεχόμενο λάθους να υφίσταται) και να καταλάβω πως η λαμπρή σταδιοδρομία του δεν είναι αυτή η κακόγουστη αγιογραφία που μας πλασσάρουν τα media.Τα τρία παγκόσμια και 31 από τις 41 νίκες του τα πήρε με μονοθέσια οδοστρωτήρες, που σημείωναν 14 και 15 νίκες στη σαιζόν.
Ο Βραζιλιάνος ήταν κορυφαίος οδηγός(ίσως όχι ο κορυφαίος όλων, αλλά σίγουρα ο πιο ταλαντούχος της γενιάς του, αν δεχτούμε ότι ανήκουν σε ξεχωριστές φουρνιές με τον Villeneuve) απλά οι υπερβολές μειώνουν τα επιτεύγματα του. Εκνευρίζομαι να διαβάζω ότι πήρε μόνος του και ανέστησε την πεθαμένη Lotus όταν η κύρια δουλειά εξέλιξης είχε γίνει απ'τον αδικοχαμένο Elio de Angelis. Πολύ περισσότερο όταν αποκρύπτεται το πλέον οφθαλμοφανές ότι δηλαδή η άνοδος της Lotus οφείλεται στο ότι επιτέλους εφοδιάστηκε μετά από αρκετά χρόνια με κινητήρα Turbo (πρώτα Renault και μετά Honda)και ξεφορτώθηκε εκείνη την απαράδεκτη αρχαιολογία από την καμπούρα της τον Cosworth.
Μου την δίνει που στην ιδιαίτερη σχέση του με τον Prost συνήθως απλά αναφέρεται η ανωτερότητα του Senna σε απόλυτη ταχύτητα στους περισσότερους αγώνες(ειδικά στους βρεγμένους σαν απόρια των ηλίθιων φοβιών του Γάλλου) ενώ δεν τονίζεται πως το set up κάθε αγώνα βασιζόταν στις ρυθμίσεις του Prost o οποίος παραήταν gentleman για να συνυπάρξει με τον προβληματικό σε πολλά θέματα Βραζιλιάνο.Από τη σεζόν του 88 δε ο Prost είχε αρχίσει να είναι καμένο χαρτί για τον Dennis,που σαφώς έδειξε να αβαντάρει το Bραζιλιάνο(ο οποίος εφοδιαζόταν με σαφώς ανώτερο μονοθέσιο).Παρ'όλα αυτά κατόρθωσε ο βλάκας (Prost στα ρουμάνικα σημαίνει βλάκας και είναι ένα απ'τα παρατσούκλια του μυτόγκα)να τους βουτήξει το πρωτάθλημα του 89 μέσα από τα χέρια.Μπορεί να διαβάσεις ατελείωτες αναλύσεις για τα Γιαπωνέζικα GP αλλά η ουσία επιμελώς αποκρύπτεται.
Επίσης τα πράγματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά σχετικά με τις εμφανίσεις του με την Toleman-Hurt όπως παρουσιάζονται.Μια-δυο πραγματικά μεγάλες εμφανίσεις έκανε όλες κι όλες και σε αυτές δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαβάσεις ότι ήταν η μοναδική ομάδα που χρησιμοποιούσε Pirelli και του έδινε ασύγκριτο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.
Είναι πραγματικά αμαρτία να μην τονίζονται οι τρομερές εμφανίσεις που έκανε για παράδειγμα τις σεζόν '92 και '93 όπου τα πάντα ήταν εναντίον του, ο Dennis τον είχε στην μπούκα και του έκανε τα γνωστά καψόνια, και ο Senna με ρεσιτάλ οδήγησης έπαιρνε νίκες έχοντας στην πλάτη του τα παρτάλια της Peugeot και της Cosworth...
Επίσης δύσκολα κάποιος θα παραδεχτεί την άνευ προηγουμένου ασυλία-προστασία που απολάμβανε από όλες τις πλευρές (από την αρχή του sport όπου αποτελούσε το αγαπημένο παιδί της FIA μέχρι τα media και τους φιλάθλους) χάρη στην οποία συχνά προέβαινε σε αμφιλεγόμενες και συχνά αδικαιολόγητες ενέργειες για τις οποίες δεν άνοιξε ποτέ ρουθούνι όσο ζούσε.Πόσο μάλλον μετά το θάνατό του,μιας και ηλιθιωδώς επικρατεί η άποψη ότι ο τεθνεώς δεδικαίωται.


Μόλις είχα διαβάσει 2-3 κλασικά αφιερώματα που είχαν σηκώσει μερικά sites πριν γράψω πως έχει παραγίνει το κακό, και έχοντας στο μυαλό μου πράγματα όπως τα παραπάνω το έγραψα.Δεν αναφερόμουν ούτε στη προσωπική του ζωή, ούτε σε φιλανθρωπίες(άλλο κεφάλαιο και αυτό, αλλά τέλος πάντων) ούτε σε κάτι άλλο πέρα από θέματα που έχουν να κάνουν με την αγωνιστική του σταδιοδρομία.

Quick Reply: Αρθρο με video αφιερωμα για τον Ayrton Senna



All times are GMT -8. The time now is 03:39 PM.