Συναντήσεις και εκδηλώσεις Meets and events across Greece

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Thread Tools
 
Old 12-17-2006, 10:35 AM
  #1  

Thread Starter
 
vtec-man's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Peiraias
Posts: 587
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Red face ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή την σημερινή εκδρομή στο Ξυλόκαστρο και την εμπειρία μου σε προηγούμενες εκδρομές με το club, θα ήθελα να ξεκινήσω ένα τόπικ που αφορά στην οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία των εξορμήσεων μας με ένα και μοναδικό στόχο. Να περνάμε καλύτερα. Το γνωρίζω οτι πρoσωπικά υπήρξα πρωτεργάτης της καφρίλας και της αταξίας κατα την διάρκεια των εκδρομών και των συναντήσεων μας αλλα έπειτα απο συζητήσεις με διάφορα μέλη του club κατα την διάρκεια της σημερινής εκδρομής κατάλαβα οτι η λέσχη μας (συνεπώς και τα μέλη της) πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο για να περνάμε καλύτερα και να έχουμε τον σεβασμό που μας αξίζει απο όλους τους υπόλοιπους που μας βλέπουν.

Το παρόν τόπικ, ορίζεται στα πλαίσια συζήτησης, έκθεσης απόψεων και αντιπαραθέσεων.

Πράγματα που χρήζουν βελτίωσης και που κατα την ταπεινή μου άποψη θα μας κάνουν να περάσουμε κατα πολύ καλύτερα στην επόμενη εκδρομή είναι τα εξής:

1. Να τηρηθεί η ώρα συνάντησης και ο χρόνος αναμονής στο σημείο συνάντησης να είναι 15 λεπτά.

Αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα να μήν γκρινιάζουν οι γυναίκες, να μήν γίνονται συγχύσεις και να μήν πεύτει το ίδιο το club στα μάτια μας. Με λίγα λόγια οργάνωση.

2. Τα αυτοκίνητα να κινούνται σε οργανομένο κομβόι στην δεξιά λωρίδα χωρίς να παρεκλείνουν. Ακόμα και στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί, να επιστρέψουν στην θέση τους με τον πιό ομαλό τρόπο.

Φανταστείτε σεβασμό που θα εμπνέει ένα μεγάλο και οργανωμένο κομβόι
στον δρόμο, δεν θα χανόμαστε, δεν θα ψαχνόμαστε και όλοι θα φτάσουμε σωστά και πάνω απο όλα με ασφάλεια στον προορισμό μας. Και φυσικά όλοι θα χαζεύουν και εμείς θα είμαστε περίφανοι για εμάς και τα καμάρια μας.

3. Να υπάρχει επικεφαλής που θα γνωρίζει τον δρόμο ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά και άλλος ο οποίος θα βρίσκεται στο τέλος για να εξασφαλιστεί το απόλυτο control. Συνενόηση του πρώτου με τον τελευταίο με την χρήση συστήματος ενδοεπικοινωνίας (walkie talkie) θα βοηθήσει αρκετά.

Για λόγους τάξης, οργάνωσης και αποφυγής παρατραγούδων.

4. Τα αυτοκίνητα να έχουν ελεγμένες πιέσεις στα ελαστικά, full το ντεπόζιτο με βενζίνη, ικανοποιητική στάθμη λαδιών και γενικά τα αυτοκινητα να βρίσκονται σε άρτια μηχανική κατάσταση για να διανύσουν αποστάσεις αρκετών Km σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εκδρομών.

Αυτό είναι πολύ βασικό σημείο διότι θα μας απαλάξει απο περιτές καθυστερήσεις, παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, ενόχληση των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου, μπινελίκια και φυσικά θα μας εξασφαλίσει την ασφάλεια των οχημάτων μας και την δικιά μας.

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Όχι SPOON, ούτε Mugen, ούτε J's ) Έπειτα απο την λήψη της απόφασης για οργάνωση εκδρομής, συνάντησης ή παρεμφερούς εξόρμησης και μετά απο την ανακοίνωση ημερομηνίας, ώρας τόπου και τα σχετικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναρτάται πρόγραμμα δραστηριοτήτων απο τα ηγετικά μέλη του club ενώ θα ακολουθεί χρονικό διάστημα εύλογο για συζήτηση και τυχόν τροποποιήσεις απο τα μέλη. 2-3 μέρες πρίν την δραστηριότητα θα αναρτάται το πρόγραμμα στην τελική του μορφή το οποίο θα αναφέρει αναλυτικά τις ώρες συνάντησης, αναμονής, άφιξης, δραστηριοτήτων πχ καφές στο τάδε μέρος απο τις 15:30 εώς τις 17:30, αναχώρησης κλπ.

