Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

"Πιλότοι" , ταλέντο και .. drift

Old 09-14-2012, 06:36 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
uma_chikara's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: athens
Posts: 4,828
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default "Πιλότοι" , ταλέντο και .. drift

Το τόπικ ξεκινά με αφορμή συζήτηση σε άλλο trackday-oriented φόρουμ, που στο τόπικ το οποίο αναφέρεται στις εργασίες της πίστας των Σερρών κάποιο μέλος είχε την ιδέα να απαγορευτεί οριστικώς το drift.. στην πίστα (!!!)


Βέβαια αυτό δεν ήταν κάτι φοβερό, αφού όπως μας ενημέρωσε ο Sebian, το μόνο event που περιελάμβανε drift και επιτρεπόταν από τον κανονισμό της πίστας, ήταν το driftwars.. Επομένως, μικρό το κακό..για ένα event, δε χάλασε και ο κόσμος..

Καλά όλα αυτά, αλλά κάτι δεν κολλάει.. ότι δηλαδή, όπως έγραψα και παραπάνω, ο τύπος που το έγραψε είναι μέλος σε trackday oriented forum..
Τί σημαίνει αυτό..; Ότι ο συγκεκριμένος πηγαίνει στην πίστα ΑΠΟ ΧΟΜΠΥ και έκρινε πως κάποιος που κάνει drift του "χαλάει" την πίστα (λες και είναι μέτοχος και συμμετέχει στα έξοδα συντήρησης) και ίσως να μην καταφέρει να κάνει τον υπερχρόνο που έχει στο μυαλό του.. Αν λοιπόν εμείς οι ίδιοι που ασχολούμαστε με το αυτοκίνητο και ορισμένοι από εμάς και με την αγωνιστική οδήγηση θεωρούμε "περιττό" και παράλογο το drift, στην πιο αγνή του μορφή, πώς περιμένουμε να το αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες και η διοίκηση της εκάστοτε πίστας που έχουν κάθε λόγο να βαριούνται το καθάρισμα μετά το αντίστοιχο trackday.. ;

Κάποιος άλλος, υποτίθεται καταξιωμένος στο χώρο της trackday οδήγησης στην Ελλάδα, έθεσε ως επιχείρημα το γεγονός ότι στα driftwars τα παπιά του κοινού φεύγουν από την πίστα με σούζες, επομένως κατέληγε στο γεγονός ότι ακόμη και σε περίπτωση που επιτρεπόταν το drift στην πίστα των Σερρών, η κατάσταση στο δρόμο δε θα γινόταν λιγότερο επικίνδυνη.. Αν κάνεις κάποια στιγμή drift με 3η ή 4η, υπάρχει περίπτωση να σε συγκινούν οι 2ες στο δρόμο, ή θα ρισκάρεις στο δρόμο, να κάνεις drift με 120 χιλιόμετρα ; Ή θα δοκιμάσεις στο δρόμο κατέβασμα ταχύτητας πάνω στο drift, που είναι μία από τις πιο δύσκολες και εποικοδομητικές τεχνικές στην οδήγηση ; Αλλιώς τί ; Υπάρχει καρτόπιστα που να στρίβεις με 80-90, ή τουλάχιστον να βάζεις 3η ;

Πες λοιπόν, ότι σε ενδιαφέρει μόνο η πάρτη σου και να κάνεις το totally best ultimate lap time την 200ή φορά που θα πας στην πίστα με ολοκαίνουρια λάστιχα, για να το παίξεις Senna, Schumacher, Vatanen, ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο.. και γι αυτό, γράφεις στα @@ σου όσους θέλουν να μάθουν drift.. Εσύ στη δύσκολη στιγμή, που θα πρέπει να γυρίσεις το τιμόνι παραπάνω από το σημείο που σταυρώνουν τα χέρια σου, τί θα κάνεις ;;; Τα παραδείγματα πολλά και τα "έβγα" ακόμα περισσότερα, με στουκαρίσματα, ακόμα και τούμπες..

