Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ I

Old 04-13-2007, 08:45 AM
  #11  
Moderator

 
energetic's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Posts: 30,033
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Aφου το τουτου μας δε παιζεται!
Old 04-16-2007, 12:15 PM
  #12  

 
eddiex's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Piraeus. . .
Posts: 11,536
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Ρε παιδια, το ειδατε αυτο το τετοιο που μπηκε στο ετσι με τοσα που το δειξαν στα καναλια προπερσυ!!!

Μπουαχαχαχαχα!

(Με εχει φαει σημερα)!

Παντως περα απο την πλακα τι εγινε εκει στο Αμερικα και τα καθαρισανε τα παιδια???
Εντομεταξυ τα περισσοτερα ηταν Ελληνοπουλα λενε (Μαθητες - Καθηγητες) - Ελληνες μεταστανες που πηγαν Αμερικα!

My Sympathies (η οπως γραφεται σωστα! Ειμαι σκουριασμενος γι αυτο!)
Old 08-24-2007, 10:02 PM
  #13  
Moderator

 
energetic's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Posts: 30,033
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Καλημερα παιδια, αν και δεν ειναι και τοσο καλη μετα απο οσα εχουν γινει στη Πελοπόννησο αλλα και σε ολοκληρη την Ελλαδα με πανω απο 170 εστιες φωτιας. Υπαρχουν φοβοι οτι οι νεκροι εχουν ηδη ξεπερασει τους 40 συνανθρωπους μας.
Πραγματικα δυσκολες καταστασεις και τραγικα τα νεα που απο χτες το πρωι δεν εχουν σταματησει να αναφερουν το μεγεθος της καταστροφης. Μεσα σε ολα το πιο τραγικο για τη μανα με τα 4 παιδια που βρεθηκαν αγκαλιασμενα απανθρακωμενα.

Εχω ζησει παρομοιες καταστασεις τοτε με τη φωτια εξω απο το Λουτρακι & Περαχωρα που προσπαθουσαμε ολο το βραδυ με κλαρια να σβησουμε τη φωτια 100 μετρα απο τη κατοικια μας. Η φωτια σε περικυκλωνει χωρις καν να το καταλαβεις.

Ας ελπισουμε να μην υπαρχουν αλλα θυματα και καταστροφες.
Old 08-25-2007, 12:56 AM
  #14  
Registered User
 
jerryS2K's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Athens
Posts: 540
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω το topic "Θεματα Επικαιρότητας" και πραγματικά χάρηκα. Δεν πρέπει μόνο να σχολιάζουμε και να συζητάμε μόνο θέματα που αφορούν στο αγαπημένο μας αυτοκίνητο αλλά και θέματα που αφορούν στη καθημερινή μας ζωή και μας προβληματίζουν. Ίσως αυτά να είναι ακόμα πιο χρήσιμα.Όπως είπε και ο Decart (βλ. Καρτέσιος), "σκέφτομαι, άρα υπάρχω".

Μιας και σχολιάζω πρώτη φορά σε αυτό το topic, θέλω να θίξω τα εξής:

1) Τρόφιμα
Η διατροφή μας είναι ίσως το κορυφαίο θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί καθημερινά. Όπως ψάχνουμε τη καλύτερη βενζίνη για το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου μας έτσι θα έπρεπε και για το στομάχι μας. Θα συμφωνήσω 100% με τον Πρόεδρο για τα βιολογικά προϊόντα ο οποίος με κάλυψε με την επεξήγησή του. Προσωπικά, τα τελευταία 5-6 χρόνια εγώ και η γυναίκα μου βασίζουμε τη διατροφή μας κατά 90% σε βιολογικά προϊόντα. Τα λόγια του γιατρού μου όταν βλέπει τις εξετάσεις μου είναι "έχεις αποτελέσματα μικρού παιδιού". Αυτό και μόνο είναι η καλύτερη επιβράβευση. Επίσης, προσπαθείστε να τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερο σπιτικό φαγητό είτε από τη μαμά είτε από τις φιλενάδες/συζύγους (άντε, βάλτε τις να φτιάξουν κανένα φαγάκι της προκοπής). Αν βλέπατε τι γίνεται στις κουζίνες των εστιατορίων και fast food θα χάνατε πάσα ιδέα.

