Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Συμβουλη για ατυχημα

Thread Tools

Old Nov 9, 2010 | 06:06 AM
makis s2k's Avatar
Registered User

Default Συμβουλη για ατυχημα

Πριν απο μερικες μερες με χτυπησε μια μηχανη..ευτυχως οχι με το Saki αλλα με το δευτερο αμαξι μου.Πηγαινα ευθεια στη λωριδα μου,χωρις να κανω καποιο ελιγμο,χωρις να τρεχω και ημουν καθ'ολα νομιμος(εχω και μαρτυρα ο οποιος ειδε το συμβαν και εχει καταθεσει υπερ μου).Απο κει και περα ο υπαιτιος <<μηχανοβιος>> (δε φοραγε κρανος) ετρεχε,ειχε πιει αρκετα(εγινε αλκοοτεστ) και ειναι ανασφαλιστος.Εχω καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα αλλα η ασφαλιστικη μου με εχει στο περιμενε..να δουμε τι εγινε ακριβως,περιμενουμε απαντηση απο αθηνα(ειμαι επαρχια).. και αλλες τετοιες μουφες.
Εχει καποιος να μου δωσει καποια συμβουλη πως να ενεργησω,η να τους γραψω κανονικα και να με ξαναδουν στο δικαστηριο?
Ευχαριστω εκ των προτερων...!
Reply
Old Nov 9, 2010 | 06:20 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Για αρχή αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να πας από το σπίτι του υπαιτίου μηχανόβιου και να δεις αν έχει κάποια αδελφή, κόρη(άνω των 18) ή έστω και μάνα βρε αδελφέ (M!LF) και να δείτε αν μπορείτε να καταλήξετε σε κάποιο συμβιβασμό.

Πλακιτσα…
Λοιπόν στο ψητό, όταν λες σε έχουν στο περίμενε πόσο καιρό εννοείς?
Για αρχή να σου πω ότι στη θέση σου δεν θα ξεκιναγα δικαστικό αγώνα γιατί κάτι τέτοιο θα σε έβαζε στην αναμονή για πολύ περισσότερο καιρό.
Αν πάλι το χρονικό διάστημα που περιμένεις είναι ήδη πάρα πολύ και όντως υπάρχει η κάλυψη από την ασφαλιστική από ανασφάλιστους, τότε φτιάξε αν έχεις την οικονομική δυνατότητα το αμάξι σου πάρε τα τιμολόγια και επισκέψου ένα δικηγόρο και μετά φεεεεετα.

Αυτά, για περισσότερες λεπτομέρειες ρώτα εδώ
Reply
Old Nov 9, 2010 | 07:03 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Αν ήταν ασφαλισμένος θα είχες πρόβλημα καθώς ούτε η ασφαλιστική του θα τον κάλυπτε εφόσον είχε πιει.

Τώρα η ασφαλιστική σου δεν έχει καμία δικαιολογία πρέπει να σε καλύψει πλήρως από τις ζημιές από ανασφάλιστο όχημα εφόσον έχεις αυτή την κάλυψη. Σε αντίθετη περίπτωση κάνεις αυτό που σου λέει ο S2johnyK. Το φτιάχνεις πέρνεις τιμολόγια και μετά τους ..... με ένα δικηγόρο αλλά αυτόέίναι η τελευταία λύση. Μίλα μαζί τους πρώτα να δεις τι θα σου πούνε και κάνε φανερές τις προθέσεις σου εφόσον δεν δείχνουν ότι θέλουν να σε καλύψουν. Αν έχεις σοβαρή ασφαλιστική δεν θα το τραβήξουν αν όμως είναι καμιά άντε γεια τότε λόγω έλειψης ρευστότητας αφού δεν έχουν να πληρώσουν μπορούν να το αφήσουν και ας ξέρουν ότι θα χάσουν μετά
Reply
Old Nov 9, 2010 | 11:12 PM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

