ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Originally Posted by energetic,Mar 14 2010, 11:36 AM
Βροχη, ταχυτητα, ελαστικα, και λαθος πιεση σε αυτα. Υδρολισθηση.
Το αποτελεσμα παρακατω.

Περισσοτερα για το περιστατικο εδω.
Το αποτελεσμα παρακατω.

Περισσοτερα για το περιστατικο εδω.
Ο Uma του το ρύθμισε;
Η υδροολίσθηση πάντως είναι πολύ "ύπουλη"! (Όχι ότι ο οδηγός δεν έχει συναίσθηση του τι οχήματος οδηγάει).
Προσωπική μου άποψη (χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τα βροχολάστιχα γιατί δεν έχω βάλει ποτέ) είναι ότι 1 αμάξι σαν το s (φαρδύ λάστιχο και αρκετά ελαφρύ) είναι αρκετά επιρρεπές στην υδρολίσθηση. Τώρα το κατα πόσον είναι εύκολο στον έλεγχο κατά αυτή τη φάση είναι αλλου παπα ευαγγέλιο. Από προσωπική εμπειρία με 1 ελαφρύ αμάξι+φαρδύ λαστιχο(αναλογικά με τα κιλά του)+κοντό μεταξόνιο, στο "αεροδρόμιο" της Μαλακάσας με 150-160χλμ πέφτοντας σε μια λίμνη νερού κόντεψε να με πετάξει έξω, παρόλο που είμουν προετοιμασμένος για ενα τέτοιο σκηνικό καθώς έριχνε "καρέκλες" και ήταν βράδυ. Στο ίδιο σημείο με ένα πιο βαρύ αμάξι+το ίδιο λάστιχο+λίγο πιο μακρύ μεταξόνιο το μόνο που ένιωσα ήταν έλλειψη ελκτικής πρόσφυσης καθώς σπίνιαρε την πέμτη με 160. Σε ανάλογες συνθήκες σε άλλο σημείο με 1 NAVARA (2τονοι βαρος + μεταξόνιο νταλίκας + λαστιχο 255) δεν καταλαβαίνεις τίποτα ακόμη και αν είσαι χαλαρός με το ένα χέρι στο τιμόνι.
Έχει κάποιος από εδω μέσα ανάλογη εμπειρίαμε το s, στους υπέροχους ελλήνικούς δρόμους? (Για να δείτε πόσο μπροστά είμαστε σαν κράτος, δεν φτιάχνουμε φράγματα για τη συγκράτηση-αποθήκευση του νερού, φτίαχνουμε δρόμους-λίμνες!!!)
Προσωπική μου άποψη (χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τα βροχολάστιχα γιατί δεν έχω βάλει ποτέ) είναι ότι 1 αμάξι σαν το s (φαρδύ λάστιχο και αρκετά ελαφρύ) είναι αρκετά επιρρεπές στην υδρολίσθηση. Τώρα το κατα πόσον είναι εύκολο στον έλεγχο κατά αυτή τη φάση είναι αλλου παπα ευαγγέλιο. Από προσωπική εμπειρία με 1 ελαφρύ αμάξι+φαρδύ λαστιχο(αναλογικά με τα κιλά του)+κοντό μεταξόνιο, στο "αεροδρόμιο" της Μαλακάσας με 150-160χλμ πέφτοντας σε μια λίμνη νερού κόντεψε να με πετάξει έξω, παρόλο που είμουν προετοιμασμένος για ενα τέτοιο σκηνικό καθώς έριχνε "καρέκλες" και ήταν βράδυ. Στο ίδιο σημείο με ένα πιο βαρύ αμάξι+το ίδιο λάστιχο+λίγο πιο μακρύ μεταξόνιο το μόνο που ένιωσα ήταν έλλειψη ελκτικής πρόσφυσης καθώς σπίνιαρε την πέμτη με 160. Σε ανάλογες συνθήκες σε άλλο σημείο με 1 NAVARA (2τονοι βαρος + μεταξόνιο νταλίκας + λαστιχο 255) δεν καταλαβαίνεις τίποτα ακόμη και αν είσαι χαλαρός με το ένα χέρι στο τιμόνι.
Έχει κάποιος από εδω μέσα ανάλογη εμπειρίαμε το s, στους υπέροχους ελλήνικούς δρόμους? (Για να δείτε πόσο μπροστά είμαστε σαν κράτος, δεν φτιάχνουμε φράγματα για τη συγκράτηση-αποθήκευση του νερού, φτίαχνουμε δρόμους-λίμνες!!!)