2) Χρήση των Ελληνικών
Κανένας μας δεν είναι φιλόλογος αλλά πιστεύω ότι μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθούμε να εκφραζόμαστε και να γράφουμε καλύτερα και σωστότερα. Έχουμε την ευλογία η γλώσσα μας να είναι η Ελληνική η οποία χαίρει της κορυφαίας εκτίμησης παγκοσμίως. Είναι αποδεδειγμένο (από έρευνες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου) ότι η σωστή χρήση της Ελληνικής κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί σε ανώτερα επίπεδα. Είναι κρίμα να την κακοποιούμε.

3) Εξέγερση (επίκαιρο και λόγω εκλογών)
Φυσικά και δεν μιλάω για ένοπλη εξέγερση (αν και ώρες-ώρες όλοι νομίζω ότι έχουμε πεί ότι τους χρειάζεται). Μιλάω για πνευματική εξέγερση. Να πούμε όλοι μας "όχι, έως εδώ και μη παρέκει" σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας που νιώθουμε καταπίεση. Από τον άμεσο οικογενειακό και φιλικό μας κύκλο μέχρι την πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Ζούμε σε πολύ περίεργους καιρούς με καθημερινές ανατροπές πραγμάτων που μέχρι εχθές θεωρούσαμε δεδομένα. Αυτό που σήμερα ξέρουμε σαν άσπρο, αύριο το πρωϊ μας το σερβίρουν σαν μαύρο και κανείς δεν αντιδρά. Αναρωτηθείτε πόσες φορές πιάνεται τον εαυτό σας να λέει "τι άλλο θα δούμε", πόσες φορές νοιώσατε να σας βλέπουν σαν ένα απλό νούμερο.
Ο Αλμπέρ Καμύ (ίσως ο κορυφαίος φιλόσοφος του 20ου αιώνα) αναλύωντας την εποχή μας παράφρασε τον Καρτέσιο λέγοντας "εξεγείρωμαι, άρα υπάρχω". Το συγκρότημα των Manic Street Preachers λέει σε ένα τραγούδι: "if you tolerate this, then your childern will be next".

Και κάτι τελευταίο: διαβάστε. Προσπαθήστε να διευρύνετε τις γνώσεις σας και τους ορίζοντές σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Από το να δείτε το χ,ψ,ζ σκουπίδι στη τηλεόραση κλείστε την και διαβάστε μερικές σελίδες από ένα βιβλίο ή ένα σοβαρό περιοδικό. Μόνο κέρδος θα έχετε.

Ελπίζω να μην σας κούρασα, γι'αυτό ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post μου.
Old 08-26-2007, 01:08 PM
  #15  
Registered User

 
Taseas's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\
Posts: 2,692
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Epeidh to vlepw dyo meres twra den mporw, tha to pw. H swsth apodwsh tou "cogito ergo sum" einai amfisvitw ara yparxw...

Epishs thelw na toniso pws eimai poly omorfos kai aristos xrhsths ths ellinikhs pragma pou safws epivevaionetai apo to gegonos oti o eggefalos mou leitourgei se anwtata epipeda.

Ak kapoia neara korasida epithymei kapoion nyxterino peripato mazi mou na epikoinwnhsei mazi mou me proswpiko mhnyma (aka PM).

Auta.

P.S. Ta viologika einai apath!

P.S.2 (to 3 einai akrivo akoma) VIVA LA REVOLUTION!
Old 08-26-2007, 02:53 PM
  #16  
Registered User
 
jerryS2K's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Athens
Posts: 540
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Τάσο συμφωνώ ότι είναι "αμφισβητώ, άρα υπάρχω" αλλά έχει καθιερωθεί το "σκέφτομαι, άρα υπάρχω" στις ελλήνικές μεταφράσεις όπως και στις αγγλικές το "I think, therefor I am".

Τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου σου την επιβεβαιώνουν τα πανέξυπνα και αιχμηρότατα post σου.

Όσο για την ομορφιά σου ας την αφήσουμε για τη νεαρή κορασίδα που εύχομαι να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σου.

Για τα βιολογικά δεν θα συμφωνήσω με την άποψή σου αλλά όπως είχε πει και κάποια ψυχή "θα δώσω και τη τελευταία ρανίδα αίματός μου για να μπορείς να την εκφράζεις".

Όσο για τη "πνευματική επανάσταση" που μπορεί να κάνει ο καθένας, είναι ίσως το μοναδικό δωρεάν πράγμα που μας έχει απομείνει.

