Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

evo vs s2k

Thread Tools

Old Dec 12, 2008 | 11:24 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina
Default evo vs s2k

Σας δίνω μια τροφή για σκέψη

https://www.s2ki.com/home/2006/03/12/why-th...ter-than-an-evo
Reply
Old Dec 12, 2008 | 11:38 AM
foxy_s2k's Avatar
Registered User

From: Brit in Athens, Greece

Just reaffirms what we already knew. But try telling that to an Evo owner.

There are very few cars faster on a track than an S, and the ones that get close (for the same kind of money) are the other purpose built sports cars (slightly modified miatas, lotus elises, etc).

Fact remains though, the Evo is much easier to drive fast on public roads. Still, it doesn't have the class or the character of the S, or the great fuel economy when driven sensibly.

I had a TT owner gabbling on at me the other day about how great the car is, but I couldn't help but recall Jeremy Clarkson's words on the subject... Golf in a pretty frock.
Reply
Old Dec 12, 2008 | 11:39 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Βλεπω οτι διαβαζεις το blog μας.
Reply
Old Dec 12, 2008 | 03:56 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

και τα 2 ειναι καβλα..

απλα το ενα ειναι και εμφανησιακα καβλα......

και το ενα θελει χερια για να παει γρηγορα ενω το αλλο ερασιτεχνικο διπλωμα οδηγησης
μεχρι 3.5 τονους
Reply
Old Dec 14, 2008 | 02:34 AM
Christos's Avatar
Registered User

From: VOLARA city

"... Ferrari, Porsche, Lotus, BMW, these are the marquees to compare the S2000 against
Reply
Old Dec 19, 2008 | 06:34 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Βασικότερα,μαζί με τον αδερφό μου έχουμε και ένα Evo 9άρι εκτός απο το S...
Τώρα με την εξάτμιση και το test pipe στο Honda,είμαστε ισοδύναμοι στις ρολλαριστές(εκκίνηση μέχρι να φύγει το S,δυστυχώς ήδη μετράει κάποια διαφορά-στις εκκινήσεις είναι σατανικά,μην μπείτε στο τρυπάκι σας το λέω και σαν κάτοχος) αλλα το Evo μας είναι τελείως "μαμά"...
Λυπάμαι που το λέω,αλλά άν φόραγε και το Evo de-cat εξάτμιση,ενδεχομένως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική...
Οδηγώ περισσότερο το S,γιατι το θεωρώ αυτοκίνητο με μεγαλύτερη προσωπικότητα(που απαιτεί προσήλωση και γνώσεις απο τον οδηγό)και όχι "mindless turning machine" που είναι το Evo,πρέπει όμως να παραδεχτούμε πως πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ(και να ρίξουμε και πολλαπλάσια χρήματα
) προκειμένου να φτάσουμε τη βασική μετατροπή που κάνουν αυτοί (Φίλτρο,Πρόγραμμα,Εξάτμιση δηλαδή) και πατάνε με άνεση τα 380 με 400...
Παρόλα αυτά,τον αδερφό μου,στην εθνική στο ύψος του Βασιλόπουλου,μου είχε πεί προ καιρού οτι τον είχε ράψει ένας δικός μας με ένα S,του οποίου ο κάτοχος υποστήριζε οτι ήταν full ατμόσφαιρα και είχε κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά.
Το Evo ήταν stock(και ακόμα είναι).
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ,το οδηγώ κι εγώ το Evo(και μου αρέσει-κακά τα ψέμματα),απλώς επειδή τυχαίνει να τα έχω και τα 2 κάνουμε συχνά διάφορα συγκριτικά μεταξύ τους και καταλήγουμε σε κάποια(ενδεχομένως υποκειμενικά) συμπεράσματα.
Παρόλα αυτά,εμμένω στην άποψή μου οτι στη Χοντάρα,βρίσκω πιο πολύ αυτό που λέμε "thrill of driving"...
Reply
Old Dec 19, 2008 | 09:25 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Με βρίσκεις ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο!!!!

Υ.Γ. Ο bro έχει 9ρι ΜΑΜΑ!!!?????!!!!
Reply
Old Dec 19, 2008 | 11:09 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Ναί...
Βασικά μαζί τα έχουμε,απλώς εγώ προτιμώ να οδηγώ το S και άτυπα έχει επικρατήσει το "δικό σου-δικό μου"...
Reply
Old Dec 19, 2008 | 01:31 PM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Καλά...και ο πατέρας σας τι έχει??????
Reply
Old Dec 19, 2008 | 05:29 PM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Βασικά,μας έχει πάρει 3 αυτοκίνητα(έχουμε και ένα mini cooper S με τον αδερφό για τις καθημερινές δουλίτσες) αλλά αυτός οδηγεί ένα 318is E30 με το οποίο έχει έρωτα και δεν το αφήνει με τίποτα...
Η μόνιμη ατάκα του είναι όταν του λέμε να πάρει επιτέλους κάτι πιο σύγχρονο:
"Τι γκρινιάζετε ρε??3 σας πήρα.Εγώ με αυτό τη βρίσκω,και δεν θέλω άλλο"...
Πιάσ'το αυγό και κούρεφ'το,δηλαδή...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 09:26 AM.