Originally Posted by s4drift,Mar 15 2010, 09:14 AM
)
συμφωνω με τον γιαννη και λεω οτι με σωστη ευθυγραμμιση για δρομο(χωρις πολλη συγκλιση και καμπερ πισω) και καλα λαστιχακια και οχι φαλακρα απο τις μπαντες και τις εκκινησεις
δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα
δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα
Κατα την άποψή μου η πιο επικίνδυνη κατάσταση (και εδώ νομίζω θα συμφωνήσει και ο ntz) δεν είναι όσο βρέχει αλλά όσο στεγνώνει ή δεν έχει βρέξει 'καλά'. Εννοώ αυτό το φιλμ που δημιουργείται στον δρόμο και είναι μεταξύ στεγνού και βρεγμένου. Και είναι πιό επικίνδυνο διότι στο πολύ νερό είσαι υποψιασμένος, πάς με λιγότερα και γενικά είσαι πιό προσεκτικός. Στο φιλμάκι πάς πιό χαλαρά πιστεύοντας ότι ο δρόμος έχει στεγνώσει αλλά δυστηχώς μπορεί να μην έχει στεγνώσει σε όλα τα σημεία του. Σε ξεγελάει πολύ εύκολα. Και φυσικά αν πέσεις σε μια τέτοια περίπτωση με παραπάνω χιλιόμετρα και φρενάρεις απλά περιμένεις που θα ακουμπήσεις για να σταματήσει. Είναι σαν να φρενάρεις πάνω σε λάδι.
Γενικά παιδιά όχι μόνο για το s (αλλά ακόμα παραπάνω σε αυτό) πολύ προσοχή με βροχή και υγρασίες!!
Γενικά παιδιά όχι μόνο για το s (αλλά ακόμα παραπάνω σε αυτό) πολύ προσοχή με βροχή και υγρασίες!!
Originally Posted by SBIT,Mar 15 2010, 10:50 PM
Κατα την άποψή μου η πιο επικίνδυνη κατάσταση (και εδώ νομίζω θα συμφωνήσει και ο ntz) δεν είναι όσο βρέχει αλλά όσο στεγνώνει ή δεν έχει βρέξει 'καλά'. Εννοώ αυτό το φιλμ που δημιουργείται στον δρόμο και είναι μεταξύ στεγνού και βρεγμένου.
Που επι της ουσίας είναι σαν να πατάς σε σαπούνι.Δεν δουλεύει τίποτα.Λάστιχα,φρένα,όλα βγαίνουν off.
Και το χειρότερο όλων είναι οτι θέλει επιπλέον προσοχή,γιατί έστω κι αν καταφέρεις να σταματήσεις απότομα σε τέτοιες συνθήκες,είναι σχεδόν βέβαιο οτι ο πίσω σου δεν θα το κάνει.Απλά θα τσαρουχώσει το φρένο και θα πέσει πάνω σου.
Φοβάμαι τη γλίτσα πιο πολύ και απο καταρρακτώδη βροχή.
Άποψή μου είναι, πως η πιο επικίνδυνη φάση, είναι η ανάποδη κλίση στις στροφές, ή γενικά κλίσεις που κάνουν το βάρος του αυτοκινήτου αισθητό και αν φύγει εκεί, απλά δε σταματάει ποτέ...
Πριν κανένα μήνα ερχόμαστε 'Γευστικό', εγώ με το S και ο Nabu με το EOS της μητέρας του..
Εκτός του οτι μου έριξε 8 βουνά, χαροπάλευα όλη την ώρα..
Είναι και τα πίσω λάστιχα τελειωμένα..τα μπροστά 070..τράβηξα κάτι υδρολισθήσεις του θανάτου..
Εκεί είναι να δώσεις το s2000 σε κάποιον που δεν έχει οδηγήσει sport πισωκίνητο.... T R O B E T A T I O N
Πριν κανένα μήνα ερχόμαστε 'Γευστικό', εγώ με το S και ο Nabu με το EOS της μητέρας του..
Εκτός του οτι μου έριξε 8 βουνά, χαροπάλευα όλη την ώρα..
Είναι και τα πίσω λάστιχα τελειωμένα..τα μπροστά 070..τράβηξα κάτι υδρολισθήσεις του θανάτου..

Εκεί είναι να δώσεις το s2000 σε κάποιον που δεν έχει οδηγήσει sport πισωκίνητο.... T R O B E T A T I O N