S2KI Honda S2000 Forums: Πληροφοριες - Βοηθεια για αγορα νεου S2000 - S2KI Honda S2000 Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Πληροφοριες - Βοηθεια για αγορα νεου S2000

#1 User is offline   AlienHack 

• Group: Guest
  • Country: Greece

Posted 08 September 2011 - 04:56 AM

Καλημερα τρελαμενοι Ιαπωνεζακιδες! :hello:

πρωτο μου ποστ στα φορουμ αυτα. Ειμαι της Γαλλικής σχολης (εχω ενα peugeot 206cc) αλλα το παθος μου ειναι τα vtech Και ιδιως αυτα με τον καλυτερο ατμοσφαιρικο κινητηρα, τα S2000... ;-) Γιαυτο και αποφασησα να αγορασω ενα.
ΕΙμαι απο Θεσσαλονικη και χαζευω τα φτηνα S2000 του 01' στο car.gr
ΑΥτο που θελω να ρωτησω ειναι τι να προσεξω κατα τον ελεγχο, καθοτι καθε αμαξι εχει τα δικα του προβληματα και ευαισθητα σημεια. Αν μου λεγατε να αγορασετε 206 σας σας ελεγα ακριβος τι να προσεξετε αλλα απο S2000 δεν εχω ιδεα που ποναει..

απο αμαξια γενικοτερα μηχανολογικα και ηλεκτρικα ξερω αρκετα πραγματακια, καθοτι και τον πεζουλα μου τον εχω ταραξει στις βελτιώσεις μηχανικες (εκεντρα μπεκ εισαγωγες εξαγωγες κτλ) αλλα και κοσμιτικες.
Το S2000 καθοτι ειναι δυνατο απο μονο του (100 αλογα πανω απο το τωρινο μου) δεν εχω στο προγραμμα να το βελτιώσω.

Οσο για την επιλογη μου σε φτηνα S2000 του 01΄, ναι ξερω οτι ειναι 10 χρονων αμαξια αλλα οικονομικα δεν μπορω να παιξω σε μοντελα του 04'-5 και νεοτερα.. και επισης επειδη και το 206 μου ειναι 10 χρονων ΑΛΛΑ το φροντιζω σαν τα ματια μου ξερω οτι ενα καλοσυντηρημενο αμαξι ακομα και 10 χρονων μπορει να ειναι σε αριστη κατασταση, ειδικα ενα S2000 με την ποιότητα κατασκευης που εχει (τα γαλλικα πχ ειναι για τον *** απο θεμα ποιοτητας υλικων , παρολα αυτα και 10 χρονων μπορεις να το εχεις σαν καινουριο)

Οποτε παμε στην ουσια του ποστ μου. Για ελεγχο που? σε καποιον μηχανικό? ειχα την ιδέα οταν βρω καποιο s2 που να μου αρεσει και να ειμαι κοντα στην αγορα, πριν το παρω να το παω για μια δυναμομετρηση, για να δω που βρικσεται ο κινητηρας. σε τι κατασταση. αν ειναι μαμα το αμαξι και στο δυναμομετρο απο 242 μου βγαλει 215 ε τοτε θα μεινω μακρυα. Αν βνγαλει 135και πανω ειναι τζαμι (με ενα σερβις , φιλτρα λαδια κτλ θα ανεβει κιαλο). Τι λετε γιαυτην την ιδέα?

επειδη οι περισσοτεροι ειστε Αθηναιοι, οπως και τα περισσοτερα S2000 που βρισκω στο car, μηπως καποια απο αυτα τα εχουν μελη σας? ή μηπως τα ξερετε? να μην παρω γουρουνι στο σακι οσο γινεται αυτο.. :-)