MYTH BUSTED.. Φίλε, ξεκόλλα από το μυαλό σου..
Και η γιαγιά μου αν πάει στην ίδια πίστα 200 φορές και τις 10 τελευταίες βάλει καινούρια slick, ενώ ταυτόχρονα έχει σκάσει στο αμάξι κανένα 20.000ευρώ σε έξτρα διαστημικά φρένα, άκρα σχεδιασμένα από τη McLaren κ.ο.κ, θα κάνει χρόνο που θα ακούγεται συγκλονιστικός. Και δεν είναι ανάγκη να έχεις μόνο μπροστοκίνητο, όπως είχαμε γράψει και τα videos-photos, αλλά με τόσα χρήματα, και πισωκίνητο μπορείς να φτιάξεις που να μη χάνει πρόσφυση ΠΟΤΕ ή ακόμη και όταν συμβαίνει αυτό, να μπορείς χωρίς καμία προσπάθεια να το επαναφέρεις.. (Φυσικά, η εξοικίωση με την πίστα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας..)
Αν ήσουν το υπερταλέντο του σύμπαντος, με κάποιο τρόπο θα είχε αναδειχτεί αυτό το πράγμα, πέρα από τα φόρουμ.. Δε σε έχει φάει κανένα κύκλωμα ούτε γεννήθηκες σε λάθος χώρα.. Απλά είσαι ερασιτέχνης και πρέπει να το πάρεις χαμπάρι μπας και χαλαρώσεις και από τη μία γίνεις καλύτερος, ενώ από την άλλη τις όποιες γνώσεις έχεις, τις περάσεις σε άλλους και τους βοηθήσεις..
Νοοτροπίες του τύπου, δε σου λέω τί έχω κάνει στο αυτοκίνητο, δε σου λέω ποιά είναι η φανταστική γραμμή που ακολουθώ στην πίστα κ.ο.κ είναι εντελώς γελοίες..

Και επανέρχομαι στο drift.. Πόσοι από όλους αυτούς που κάνουν τις "χρονάρες" μπορούν να σώσουν το αυτοκίνητό τους σε δύσκολη φάση ;
Προσωπικά ξέρω πολλούς που δεν έχουν καμία αίσθηση.. Όπως έγραψα παραπάνω, έχουν πάει στην ίδια πίστα 100 φορές και την 100ή βρήκαν τα σωστά πατήματα, που τους εξασφαλίζουν ένα σβέλτο γυρολόγιο, χωρίς όμως να αισθάνονται τα δεδομένα που τους παρέχει το αυτοκίνητό τους.
Απόδειξη, η συνοδήγηση μαζί τους, τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο. Άτσαλες τιμονιές και το βάρος του αυτοκινήτου να κάνει ό,τι να'ναι..
Και οι ίδιοι τύποι σνομπάρουν το drift !!
Αν είναι ένα πράγμα που πρέπει να μάθεις όταν αρχίσεις και ασχολείσαι με τη γρήγορη οδήγηση, αυτό είναι το να διαχειρίζεσαι σωστά το βάρος του αυτοκινήτου σου. Αυτό, δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να το μάθεις.. Ξεκινάς με χαζο-drift σε καρτόπιστες και συνεχίζεις με περισσότερα χιλιόμετρα σε πιο ανοιχτές πίστες.. Όπως κατάλαβα, στη Β.Ελλάδα οι φίλοι της αυτοκίνησης είναι καταδικασμένοι να κάνουν drift 1η-2α, αφού μόνο σε καρτόπιστες μπορούν να εξασκηθούν. Ευτυχώς στα Μέγαρα έχουν γίνει trackdays καθαρά για drift, όπως επίσης και trackdays που για 2 session έμπαιναν όσοι ήθελαν να εξασκηθούν σε γραμμές και για 1 έμπαιναν όσοι ήθελαν drift.. Οποιοσδήποτε μπορούσε να δοκιμάσει και τα 2 και ήταν και πιο ασφαλές από τη συνηθισμένη εικόνα των trackdays στριψίματος, που στο τέλος της μέρας, όσοι έχουν τελειωμένα ελαστικά, κάνουν ταρζανιές, την ίδια στιγμή που στην πίστα γυρίζουν για χρόνους άλλα αυτοκίνητα..

Επομένως, καταλήγουμε πως το στρίψιμο και το drift δεν είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα.. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και τα δύο μαζί μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Επομένως, αν δε μάθεις drift στην πίστα, πού θα το μάθεις ;; Προσωπικά, μου έρχεται στο μυαλό μόνο ο δρόμος..

