Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

Rain Repellent

Old 01-20-2016, 08:57 AM
  #11  
Registered User

 
Don Molina's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Zurich, CH
Posts: 46
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Ανάτασταση θρεντ εκ νεκρών.


Βρήκα το αντίστοιχο προϊόν της Turtle Wax (ClearVue κάτι, δεν θυμάμαι ακριβώς) και το δοκίμασα στο S και στο LS.

Βασικά ήθελα να κάνω κάτι με τους καθρέφτες στο S2000 γιατί με βροχή κρατάνε νερό και δεν βλέπω και πολύ καλά, οπότε είπα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο.

Τα τζάμια γίνονται "αδιάβροχα" και το νερό απλά δεν κολλάει πάνω τους. Επίσης ότι μένει είναι σε μικρά beads και όχι σε μεγάλες σταγόνες ή δάκρυα/ρυάκια. Ότι είναι τόσο βαρύ απλά κυλάει με τρελή ταχύτητα.

Το αποτέλεσμα γ@μ@ει σε πολλά επίπεδα:
Στον αυτοκινητόδρομο από τα 100 και πάνω το αυτοκίνητο απλά δεν χρειάζεται υαλοκαθαριστήρες μιας και το νερό σκάει στο τζάμι και γίνεται αμέσως ψιλές σταγόνες οι οποίες φεύγουν από τον αέρα αμέσως.

Τα πλαϊνά τζάμια και οι καθρέφτες είναι απλά πεντακάθαρα και έχεις άριστη ορατότητα.

Επειδή πέρασα κι από μέσα τα τζάμια, πλέον θαμπώνουν πιο δύσκολα, και ξεθολώνουν ΠΟΛΥ πιο γρήγορα.

Επίσης επειδή τα τζάμια δεν κρατάνε νερό πάνω τους καθόλου, πλέον δεν έχω πάγο να καθαρίσω το πρωί που πάω για δουλειά. Και τώρα την τελευταία βδομάδα με το χιόνι, το χιόνι καθαρίζει πιο εύκολα αν έχει μείνει πάνω, κι αν έχει κάνει λίγο ήλιο και το χτυπήσει και αρχίσει να το λιώνει, ενώ σε διπλανά αυτοκίνητα το χιόνι μένει στα τζάμια, και στα 2 τα δικά μου το χιόνι έχει κυλήσει και ή δεν έχει μείνει καθόλου, ή αν είχε πολύ μαζεμένο μένει λίγο μόνο στο κάτω-κάτω μέρος του παρμπρίζ.

Τέλος επίσης πολύ βασικό ότι τα τζάμια δεν λερώνουν, το οποίο μου κάνει τρελή διαφορά γιατί με πιάνουν τα διαόλια μου με θαμπάδες, σκόνες κλπ.

Στο Lexus που με τα χιόνια και τ' αλάτια τρώει καθημερινή χρήση και πολύ υαλοκαθαριστήρα το παρμπρίζ μάλλον χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα μετά από περίπου 10 μέρες με τις χειρότερες συνθήκες, αλλά στα υπόλοιπα τζάμια αλλά και στο Honda καλά κρατεί ακόμα.

Θα το περάσω και στις μάσκες του σκι, και είμαι ηλίθιος που δεν το ήξερα νωρίτερα να το πέρναγα στο κράνος της μηχανής, γιατί θα βόηθαγε άπειρα και με τις βροχές και με τα θαμπώματα στα κρύα.


Μόνη επιφύλαξη είναι για το πίσω βινύλιο της οροφής. Δεν το πέρασα από εκεί γιατί δεν ήξερα πώς θ' αντιδράσει (και αν) και γιατί γενικά δεν θέλω να το τρίβω μιας και είναι πεντακάθαρο και θέλω να το αγγίζω/τρίβω όσο το δυνατόν λιγότερο. Θα το δοκιμάσω σε ένα μικρό σημείο κι αν δω να κάνει δουλειά, θα το περάσω κι εκεί.


tl;dr:
Βάλτε το και θα δείτε τρελή διαφορά. Μόνο και μόνο το λιγότερο καθάρισμα στα τζάμια αξίζει τα 10' υπόθεση που είναι τα 3 τζάμια του S2000.
Old 01-21-2016, 01:10 AM
  #12  

 
tony_l's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 211
Received 1 Like on 1 Post
Default

Ωραία φάση! Έχω δει αρκετά τέτοια προϊόντα στο παρελθόν, αλλά δεν τα δοκίμασα ποτέ. Λογικά, στην κουκούλα θα είναι πολύ χρήσιμη εφαρμογή, αν και η εργοστασιακή δεν μουσκεύει για να έχεις σοβαρό πρόβλημα. Το έχει δοκιμάσει κανείς άλλος Ελλάδα;

Σε πρόσφατο ταξίδι υπό βροχή (κανά 3ωρο γεμάτο), είδα και το τι δουλειά κάνει ένα απλό wet κερί που χρησιμοποιώ μετά το πλύσιμο. Μετά τα 80-90χμ/ωρα δεν χρειαζόσουν υαλοκαθαριστήρες και το αυτοκίνητο με ένα πλύσιμο με πιεστικό μετά, καθάρισε πολύ εύκολα από λάσπες κτλ.
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
B.C.
California - Southern California S2000 Owners
17
03-08-2010 07:22 AM
B.C.
California - Southern California S2000 Owners
58
01-23-2008 06:01 PM
paivag
New England S2000 Owners
21
03-15-2007 03:36 PM


Quick Reply: Rain Repellent



All times are GMT -8. The time now is 06:33 AM.