Περιοχή μόνο για μέλη Members only Greek S2000 Forum

Στριψίματα

Thread Tools
 
Old 03-29-2011, 03:10 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
uma_chikara's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: athens
Posts: 4,828
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Στριψίματα

Επειδή σήμερα έγινα μέλος και η περιοχή των μελών είναι κυρίως για κόντρες και δε μου αρέσει καθόλου αυτό, να κι ένα τόπικ για σβέλτες βολτίτσες και διαδρομές που πήγαμε, ακούσαμε, ή σκοπεύουμε να πάμε, καθώς και για συναντήσεις με άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο..

Ξεκινώ, λοιπόν..

Πριν 2 μήνες..
Οδηγούσα από Αγ.Μαρίνα προς Βάρκιζα με ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς (2 φορές έχω πληρώσει την τροχ. Ελληνικού), ακούγοντας lounge μουσικούλα..
Κάποια στιγμή, βλέπω xenon από πίσω, να με πλησιάζουν με ταχύτατους ρυθμούς..
Λέω, δε θα ασχοληθώ.. δεν είμαι να πληρώνω 500άρια.. και αλλάζω κομμάτι στο mp3.
Όσο πλησιάζουν όμως τα xenon, αρχίζει να ακούγεται ένας θεοπάλαβος ήχος.. και τσουπ δίπλα μου, gallardo κίτρινη στην ανοιχτή αριστερή πριν την τρύπα του Καραμανλή, περνώντας με, αέρα πατέρα.. από 5η και 2.οοο στροφές, 2α γύρω στις 6.οοο και αρχίζει το κυνηγητό..
Έχω "παίξει" μπόλικες φορές με διάφορα αμαξάκια και άλλες τους έραβα, άλλες με έραβαν.. αλλά το να βλέπεις και να κολλάς σε τέτοια "κωλάρα" με το παρανοϊκό πλάτος και τα μουρλά clear φανάρια με τα ledάκια να ανάβουν στα φρένα, είναι άλλο πράγμα!
Στην τρύπα προλαβαίνω στα φρένα να πλησιάσω, μύτη τακούνι αλλά ξενέρωσα όταν έκανε downshift το "κίτρινο", με τον ήχο και τα σκασίματα της εξαγωγής, να φτάνουν μέχρι το Σούνιο! Στην επόμενη σαπουνιασμένη αριστερή πηγαίνουμε πλέον κολλημένοι.. η gallardo στην εξοδο, τέρμα γκάζι και γλίστριμα με τα 4 επιταχύνοντας με ρυθμούς αεροπορίας ενώ η Sάρα, βιδωμένα μουτράκια και το πίσω μέρος παλεύει να βρει σημείο να κρατηθεί στο δρόμο και περιμένοντας μέχρι το σημείο που θα ίσιωνε το τιμόνι και τη στιγμή του "WOT" ..

Ακολουθεί δεξιά με ίσιο τιμόνι, semi-drifting κατάσταση και πολλά χιλιόμετρα.. Η Gallardo ήταν στο στοιχείο της.. Βιδωμένη κάτω επιτάχυνε αστραπιαία!! Το Sάκι έμεινε στη γραμμή του, στάθηκε πολύ καλά και κοίταξε κατάματα τα 250.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια ξεκίνησαν σφήνες στην κίνηση που υπήρχε μπροστά.. Το suzukάκι δεν ακολούθησε φυσικά στις Σαξοραλοκαγκουριές..

Μπήκε 6η και τσούλησε μέχρι το "δωμάτιό" του, να ξεκουραστεί..

Δεν ξέρω αν ποτέ στο μέλλον θα παραχθεί αυτοκίνητο που να σε προδιαθέτει για τέτοιες "εκρήξεις" αδρεναλίνης, "ζω-πεθαίνω" αίσθησης, που μετά από κάθε τέτοια βόλτα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι και το τελευταίο ευρώ που έχεις διαθέσει γι αυτό άξιζε αφάνταστα..