Αυτό είναι πολύ δυνατό σημείο διότι θα μας οργανώσει και θα μας απαλάξει απο έλλειψη συνενόησηςκαι γενικά απο το να είμαστε χύμα στο κύμα. Όλα τα μέλη ανεξαιρέτως θα οφείλουν να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα ή αν δεν έχουν την χρονική άνεση να το ακολουθήσουν ολόκληρο να ακολουθήσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο.


Πιστεύω οτι αν ακολουθηθούν όλα τα παραπάνω θα εξασφαλίσουμε οργάνωση, θα περάσουμε καλύτερα και θα κερδίσουμε τον σεβασμό που αρμόζει στην λέσχη μας.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως δεν θέλω να βάλω σε καλούπι τις δραστηριότητες μας, απλά να περνάμε καλύτερα. Παραθέτω το ζήτημα σε δημόσια συζήτηση.

D_S2000 Please mark this topic as sticky!
vtec-man is offline  
Old 12-17-2006, 01:46 PM
  #2  
Moderator

 
energetic's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Posts: 30,033
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Πολυ καλα τα ανεφερες φιλε Βαγγελη, και το εκανα pinned... Καλο θα ειναι να τα τηρειτε ολα αυτα και να σεβομαστε ο ενας τον αλλον.
energetic is offline  
Old 12-18-2006, 12:25 PM
  #3  
Registered User
 
D_S2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 866
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Νομιζω οτι ο Βαγγέλης με το συγκεκριμενο Topic επιχειρησε να βαλει πολυ σωστα καποιους ορους και προυποθεσεις ωστε να γινουν οι εκδρομες μας απο εδω και περα ακομα καλυτερες.
Με δεδομενο λοιπον οτι μια ομαδικη εκδρομη με αυτοκινητα θα πρεπει ν'ακολουθει καποιους κανονες που σαν σκοπο εχουν να μας κανουν να περασουμε καλα και μονο αποφευγοντας δυσαρεστες εκπληξεις, θεωρω οτι οι παρατηρησεις που εκανε αποτελουν τον ιδανικο τροπο για να οργανωθει η καλυτερη δυνατη εκδρομη.
Ομως προσωπικα θα ηθελα να αμβλυνω λιγο-σε κανα δυο σημεια μονο-τις υποχρεωσεις που ολοι μας θα εχουμε σε μια τετοια εκδρομη απλα γιατι πιστευω οτι ουτε μπορουμε να γινουμε ποτε Γερμανοι οσον αφορα την συνεπεια στην οδηγικη μας συμπεριφορα ουτε και Αγγλοι οσον αφορα την ωρα συναντησης. Στις ως ανω προτασεις λοιπον του Βαγγελη ακολουθουν καποιες δικες μου παρατηρησεις-συμπηρωσεις τηρωντας την ιδια σειρα:

1) Οσον αφορα την ωρα συναντησης να αυξησουμε το περιθωριο καθυστερησης απο την προκαθορισμενη ωρα σε 30' δεδομενου οτι ειναι πολυ πιθανες καθυστερησεις ειτε λογω αποστασης απο το σημειο του ραντεβου (Στην Αθηνα ζουμε .....) ειτε και λογω αργοπορημενου ξυπνηματος (Προηγειται Σαββατο βλεπεται...) ειτε και για αλλους λογους που δεν εχει σημασια ν'αναφερουμε.