Καιρός να καταλαβαίνουμε όλοι σε ποιόν τομέα από τους δύο πρέπει να βελτιωθούμε και να το κάνουμε, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά για να προστατεύουμε τον εαυτό μας και την περιουσία μας, ενώ την ίδια στιγμή θα διασκεδάζουμε περισσότερο, απαλλαγμένοι από τυχόν άγχη..

Αυτά ήθελα να πω.. περιμένω απόψεις..
Old 09-14-2012, 08:34 AM
  #2  

 
eddiex's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Piraeus. . .
Posts: 11,536
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Πωωω ρε Λιακο μου, κολλημενο μυαλο εισαι ωρες ωρες! Δεν αντιλεγω σε αυτα που λες αλλα δεν θες να το αφησεις μου φαινεται...
Old 09-14-2012, 12:38 PM
  #3  
Registered User
 
katafractos's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Ηλία αν και όπως ξέρεις δεν μου αρεσει το drift συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕ ΟΛΑ απ'οσα έγραψες.
Ειναι μια ωραία δεξιοτεχνία που σε βοηθάει στην εξοικίωση με τη μεταφορά βάρους και τη συμπεριφορά του οχήματος.
Αρνητικό οι φθορές σε ελαστικα- διαφορικα...αλλα και ίσως καποιες κακές συνήθειες στις ιδανικές-αγωνιστικές γραμμές.
Εχει αποδειχτεί ότι οι περισσότεροι απο τους ''ικανούς'' drifter μπορούν να κάνουν και κορυφαίους χρόνους!

Δυστηχώς έχει ταυτιστεί με το ''παντιλίκι'' και την επιδειξιομανία, που προσελκύει ανάλογου επιπέδου κόσμο...

Δεν υπάρχει λόγος να θήγεσαι με τα όσα γράφει και λέει ο καθένας... οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα της αυτοπροβολής και του εγωισμου.
Εχει αποδειχτεί πολλάκις με τους Ελληνες αγωνιζομένους αλλα και στα διάφορα clubs Και trackdays και κάθε μέρα δυστηχώς στο δρόμο.

Να τονίσω ότι οι οριακές καταστάσεις στο δρόμο αποτελουν πανμέγιστη μαλ....(που έχω κάνει) εώς εγκλημα είτε αυτές είναι αγωνιστικής οδήγησης ειτε drift, ακόμη και αν το ''έχεις''!!
Old 09-14-2012, 02:43 PM
  #4  