Τελος να πω οτι εχω οδηγησει για κανα 15λεπτο ενα s2000 φιλου εδω στην Θεσσαλονικη και αυτη ηταν η μονη μου επαφη με αυτο το αμαξι απο θεση οδηγου-συνοδηγου. Θα παρακαλουσα παρα πολυ αν υπαρχει κανενα μελος σας απο εδω πανω, αν εχει την καλοσυνη να τον κερασω μια μερα ενα καφε και να με κανει μια βολτα (εγω ως συνοδηγος εννοειται) για να "νοιωσω" το αμαξι , και δεν εννοω μονο την δυναμη κτλ εννοω να δω αν θα με βολεψει, εχω 1-2 αποριες πχ που με καινε (πχ η κουκουλα ποσο θορυβο κανει σε υψηλες ταχυτητες καθοτι εχω μαθει μεν σε καμπριο αλλα με μεταλικη οροφη)

ΧΙλια συγνωμη για το μακροσκελες ποστ και ελπιζω να μην σας κουρασα..
Ευχαριστώ

#2 User is offline   Amaretos 

Posted 08 September 2011 - 05:30 AM

Εχουμε αρκετα παιδια απο το forum που πουλάνε τα δικα τους πχ σε 01 που ψαχνεις :tipwink:

http://www.s2ki.com/...na-s2000-ninja/
Posted ImagePosted Image

S2K SOLD :(

NEW BABE IN GARAGE!!!

??????? ??? ?? ?? HELP!!

#3 User is offline   AlienHack 

• Topic Starter

Posted 08 September 2011 - 06:17 AM

ναι εχετε :) απλος στην τιμη που ψαχνω (μαξ 10.000 ) δεν εχει...
ξερω οτι αυτα που βλεπω στο car με 8-9-10 χιλιαρικα εχουν πολυ υποπτες τιμές αλλα απο την αλλη δν μπορω να αποκλεισω την περιπτωση να εχει καποιος πραγματικο οικονομικο προβλημα και να πρεπει να το σπρωξει αμεσα οποτε και το σκοτωνει. Με την κολοκρηση και την κολοκατασταση που επικρατει εξω το βλεπω αυτο παντου..
και σε μας (psclub) εχουμε αμαξια που κανονικα κοστολογουντε με τα εξτρα και την συντηρηση που εχουν γυρο στα 5-6 χιλιαρικα αλλα εχω δει να τα δινουν και με 2500 .... αναγκη...

ΥΓ. για το συγκεκριμενο που εδωσες στο λινκ το οτι εχει πρωτη αδεια μεταγενεστερη της κανονικης του χρονολογιας λειτουργει εναντιων για λογους τεκμηριων και εκτακτης εισφορας...

#4 User is offline   blondie_s2k 

• View gallery
  • Group: Member
  • Interests:cars, F1, traveling, music

Posted 08 September 2011 - 06:17 AM

Κανένα μαμά s2000 δε θα σου βγάλει 242hp...

Παρόλα αυτά καλώς ήρθες και καλή τύχη στην αναζήτηση σου. Οπως σου είπε κι ο amaretos απο πάνω ρίξε μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ και θα δεις ποιές είναι δικών μας παιδιών. :)
Δημοσίευση ΕικόναςΔημοσίευση ΕικόναςΔημοσίευση ΕικόναςΔημοσίευση Εικόνας Δημοσίευση Εικόνας
Αν αγαπησεις αυτο που κρατας στα χερια σου, θα γινει ο καλυτερος φιλος σου.
Αν δεν το σεβαστεις ... θα σε σκοτωσει !!!

#5 User is offline   AlienHack 

• Topic Starter

Posted 08 September 2011 - 06:20 AM

γιαυτο και ειπα οτι αφηνω και ενα περιθώριο 10 αλογων... δεν ειμαι παραλογος ξερω πως φθηνουν τα μοτερ, στα 240 αλογα και 10 αλογα δικαιολογουντε λογο φθωρων, λογο κακης καταστασης περιφερειακων, ισως και 15 αλογα .... αλλα 20-30 αλογα μειων δεν δικαιολογουντε ουτρε με σφερες.. :-)

#6 User is offline   energetic 

• News & Site Moderator
  • View gallery
  • Group: Site Moderator

Posted 08 September 2011 - 07:10 AM

Καλως ηρθες στη παρεα και καλη αναζητηση για να βρεις το S2000 που θελεις. Σχετικα με το τι πρεπει να προσεξεις στο S2000 και στα θεματα συντηρησης και πιθανων προβληματων, μπορεις να διαβασεις αυτο το τοπικ για αρχη.