2) Το να πηγαινουμε ολοι μαζι δειχνει οργανωση, σοβαροτητα και συνεπεια. Ξερω -οπως εγραψα και στο topic με τα σχολια των παιδιων για την εκδρομη- οτι δεν ειναι δυνατον να οδηγεις επι 1 ωρα με ταχυτητα 70-90 km/h. Ειναι και κουραστικο κι επικινδυνο ακομα καθ' οτι σχετικες μελετες εχουν δειξει οτι σε μια τετοια κατασταση νωχελικης οδηγησης ο οδηγος χαλαρωνει και οι αντιδρασεις του δεν ειναι πια αυτες που πρεπει σε μια δυσκολη στιγμη. Μην μας παρει κι ο υπνος...ειπαμε... Περα απ΄αυτο η φιλοσοφια τοσο του οδηγου οσο και το αυτοκινητου -οπως ξαναεγραψα- δεν ειναι να πηγαινει μονιμως σαν taxi. Αυτο γινεται χαρην της ομαδικοτητας και του αλληλοσεβασμου που πρεπει να εχουμε μεταξυ μας σε μια τετοια εκδρομη. Προτεινω λοιπον να κανουμε ανοιγματα -μονοι μας η με αλλους- αλλα με βασικη προυποθεση αυτα να μην τραβηξουν σε μακρος χρονου και αμεσως μετα οσα αυτοκινητα συμμετειχαν στο ανοιγμα να επιστρεψουν στο κομβοϊ που θα ακολουθει στην δεξια μερια του δρομου.
Το οτι προτεινω να γινονται σποραδικα ανοιγματα -και παντα με ασφαλεια κι εκει που μας παιρνει- ελπιζω να μην παρεξηγηθει και γινει ο κανονας απο καποιους.
3) Οσο για την ενδοσυννενοηση συμφωνω. θα προτεινα μονο -επειδη δεν ειναι δυνατον να εχουν ολοι walkie-talkie-να υπαρχουν 2 υπευθυνοι ( Ο Βαγγελης κι εγω αν συμμετεχουμε και οι 2 στην εκδρομη η καποιος αλλος αν ενας μας λειπει) ωστε να μπορουμε να εχουμε εναν καλυτερο ελεγχο των αυτοκινητων που συμμετεχουν. Η ενδοσυννενοηση ειναι σαφως υπερ της ασφαλειας. Τωρα αν υπαρχει καποιος που γνωριζει το μερος που πηγαινουμε ειναι σιγουρα κατι πολυ καλο γιατι θα μας απαλασσει απο χασιμο χρονου και κουραστικες -τοσο για εμας οσο και για τους αλλους οδηγους -μανουβρες. Ομως δεν νομιζω οτι ειναι και το πιο σημαντικο. Ας μην το βαλουμε δηλ και σαν προυποθεση για να παμε σ' ενα μερος. Αλλωστε και λιγο περιπετεια μερικες φορες ειναι στο προγραμμα.
4) Πιεση ελαστικων, γεματο τεποζιτο, νερο στους υαλοκαθαριστηρες ειναι πραγματα που καθε ενσυνειδητος οδηγος κοιταει πριν απο καθε ταξιδι. Και νομιζω οτι ολοι μας σ'αυτο το club ανηκουμε σ' αυτη την κατηγορια των οδηγων. Για τους νεοτερους κατοχους ομως οφειλουμε να υπενθυμισουμε κατι πιο σημαντικο ισως απ΄ολα τα προηγουμενα κι αυτο γιατι εχει να κανει με την ασφαλεια του ιδιου του μοτερ. Κι οχι μονο για την εκδρομη αλλα γενικα. Ειναι απαραιτητος λοιπον ο σχολαστικος και τακτικος ελεγχος της σταθμης του λαδιου. Το αυτοκινητο καιει λαδι το οποιο πρεπει να αναπληρωνεται. Το 90% των περιπτωσεων των μοτερ που εχουν σπασει οφειλεται σ' αυτον τον λογο.
5) Σιγουρα σε συνεργασια με τον Βαγγελη θα καταρτισουμε προγραμμα εκδρομων και δραστηριοτητων το οποιο θα κοινοποιειται εγκαιρως ωστε να συζητιεται και να παιρνετε η τελικη αποφαση για τους δυνατους προορισμους αφενος και τα σημεια και τις ωρες συναντησης αφετερου με συμμετοχη ολων των μελων.

Πιστευω οτι με την ενεργη συμμετοχη και συμβολη ολων των παιδιων θα φτιαξουμε ενα απο τα καλυτερα ελληνικα club αυτοκινητου.
D_S2000 is offline  
Old 12-18-2006, 10:19 PM
  #4  

Thread Starter
 
vtec-man's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Peiraias
Posts: 587
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Συμφωνώ με όλες τις προσθήκες σου Δημήτρη και ξαναλέω οτι δεν έίχα ούτε έχω κανέναν σκοπό να αναγκάσω κανέναν να κάνει κάτι. Οτι είπα το είπα πάντα με σκοπό το να περνάμε καλύτερα. Με πίκρανε αρκετά το γεγονός όταν ένα μέλος του club που ήταν στην εκδρομή (δεν λέω ποιός.) σημασία έχει οτι το παιδί έκανε πολύ καλα που μου το είπε. Μου είπε: "Στο τάδε club που ήμουν και πηγαίναμε εκδρομές όταν είχα το προηγούμενο αυτοκίνητο τα πράγματα ήταν πολύ πιο οργανομένα και περνούσαμε καλύτερα στις εκδρομές."

Και λέω, δυστυχώς, "έχεις δίκιο, το χω δεί και γώ αυτό και θα το φτιάξουμε" δίνοντας μια υπόσχεση στο παιδί. Δεν θέλω να μας θεωρούν για τα πανηγύρια. Αυτό κιόλας ήταν η αφορμή για να γράψω, πάντα καλοπροαίρετα το όσα έγραψα!
vtec-man is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rosodigital
Socal Swap Meet
0
06-28-2008 08:08 PM
Germak
Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners
8
09-09-2007 09:40 AM
dmw16
Delaware Valley S2000 Members
0
10-04-2006 06:36 AM
SC-SUZUKA
Site Info
0
04-29-2003 02:27 PM
Muz
Australia & New Zealand S2000 Owners
1
07-19-2002 01:43 PM



Quick Reply: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ



All times are GMT -8. The time now is 12:03 PM.