 
papdoc's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 141
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Ηλιά, ξεκινώ την απάντηση μου με full disclosure:
Δεν το έχω καθόλου το drift. Κουλός, πως το λένε, Δεν το έχω εξασκήσει καθόλου, δεν μου αρέσει, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπερστροφή ισχύος σε άσφαλτο γυαλί με πρόσφυση πάγου. Ντριφτ σε καλή άσφαλτο, με μεταφορές βάρους, σκαντινάβιαν φλικ και άλλα κόλπα με τρομάζουν, με πανικοβάλουν, δεν τα θέλω ρε παιδί μου. Γι' αυτό όμως και δίνω άπειρο σεβασμό σε όσους το έχουν (εχθές μάλιστα έβλεπα τα βιντεάκια σου στα Μέγαρα και το Καρτόδρομο και έλεγα "τι κάνει ο άνθρωπος?").
Όσον αφορά την απαγόρευση του drift στις πίστες, αυτό είναι γελοίο. Εδώ κάνουν drift events στη Nordschleife, ποιες είναι οι Σέρρες που θα το απαγορεύσουν? Αυτό που δεν δέχομαι, είναι να μπερδέυονται driftάδες με time-attackers στο ίδιο session. Αυτό νομίζω είναι αυτονόητο, λογικό, και δεν αρέσει σε κανέναν από τους δύο.
Παραβλέπω αυτά τα περί γιαγιάδων που θα κάνουν χρόνο, γιατί μάλλον ήσουν φορτισμένος όταν τα έγραφες, αφού ξέρεις πολύ καλά πόσο δύσκολα γράφεται ένας πραγματικά καλός χρόνος. Όσον αφορά το car control που έχουμε όσοι πάμε αποκλειστικά με γραμμές, θα απαντήσω για τον εαυτό μου: έχω ΚΑΙ ΓΑΜΩ τα car control (και είμαι και μετριόφρων επίσης )! Το ότι δεν μπορώ να σπάσω την πρόσφυση με 120 στην Κ8, δεν σημαίνει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ότι αν σπάσει επειδή ξεπέρασα τα όρια πηγαίνοντας γραμμές, δεν θα μπορέσω να το "πιάσω". Δεν νοείται αγωνιστική οδήγηση που να μην νοιώθεις την πρόσφυση του αυτοκινήτου, να είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις πότε αυτή θα σπάσει, και αν σπάσει να μπορείς να το φέρεις. Επίσης αν δεν μπορείς να διαχειριστείς προς όφελος σου τις μεταφορές βάρους, τότε δεν θα φρενάρεις ποτέ σωστά, δεν θα μπεις ποτέ έγκαιρα στο γκάζι, δεν θα μπορέσεις να στρίψεις γρήγορα. Για να κάνεις όλα αυτά πρέπει να νοιώθεις απόλυτα το αυτοκίνητο (το MX-5 το είχα συνδεσεί πλήρως στο κεντρικό νευρικό μου σύστημα - το S το νοιώθω ακόμα ξένο, ιδίως χωρίς μπάκετ). Αν όμως δεν τα κάνεις όλα αυτά, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: ή είσαι αργός ή θα στουκάρεις πολύ σύντομα.
Θα ήμουν καλύτερος οδηγός αν ήξερα και ντριφτ? Σίγουρα, αφού ότι ξέρεις καλό είναι. Θα ήμουν πιο γρήγορος? Όχι, αφου και τώρα αντιμετωπίζω μια χαρά τα όρια της πρόσφυσης, ξέρω να τα αναγνωρίζω, και κυριώς δεν τα φοβάμαι. Στη δύσκολη στιγμή θα το έσωνα πιο εύκολα? Έχω σώσει αρκετές δύσκολες καταστάσεις και ποτέ δεν έχω τρακάρει στην πίστα. Αλλά το κυριότερο είναι ότι το όριο το βρίσκω πλησιάζοντας το σιγά-σιγά, και έτσι συνήθως πιάνω την απώλεια πρόσφυσης έν τω γενάσθαι. Κάνω δηλαδή αυτό που θα έκανε και η γιαγιά σου: πάω 100 φορές, και ρίχνω τον χρόνο λίγο-λίγο. Εσύ όμως γιατί το απαξιώνεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απαξιώνουν το ντριφτ όσοι σε εκνεύρισαν?

ΥΓ: Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι σε κανένα από τα βιβλία αγωνιστικής οδήγησης που έχω διαβάσει, δεν αναφέρει ότι για να πας γρήγορα και με ασφάλεια πρέπει να ξέρεις ντριφτ. Αυτό που όλα αναφέρουν είναι ότι πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις τα όρια της πρόσφυσης. Και ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι η εξάσκηση σε ένα skid pad.
Old 09-14-2012, 04:43 PM
  #5  
 
alexis_s2's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,220
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

εγω παλι που δεν εχω μπει ουτε μια φορα σε πιστα, βαση λογικης(δικιας μου)μπορω να πω οτι οποιος ξερει ντριφτ σιγουρα σε μια κατασταση δυσκολη, θα καταφερει να σωσει αρκετα παραπανω απο καποιον που δεν ξερει,ο λογος ειναι οτι εχει εξικειωθει αρκετα με το πως να κοβει το τιμονι αναλογα για να το φερει στην σωστη κατευθυνση
οσποτε το ντριφτ μονο καλο μπορει να κανει
εγω γουσταρω το ντριφτ αρκετα ποιο πολυ απο χρονους αλλα το φοβαμαι κιολας αρκετα,με 2ρα κατι κανω αλλα με τριτη 2 διοξηματα κ μετα τελος
πιστευω θα μπορουσα να κανω κατι καλυτερο αν φοραγα κοινα λαστιχα κ οχι τα 888
Ηλια αστους να λενε ρε παιδι μου οτι θελουν εσυ γιατι χαλας την ζαχαρενια σου
επειδη ειναι τωρα ενας κ δεν γουσταρη τα ντριφτ κ θελει να κανει μονο χρονους...... ε και.......
Old 09-15-2012, 01:28 AM
  #6  