Οσο για ελεγχο αυτοκινητου απο μηχανικο εγω εμπιστευομαι τα παιδια απο το B16a Workshop. Επισης η Honda Μαστορας στο Ελληνικο εχει ασχοληθει πολυ με επισκευες αμαξωματος και βαφη S2000. Οπως και να το κανουμε δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να μη δεις εκει ενα S2000 υπο επισκευη λογω ατυχηματος, οποτε για αυτο το λογο πιστευω οτι εχει και την εμπειρια να εντοπισει αν ενα S2000 εχει σοβαρη ζημια ή οχι απο προηγουμενο ατυχημα. Βεβαια, στη περιπτωση σου δεν σε εξυπηρετει λογω αποστασης μιας και εισαι απο Θεσσαλονικη. Ισως τα μελη της Θεσσαλονικης σε βοηθησουν σε αυτο το κομματι με τη σειρα τους σε επομενα ποστ τους.

Να προσθεσω οτι προτεινω ο μηχανικος που θα πραγματοποιησει τον ελεγχο να κανει και μια μετρηση συμπιεσης του κινητηρα σε περιπτωση που καταληξεις σε καποιο S2000 που σ'αρεσει για να παρεις μια εικονα τουλαχιστον στο θεμα κινητηρα. Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ο κινητηρας ειναι αψογος, ποτε δεν ξερεις αν θα εχει αλλου προβληματα που πιθανον να παρουσιαστουν στο μελλον, συχνα λογω ελλειψης συντηρησης ή μη ελεγχου σταθμης λιπαντικων.

Τελος, χωρις να θελω να σε απογοητευσω και να σου στερησω τη χαρα αναζητησης ενος νεου αυτοκινητου, προσωπικη μου αποψη παντα, θα απεφευγα την αγορα ενος S2000 με τιμη κατω απο 10.000 Euro καθως πιστευω οτι αυτα τα αυτοκινητα θα εχουν προβληματα ειτε λογω κακης συντηρησης, ειτε λογω ατυχηματος με οτι αυτο συνεπαγεται στη καταπονηση του αμαξωματος και συγκεκριμενα του πλαισιου του. Σε αυτη τη τιμη αποκτησης που αναφερεις, να υπολογισεις και τουλαχιστον αλλα 3.000 Euro που θα δωσεις για να εισαι σιγουρος οτι το νεο σου αμαξι ειναι σε καλη κατασταση. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις και μπορει να σταθεις τυχερος και να πεσεις σε μια καλη ευκαιρια αλλα και παλι επιφυλασσομαι.
Posted Image

#7 User is offline   nikthegrek 

Posted 08 September 2011 - 08:02 AM

φιλε μου μιας και εισαι απο θεσνικη ελα την δευτερα στη συναντηση
καιθα σου πουμε οτι θελεις να μαθεις,,αν θελεις στειλε μου σε pm
το τηλ σου να σε παρω για πιο σιγουρα,,see you,,
http://www.imagerous...88998484128.gifPlease take good care of your S2000, keep it by your side for long and enjoy it from the bottom of your heart. And share the quality and legacy of the S2000 with many friends so that the legend of the S2000 will continue for long.
Shigeru Uehara - Chief Designer, S2000 - 12th April 2009, Trentino, Italy.

#8 User is offline   actinf 

Posted 08 September 2011 - 08:39 AM

http://www.s2ki.com/...5#entry15841955

Και αυτά είναι καλά νούμερα για AP1.

#9 User is offline   AlienHack 

• Topic Starter

Posted 08 September 2011 - 05:03 PM

View Postactinf, on 08 September 2011 - 08:39 AM, said:

http://www.s2ki.com/...5#entry15841955

Και αυτά είναι καλά νούμερα για AP1.

213? :confused: τοσο χαμηλα με 52.000χλμ? και του λενε και απο κατω μπραβο καλα νουμερα κτλ? μηπως ειναι τροχο τα 213?

