Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Αλλαγή συμπεριφοράς μετά απο αφαίρεση κιλών

Thread Tools

Old Jul 26, 2012 | 03:40 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu
Βαγγελάρα... ξεκίνησες και εσύ με το μιρκόβιο της βελτίωσης!! Πρώτα ο Άλεξ, μετά εσύ... Κανείς δεν γλυτώνει στο τέλος, να το θυμάσαι!!
Βελτίωση με την εξάτμιση; Οι ειδικοί λένε ότι χωρίς VAFC πιο πολλές πιθανότητες είναι να χάσεις κάτι, παρά να κερδίσεις..
Στην πράξη ακόμα δεν έχω δοκιμάσει να δω τι γίνεται..Αλλά τα κιλά που γλιτώνεις, όπως και ο ήχος(τις περισσότερες φορές) είναι θετικά στοιχεία..

Υ.Γ. Σε θέμα μοτέρ όμως το έχω πει από την αρχή και δεν πρόκειται να αλλάξει, δεν θα πειραχτεί το παραμικρό..
Reply
Old Jul 26, 2012 | 07:17 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

[/quote]

Στο θέμα ρεζέρβας και εργαλείων εγώ διαφωνώ με τον φίλο μου τον Dicktp, γιατί πιστεύω ότι η διαφορά είναι εμφανέστατη με το καλημέρα..Το πίσω μέρος φεύγει αρκετά πιο εύκολα και αυτό έχει τα θετικά του όταν θέλεις να παίξεις με μικρές ταχύτητες, και τα αρνητικά του όταν θες να κινηθείς γρήγορα σε πιο πατημένες καμπές με περισσότερα χιλιόμετρα..Η γνώμη μου είναι ότι οι δρόμοι μας δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους στριψίματα(άνω των 130-150 χιλιομέτρων) και έτσι τα κράτησα εκτός αυτοκινήτου απολαμβάνοντας τα πιο εύκολα χαζογλιστρύματα..

[/quote]

Βρε, το ίδιο δεν λέμε?!
Reply
Old Jul 26, 2012 | 07:31 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Tazio
Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1343145218' post='21885066
Ωραίος Ταζιο...
Από ότι βλέπω βαδίζεις στα χνάρια του Colin Chapman ....

....Θα με ενδιέφερε να μάθω γενικότερα τι άποψη επικρατεί επί του θέματος ...
Όντως Γιάννη, μέχρι και υποβοηθήσεις σκέφτομαι να βγάλω.. (πλάκα κάνω)
Από την αρχή με ενδιέφερε η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απαλλαγή κιλών από το S χωρίς να επηρεάσει πάρα πολύ την καθημερινότητα μου και χωρίς να ματώσω οικονομικά.Αρκεί να μην χαλούσε η συμπεριφορά του όπως λες κι εσύ στον δρόμο..Ξεκινώντας από το bucket τα πράγματα ήταν σίγουρα θετικά τόσο όσον αφορά την κατανομή εμπρός-πίσω άξονα,όσο και δεξιά - αριστερά μιας που το μεγαλύτερο μέρος των μαζών είναι στην αριστερή πλευρά (πάντα με τον οδηγό μέσα στο αυτοκίνητο). Αντιθέτως όταν έβγαλα για ένα μήνα περίπου το κάθισμα του συνοδηγού, επειδή αφαιρέθηκαν 15 κιλά περίπου από την "λάθος" μεριά, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό σε ρυθμούς δρόμου(σε πίστα όχι τόσο μιας που υπάρχει περίσσια πρόσφυση λόγω των σλικ) και στην πρώτη ευκαιρία ξαναφορέθηκε.

Στο θέμα ρεζέρβας και εργαλείων εγώ διαφωνώ με τον φίλο μου τον Dicktp, γιατί πιστεύω ότι η διαφορά είναι εμφανέστατη με το καλημέρα..Το πίσω μέρος φεύγει αρκετά πιο εύκολα και αυτό έχει τα θετικά του όταν θέλεις να παίξεις με μικρές ταχύτητες, και τα αρνητικά του όταν θες να κινηθείς γρήγορα σε πιο πατημένες καμπές με περισσότερα χιλιόμετρα..Η γνώμη μου είναι ότι οι δρόμοι μας δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους στριψίματα(άνω των 130-150 χιλιομέτρων) και έτσι τα κράτησα εκτός αυτοκινήτου απολαμβάνοντας τα πιο εύκολα χαζογλιστρύματα..

