Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ζαντες ap2

Thread Tools

Old Jun 12, 2013 | 12:33 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Δεν παίζει θέμα να "χαλάσουν" τα μαμά μπουζόνια αν αλλαχτούν με άλλα πιο μεγάλα..Απλά είναι περισσότερη ώρα εργατικών και το πιο πιθανό, θα χρειαστεί και άλλα μπουλόνια.. (προσωπικά, αυτο θα έκανα)
Γενικότερα το θέμα φρένο είναι πονεμένη ιστορία στο S, λόγω offset.

Αυτό με τη γεωμετρία όμως είναι αστείο.. μιλάμε για αλλαγές που πολύ δύσκολα θα καταλάβει κάποιος και για αλλαγές που δεν επηρεάζουν τόσο, καθώς οι νέες τάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν στην ευθυγράμμιση.

Επομένως, από μία άποψη είναι σωστό το ότι βάζω πίσω αποστάτες αφού έβαλα και μπροστά, απ'την άλλη εγώ δε θα το έκανα.
Θα έβαζα αποστάτες μόνο αν ήταν απολύτως απαραίτητοι και οι πίσω δεν είναι.. ίσα ίσα που δημιουργούν και προβλήματα με τους θόλους.
Πράγμα το οποίο έλεγαν και για την αναλογία ελαστικών 215-245 , 225-255 και ότι για παράδειγμα το 225-245 είναι συνδυασμός που χαλάει τη γεωμετρία και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου... (ούτε καν!)
Στη θεωρία είναι έτσι και ισχύουν όλα τα παραπάνω.. στην πράξη, όμως οι διαφορές είναι εντελώς ασήμαντες..
Επίσης σε κάθε περίπτωση που θα μπει αποστάτης θα πρέπει να ρυθμιστεί αναλόγως η ανάρτηση (πιο σκληρή, αφού λόγω μοχλικού φέρει μεγαλύτερα φορτιά πλέον)
Reply
Old Jun 12, 2013 | 01:04 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Ψηλέ εσύ δεν θα έβαζες αποστάτες πίσω για άλλους λόγους !!!!
Εγώ πάντως όταν έβαλα τα φρένα και έβαλα μπροστά αποστάτες και έκανα βόλτα το αμάξι έχανε το πίσω μέρος πολύ πιο εύκολα από ότι πρίν για αυτό και έβαλα και πίσω (και ήρθε στα νορμαλ του). Αυτό που λές για τους θόλους πίσω ισχύει αλλά με ρύθμιση στην ανάρτηση δεν έχεις πρόβλημα.
Reply
Old Jun 12, 2013 | 05:05 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by SBIT
Ψηλέ εσύ δεν θα έβαζες αποστάτες πίσω για άλλους λόγους !!!!
Εγώ πάντως όταν έβαλα τα φρένα και έβαλα μπροστά αποστάτες και έκανα βόλτα το αμάξι έχανε το πίσω μέρος πολύ πιο εύκολα από ότι πρίν για αυτό και έβαλα και πίσω (και ήρθε στα νορμαλ του). Αυτό που λές για τους θόλους πίσω ισχύει αλλά με ρύθμιση στην ανάρτηση δεν έχεις πρόβλημα.
Δεν έχανε το πίσω μέρος πιο εύκολα.. κρατούσε το ίδιο, όμως το μπροστά σου κρατούσε ακόμη καλύτερα.. με μία ευθυγράμμιση θα το είχες φέρει στα μέτρα σου ξανά..

Δε λέω ότι είναι λάθος που το έκανες (εκτός του ότι επιβαρύνονται τα ρουλεμάν).. απλά δεν αξίζει να μπεις στη διαδικασία.
Reply
Old Jun 12, 2013 | 06:15 AM
Project XXX's Avatar
Registered User

Βάζοντας αποστάτες εννοείται ότι χαλάει η γεωμετρία του αυτοκινήτου. Για αυτό σου ανέφερα ότι για να είσαι σχετικά οκ θα πρέπει να φτιάξεις μπροστά και πίσω τους ίδιους αποστάτες!!!!
Βάζοντας αποστάτες 13χλ εννοείται ότι θα χρειαστείς μπουζόνια. Μπορείς βέβαια είτε να βάλεις μπουζόνια μακρύτερα, είτε στους αποστάτες που θα σου φτιάξει το μηχανουργείο να του πείς να σου βάλει μικρά μπουζόνια πάνω στον αποστάτη. Δηλαδή ο αποστάτης να βιδώνει πάνω στα μαμά μπουζόνια και η ζάντα πάνω στα μπουζόνια του αποστάτη (δεν παίζει θέμα ασφαλείας). Επειδή ο αποστάτης είναι αρκετά μεγάλος 13χλ σε παίρνει να το κάνεις. Τουλάχιστον έτσι το έχω κάνει εγώ για να μην χαλάσω τα μαμά μπουζόνια.

http://www.camaro5.com/forums/attach...0&d=1271370975
Σαραντη,για τι κοστος μιλαμε για τετραδα αποστατες με τα μπουζονακια πανω?
Reply
Old Jun 12, 2013 | 09:38 AM
SBIT's Avatar
Registered User

Αγορίνα εμένα μου είχαν έρθει 80€ από γνωστό. Δεν έψαξα παραπέρα γιατί εκείνη την στιγμή το είχα λύσει το αμάξι και ήταν Σάβατο και καιγόμουν. Οπότε κατευθείαν του είπα φτιάξτα ΤΩΡΑ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Reply
Old Jun 12, 2013 | 10:16 AM
giorgistsam's Avatar
Registered User

Ευχαριστω για την βοήθεια σας
Reply
Old Jun 13, 2013 | 01:45 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Αγορίνα εμένα μου είχαν έρθει 80€ από γνωστό. Δεν έψαξα παραπέρα γιατί εκείνη την στιγμή το είχα λύσει το αμάξι και ήταν Σάβατο και καιγόμουν. Οπότε κατευθείαν του είπα φτιάξτα ΤΩΡΑ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Τα Σάββατα έβγαινε για γκόμενες ο Σαράντης για αυτό
Reply
Old Jun 13, 2013 | 02:49 AM
SBIT's Avatar
Registered User

ενώ άλλοι πάνε για ψάρεμα τα Σάββατα!!!! χαχαχαχαχαχα
Reply
Old Jun 13, 2013 | 03:26 AM
GodzillaS's Avatar
Registered User

From: Athens

... και δεν πιάνουν και τίποτα κιόλας !!!!
Όπως τις πάνε τις γαρίδες, έτσι τις γυρίζουν !! χαχαχαχαχαχαχα

Εγώ έχω βάλει αποστάτη και πίσω πάντως.
Reply
Old Jun 13, 2013 | 04:16 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by GodzillaS
... και δεν πιάνουν και τίποτα κιόλας !!!!
Όπως τις πάνε τις γαρίδες, έτσι τις γυρίζουν !! χαχαχαχαχαχαχα

Εγώ έχω βάλει αποστάτη και πίσω πάντως.

Τα παραλές

Reply

All times are GMT -8. The time now is 08:00 PM.