 
eddiex's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Piraeus. . .
Posts: 11,536
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by alexis_s2
πιστευω θα μπορουσα να κανω κατι καλυτερο αν φοραγα κοινα λαστιχα κ οχι τα 888
Γι αυτο ειμαστε κ εμεις εδω Αλεξη. Αν θες αγοραζω εγω τα 888ρια σου (αν ειναι 17αρες οι ζαντες) κ ξεκινα πιο ευκολα το drift.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Old 09-15-2012, 03:53 AM
  #7  
 
alexis_s2's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,220
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by eddiex
Originally Posted by alexis_s2' timestamp='1347669817' post='22012927
πιστευω θα μπορουσα να κανω κατι καλυτερο αν φοραγα κοινα λαστιχα κ οχι τα 888
Γι αυτο ειμαστε κ εμεις εδω Αλεξη. Αν θες αγοραζω εγω τα 888ρια σου (αν ειναι 17αρες οι ζαντες) κ ξεκινα πιο ευκολα το drift.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
ειναι 18 ρε φιλε αλλα οπως κ ναχει δεν τα βγαζω,εκτος κα βαλω 2 μεταχ για λιγο να μαθω καλυτερα
Old 09-15-2012, 05:21 AM
  #8  
Registered User
Thread Starter
 
uma_chikara's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: athens
Posts: 4,828
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

@ papdoc :

Νομίζω πως η απάντησή μου στο ποστ σου, βρίσκεται στην τελευταία μου φράση.. " Καιρός να καταλαβαίνουμε όλοι σε ποιόν τομέα από τους δύο πρέπει να βελτιωθούμε και να το κάνουμε, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά για να προστατεύουμε τον εαυτό μας και την περιουσία μας, ενώ την ίδια στιγμή θα διασκεδάζουμε περισσότερο, απαλλαγμένοι από τυχόν άγχη.. "

Δέχομαι πως παρά το γεγονός, ότι δηλαδή δεν έχεις εξοικιωθεί με το drift, έχεις συνηθίσει τις γραμμές σε τέτοιο σημείο που δεν αγχώνεσαι.. Αν ήξερες drift όμως, δε θα αισθανόσουν ακόμη πιο άνετα..;

Για να το πω αλλιώς, το σωστό drift, σε βοηθάει να φτάσεις πολύ πιο γρήγορα σε ένα σημείο που θα έφτανες έτσι κι αλλιώς. Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις. Επομένως, μοιάζει σα να θες να μάθεις κάποιο άθλημα, ας πούμε τέννις, και να προσπαθείς να μάθεις χωρίς δάσκαλο. Κάποια στιγμή μπορεί να μάθεις.. ο άλλος με το δάσκαλο, θα μάθει όμως πιο γρήγορα.

Το drift σου δίνει αίσθηση.. και όχι απλά αίσθηση του τύπου "παίρνει το τιμόνι δεξιά" ή "το αυτοκίνητο είναι απότομο".. Σου δίνει την αίσθηση που χρειάζεσαι για να φτιάξεις σωστή ευθυγράμμιση στο αυτοκίνητό σου, να ρυθμίσεις σωστά την ανάρτησή σου και να μην το αφήνεις στην κρίση του κάθε "δόκτορα", ούτε να τρέχεις να δεις τί έχουν κάνεις στο εξωτερικό εκείνοι που ασχολούνται αγωνιστικά (όχι ότι είναι κακό, αλλά θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς ως σημείο αναφοράς και να μπορείς να καταλάβεις αν σου ταιριάζει ή όχι, γιατί για παράδειγμα ο άλλος μπορεί να έχει μία ειδική βίδα που δεν την αναφέρει πουθενά και να κάνει τη διαφορά)

Από την άλλη το drift, θα σε βοηθήσει να ευχαριστηθείς πραγματικά μια διαδρομή στο βουνό. Δε λέω να κάνεις παντιλίκια παντού.. Μπορείς όμως να είσαι άνετος και χαλαρός, ακόμη κι αν δεν ξέρεις τί συμβαίνει στην επόμενη στροφή.