Τώρα με την εξάτμιση και το ξήλωμα του a/c σχεδόν ότι αφαίρεσα από μπροστά, αφαίρεσα και από πίσω οπότε δεν παρατήρησα σε θέμα συμπεριφοράς κάποια ιδιαίτερη αλλαγή..Μόνο ευεργετικά αποτελέσματα, λόγω της αφαίρεσης των συγκεκριμένων κιλών..Αλλά και να δω κάτι (πχ μέσα στην πίστα) πιστεύω θα είναι κάτι τόσο μικρό που με ένα corner weighting από κάποιον καλό γνώστη θα λυθεί..

Υ.Γ. 5-6 κιλά από εισαγωγή;;;Για πες, για πες..
Δεν νομιζω οτι διαφωνείτε με τον Dicktp, εκτος αν κατι δεν καταλαβα εγω
Καλα τα χαζογλιστρύματα αλλα ... εγώ από ένα σημείο και μετά τα βαρέθηκα σε δημόσιους δρόμους όταν μάλιστα μιλάμε για τέτοια χλμ
Το μαμά φιλτροκουτι αν θυμάμαι καλά τόσο είναι, κανα 5κιλο περίπου.
Η μονή που έβαλες ζυγίζει 15 κιλά ?
Πως αφαίρεσες από μπροστά ότι και πίσω?
Πάντως αναμένω εντυπώσεις σου από την πίστα με σλικ και με το συγκεκριμένο "setup βάρους".
Δηλαδή είμαι περίεργος για το αν η "έξτρα πρόσφυση" των σεμι καλύπτει την απώλεια φορτισης απο την μαμά κατανομή στα πολλά χλμ κατά το στρίψιμο.
Έμενα όταν είχα μπει στα Μέγαρα με τα 888αρια και την μονή της JS δεν μπορώ να πω ότι την κάλυψαν, αλλά σίγουρα ήταν καλύτερα από τον δρόμο.
Θα μου πεις ίδια πρόσφυση έχουν τα Μέγαρα με τις Σέρρες??? Τι να πω...
Reply
Old Jul 26, 2012 | 08:41 AM
sebian's Avatar
Registered User

δλδ για να καταλάβουμε κ εμείς ,που δεν νοιώθουμε πολλά, τις τελευταίες εξελίξεις
το συμπέρασμα απο τα παραπάνω ποστ είναι ότι αν ελαφρώσεις με οποιοδήποτε τρόπο
το αμάξι γίνεται χειρότερο?
Reply
Old Jul 26, 2012 | 10:57 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by sebian
δλδ για να καταλάβουμε κ εμείς που δεν νοιώθουμε πολλά τις τελευταίες εξελίξης
Με το περιστατικό που περιέγραψα παραπάνω δεν καταλήγω καθόλου στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο έγινε χειρότερο
Απλώς το ανέφερα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αλλαγή στη συμπεριφορά σε σχέση με το πώς το είχα συνηθίσει..
Η αφαίρεση βάρους πιθανόν να κάνει ένα αυτοκινητο πιο απόλυτο, αυτο δεν σημαίνει απαραίτητα και χειρότερο. Γιαυτό από κει και ύστερα αρχίζουν τα ψαξίματα με ελαστικά > ανάρτηση > αεροδυναμικά βοηθήματα κλπ.
Από προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι ένα φιλικό στη συμπεριφορά αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο από ένα πιο απόλυτο ίδιας κατηγορίας.
Τώρα άν το αυτοκίνητο γίνει χειρότερο από ανισόρροπο ελάφρωμα αυτό είναι άλλο θέμα.
Reply
Old Jul 26, 2012 | 11:44 AM
sebian's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp
Originally Posted by sebian' timestamp='1343320869' post='21891169
Με το περιστατικό που περιέγραψα παραπάνω δεν καταλήγω καθόλου στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο έγινε χειρότερο
Απλώς το ανέφερα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αλλαγή στη συμπεριφορά σε σχέση με το πώς το είχα συνηθίσει..
Η αφαίρεση βάρους πιθανόν να κάνει ένα αυτοκινητο πιο απόλυτο, αυτο δεν σημαίνει απαραίτητα και χειρότερο. Γιαυτό από κει και ύστερα αρχίζουν τα ψαξίματα με ελαστικά > ανάρτηση > αεροδυναμικά βοηθήματα κλπ.
Από προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι ένα φιλικό στη συμπεριφορά αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο από ένα πιο απόλυτο ίδιας κατηγορίας.
Τώρα άν το αυτοκίνητο γίνει χειρότερο από ανισόρροπο ελάφρωμα αυτό είναι άλλο θέμα.
πρώτα απ'όλα επειδή μας διαβάζουν κ άλλοι κανένα δύστροπο αυτοκίνητο δεν ήταν ποτέ γρήγορο..για να
πας γρήγορα πρέπει να νιώθεις ασφαλείς...ολόκληρες ομάδες στήνουν το αυτοκίνητο όχι για να είναι
γρήγορο αλλά για να μπορεί ο οδηγός να οδηγήσει γρήγορα.