όσον αφορα το θέμα του αλκοόλ τα πράγματα δεν είναι τόσο απόλυτα . Η ασφαλιστική κατά το νόμο ασφαλίζει το όχημα και όχι τον οδηγό . οφείλει να αποζημιώσει τον παθόντα , έχει συμβεί 3 φορές με πελάτες , και μετά να απαιτήσει δικαστικά από τον οδηγό τα χρήματα της αποζημίωσης. Γι αυτό είναι καλό αν ο άλλος οδηγός είναι μεθυσμένος να ζητάμε διακριτικά αλκοολτέστ για να σταματήσουν τελικά να κυκλοφορούν εν δυνάμει δολοφόνοι.
Reply
Old Nov 10, 2010 | 12:13 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by notoriouss2k,Nov 10 2010, 12:12 AM
....Η ασφαλιστική κατά το νόμο ασφαλίζει το όχημα και όχι τον οδηγό.....
Η ασφαλιστική ασφαλίζει τον κίνδυνο ατυχήματος. Μέσα σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται και το όχημα και ο οδηγός. Απλά το όχημα είναι υποχρεωτικό να είναι ασφαλισμένο εκ του νόμου. Μη νομίζεις όμως οτι δεν υπάρχει υποχρέωση για ασφάλιση των οδηγών... κλασσική περίπτωση η ασφάλιση νέου οδηγού κάτω των 23 που πρέπει να δηλωθεί και στο ασφαλιστήριο.

@makis s2k: Φίλε μου αν έχεις κάλυψη από ανασφάλιστο τότε δεν χρειάζεται να ρωτάς τπτ. Προχώρα, πίεσε, κάνε και λίγο υπομονή και θα πληρωθείς. Δικαστικώς μόνο σαν έσχατη λύση, όπως αναφέρθηκε. Μην αφήνεις, όμως, να περνάει και καιρός. Για μένα μέσα στο μήνα πρέπει τουλάχιστον να έχεις μία συγκεκριμένη απάντηση από την ασφαλιστική.
Reply
Old Nov 10, 2010 | 12:21 AM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

Μιλάμε για συγκεκριμένη υπόθεση φίλε μου για το αλκοόλ. Για το αν πληρώνει η όχι ζημιά. Εδώ πλέον γίνεται και ασφάλιση ζωής μέσω συμβολαίου αυτοκινήτου. Αλλά για το συγκεκριμένο ατύχημα με μέθη αυτός είναι ο ισχυρισμός για να σε πληρώσει αν έχει ασφάλεια το όχημα, Για την περίπτωση νέου οδηγού πάλι πληρώνει η ασφαλιστική αλλα μετά ζητάει την διαφορά ασφαλίστρων για το νέο οδηγό.
Reply
Old Nov 10, 2010 | 03:59 AM
Angelic Imp's Avatar
Registered User

...Συμφωνώ με πολλά από τα προηγούμενα, και θα ήθελα να προσθέσω , ότι αν τελικά δεν σε καλύπτει η ασφαλιστική σου, να γνωστοποιήσεις τις προθέσεις σου και στον κύριο που σε τράκαρε, μήπως και προτιμήσει να σε πληρώσει αποφεύγοντας τα δικαστήρια (συμβαίνει αυτό,εκτός και αν εχεις πέσει σε περίπτωση ανθρώπου),
αλλιώς νομίζω πως εχεις το περιθώριο 3 μηνών για να κάνεις μήνυση...Μετά χάνεις το δικαίωμά σου.
Γι'αυτό και εγώ πιστεύω το ίδιο, οτι πρέπει να κινηθείς σχετικά γρήγορα για να δεις πως έχει η κατάσταση ωστε να μπορέσεις να πράξεις ανάλογα σε περίπτωση που χρειαστεί...