#10 User is offline   AlienHack 

• Topic Starter

Posted 08 September 2011 - 05:05 PM

View Postnikthegrek, on 08 September 2011 - 08:02 AM, said:

φιλε μου μιας και εισαι απο θεσνικη ελα την δευτερα στη συναντηση
καιθα σου πουμε οτι θελεις να μαθεις,,αν θελεις στειλε μου σε pm
το τηλ σου να σε παρω για πιο σιγουρα,,see you,,

κανετε συναντησεις Θεσσαλονικη??? που? ποτε? (δευτερες μονο?)
σιγουρα θα ερθω...

#11 User is offline   blondie_s2k 

• View gallery

Posted 08 September 2011 - 05:28 PM

Υπάρχει thread, θα το δεις πάνω πάνω στην αρχική σελίδα, όπου γράφονται οι συναντήσεις όταν είναι να γίνουν. Είναι αυτό..

http://www.s2ki.com/...B5%CE%B9%CF%82/

Συγκεκριμένα για την επόμενη συνάντηση των βορείων η ανακοίνωση είναι εδώ..

http://www.s2ki.com/...81%CE%B1-12911/

Οι συναντήσεις συνήθως γίνονται κάθε 2η Δευτέρα. Posted Image

#12 User is online   SBIT 

Posted 09 September 2011 - 01:29 AM

Φιλε μου υπάρχει και αντίστοιχο ποστ με δυναμομετρήσεις και από εμένα αλλά και ένα παλαιότερο από τον gzob. Εκεί θα καταλάβεις ότι τα 213 είναι ρόδα. :thumbup:
Δημοσίευση Εικόνας[URL=http://img199.imageshack.us/i/kitcar3.jpg/]Δημοσίευση Εικόνας[/URL

#13 User is offline   AlienHack 

• Topic Starter

Posted 09 September 2011 - 05:40 AM

View PostSBIT, on 09 September 2011 - 01:29 AM, said:

Φιλε μου υπάρχει και αντίστοιχο ποστ με δυναμομετρήσεις και από εμένα αλλά και ένα παλαιότερο από τον gzob. Εκεί θα καταλάβεις ότι τα 213 είναι ρόδα. :thumbup:

αααα πειτε ετσι! και ανυσηχησα... :feint: γιατι εμεις με τα κουβαδακια των 110-150 αλογων μετραμε στα δυναμομετρα στροφαλο..

αρα μιλοντας για μαμα σ2κ ,στροφαλο 135και πανω πρεπει να βγαζει αν ειναι σωστο.. (θεωριτικα απο οσο ξερω παντος οι απολειες στροφαλου - τροχου ειναι 18% για μπροστοκινητα και 21-22% για πισοκουνες..) αρα στα 242 αλογα στροφαλο των σ2κ ο τροχος μεχρι και με 190 ειναι οκ σε λογικα πλαισια..

#14 User is offline   blondie_s2k 

• View gallery

Posted 09 September 2011 - 01:21 PM

Παρακαλώ..

#15 User is online   kosdali 

• View gallery

Posted 09 September 2011 - 02:50 PM

εγω παντως παραπανω απο 230 στροφαλο δεν ειδα να βγαζει κανενα μαμα εδω στη θεσσαλονικη και αυτα ηταν και απο τα καλα γιατι καποια βγαζαν και 205...

οσο για την τιμη δεν βλεπω τον λογο να προσπαθει καποιος να δωσει ενα σ2κ για 8-9-10000,να ειναι σχετικα καλο και να μην πωλειται για πολυ καιρο ενω την ιδια ωρα μπορει να παρει τουλαχιστον τα ιδια λεφτα κανοντας το ανταλλακτικα η δινοντας το σε ανταλλακτικατζη

θα συμφωνησω με τον Μαριο στο οτι ενα φτηνο σ2κ μπορει ανετα να φαει 2-3000 για να συμαζευτει χωρις να αποκλειεται και η πιθανοτητα να παρεις στο μελλον το μοτερ στο χερι οπως πολλοι πηραν αφου η ελλιπης συντηρηση,η καταπονηση και τα κατεβασμενα χλμ καποια στιγμη βγαινουν...