επίσης το σκηνικό που περιγράφεις έχει τόσες παραμέτρους όπως
θερμοκρασία ασφάλτου,ελαστικών
φθορά,πίεση ελαστικών
ταχύτητα,ποιότητα ασφάλτου,εξωτερική θερμοκρασία
και άλλα που δεν μπορείς να βγάλεις σαφή συμπεράσματα.
Reply
Old Jul 26, 2012 | 11:45 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Επειδή δεν καταλαβαινω την ερώτηση θες να μοιραστείς μαζί μας τις απόψεις σου επί του θέματος?

Originally Posted by Dicktp' timestamp='1343329067' post='21891561
Πάλι συμφωνούμε ...!?!?!?
Τι σκ@τ@ ...!!!
Reply
Old Jul 26, 2012 | 11:57 AM
tsatsj's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

τζόνι εάσαι μεγαλη κουφάλα,θα τρελάνεις κόσμο

το ζύγισμα του αμαξιού κατά την διάρκεια της στροφής,δηλδ πόσο κρατάει μπροστα σε σχέση
με πίσω έχει να κάνει κατά βαση με την κατανομή του βάρους

1 μπροστοκίνητο μπροστόβαρο θα υποστρέψει
1 mr2 θα είναι ουδέτερο
1 carrera...θα σκοτώση κόσμο

απλά πράγματα

ο tazio κάνει καλύτερες μπαντες χωρίς τα συμπράγκαλα γιατί
μπορει και το ξεκολλάει με λιγότερο γκάζι

αν βγάλεις ατο σ τα ιδια κιλά μπρος και πίσω σαφώς και είναι βελτίωση
Reply
Old Jul 26, 2012 | 12:21 PM
sebian's Avatar
Registered User

τι να μοιραστώ γιάννη?

η σύγχρονη αγωνιστική αυτοκινητιστική ιστορία έχει προλάβει όλες
αυτές μας τις ανησυχίες...

και επειδή φαίνεται ότι είσαι διαβαστερός τι κιλά
έχουν τα s στο διάσημο βιντεάκι του b.m.?
μιας και μιλάμε για πίστα..και όχι τι ένιωσε
ο καθένας από μας κάποια στιγμή κάποτε
κάπου....
Reply
Old Jul 26, 2012 | 02:25 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by tsatsj
τζόνι εάσαι μεγαλη κουφάλα,θα τρελάνεις κόσμο

το ζύγισμα του αμαξιού κατά την διάρκεια της στροφής,δηλδ πόσο κρατάει μπροστα σε σχέση
με πίσω έχει να κάνει κατά βαση με την κατανομή του βάρους

1 μπροστοκίνητο μπροστόβαρο θα υποστρέψει
1 mr2 θα είναι ουδέτερο
1 carrera...θα σκοτώση κόσμο

απλά πράγματα

ο tazio κάνει καλύτερες μπαντες χωρίς τα συμπράγκαλα γιατί
μπορει και το ξεκολλάει με λιγότερο γκάζι

αν βγάλεις ατο σ τα ιδια κιλά μπρος και πίσω σαφώς και είναι βελτίωση
Γιατί το λες αυτό ?
Συνονόματε συμφωνούμε σε όλα, ότι γράφεις από πανω, αναφέρω και εγώ σε προηγούμενα ποστ.

τι να μοιραστώ γιάννη?

η σύγχρονη αγωνιστική αυτοκινητιστική ιστορία έχει προλάβει όλες
αυτές μας τις ανησυχίες...

και επειδή φαίνεται ότι είσαι διαβαστερός τι κιλά
έχουν τα s στο διάσημο βιντεάκι του b.m.?
μιας και μιλάμε για πίστα..και όχι τι ένιωσε
ο καθένας από μας κάποια στιγμή κάποτε
κάπου....
Τι να μοιραστείς?
Ότι θες, ότι έχεις για μοίρασμα...

Για ποιες ανησυχίες αναφέρεσαι ...?

Φαίνομαι (διαβαστερός), δεν είμαι ...
Αναφέρεσαι στα 3 S των Spoon,Js και C-ken?
Νομίζω 1050kg το βαρύτερο...
Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαινω ούτε το ύφος των ποστ σου αλλά ούτε και το περιεχόμενο τους.
Τι σχέση έχουν αυτά τα αυτοκίνητα με τα δικά μας ?
Γενικά, διάβασες κάπου ότι η απώλεια βάρους έχει αρνητικά αποτελέσματα στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου?
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:11 AM.