Που απεύχομαι να χρειαστείς οτιδήποτε περαιτέρω και απλά να πάρεις τα λεφτά σου και να τελειώνεις.
Reply
Old Nov 10, 2010 | 04:41 AM
makis s2k's Avatar
Registered User

Η ασφαλιστική το εξεταζει (απ'οτι λεει),αν και δε βλεπω να πληρωνει με τη δικαιολογια οτι η μεθη υπερισχυει του ανασφαλιστου οχηματος.
Angelic Imp μιλαω με τον συγκεκριμενο κυριο που τυγχανει να ειναι και αλλοδαπος και λεει οτι θα τα πληρωσει ολα αυτος...Ε αν γινει κατι τετοιο θα παω να παιξω και ενα joker...
Reply
Old Nov 10, 2010 | 05:38 AM
Angelic Imp's Avatar
Registered User

...Αν τελικά η ασφαλιστική αρνηθεί να σε πληρώσει,(που πάλι το απεύχομαι) ζήτα τους, ετσι από περιέργεια, να σου πουν ποιος νόμος ακριβώς είναι αυτός που καλύπτει αυτό τους το δικαίωμα,δηλ. της μη αποπληρωμής σου στην δικιά σου περίπτωση...
Γιατί πολλές φορές λειτουργούν και με δικούς τους άγραφους νόμους, χρησιμοποιώντας κατά βάση την κρίση τους και τις πιθανότητες για περαιτέρω ενέργειες από τον καθε πελάτη τους σύμφωνα με την περίπτωσή τους...

Δεν ξέρω αν φαίνομαι υπερβολική,αλλά πιστεύω πως (από την στιγμή που πληρώνουμε κιόλας) είναι καλό και δικαίωμά μας να ρωτάμε για να μαθαίνουμε, ώστε να μην γινόμαστε έρμαια της τύχης μας και άλλων συμφερόντων...
...Και μαθαίνοντας ίσως να μην χρειαστεί να ασχοληθείς περισσότερο με την ασφαλιστική σου...Αν το είχες σκοπό δηλαδή...

Καλό είναι που μιλάς μαζί του.Και αν τελικά σου δώσει ο ίδιος τα χρήματα, απλά κοίτα να τα πάρεις ΟΛΑ πριν τους τρεις μήνες...
Τζοκερ ε?..
Reply
Old Nov 10, 2010 | 05:50 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by notoriouss2k,Nov 10 2010, 01:21 AM
Μιλάμε για συγκεκριμένη υπόθεση φίλε μου για το αλκοόλ. Για το αν πληρώνει η όχι ζημιά. Εδώ πλέον γίνεται και ασφάλιση ζωής μέσω συμβολαίου αυτοκινήτου. Αλλά για το συγκεκριμένο ατύχημα με μέθη αυτός είναι ο ισχυρισμός για να σε πληρώσει αν έχει ασφάλεια το όχημα, Για την περίπτωση νέου οδηγού πάλι πληρώνει η ασφαλιστική αλλα μετά ζητάει την διαφορά ασφαλίστρων για το νέο οδηγό.
Ο ισχυρισμός είναι ότι η ασφαλιστική δεν μπορεί να αντιτάξει τις ενστάσεις εκ της ασφαλιστικής συμβάσεως εναντίον του ζημιωθέντος τρίτου. Υπάρχει, όμως και ένα τρικ που ξεκίνησαν οι ασφαλιστικές και προς το παρόν στα κατώτερα δικαστήρια φαίνεται να πιάνει (όχι πάντα). Ακόμα ο ΑΠ δεν έχει αποφανθεί επί τούτου. Το τρικ είναι νομικό (ουσιαστικά προσπαθούν να ακυρώσουν το συμβόλαιο και να θεωρηθεί ανασφάλιστο το όχημα αλλά είναι πολύ πιο πολύπλοκο) και δεν ενδιαφέρει να το αναλύσω στην παρούσα φάση για αυτό μην αρχίσετε τις ερωτήσεις . Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου, αλλά αναφέρθηκα γενικά.

Το τρίμηνο της εγκλήσεως που αναφέρθηκε, ενδιαφέρει στην περίπτωση που ο ζημιωθέντας είναι και παθών, δηλαδή έχει σωματικές βλάβες, οπότε επιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η τροχαία.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:07 AM.