Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Τέλος... εποχής

Old Sep 21, 2011 | 01:27 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens
Default Τέλος... εποχής

Πλησιάζει το τέλος εποχής.. η στιγμή που το Sάκι θα μπει στο γκαράζ, θα ανέβει στα τριποδάκια του, θα τεντώσει τις αναρτησούλες του για να μην "πιαστεί" και θα περιμένει υπομονετικά τη στιγμή που θα βγει και πάλι στον καθαρό αέρα, να τρίξει ξανά τα δοντάκια του στα γύρω "προκλητικά" οχήματα.. Θα συμβεί τον επόμενο χρόνο; Ίσως μετά από δύο ή τρία.. Ίσως και σε περισσότερα..

Δύσκολη η απόφαση, μα πιο δύσκολη πλέον η συντήρηση και η αποδοχή της κοροϊδίας και γι αυτό προσπαθώ από τώρα να παίρνω σιγά σιγά την κρυάδα. Ανέκαθεν σκεφτόμουν ότι δε θα το χάριζα σε κανέναν. Ήταν το χόμπυ μου, η αγάπη μου, η πόρωσή μου και για κανένα λόγο δε θα μπορούσα να το προδώσω έτσι, ανταλλάζοντάς το με κάποιο χρηματικό ποσό που δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στο ένα εκατοστό από όσα μου έχει προσφέρει στο παρελθόν και συνεχίζει να μου προσφέρει ακόμη και τώρα παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες έχουν πλέον "αλλοιώσει" τη μεταξύ μας σχέση. Ακόμη κι αν δεν είχα δουλέψει για να το αποκτήσω, μιας και ήταν δώρο της οικογένειάς μου για την εισαγωγή μου στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, πάντα το εκτιμούσα και το σεβόμουν.

Θυμάμαι σαν χθες την πρώτη φορά που το αντίκρισα. Άνοιγε αργά η γκαραζόπορτα, κάνοντας ασύληπτα βασανιστική την αναμονή και σιγά σιγά φανερωνόταν η πιο όμορφη φιγούρα αυτοκινήτου που είχα δει στη ζωή μου.. Ήταν καλύτερο από ό,τι είχα φανταστεί.. Αυτό το εκπληκτικό γαλάζιο χρώμα, με το μπλε σαλόνι και την μπλε κουκούλα.. Άσε που τότε δεν κυκλοφορούσαν και πολλά σαν κι αυτό.. Έρωτας με την πρώτη ματιά.. Σειρά είχε το συνεργείο, προκειμένου να επαληθεύσει την κατάσταση και τέλος η μεταβίβαση, πινακίδες και βουρ στο δικό μου γκαράζ..

Η ασφάλεια είχε καθυστερήσει λιγάκι να εκδοθεί, γι αυτό 2-3 μέρες κατέβαινα και απλά το κοιτούσα.. μερικές φορές έμπαινα μέσα, βολευόμουν στο κάθισμα και "χανόμουν" στο υπερπέραν της γκαραζόπορτας.. Όταν πήρα την ασφάλεια στα χέρια μου, εκτοξεύτηκα στο Sάκι και ειδοποίησα τον κολλητό μου, τον Δημητράκη, για συνοδήγηση στην πρώτη βόλτα του S.. Ο Δημήτρης είναι παιδικός μου φίλος, που συναντιόμασταν στις γιορτές και μετά του χρόνου πάλι, μέχρι που πήρε μεταγραφή κι αυτός στη σχολή μου. Τότε εκείνος είχε μία Ε36 320 κι εγώ μία ίδια, αλλά 316.. πισωκίνητοι και οι δύο, ήρθαμε κοντά και αρχίσαμε σιγά σιγά να βγαίνουμε κάποιες νύχτες για "αλητείες".. ευτυχώς προλάβαμε για λίγο τις εποχές που δεν είχαν σφίξει πολύ τα πράγματα, από αστυνομικής άποψης και σιγά σιγά αντιλαμβανόμασταν τη φυσική της οδήγησης.. βέβαια μέχρι να την κάνουμε κτήμα μας, είχε πολύ ακόμη και δε θεωρώ ότι η διαδικασία αυτή τελειώνει ποτέ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του πόστ μου, επομένως σταματώ εδώ με τα περί οδηγικής αντίληψης και ξαναγυρνώ στην πρώτη επαφή μου με το Sάκι.

