Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Βεβαίωση απο Σαρακάκη

Thread Tools

Old May 31, 2012 | 11:13 PM
geos2ki's Avatar
Registered User

Default Βεβαίωση απο Σαρακάκη

Καλημέρα! Το S μου είναι μοντέλο 2001, το έφερα απο Γερμανία 12/2006 και αυτή την ημερομηνία αναγράφει η άδειά μου ως μοντέλο. Για το λόγο αυτό, πέρυσι, πλήρωσα έκτακτη εισφορά. Χθές πήγα στην αντιπροσωπεία HONDA της περιοχής μου( Λαμία) και τους ζήτησα μια βεβαίωση βάση αριθμού πλαισίου για την πραγματική ημερομηνία μοντέλου του S, έτσι ώστε να την καταθέσω μαζί με την φορολογική μου δήλωση. Μου είπαν πως τέτοια βεβαίωση μπορεί να μου δώσει μόνο ο Σαρακάκης, ως αποκλειστικός εισαγωγέας. Έστειλε την άδειά μου (η Honda Λαμίας) στον Σαρακάκη, και σήμερα με ειδοποιήσαν ότι στάλθηκε η βεβαίωση να πάω να την παραλάβω.
Ελπίζω φέτος να γλυτώσω την έκτακτη εισφορά!!!!
Reply
Old May 31, 2012 | 11:18 PM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

Δυστυχώς ο τρόπος υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς είναι σαφής και αναφέρεται ξεκαθαρα στην πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.
Το να στείλεις την ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου, ούτε καν πρώτης άδειας, δεν έχει κανένα νόημα.
Παρόλα αυτά, επειδή γενικά το ελληνικό δημόσιο είναι για κλωτσιές, ίσως μόνο για αυτό να έχεις κάποιες ελπίδες. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις και αν τελικά γίνει να είσαι σίγουρος ότι θα το ακολουθήσουμε όλοι μας!
Reply
Old May 31, 2012 | 11:56 PM
geos2ki's Avatar
Registered User

Originally Posted by actinf
Δυστυχώς ο τρόπος υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς είναι σαφής και αναφέρεται ξεκαθαρα στην πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.
Το να στείλεις την ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου, ούτε καν πρώτης άδειας, δεν έχει κανένα νόημα.
Παρόλα αυτά, επειδή γενικά το ελληνικό δημόσιο είναι για κλωτσιές, ίσως μόνο για αυτό να έχεις κάποιες ελπίδες. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις και αν τελικά γίνει να είσαι σίγουρος ότι θα το ακολουθήσουμε όλοι μας!
Και εγώ την ίδια άποψη έχω, αλλά ο λογιστής (φίλος) με έβαλε στο τρυπάκι να πάω να την πάρω.
Θα δείξει.
Reply
Old Jun 1, 2012 | 07:52 AM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Παιδιά πρέπει να ισχύει αυτό. Κάπου το είχε αναφέρει και ο Ηλίας (Uma) σε κάποιο άλλο τόπικ..

Πόσο καιρό έκαναν να σου βγάλουν αυτή τη βεβαίωση?
Reply
Old Jun 1, 2012 | 10:41 AM
Aceman1925's Avatar
Registered User

From: Piraeus - Hellas

Επιβαιβεωνω και εγω οτι αυτο εχει γινει σε πολλους φιλους δεκτο σε οχηματα εισαγωγης, οπως και εχω κανει αυτη ακριβως τη συζητηση με τον ηλια και μου εχει πει ακριβως το ιδιο
Reply
Old Jun 1, 2012 | 02:15 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Δεν είπα ότι ισχύει 1000%... είπα ότι προσκομίζοντάς το στον έφορο, έχεις πιθανότητες, κυρίως για τα τεκμήρια καθώς είναι μαχητά.
Και όχι με βεβαίωση Σαρακάκη, αλλά με το πιστοποιητικό εκτελωνισμού του αυτοκινήτου, που αναγράφεται πάνω του η πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, το οποίο θα βρείτε στο υπουργείο που έβγαλε πρώτη άδεια το αυτοκίνητό σας..
Στην εφορία το πιο πιθανό είναι να σας πουν αυτό για την πρώτη άδεια, γιατί βαριούνται να ψάξουν στη νομοθεσία, αλλά δεν είναι σίγουροι και γενικά δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι..
Reply
Old Jun 4, 2012 | 10:48 PM
geos2ki's Avatar
Registered User

Originally Posted by blondie_s2k
Παιδιά πρέπει να ισχύει αυτό. Κάπου το είχε αναφέρει και ο Ηλίας (Uma) σε κάποιο άλλο τόπικ..

Πόσο καιρό έκαναν να σου βγάλουν αυτή τη βεβαίωση?
Μέσα σε μια μέρα μου την είχαν δώσει.
Reply
Old Jun 7, 2012 | 01:19 AM
geos2ki's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara
Δεν είπα ότι ισχύει 1000%... είπα ότι προσκομίζοντάς το στον έφορο, έχεις πιθανότητες, κυρίως για τα τεκμήρια καθώς είναι μαχητά.
Και όχι με βεβαίωση Σαρακάκη, αλλά με το πιστοποιητικό εκτελωνισμού του αυτοκινήτου, που αναγράφεται πάνω του η πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, το οποίο θα βρείτε στο υπουργείο που έβγαλε πρώτη άδεια το αυτοκίνητό σας..
Στην εφορία το πιο πιθανό είναι να σας πουν αυτό για την πρώτη άδεια, γιατί βαριούνται να ψάξουν στη νομοθεσία, αλλά δεν είναι σίγουροι και γενικά δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι..
Μόλις πήρα και το πιστοποιητικό εκτελωνισμού απο το υπουργείο, μαζί με την πρώτη άδεια Γερμανίας.
Άντε να δούμε τι θα γίνει!!!!!
Reply
Old Jun 7, 2012 | 03:50 AM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

Για να το παρεις αυτό τί χρειάζεται? Αρκεί να πας στο υπουργείο με την άδεια του αυτοκινήτου?
Reply
Old Jun 7, 2012 | 04:09 AM
geos2ki's Avatar
Registered User

Originally Posted by actinf
Για να το παρεις αυτό τί χρειάζεται? Αρκεί να πας στο υπουργείο με την άδεια του αυτοκινήτου?
Ναι μονο την τωρινή άδεια και σου δίνουν αντίγραφα.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:53 AM.