τελος μην ξεχναμε οτι και να παιρνεις με 10κ σ2κ τα ανταλλακτικα και η σωστη συντηρηση του ειδικα αν το καταπονεις παραμενουν σε επιπεδα αυτοκινητου αξιας 50κ
[URL=http://img233.imageshack.us/i/serres6cq30.jpg/]Δημοσίευση Εικόνας

Δημοσίευση Εικόνας

#16 User is offline   tsatsj 

Posted 09 September 2011 - 04:16 PM

εγω θα παιρνα 2 των 8,πιστευω ειναι καλυτερα απο 1 των 16,κατι θα βγαινε.Χωρις πλακα :suspect:

αν το δεις μαθηματικα 2χ8>16 ..αλλα κατσε αυτο δεν ισχυει.τι γινεται ρε :ponder:
Δημοσίευση Εικόνας

#17 User is online   kosdali 

• View gallery

Posted 09 September 2011 - 04:48 PM

View Posttsatsj, on 09 September 2011 - 04:16 PM, said:

εγω θα παιρνα 2 των 8,πιστευω ειναι καλυτερα απο 1 των 16,κατι θα βγαινε.Χωρις πλακα :suspect:

αν το δεις μαθηματικα 2χ8>16 ..αλλα κατσε αυτο δεν ισχυει.τι γινεται ρε :ponder:

:smoking:

#18 User is offline   nikthegrek 

Posted 10 September 2011 - 05:47 AM

View Posttsatsj, on 09 September 2011 - 04:16 PM, said:

εισαι αλλου ρε φιλε.. :LOL:

#19 User is offline   Tazio 

Posted 10 September 2011 - 07:40 AM

View PostAlienHack, on 08 September 2011 - 05:05 PM, said:

κανετε συναντησεις Θεσσαλονικη??? που? ποτε? (δευτερες μονο?)
σιγουρα θα ερθω...

Κάθε δεύτερη Δευτέρα συνήθως στα Ster. Έλα για αρχή μεθαύριο στις 22:00 στο Raka στην Κρήνη να γνωριστούμε και να τα πούμε σχετικά με αυτά που ρωτάς, και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα βρεις αυτό που ψάχνεις ώστε να δίνεις μόνιμα το παρόν. :tipwink:

View Postkosdali, on 09 September 2011 - 02:50 PM, said:

οσο για την τιμη δεν βλεπω τον λογο να προσπαθει καποιος να δωσει ενα σ2κ για 8-9-10000,να ειναι σχετικα καλο και να μην πωλειται για πολυ καιρο ενω την ιδια ωρα μπορει να παρει τουλαχιστον τα ιδια λεφτα κανοντας το ανταλλακτικα η δινοντας το σε ανταλλακτικατζη

θα συμφωνησω με τον Μαριο στο οτι ενα φτηνο σ2κ μπορει ανετα να φαει 2-3000 για να συμαζευτει χωρις να αποκλειεται και η πιθανοτητα να παρεις στο μελλον το μοτερ στο χερι οπως πολλοι πηραν αφου η ελλιπης συντηρηση,η καταπονηση και τα κατεβασμενα χλμ καποια στιγμη βγαινουν...

τελος μην ξεχναμε οτι και να παιρνεις με 10κ σ2κ τα ανταλλακτικα και η σωστη συντηρηση του ειδικα αν το καταπονεις παραμενουν σε επιπεδα αυτοκινητου αξιας 50κ

+ 1926

Και για μένα το να ψάχνεις ένα S2k τέτοιου κόστους δεν αξίζει.Ίσως μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το ενδεχόμενο να ψάχνεις ένα Honda που θα το μετατρέψεις σε κάτι πολύ ειδικό (πχ trackday car) όπου και πάλι όμως έχεις πολύ καλύτερες επιλογές. Για καθημερινό προσωπικό αυτοκίνητο όμως κακά τα ψέματα θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη..
Posted Image

Ads by Google   S2KI

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users