Πρώτες εντυπώσεις.. συμπεριφορά εντελώς πρωτόγνωρη για την οδηγική μου πείρα.. Κοφτερό τιμόνι, τέλειο κιβώτιο, το μπλοκέ δε σε άφηνε να χάσεις για δευτερόλεπτο το χαμόγελό σου και όλα όσα λέγονταν για απότομη συμπεριφορά μου φαίνονταν υπερβολικά..Οκ.. δεν ήταν bmw, αλλά δε μου φαινόταν κάτι τόσο πολύ επικίνδυνο.. Στην αρχή ήμουν εκνευριστικά συντηρητικός..θεωρούσα ότι είχε μια χαρά δύναμη μέχρι τις 6.000 και ότι δε χρειαζόταν να το πιέσω περισσότερο.. Vtec τελικά μπήκα μετά από 2 εβδομάδες όπου έγινε η αποκάλυψη.. Αισθανόμουν τέλεια που είχα πλέον καθημερινή πρόσβαση σε πιο γρήγορο και αγνό είχα μπει ποτέ μου, ακόμη και ως συνοδηγός μέχρι εκείνη τη στιγμή. Σιγά σιγά άρχισα να το δοκιμάζω.. το "πείραζα" για να μάθω τις αντιδράσεις του και όποτε είχα την ευκαιρία του έβαζα ό,τι παλιολάστιχο έβρισκα έξω από τα βουλκανιζατέρ και το έκανα θυσία στον θεό Shigeru Uehara.. κι εκείνος με αποζημίωνε, φανερώνοντάς μου, ένα-ένα τα χαρίσματα της εκπληκτικής μηχανής που είχε δημιουργήσει. Το έχω πει ξανά, πως όταν αγόρασα το S, δεν ήξερα ότι αγόραζα τόσο σπουδαίο αυτοκίνητο.
Δεν είναι λίγο, να πηγαίνεις στα Μέγαρα σε open day και να μη ζηλεύεις κανένα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.. ακόμη και πολύ πιο ακριβές κατασκευές τις οποίες βλέπει πολύς κόσμος στον ύπνο του, αλλά δε σου προσφέρουν ουσιαστικά κάτι περισσότερο , πέρα από κύρος, το οποίο ένας συνειδητοποιημένος οδηγός το γράφει στα μπαλάκια του..

Επιπλέον, τη στιγμή που νόμιζεις ότι στη σχέση σου με το αυτοκίνητο επέρχεται κορεσμός, αλλάζεις μία ευθυγράμμιση και μία ρύθμιση στις αναρτήσεις και είναι αυτά τα "μικροκαυγαδάκια" με το αυτοκίνητο που αρχικά σε ξενερώνουν, μιας και κάτι σου χαλάει την όλη εικόνα και τη συμπεριφορά που είχες στο κεφάλι σου ότι θα προέκυπτε μετά τις νέες ρυθμίσεις, αλλά στη συνέχεια αφού ξέρεις πως υπάρχει η προοπτική για βελτίωση σε σχέση με πριν, προσπαθείς και είναι αυτό το "αλατοπίπερο" που λείπει από πολλά αυτοκίνητα σήμερα και σε δένει με αυτό όλο και περισσότερο. Μετά από 5 χρόνια μαζί, το έχω φέρει περίπου στα μέτρα μου, αν και το τέλειο δε βρίσκεται ποτέ κοντά..πάντα προσπαθείς να το πετύχεις, αλλά συνεχώς κάτι σου το χαλάει και αυτό είναι που αναζοπυρώνει τη σχέση σου με εκείνο και δε σε αφήνει να το βαρεθείς ποτέ.. Είναι μεγάλο πράγμα να έχεις ένα αυτοκίνητο, που να σε κάνει να χαλαρώνεις όταν δεν είσαι καλά, ξεπερνώντας τις ικανότητες του καλύτερου γιατρού και να σου προσφέρει απλόχερα τέτοια οδηγική παιδεία, που πολύ δύσκολα θα σε έκανε να κατανοήσεις, ακόμη και ο καλύτερος δάσκαλος οδήγησης..

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, είναι ορισμένοι από τους λόγους που αρνούμαι να δώσω το αυτοκίνητό μου κοψοχρονιά σε κάποιον εξυπνάκια που θα θεωρεί ότι μου έδωσε πολλά για ένα αυτοκίνητο 8 χρονών.Γι αυτό και ποτέ δεν πίστεψα ότι το πουλάω πραγματικά (πράγμα που φαίνεται από τις αγγελίες μου).. Αρνούμαι, γιατί όπως και να το κάνουμε αυτό το αυτοκίνητο είναι μέρος της ζωής μου. Εξ'αιτίας του γνώρισα ορισμένους από τους καλύτερούς μου φίλους και από τους πιο αγαπημένους και κοντινούς μου ανθρώπους. Επειδήν ασχολήθηκα με αυτό παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε, χρωστάω ακόμη μαθήματα στη σχολή μου.. αλλά όπως και να'χει, ήταν κι αυτό μέρος του "ταξιδιού" που είχα την τύχη να κάνω.. Ίσως ορισμένοι να θεωρήσουν ότι χρειάζομαι παρακολούθηση από ψυχίατρο με αυτά που γράφω στις 12 το βράδυ , ίσως όμως και κάποιος να είναι πολύ άτυχος που δε μπορεί αισθανθεί με κάτι όπως εγώ με το Sάκι μου και να συλλάβει το νόημα των παραπάνω..