Εδώ, να σημειώσουμε ότι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους υπόλοιπους οδηγούς.. μου έχει τύχει άπειρες φορές να αρχίσω να κυνηγιέμαι με κάποιον κι εκείνος, στην προσπάθειά του να πάει όσο πιο γρήγορα μπορεί, αρχίζει να μπαίνει σε αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας, παρανοϊκές προσπεράσεις, κ.ο.κ
Εκεί, πάντα κόβω και τους αφήνω να συνεχίσουν μόνοι τους.. απ'την άλλη, το βρίσκω περισσότερο challenging να πηγαίνεις σβέλτα στη λωρίδα σου..
Old 03-29-2011, 11:00 AM
  #2  
Registered User
 
Sportster's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,100
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Φοβερη περιγραφη Ηλια! Τετοια θεαματα ειναι σπανια η αλληθεια ειναι ποσο μαλλον τετοια 'παιχνιδια'!
Αυτες οι στροφες εχουν την απιστευτη γλιτσα...
Old 03-29-2011, 12:12 PM
  #3  

 
Colin mc rae's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,046
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Ηλια τελεια περιγραφη πολυ καλο το topic σου....
Εγω παλι με την σειρα μου ξεπεσα λιγακι (θα εξηγησω αργοτερα) οταν αυτο το τριημερο κανονησα με την κοπελα μου και κλεισαμε δωματιο σε ενα πανεμορφο χωριο γυρω απο την λιμνη Πλαστηρα Καστανια!Μετα απο ενα ξενιαστο τριημερο οταν ηρθε η κυριακη και ειπαμε να παρουμε τον δρομο της επιστροφης αποφασισαμε να μην παμε απο λαρισα που ηρθαμε και απο εθνικη λαρισας-θεσσαλονικης αλλα να παμε απο Τρικαλα-Καλαμπακα να ανεβουμε στα μετεωρα μιας που δεν ειχαμε παει ποτε κ οι 2 και απο εκει γνωριζα οτι υπηρχε δρομος που μας εβγαζε στην Νεα εγνατια στο υψος των Γρεβενων οπου θα γλυτωναμε και τα διοδια των κλεφτων.

Ξεκιναμε απο καλαμπακα με τελεια μερα ειχε αλλαξει κ η ωρα και νυχτωνει σχετικα αργα και καθως rollαρα με 6η ξαφνικα με περναει ενα bmw z3 ανοιχτο με οδηγο νεαρο παλικαρι μονο του που απλα πηγαινε σβελτα να ευχαριστηθει λογικα οδηγηση,αλλα δεν καθοταν στο ρευμα του.Πιο πολυ ηταν στο αντιθετο σε εναν καλο σε ασφαλτο μεν δρομο αλλα επαρχιακο δε αρκετα οπου δεν ξερεις τι θα σου πεταχτει κ απο που.Στο τελειωμα των μικρων ευθειων αρχιζε σιγα σιγα ανοιχτο στροφιλικι.Στην πορεια μου βρισκω μπροστα μου ενα Golf 5 Gti αγνωστο φυσικα για το φουσκωμα που λογικα θα ειχε.Δεν μπορουσα να ακουλουθησω τον ρυθμο του στην ευθεια,βλεπω αντιθετο κανεις και χωρις κατεβασμα (κοντο rullez) βγαινω και προσπερναω χαλαρα και συνεχιζω.Πρωτη στροφη ανοιχτη βλεπω τα xenon του Golf πισω που σε μικρη αποσταση να με πλησιαζουν αρκετα,λεω δεν θα ασχοληθω οχι και συνεχιζω.Ανεβαζω ρυθμους ομως κ απο 80 παω με 100 μικρη ευθεια μπροστα μας κ μεχρι να παρω χαμπαρι τι εγινε κ να δω καθρεφτη το golf φουσκωνει και με περναει κ μπαινει οριακα μπροστα μου.Λεω οχι και παλι και τον αφηνω και φευγει χωρις να εχω ορατοτητα πλεον μαζι του.

Λεω στην κοπελα μου οχι δεν γινετε αυτο να με κολανε μονο οταν ειμαστε μαζι ταξιδι....Λιγο σκεψη και λεει εκεινη την στιγμη "πανε ρε πανε" τι να σου πω.