Επομένως, μήπως τώρα που έκανες "καινούρια αρχή", να κάνεις μία "ήπια" ευθυγράμμιση, να βάλεις πάνω τα τελειωμένα λαστιχάκια που είχες όταν αγόρασες το αυτοκίνητο και με την πρώτη ευκαιρία να πας καρτόδρομο, να συνηθίσεις πολύ πιο γρήγορα το βάρος και τις ιδιοτροπίες του αυτοκινήτου ; Θα δεις ότι είναι πολύ διασκεδαστικό και low budget από αυτό που μάλλον περιμένεις.. άσε που εσύ προσωπικά, έχοντας και κάποια αίσθηση, θα συνηθίσεις πολύ πιο γρήγορα από κάποιον που ξεκινά γενικώς με την οδήγηση.. Γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι με αυτόν τον τρόπο το διάστημα μέχρι το επόμενο trackday ;

Τώρα περί slick που γράφω παραπάνω, πραγματικά αυτά τα λάστιχα, έχουν δημιουργήσει "τέρατα".. Ίσως είναι η χειρότερη ανακάλυψη, ή έπρεπε να χρησιμοποιούνται μόνο σε αγώνες.. Προσωπικά δε γνωρίζω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ,(πάνω του μετρίου, αλλά όχι τίποτα φοβερό) που να έβαλε slick σε καλή κατάσταση και να μην έκανε χρονάρα.. Με τα semi, έτσι κι έτσι.. Με τα semi, μπορεί και να διαφαίνεται η "κουλαμάρα".. Αυτά τα slick, τα κρύβουν όλα..!

Σχετικά με τα trackday, το θέμα είναι απλό.. Να καθίσταται σαφές ότι κάποιος που κάνει καραγκιοζιλίκια, πετάει χώματα στην πίστα χωρίς να υπάρχει λόγος, θέτει σε κίνδυνο τους άλλους (μιας και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που ασχολούνται με drift) θα παίρνει δρόμο. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία και κανένα παρατράγουδο. Επίσης, τα trackday που περιλαμβάνουν και τα δύο είναι επίσης πολύ ωραία, καθώς όπως έγραψα και παραπάνω, υπάρχει μία τάση στα τελευταία sessions των trackday, άλλοι να προσπαθούν να κάνουν τον καλύτερο χρόνο τους και άλλοι να έχουν φάει τα λάστιχά τους όλη τη μέρα και να χαζο-driftάρουν δημιουργώντας πρόβλημα.. Σε περίπτωση trackday στριψίματος-drift, θα μπορούσαν να μπουν με τους driftάδες και να δοκιμάσουν ό,τι θέλουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα σε κανέναν. Απλά πράγματα..

Και τέλος για να κλείσω, αυτό που με πειράζει Δημήτρη, είναι το απαξιωτικό στυλ του "τύπου με τα slick".. Όχι μόνον η ιδεολογία του απέναντι στο drift, αλλά με τη στάση που κρατά απέναντι σε όλους .. Απαντήσεις με "γρίφους" σε τυχόν ερωτήσεις, ή εντελώς μονολεκτικές κ.ο.κ λες και κινδυνεύει να χάσει τον Παγκόσμιο Τίτλο από τους επόμενους..
Old 09-15-2012, 05:29 AM
  #9  
Registered User

 
Nabu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Far far away...
Posts: 8,561
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις εδώ κάτι το οποίο απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένα και εμείς (εγώ προσωπικά σίγουρα) προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον γριφο!!

Ρε ψηλέ, αν έχεις ελεύθερο χρόνο για πέταμα αγοράκι μου γλυκό , πάρε μερικά πιπίνια και ελάτε απο το μαγαζί να κάτσουμε να τα πούμε ρε αδερφάκι μου
Old 09-15-2012, 05:52 AM
  #10  
Registered User

 
Nabu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Far far away...
Posts: 8,561
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Και πάρε και ένα βίντεο για να ηρεμήσεις λίγο.

http://vimeo.com/44873385

Quick Reply: "Πιλότοι" , ταλέντο και .. drift



All times are GMT -8. The time now is 04:58 PM.