Πάντως πρέπει να ομολογήσω κάτι. Είσαι αυτός που περίμενα να είναι ο πρώτος που θα σχολίαζε το προηγούμενο post μου. Επιβεβαίωσες την εκτίμηση που έχω για σένα χωρίς ακόμα να έχουμε γνωριστεί. Σε ευχαριστώ.

Επλίζω να τα πούμε στην επόμενη συνάντηση.
Old 08-26-2007, 03:49 PM
  #17  
Registered User

 
Taseas's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\
Posts: 2,692
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Jerry se euxaristw poly gia ta kala sou logia, mou dineis kouragio na postarw giati to xanw siga-siga teleutaia... Oso gia "ekeinh thn psyxh" as elpisoume pws oi ekastote "daskaloi" tha frontisoun na mhn 3exastei sto shmerino varvaro topio... Perimenw thn epomenh syna3h loipon...
Old 08-26-2007, 10:44 PM
  #18  
Registered User
 
MANOS's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,215
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

θα συμφωνήσω με τα παιδιά. Η χώρα μας βρίσκεται σε αυτόματο πιλότο....
Και δυστυχώς φταίμε σε μεγάλο βαθμό και εμείς οι ίδιοι που τους ψηφίζουμε. Έχουμε μέσα μας αυτή τη νοοτροπία που δεν κατάλαβα ποτέ. Ψηφίζουμε και ως δια μαγείας την ώρα εκείνη τα ξεχνάμε όλα.

Οι Ελληνες, σα λάος, δεν υπήρξαν ποτέ έτσι. Τώρα έχουμε καταντήσει χειρότεροι και από τα Αμερικανάκια της 11ης Σεπτεμβρίου. Τι να πώ, να τους χαιρόμαστε τους "δασκάλους" μας και να τους ψηφίζουμε για να μπορούν να ζουν αυτόι καλά και εμείς "καλύτερα'......
Old 08-27-2007, 12:58 AM
  #19  
Moderator

 
energetic's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Posts: 30,033
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

89 νεες πυρκαγιες μεσα σε 24ωρες. Ειχα παει στο εξοχικο μου το ΣΚ - μεταξυ Λουτρακιου & Περαχωρας - και λεω ενταξει ολα καλα εδω και επεστρεψα χτες το βραδυ. Ε, τελικα σημερα απο το πρωι ημουν ετοιμος να ξαναπαω πισω καθως με ενημερωσαν για φωτια στη περιοχη, αλλα τελικα ειναι υπο μερικο ελεγχο αυτη τη στιγμη.
Θυμαμαι πριν μερικα χρονια που ειχε καψει η φωτια μεγαλη εκταση και στα 100 μετρα απο το σπιτι καταφεραμε και τη σβησαμε με κλαρια ολο το βραδυ. Αστα να πανε... Μεγαλο κακο αυτο που επαθε ο τοπος!
Old 08-27-2007, 01:10 AM
  #20  
Registered User
 
MANOS's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,215
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς κάηκαν άνθρωποι ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους όπως π.χ η μάνα με τα παιδιά της.
Καταλαβαίνω να καεί ένας πυροσβέστης, καταλαβαίνω να καεί κάποιος άντρας που προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση αλλά η μάνα με τα παιδιά, παραμένοντας μέσα στο σπίτι σε τί βοηθάει και πως? Και τελικά τι είναι πολυτιμότερο, η ανθρώπινη ζωή ή η περιουσία.
Ξέρω, θα μου πείτε έιναι εύκολη η κριτική αλλά το να κάτσω τυλιγμένος με μια κουβέρτα μαζί με τα παιδιά μου μέσα στο σπίτι όταν βλέπω πως η φωτιά είναι πολύ κοντά δεν το καταλαβαίνω.
Ή άκουσα να λένε γυναίκες και γιαγιάδες "εμείς δεν φεύγουμε" Μη φεύγεις αλλά και πώς βοηθάς με την παρουσία σου και στο κάτω κάτω της γραφής και μένα δε μου αρέσει να φοράω κράνος αλλά μου το επιβάλει το κράτος για να με προστατέψει. Έπρεπε να είχαν φύγει μόλις απειλήθηκαν τα χωριά.

Τι να πω, απλά λυπάμαι να ακουώ πως 60 άνθρωποι καήκαν ζωντανοί. Ειναι τραγικό και με τη φωτιά δεν παίζεις.

Quick Reply: ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ I



All times are GMT -8. The time now is 10:45 AM.