Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Thread Tools
 
Old 03-27-2012, 09:27 PM
  #1  
Community Organizer

Thread Starter
 
S2000_FUN's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,607
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Θα ήθελα να αναφέρω τη διαδικασία παραγγελιών αφού λίγο ή πολύ σχεδόν για όλους έχω παραγγείλει ανταλλακτικά από Αμερική και γενικά αξεσουάρ από άλλα μέρη μία δύο ή και περισσότερες φορές. Ο λόγος που το κάνω είναι για να συνηδειτοποιήσετε το χρόνο που χρειάζεται μια παραγγελία

Τι κάνω εγώ
• Μετά από τηλεφώνημά σας ψάχνω και βρίσκω τον κωδικό (part number) του ανταλλακτικού για να ζητήσω τιμή
• Αποστέλλω e-mail στον άνθρωπο που μου τα παραγγέλνει από Αμερική ο οποίος είναι ενδιάμεσος και το κάνει βγάζοντας ένα ποσοστό. Χρησιμοποιώ τον συγκεκριμένο αφού τα site από την Αμερική δεν στέλνουν στο εξωτερικό και αν υπάρχει κανένα χρεώνει πολλά μεταφορικά και θα πληρώσεις και τελωνείο
• Αφού λάβω το mail με την τιμή ενημερώνω εσάς
• Αφού μου δώσετε το οκ ξαναστέλνω mail με την παραγγελία και το πληρώνω με την πιστωτική
• Αφού μου στείλει το πακέτο ο άνθρωπος και φτάσει Ελλάδα πρέπει να πάω στο ταχυδρομείο να το παραλάβω, να περιμένω με νούμερο κλπ
• Μετά να φροντίσω να ενημερώσω εσάς ή να ψάξω να βρω πακέτο και να τα στείλω σε άτομα εκτός Αθηνών
• Να τρέχω τράπεζα να πληρώσω την πιστωτική μου κάρτα
• Δεν αναφέρομαι και σε κανα πακέτο αν χαθεί ή περάσει τελωνείο τι τραβάω

Τι κάνετε εσείς.

• Με παίρνετε τηλέφωνο να το παραγγείλετε
• Μου δίνεται τα λεφτά

Όπως βλέπετε το δικό σας μέρος είναι απλό χωρίς ευθύνη ενώ το δικό μου πολύ χρονοβόρο και με ταλαιπωρία. Τι κερδίζω από το συγκεκριμένο που το κάνω? Χρηματικό κέρδος κανένα. Εξυπηρετούμαστε όλοι και κρατάω και τον άνθρωπο στην Αμερική ευχαριστημένο να μας εξυπηρετεί αν πάσα στιγμή. Μπορεί αν θέλω κάτι για μένα να το βάλω στο πακέτο μιας παραγγελίας ενός παιδιού αν και εφόσον δεν αλλάζει το κόστος των μεταφορικών.


Και το γράφω εδώ γιατί από εδώ και πέρα όποιος θέλει πράγματα να είναι διατεθειμένος να τα πληρώνει πρώτα και μετά θα τα παραγγέλνω. Το όταν έρθουν να τα πληρώσει δεν υπάρχει πια βαρέθηκα να έχω το άγχος αυτό. Δεν είμαι μαγαζί που ακόμα και σε αυτά πληρώνεις προκαταβολή για παραγγελία. Είπαμε να εξυπηρετήσουμε αλλά όχι να γεμίζουμε και με άγχος.


Και επειδή κάτι πήρε και το αυτί μου ότι νομίζουν κάποιοι ότι βγάζω από το συγκεκριμένο πράγμα θα ξαναμπώ στη διαδικασία να εξηγήσω τι γίνεται (κακώς μεν) αλλά για να είμαι απόλυτα κατανοητός. Πριν εξηγήσω όμως να πω ότι όποιος έχει αυτή την εντύπωση να προσπαθήσει να φέρει τα πράγματα που θέλει να δούμε αν θα του στοιχήσουν πιο ακριβά. Και αν ήθελα να βγάλω λεφτά θα γινόμουν σπόνσορας στο φόρουμ θα έγραφα ότι για΄κάθε ανταλλακτικό θα βγάζω Χ ποσοστό και μετά δεν θα μπορούσε να μου πει κανένας τίποτα και θα μπορούσε να με πρήζει όποτε ήθελε. Σκοτούρες δεν θέλω αφού βγάζω χρήματα από τη δουλειά μου ούτε μπορώ να το δω επαγγελματικά με τους φίλους που έχω εδώ μέσα.

Λοιπόν τα online site που βλέπετε τα οποία δεν στέλνουν Ελλάδα βάζουν μια τιμή για ένα ανταλλακτικό αλλά στην πραγματικότητα είναι κόλπο και κερδίζουν από τα μεταφορικά. Αυτό ισχύει ακόμα και για παραγγελίες μέσα στην Αμερική. Για αυτό και βλέπετε χαμηλή τιμή. Χαρακτηριστικά να σας πω ότι φίλος από φόρουμ της Αυστρίας μου ζήτησε ένα knock sensor γιατί από ένα online site που βρήκε να στέλνει εξωτερικό και ήθελε να το παραγγείλει του ζήτησε 50$ μεταφορικά. Για ένα πράγμα δηλαδή που όλοι ξέρουμε πόσο μικρό είναι και κανονικά δεν θα κόστιζε πάνω από 8-10$ μεταφορικά του ζήταγε 50$. Και φυσικά θα του το έστελνε χωρίς υποτιμολόγηση και courier που θα πλήρωνε τελωνείο ενα σωρό λεφτά κλπ.

