Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Ολική καταστροφή οχήματος

Old Jan 6, 2010 | 02:08 AM
vtec-man's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Peiraias
Default Ολική καταστροφή οχήματος

Γειά και χαρά σε όσους ξέρω και σε όσους δεν ξέρω...

Σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο για κεφάλαιο Χ και έπειτα απο εκτίμηση κρίνεται ασύμφορο προς επισκευή πώς λογαριάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες την αποζημίωση ?

Χ - ΣΩΣΤΡΑ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ = Υ

Η

(ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ AUTOTRITI) - ΣΩΣΤΡΑ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ = Ζ

Ποιά η τύχη επιδίωξης του 1ου τύπου υπλογισμού εξοδίκως ή ακόμα και δικαστικώς ?

Η εταιρεία για την οποία ο λόγος είναι η ΕΘΝΙΚΗ.

Ευχαριστώ πολύ
Βαγγέλης
Reply
Old Jan 6, 2010 | 02:27 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

αν το βγαλουν ασυμφορο προς επισκευη τοτε πρεπει να αποζημιωσουν το ποσο για το οποιο ηταν ασφαλισμενο μειον την απαλλαγη
αυτο θα γινει βεβαια εφοσον βγαλει η ασφαλιστικη το τρακαρισμενο οχημα προς πωληση και πουληθει.οταν πουληθει θα σε αποζημιωσουν σχετικα αμεσα
τα προβληματα που μπορει να υπαρχουν σε μια τετοια διαδικασια ειναι
1)να αποδειξουν οτι ειχες πιει οποτε δεν αποζημιωνουν
2)να εχεις το οχημα υποασφαλισμενο η υπερασφαλισμενο στην 1η θα παρεις το ποσο για το οποιο το ειχες ασφαλισμενο και οχι την αντικ αξια και στην 2η θα παρεις την αντικ αξια που θα βγαλουν και οχι το ασφαλ ποσο
3)να σε καθυστερουν με την δικαιολογια οτι δεν εχει πουληθει ακομα το τρακαρισμενο.εκειθα πρεπει να κινηθεις και εσυ και να το προωθησεις γιατι οσο πιο γρηγορα πουληθει τοσο πιο γρηγορα θα παρεις φραγκα

τι αξια το ειχες ασφαλισμενο και τι μοντελο ειναι?
Reply
Old Jan 6, 2010 | 02:51 AM
vtec-man's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Peiraias

Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά!

1) Δεν είχα πιεί ούτε μου έκανε κανείς αλκοτέστ! Οπότε
2) To αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο στην πραγματική σημερινή του αξία σύμφωνα με autotriti cargr πώς παζαρεύεται η πραγματική αξία, εγώ δεν θέλω να συγκριθεί το δικό μου αυτοκίνητο με παρτάλια απο αγγελίες που τα πουλάνε πολύ φθηνά ούτε με παρακμιακά εισαγόμενα! Πως διαπραγματεύομαι την αντικ αξία ?
3) Και τί είμαι εγω ? Μαντράς ή έμπορος ανταλλακτικών για να πουλήσω το σώσμα ?
Reply
Old Jan 6, 2010 | 03:14 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Αν ειναι δυνατον δλδ! Να πληρωνεις τα μαλλιοκεφαλα σου κ να σ πουν τετοιες δικαιολογιες!!! Κ αν εσυ δλδ γουσταρεις να δινεις 1000€ το εξαμηνο για να ειναι ανεβασμενη η αξια του αυτοκινητου σου δε θα στα δοσουν? Θα παω να τους βαλω κ γω βομβα στην Συγγρου!!!
Reply
Old Jan 6, 2010 | 09:24 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Παρε με τηλ να σου πω τι θα κανεις Βαγγελη.
Reply
Old Jan 6, 2010 | 10:06 AM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Originally Posted by ManosS2k,Jan 6 2010, 02:14 PM
Αν ειναι δυνατον δλδ! Να πληρωνεις τα μαλλιοκεφαλα σου κ να σ πουν τετοιες δικαιολογιες!!! Κ αν εσυ δλδ γουσταρεις να δινεις 1000€ το εξαμηνο για να ειναι ανεβασμενη η αξια του αυτοκινητου σου δε θα στα δοσουν? Θα παω να τους βαλω κ γω βομβα στην Συγγρου!!!
Μάνο μου δεν είναι έτσι...κάνεις λάθος.
Το θέμα υπο και υπερασφάλισης ισχύει σε όλες τις ασφάλειες και εκτός των αυτοκινήτων, πχ. σπιτιών.

Η φιλοσοφία της ασφαλιστικής (της οποιασδήποτε ασφαλιστικής) είναι να σου καλύψει οικονομικά ένα δυστύχημα (με την ευρύτερη έννοια της λέξης και όχι τροχαίο κλπ) και όχι να σου κάνει το δυστύχημα ευτύχημα. Αν ήταν έτσι όλοι θα υπερασφάλιζαν πχ το αμάξι τους και μετά θα πήγαιναν και θα το έβγαζαν ολική και θα έπαιρναν ένα πολύ καλύτερο η το σπίτι τους και μετά θα το έκαιγαν και θα έπαιρναν βίλλα. Αρα δεν ισχύει το ότι εγω γουστάρω να πληρώνω 1000€/6μηνο για να είναι ανεβασμένη η αξία του.

Οι ασφαλιστικές καλύπτουν την πιθανότητα όχι τη σιγουριά... Αυτό ήταν απ τα πρώτα πράγματα που μου είχαν μάθει όταν ξεκίνησα σαν ασφαλίστρια..
Reply
Old Jan 6, 2010 | 09:31 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Πάρε με τηλ να σου πω Βαγγέλη.Πολλά πράγματα για να τα γράψω εδώ
Reply
Old Jan 7, 2010 | 12:59 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Κατσε ρε ισμηνη γτ τα παιρνω με αυτο το θεμα! Εγω ή οποιοσδηποτε εγω πληρωνω 300€+ ασφαλιστρα γι'αυτον ακριβως τον λογο. Για να καλύψω τα ψυχολογικα τραβματα με ενα ποσο παραπανω χτυπα ξυλο αν συμβει κτ. Αν δε μπορουν να μ δωσουν το ποσο που το χω υπερασφαλισμενο να μ πουν ωπα φιλε δε θελουμε τα 300€ πανω κ ειμαστε σύμφωνοι.
Reply
Old Jan 7, 2010 | 01:02 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Μανωλάκη, καλώς όρισες στην Ελλάδα.

Κάτσε. Μην κουράζεσαι. Να σε τρατάρουμε κάτι;

Όπου να ναι έρχεται και η τσατσά, να σε ξεναγήσει ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ Κ2Υ##ΣΕΙ.

Συγχύζομαι πρωινιάτικα...

Δε με βοηθάτε...μία ο Μάριος με τους Δημόσιους...μία οι ασφαλιστικές...πάω να πάρω το χαπάκι της πίεσης...
Reply
Old Jan 7, 2010 | 01:22 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

From: Greece / Athens

Η Ισμήνη έχει απόλυτο δίκιο.
Όσο κ αν θες να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, η αποζημίωσή σου θα υπολογιστεί βάσει της αγοραίας αξίας του. Είναι άσκοπο να το ασφαλίζεις για μεγαλύτερη αξία. Είναι το συνηθέστερο λάθος που κάνει o κόσμος.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:53 PM.