Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

Οριστική Διαγραφή Οχήματος

Old 10-09-2014, 07:33 AM
  #1  
Registered User

Thread Starter
 
Pantaxou's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Οριστική Διαγραφή Οχήματος

καλησπέρα,

μετά από ένα πρόσφατο ατύχημα (τουμπάρισμα ) μπήκα στην διαδικασία να πουλήσω το αγαπημένο S, κατόπιν μερικών ωρών σε γνωστό σαιτ με προσέγγισε
ένας μαντρας ο οποίος μου πρότεινε να γίνει διαγραφή του οχήματος αντί για μεταβίβαση (εφόσον τα βρήκαμε στα λεφτά και μπήκαμε στις λεπτομέρειες).
μου είπε ότι θα του δώσω πινακίδες, φωτοτυπία ταυτότητας και άδεια θα μου δώσει τα λεφτά θα υπογράψω μια εξουσιοδοτηση αν θυμάμαι καλά και θα περιμένω κάνα μήνα να πάρω τα αντίστοιχα χαρτιά.
πρωτάρης σε τέτοιες καταστάσεις ζητώ τυχών συμβουλές όσο αφορά την διαδικασία και αν πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο.

ευχαριστώ εκ τον προτέρων για το χρόνο σας.
Old 10-09-2014, 11:42 PM
  #2  
Community Organizer

 
S2000_FUN's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,607
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Ειλικρινά δεν γνωρίζω και εγώ τι πρέπει να γίνει. Για μένα το πιο σωστό είναι να ρωτήσεις (αν βγάλεις ποτέ γραμμή) το υπουργείο μεταφορών πως θα είσαι εσύ καλυμένος αν ο μαντράς σκέφτεται καμιά μαιμουδιά. Τι χαρτιά πρέπει να πάρεις στην αρχή και μετά τη διαγραφή και πως ελέγχεις τη γνησιότητά τους
Old 10-10-2014, 07:08 AM
  #3  
Registered User

 
blondie_s2k's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Wonderland
Posts: 7,407
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Οριστική διαγραφή του αυτοκινήτου γίνεται όταν αυτό παύει να υπάρχει. Εμένα πχ όταν μου το έκλεψαν έκανα οριστική διαγραφή για να μην βγαίνουν τέλη κυκλοφορίας κλπ. Εσένα τώρα δεν κατάλαβα, το έφτιαξες το αυτοκίνητο μετά το τουμπάρισμα ή το δίνεις όπως είναι? Γιατί στην 1η περίπτωση είναι πολύ περίεργο να σου ζητάει διαγραφή αντί για μεταβίβαση ενω στη 2η κάπου δικαιολογείτε αν υποθέσουμε οτι το θέλει για ανταλλακτικά. Αλλά και πάλι...μαντράς να θέλει ανταλλακτικά? Περίεργο.. Εκτός κι αν έχει κονέ με κανένα κύκλωμα με κλεμμένα που αγοράζουν άδειες για να σπρώξουν αυτά που κλέβουν. Τέλος, η διαγραφή γίνεται άμεσα, άντε αυτός μέχρι να πάει κλπ να κάνει 2 ή 3..εσένα γιατί σου είπε ότι θα πάρεις χαρτιά μετά απο 1 μήνα??
Old 10-10-2014, 09:00 AM
  #4  
Registered User

 
maniatis's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Piraeus , Greece
Posts: 679
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Χτες τυχαία έψαχνα τη διαδικασία της διαγραφής οχήματος, όχι λόγω καταστροφής αλλά για εξαγωγή στο εξωτερικό. Είναι η ίδια διαδικασία, απλά παίρνεις διαφορετικά χαρτιά σε κάθε περίπτωση.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γίνεται αυθημερόν στο υπουργειο και στην εφορία.
Η γνώμη μου είναι πως η υπόθεση βρωμάει και βρωμάει ξεκάθαρα!
Ο λόγος που σου είπε να περιμένεις ένα μήνα περίπου είναι για να προλάβουν να κάνουν τις κοπτοραπτικες τους και με τα δυο αυτοκίνητα και μόλις είναι έτοιμοι να σου δώσουν ότι χαρτιά θέλουν και να είναι αυτοί 100% καλυμμένοι και να μην φαίνεται πουθενά το όνομα τους!
Σε καμία περίπτωση μην δεχτείς αυτά που σου λένε. Απο τη στιγμή που σου λέει πως θα γίνει διαγραφή του οχήματος, άρα το όχημα κάνει ΜΟΝΟ για ανταλλακτικά, άρα και αυτοί θέλουν μόνο ανταλλακτικά, εσύ θα πας πρώτα να κανείς μόνος σου τη διαγραφή, να πάρεις το χαρτάκι σου απο το υπουργειο ή την εφορία που να σε απαλλάσσει νομημα απο το όχημα, και απο εκεί και πέρα οποίος θέλει έρχεται και το αγοράζει νόμιμα ΜΟΝΟ για ανταλλακτικά.
Μην εμπιστεύεσαι κανένα σε τέτοια υπόθεση, όσα χρήματα και αν σου έχει ταξει για το αμάξι σου, γιατί θα βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβεις.
Διαφορετικά, δέχεσαι να κάνετε μεταβίβαση αυθημερόν και να είσαι και εσύ παρόν, και απο εκεί και πέρα ας κάνει ότι θέλει αυτός με το αμάξι και την άδεια. Τότε θα είναι στο όνομα του και θα έχει φύγει πάλι απο πάνω σου.
Φρόντισε ότι κανείς να είναι νόμιμο!
Old 10-12-2014, 01:45 AM
  #5  

 
s2k_fan(tastic)'s Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 239
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Όπως τα λέει ο Μανιάτης είναι...αν το αυτοκίνητο το δίνεις μόνο για ανταλλακτικά,κάνε την διαγραφή μόνος σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και πούλα τα μετά...αν πάλι έχεις στο μυαλό σου να το δώσεις για να το επισκευάσουν(αν δεν το έχεις κάνει ήδη), ολοκλήρωσε την μεταβίβαση με αυτόν που ενδιαφέρεται για να περάσει στο όνομά του και ας κάνει ό,τι θέλει από εκεί και πέρα...!
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
valerios
Γενικά Θέματα εκτός S2000
34
05-27-2008 11:54 AM
ricosuave
Dinner and a Movie
1
01-12-2008 06:20 AM
jasonw
The Corner
76
03-22-2007 01:35 PM


Quick Reply: Οριστική Διαγραφή Οχήματος



All times are GMT -8. The time now is 10:42 AM.