Από τη μία χαίρομαι που θα το έχω για όσο περισσότερο μπορώ κοντά μου ακόμη κι αν είναι παροπλισμένο, από την άλλη λυπάμαι που έχουν έρθει έτσι τα πράγματα και θα πρέπει να κάνουμε ένα μικρό "διάλειμμα" στη σχέση μας. Αλλά είπαμε.. δε θα το χαρίσω ούτε στο ΑΡΧΙΔΙ τον ΓΑΠ, ούτε σε κανέναν έξυπνο που θα το πάρει στην τιμή του Jazz..

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα τόπικ συμπαράστασης σε όσους πρόκειται να παραδώσουν πινακίδες και να περιμένουν την "ανάσταση", όποτε κι αν έρθει αυτή.. εχουμε 2 μήνες να περάσουμε τέλεια..!

S2k+chikara=LFE

Reply
Old Sep 21, 2011 | 02:55 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Reply
Old Sep 21, 2011 | 03:12 PM
alexis_s2's Avatar

Reply
Old Sep 21, 2011 | 10:08 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Ηλία έχεις απόλυτο δίκιο. Τα αρχ@δια του κράτους μας έχουν φτάσει σε μια άθλια κατάσταση και η μπάλα παίρνει και το χόμπι που έχουμε. Ίσως και για μένα η επόμενη αγορά του S να είναι 4 τρίποδα για να ξεκουραστεί καθώς πλέον θεωρώ γελοίο τα λεφτά που ζητάνε για να το κρατήσεις για να μη πω τι έχω δώσει σε φορολογία τον τελευταίο χρόνο
Reply
Old Sep 21, 2011 | 10:10 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Απλά τέλειο!!!! (ψηλέ στην έκθεση ρε φιλέ πρέπει να μαμαγες)

Πολύ όμορφο ποστ και τα λέει όλα!!!
Reply
Old Sep 21, 2011 | 10:30 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by S2000_FUN
Ηλία έχεις απόλυτο δίκιο. Τα αρχ@δια του κράτους μας έχουν φτάσει σε μια άθλια κατάσταση και η μπάλα παίρνει και το χόμπι που έχουμε. Ίσως και για μένα η επόμενη αγορά του S να είναι 4 τρίποδα για να ξεκουραστεί καθώς πλέον θεωρώ γελοίο τα λεφτά που ζητάνε για να το κρατήσεις για να μη πω τι έχω δώσει σε φορολογία τον τελευταίο χρόνο
Γραψ'το κανονικά... ΑΡΧΙΔΙΑ !!! Δεν τους αξίζει καμία επιείκεια με "@"
Είσαι τυχερός που δε φορολογούν ακόμη τις βελτιώσεις..

Και στην τελική, αν δω ότι δεν υπάρχει μέλλον, θα το βγάζω χωρίς πινακίδες και απλά δε θα σταματάω πουθενά (πρέπει να φροντίζω μόνο, να έχω πάντα γεμάτο ντεπόζιτο, γιατί αν βγαίνω με τη βενζίνη που έχω τώρα.. ούτε μέχρι την επόμενη γωνία δε θα φτάνω.. )
Είναι διάφορα τέτοια ακραία σενάρια που περνούν από το μυαλό μου, αλλά δε θεωρώ ότι είναι περισσότερο παράνομα από ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την ευλογία του "κράτους".. Κουράγιο..
Reply
Old Sep 21, 2011 | 10:53 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Και στην τελική, αν δω ότι δεν υπάρχει μέλλον, θα το βγάζω χωρίς πινακίδες και απλά δε θα σταματάω πουθενά
Δεν θα είχες άδικο αν μιλάγαμε μόνο για το κράτος. Δυστυχώς τείθεται θέμα ασφάλειας εδώ που αν γίνει μια στραβή και χτυπήσεις κανέναν χωρίς ασφάλεια θα τον πληρώνεις για την υπόλοιπή σου ζωή.......Θέλει πολύ προσοχή αυτό και δεν το γράφω για σένα αλλά για οποιοδήποτε του περάσει αυτό από το μυαλό να το σκευτεί διπλά αν μιλάμε για χρήση χωρίς πινακίδες εκτός πίστας
Reply
Old Sep 21, 2011 | 11:09 PM
nteminio's Avatar
Registered User

Reply
Old Sep 22, 2011 | 12:20 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Ωραιος ρε Uma εβγαλες τα εσωψυχα σου για αυτο το supercar που μας προσφερε η Honda.Εχεις μπει ολοκληρωτικα στο πνευμα αυτης της κατασκευης.Ετσι ειναι ομως φιλε.Το εβραιο-μασωνικο lobbie θελει να σου παρει ακομα και τον αερα που αναπνεεις,το αμαξι θα σου αφησει?Δυστυχως και εγω στο club του γκαραζ θα μπω.Σε κανεναν δε χαριζω το αμαξι μου για 10.000Ε.Και αυτο το κωλοκρατος,το παρακλαδι του lobbie αλλα φραγκα δεν προκειται να μας κλεψει.Κουραγιο σε ολους!
Reply
Old Sep 22, 2011 | 01:52 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

+1 κ απο μενα Ηλια κ μενα στο γκαραζ θα μπει τον δεκεμβριο κ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:35 AM.