Κατεβασμα 3η 6.000 και αρχιζω να ανεβαζω πολυ σε ρυθμο το αμαξι να μπαινει με οσα θεωρουσα ασφαλες φυσικα αλλα γρηγορα δε,οι στροφες ειχαν κλεισει αρκετα την καμπη τους ολες και μετα απο 5 λεπτα γρηγορης οδηγησης τσουπ βλεπω μπροστα μου και το golf κ την bmw μπροστα του.Συνεχιζω,τους φτανω περναει το golf την bmw καπακια και εγω πισω του κολλημενος με 8900 σε αποσταση αναπνοης κυριολοκετικα μπαινουμε στο ρευμα μας και χωρις να τον αφισω να παρει ανασα ειμαι κολλημενος συνεχεια πισω του απο στροφη σε στροφη κοντευοντας να περασω απο πανω του στις εξοδους.Βλεπω αντιθετο κανεις,μικρη ευθεια προσποιηση για προσπεραση φουσκωνει τρελα και η αποσταση μας μεγαλωνει λιγο.Εκει αρχιζει ενα τοσο κλειστο κομματι απο φουρκετα σε φουρκετα (ανηφορικες) φυσικα πισω του κολλημενος ανελεητα να μην μπορει να κουνηθει απο μπροστα μου ουτε κλικ!!!Τα λαστιχα βεντουζα να μην ξεκολαει με τπτ και να μπαινει ανελεητα σαν τρενο!!!
Μετα πολλα μετα απο τρελο κυνηγητο μετα απο 4-5 διπλες φουρκετες βλεπω απο το παραθυρο του ενα χερι να βγαινει κ να μου κανει νοημα περνα μπροστα...Προσπερναω και συνεχισω στους δικους μου (τρελους την συγκεκριμενη στιγμη)ρυθμους προσπαθωντας παλι να με φτασει αλλα με την αποσταση να μεγαλωνει συνεχεια μεταξυ μας σιγα σιγα.

Το χατιρι μου εγινε και φυσικα μειναμε και εγω κ η Sαρα καταευχαριστημενοι με το αποτελεσμα.Το τι ακουσα μετα δεν τα γραφω φυσικα.

Το λατρευω αυτο το αυτοκινητο!Στριβει απιστευτα!!!!Pss9 απο αλλο πλανητη και το κοντο απιστευτα ερωτευσιμο σε τετοιες διαδρομες ειδικα!!!
Old 03-29-2011, 02:25 PM
  #4  

 
kosdali's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: thessaloniki
Posts: 1,241
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

αυτα μ'αρεσουν
Old 03-29-2011, 02:27 PM
  #5  
Registered User
 
kotsampas's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Polygyros,Halkidiki.
Posts: 1,453
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

[quote name='kosdali' timestamp='1301437519' post='20409131']
αυτα μ'αρεσουν
Όχι που δεν θα σου άρεσαν..
Old 03-29-2011, 02:36 PM
  #6  
Registered User
 
kotsampas's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Polygyros,Halkidiki.
Posts: 1,453
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Old 03-29-2011, 11:20 PM
  #7  
Registered User
Thread Starter
 
uma_chikara's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: athens
Posts: 4,828
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

νάις..
στο τέλος, θα εκτυπώσουμε το τόπικ, να το βλέπουμε στα γεράματα και να θυμόμαστε τις βλακείες μας..
Old 03-29-2011, 11:42 PM
  #8  

 
eddiex's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Piraeus. . .
Posts: 11,536
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Ηλια δεν ξερεις, αστο. Για κανα ποκερακι καλος εισαι, μεχρι εκει!
Old 03-29-2011, 11:55 PM
  #9  
Moderator

 
energetic's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Posts: 30,033
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Ηλία, ωραίο τοπικ και μ'αρεσει. Πάντα με ασφάλεια βέβαια, αλλα ωραία περιγραφή με τη Lamborghini.

Originally Posted by Colin mc rae
Μετα πολλα μετα απο τρελο κυνηγητο μετα απο 4-5 διπλες φουρκετες βλεπω απο το παραθυρο του ενα χερι να βγαινει κ να μου κανει νοημα περνα μπροστα...
Όλα τα λεφτά αυτη η πρόταση.
Old 03-30-2011, 06:13 AM
  #10  

 
Colin mc rae's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,046
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Που να δεις μαριε και τι χαμογελο ειχα εκεινη την ωρα και τι ευχαριστηση.


Ωραιο topic απλα τα σπαει!!!


Quick Reply: Στριψίματα



All times are GMT -8. The time now is 10:48 PM.