Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Ακινησία αυτοκινήτου και συντήρησή του

Old Nov 20, 2012 | 03:01 PM
non-human's Avatar
Registered User

From: nowhere to be found
Default Ακινησία αυτοκινήτου και συντήρησή του

Συνφορουμίτες ζητώ τις γνώμες σας. Το S μου δεν το οδηγούσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρίν καταθέσω πινακίδες, πόσο μάλλον τώρα.

Φρόντιζα πάντα να είναι πλυμένο και από κάτω, να έχω ρίξει spray σιλικόνης στα κινούμενα μέρη της ανάρτησης, στα λάστιχα της κουκούλας, πόρτες κλπ, παρακαλούσα και να το βάζουν μπροστά κάθε εβδομάδα για την αντλία βενζίνης, beck, κλπ (προφανώς ξεχνώ και κάτι άλλο που μπορεί να έκανα αλλά, ού γάρ έρχεται μόνο του το γήρας).
Όταν επέστρεφα, αν είχε περάσει χρόνος, άλλαζα λάδια και φίλτρα λαδιού και αέρος ίσως και καμπίνας αν χρειαζόταν και όλα ήταν καλά.

Στο πρόβλημα τώρα: μετά από τα χειρουργεία στο γόνατό μου, έχω την δυνατότητα να του κάνω μία μικρή βόλτα, μία φορά κάθε εβδομάδα ή κάθε δέκα ημέρες (ήρεμη βόλτα το πολύ ν' ανεβάσω 3500 rpm), αλλά έχει περάσει χρόνος από την προηγούμενη αλλαγή λαδιών, φίλτρων.

Τί κάνω λοιπόν, το κυκλοφορώ υπό τις ανωτέρω συνθήκες χωρίς αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού ή όχι (το S έχει γύρω στα 37500km);;
Reply
Old Nov 20, 2012 | 11:36 PM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Κανε κανα δυο τρεις αποτομες αριστερες και δεξιες στροφες να ανακατευτουν τα λαδια σαν να φτιαχνεις cocktail και σκιστο αφοβα μεχρι τις 9100rpm Δεν χαμπαριαζει η Hondara αν η σταθμη ειναι οκ. Ασε που ειναι καινουργιο με 37,500χλμ.
Reply
Old Nov 21, 2012 | 12:45 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Πόσο καιρό έχεις τα λάδια μέσα μετά την τελευταία αλλαγή? Ιδανικά πρέπει να αλλάζονται πάνω στο χρόνο ασχετα αν έχουν συπληρώσει τα χιλιόμετρα γιατί πολυμερίζονται. Ξαναλέω ιδανικά μην το πάρεις ότι θα έχουν γίνει κουρκούτι
Reply
Old Nov 21, 2012 | 03:56 AM
Vagelis's Avatar
Registered User

From: Larissa

Originally Posted by S2000_FUN
Πόσο καιρό έχεις τα λάδια μέσα μετά την τελευταία αλλαγή? Ιδανικά πρέπει να αλλάζονται πάνω στο χρόνο ασχετα αν έχουν συπληρώσει τα χιλιόμετρα γιατί πολυμερίζονται. Ξαναλέω ιδανικά μην το πάρεις ότι θα έχουν γίνει κουρκούτι />
Αυτό έκανα εγω χθες....είχα 5200χμ,αλλά τα λάδια είχαν ένα χρόνο και 3 μέρες μέσα...
Ευτυχώς είχα και 700ml από την προηγούμενη αλλαγή από τα οποία δεν χρειάστηκε να συμπληρώσω καθόλου οπότε πηρα μονο 5 λίτρα και μου εμειναν και καβατζα 500 ml.Εκεί φτάσαμε να σκεφτόμαστε και το λίτρο...που όταν πήρα το S το 2006 έκανα 6000χμ σε δυο-το πολυ τρεις μήνες...
Reply
Old Nov 21, 2012 | 01:32 PM
non-human's Avatar
Registered User

Χρήστο έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος κι αυτό συνέβαινε συνέχεια και στο παρελθόν, απλά μόλις γύριζα, άλλαζα λάδια φίλτρα και το κυκλοφορούσα,

ενώ τώρα που είναι χωρίς πινακίδες, το πολύ να μπορώ να το πηγαίνω μία μικρή βόλτα ίσα ίσα για να μην πεθάνει από πλήρη ακινησία.

Ξέρω για πολυμερισμό των υγρών και κατά συνέπεια των λαδιών, όσο για το κουρκούτι που λές, με οπτικό έλεγχο που δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα,

τα λάδια φαίνονται πεντακάθαρα σαν να βγήκαν από το κουτί τους.

Βαγγέλη εσύ το κυκλοφορείς, ενώ εγώ όχι.

Θα ήθελα ν' ακούσω τι κάνουν κι άλλοι που έχουν παραδώσει πινακίδες.

Θεοδόση δυστυχώς δεν ξέρω τίποτε από cocktails. />
Reply
Old Nov 22, 2012 | 04:50 AM
tkal_s2k's Avatar

From: Near You

Το σταυρο τους κ μια ευχη

ΜΦΧ
Reply
Old Nov 22, 2012 | 05:48 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Προσωπικά, στηρίζομαι στο νόμο του Μέρφυ.. Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει..
Άρα, αν όλα πάνε καλά, θα είναι μία ανέλπιστη κατάληξη.. αν δεν πάνε, θα το περίμενες, άρα οκ..
Εγώ, έχω 1.5 χρόνο να του αλλάξω λάδια και κάνω το τετράγωνο μία φορά το μήνα (και ανηφόρα και κατηφόρα).. Δε μου έχει βγάλει πρόβλημα μέχρι τώρα...
Reply
Old Nov 22, 2012 | 01:47 PM
non-human's Avatar
Registered User

Ηλία εγώ δεν το έχω κινήσει ακόμα, αλλά μου φαίνεται ότι θα κάνω το ίδιο με εσένα.

Περιμένω κι άλλες γνώμες.
Reply
Old Nov 22, 2012 | 11:32 PM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

E δεν ειναι και τοσοι πολλοι οι ενεργοι στο forum... και πολλοι απαντησαν εμενα μου φαινεται!
Reply
Old Nov 22, 2012 | 11:41 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Ευτυχώς για μερικούς από εμάς ακόμα αντέχουμε να μην σκεφτόμαστε για ακινησία. Βέβαια δεν νομίζω να ξεφύγουμε για πολύ...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:07 PM.