Ο τύπος που χρησιμοποιώ εγώ ως ενδιάμεσος τα παραγγέλνει από ένα honda dealer, δεν ξέρω ποιον, του τα στέλνει και μετά μου τα στέλνει εμένα υποτιμολογημένα και μέσω USPS και 99% γλιτώνουμε το τελωνείο. Ο ενδιάμεσος αυτός τύπος κάνει αυτό ως έξτρα δουλειά και βγάζει ένα ποσοστό. Η συνολική τιμή που φτάνει εδώ το αναταλλακτικό περιλαμβάνει

1)Κόστος ανταλλακτικού
2)Κόστος αποστολής από τον dealer στο σπίτι του ενδιάμεσου
3)Ποσοστό του ενδιάμεσου
3)Κόστος μεταφορικών από Αμερική Ελλάδα

Βάλτε τα κάτω και δείτε την τιμή. Μοναδικός τρόπος να έρθει πιο χαμηλά είναι αν έχει κάποιος ένα γνωστό Αμερική που θα του στείλει ανταλλακτικό χωρίς ποσοστό κέρδους. Εχω και εγώ φίλους από φόρουμ αλλά δεν μπορώ να τους πρήζω κάθε φορά και να υποχρεώνομαι. Οπότε έχω βρει αυτόν που κερδίζει κάτι και είμαστε ευχαριστημένοι. Προκαλώ λοιπόν όποιον θέλει να του στείλω το link που στέλνει ανταλλακτικά Ελλάδα (που μου έστειλε ο Αυστριακός φίλος και δεν το ήξερα) να κάνει μια παραγγελία να δούμε πόσο θα του έρθει και αν θα τρέχει τελωνεία αεροδρόμια να συμπληρώνει χαρτιά κλπ. Περιττό να σας πω ότι πριν ένα χρόνο είχα κάνει μια παραγγελία με αρκετά ζευγάρια τακάκια με δικά μου λεφτά ακριβώς για να μην τρώω χρόνο να παραγγέλνω κάθε φορά που μου ζήταγε κάποιος ούτε να του το αρνηθώ και όχι για να βγάλω. Για αυτό και έχω ακόμα στην αποθήκη με την τιμή που τα είχα παραγγείλει και όχι όπως έχει πάει τώρα το δολλάριο.

Ελπίζω τώρα να πείστηκαν και οι δυσκολόπιστοι που στο κάτω κάτω δεν με απασχολεί κιόλας. Εχω παραγγείλει για να βοηθήσω αξεσουάρ, μεταχειρισμένα ανταλλακτικά έχω δώσει από τα ίδια μου τα μοτέρ πράγματα για δοκιμές άλλων παιδιών, ανταλλακτικά που είχα αγοράσει για μένα τα έχω δώσει σε άτομα που γνωρίζω και να μου δώσουν τα λεφτά όποτε μπορούν δεν χρειάζεται να εξηγώ ούτε να αποδείξω τίποτα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι θα συνεχίσω να το κάνω όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο με τον ίδιο τρόπο που το έκανα και πριν αφού ευχαρίστησή μου είναι να σας βλέπω να έχετε ακόμα αυτό το αυτοκίνητο και να παραμένουν στο club τα τόσο αξιόλογα άτομα που έχω γνωρίσει μέσα εδώ.Η εκτίμιση που μου έχετε και το γεγονός ότι ξέρω ότι θα τρέξετε οι περισσότεροι αν φτάσει η στιγμή και ζητήσω και εγώ κάτι μου φτάνει ειλικρινά

Ευχαριστώ πολύ όλους
S2000_FUN
Old 03-31-2012, 10:12 PM
  #2  
Community Organizer

Thread Starter
 
S2000_FUN's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,607
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Το τόπικ μετονομάστηκε φιλτραρίστηκε και παραμένει ως πληροφόρηση.

Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω όλους για την εκτίμηση που μου δείχνετε, τα καλά σας λόγια και τη συμπαράστασή σας. Να πω από τη μεριά μου ότι αισθάνομαι τυχερός που είμαι κομμάτι αυτής της κοινωνίας και θα συνεχίζω να βοηθάω σε ότι χρειαστείτε όποτε μπορώ.


S2000_FUN
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
s2kdriver80
Site Info
1
07-22-2011 03:50 PM
ajlafleche
S2000 Vintage Owners
0
09-26-2008 12:45 PM
Jason B
Delaware Valley S2000 Members
4
10-11-2004 09:02 PM
HondaGal
Site Info
0
09-07-2004 07:15 PM
sp1
Cars for Sale
0
11-21-2003 09:21 PM



Quick Reply: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ



All times are GMT -8. The time now is 07:34 AM.