Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Car doesn't restart after shut down W/ AEM EMS Computer also wont connect to it :0(

#1 User is offline   Ek_Jak 

  • Group: Guest
  • Posts: 292
  • Joined: 19-April 08
  • Gender:Male
  • Country: United States

Posted 19 July 2010 - 07:31 PM

For some reason we started the car just fine when it was sitting for a min. Then after we shut it off, and try to start it again, it won't restart. also my tuners laptop can't seem to hook up to the aem ems after i blew one power fuse to the battery thats located to the trunk. we checked every single fuse possible and everything is fine. just dont know why it can restart and why the aem ems cant connect to the lap top. help? is the aem ems fried?

#2 User is offline   nextinstant39 

  • Group: Guest
  • Posts: 711
  • Joined: 21-June 08
  • Location:Bel Air Maryland
  • Country: United States

Posted 19 July 2010 - 08:20 PM

No, chances are pretty good this is the same issue i had. Youre having grounding issues. Do you have an upgraded pump? Can you hear it running? When mine was having issues, i could hear the pump turning on and off, while it was supposed to be priming.

Check:

Main ground on the back of the head
All grounds under the car(Block to chassis and stuff like that)
Battery is grounded well.
All clips on the AEM are plugged in.

If you feel like it(A good idea)...run some new grounds. Make some with wire, 2 ends that you can attach them with bolts...Grounds are basiclly free, and NEVER hurt anything.
00 Silverstone-Kings Sidewinder, 6265, 615whp@19psi. Stock block.
06 WW Evo-HTA3582r-519whp/400tq
01 Spa yellow s2000:T67, Pfab, TiAL, AEM-Sold
508HP & 361torque @ 15psi

#3 User is offline   Ek_Jak 

  • Topic Starter
  • Group: Guest
  • Posts: 292
  • Joined: 19-April 08
  • Gender:Male
  • Country: United States

Posted 19 July 2010 - 08:40 PM

Ur car had restart issues too? Well somehow the aem Ems connects to the laptop now but still have restart issues. Haven't check the grounds yet but I remember the rear battery grounded to a panel that still has paint on it. Maybe I should sand down some paint on the panel and ground it again.

#4 User is offline   nextinstant39 

  • Group: Guest
  • Posts: 711
  • Joined: 21-June 08
  • Location:Bel Air Maryland
  • Country: United States

Posted 19 July 2010 - 08:47 PM

You should do that, and also check and possible add a ground to the back of the head....like i said, ground are only a few bucks, and never hurt anything.

And actually, My car started, and ran. I did donuts in a parking lot, and as i went to pull out the car died completely. Had it towed, screwed with it for 2 days, finally added some grounds(Back of the head directly to the battery) and it fired right up. But i had the same symptoms, AEM wouldnt connect properly, my pump was turning on and off while i was supposed to be priming.

This post has been edited by nextinstant39: 19 July 2010 - 08:49 PM


#5 User is offline   A51_AP1 

  • Group: Member
  • Posts: 1,604
  • Joined: 17-September 06
  • Location:San Mateo, Ca
  • Country: United States

Posted 20 July 2010 - 04:50 AM

One trick that I learned with parity enable to work with my AIM dash is to hook up your laptop and hit connect to ECU on AEM Tuner/Pro. Once the computer is trying to communicate with the ECU, turn the key to the ON position. It should be connected now.

If this doesn't work, it might be the Serial/USB cable hardware or driver. I've had Serial to USB adapters suddenly stop working. Try another one or update the drivers to see if that helps.
Engine: Full-Race Stage 3GT Kit w/ Garrett GT35R, PuddyMod Stage 4 AP1 diff with 4.10 Cryo-Treated Gears, Mugen Fan Switch, Mugen Thermostat, Samco Radiator Hoses, Aluminum Radiator, AEM EMS 1052, AEM UEGO Controller, Custom I/C piping, AEM 5 gallon Meth Injection, 1200cc Injectors, 2mm Cometic Headgasket, Redzone Triple Baffled Catch Can, -8AN Feed, -6AN Return MagnaFuel 650 Fuel Pump, Fuel Surge Tank, Walbro 255LPH Feed Pump, ASM Overflow Tank, BLOX 68mm Throttle Body, AIM MXL Strada, Redzone Performance Custom 3" Exhaust
Exterior: OEM GPW Hardtop, OEM Side Strikes, Advan RGII 17x7.5 and 17x8.5, Project Kics R26 Neo Chrome Lug Nuts, Shine Front Bumper, JRZ Race Singles (Front), JRZ Race Doubles (Rear), Beatrush Underpanel, Carbote

Ads by Google   S2KI

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users