Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Εισαγωγή προϊόντων από Αμερική

Thread Tools

Old Jan 12, 2007 | 05:02 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens
Arrow Εισαγωγή προϊόντων από Αμερική

Στην Αμερική τα προϊόντα έχουν κατά πολύ χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με την Ευρώπη, καινούργια και μεταχειρισμένα.
Ρώτησα ένα γνωστό μου εκτελωνιστή και μου είπε πως, για ό,τι αγοράσω (καινούργιο) από εκεί, πρέπει να έχω τιμολόγιο αγοράς, έτσι ώστε να φορολογηθώ με 19% ΦΠΑ, 2% κάτι άλλο που δε θυμάμαι + δασμούς + αμοιβή εκτελωνιστή, κλπ.
Υπάρχει κάποιο "παραθυράκι" να γλιτώσουμε τους φόρους;
Αν κάτι σταλεί από ιδιώτη, πως υπολογίζεται ο φόρος αφού δεν υπάρχει απόδειξη - τιμολόγιο; Το λέω γιατί έχω φίλο εκεί που μπορώ να του παραγγείλω οτιδήποτε και να μου το στείλει εκείνος, αν συμφέρει.
Έχει εισάγει κάποιος κάτι να μας διαφωτίσει;
Reply
Old Jan 12, 2007 | 05:14 AM
Amaretos's Avatar
Registered User

From: Peiraeus

Απο μικρή εμπειρία που έχω θα σου πω τα εξής.
Παράγγειλα AEM V2 και μου ήρθε μια χαρά χωρίς να πληρώσω ευρώ παραπάνω.
Παράγγειλα εξάτμιση και πλήρωσα πολλά κανα 250 αν θυμάμαι μπορώ να ψάξω να σου πώ ακριβώς πόσα. Τώρα για το αν δεν υπάρχει μέσα τιμολόγιο κινδυνεύεις να πέσεις στην παγίδα ότι θα το κοστολογήσουν μόνοι τους (δηλαδή είσαι στο έλεος τους) που συνήθως θα είναι αρνητικό για σένα "Τι είναι αυτό? Εξάτμιση? χμμ ωραία φαίνεται , κοπάνησε τον μπόλικα".
Με εκτελωνιστή που μίλησα το σκηνικό έχει ως εξής, στο τελωνείο αναλόγως πως θα το κόψουν με το μάτι θα σε βάλουν να πληρωσεις η όχι δασμούς, τώρα στην περίπτωση μου είδαν μεγάλο κουτί (εξάτμιση) οπότε την κοπάνισαν. Εκτος απο τους δασμούς πληρώνεις χιλιες δυο βλακείες επιπλέον, όπως λες και εσύ, χαρακτηριστικό παράδειγμα οτι και να μην βάλεις εκτελωνιστή να σου κάνει την δουλεία , εσύ θα πληρώσεις την αμοιβή του!!!

Ελλάς το μεγαλείο σου με λίγα λόγια.
Reply
Old Jan 12, 2007 | 05:22 AM
divs2000's Avatar
Registered User

From: Europe/Greece/Athens

Exo paragili apo e-bay pragmatakia. Lave ipopsin sou pos ama sto dilosoun doro ke me xamili a3ia ise ok. Den plironis tipota. Ego mexri 150 $ exo agorasi (dilomeni a3ia panta) ke den plirosa tpt. Tora den 3ero gia tin periptosi sou. Lave ipopsin afta pou sou ipe ke o Amaretos ke diavase ki edo! voi8ai!

http://smartvoice.gr/?p=138
Reply
Old Jan 12, 2007 | 05:25 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Για την εξάτμιση είχες τιμολόγιο; αν ναι, κανονικό ή μειωμένο;
Reply
Old Jan 12, 2007 | 05:26 AM
Amaretos's Avatar
Registered User

From: Peiraeus

Είχα και μειωμένο
Reply
Old Jan 12, 2007 | 05:33 AM
divs2000's Avatar
Registered User

From: Europe/Greece/Athens

Re pedia emena pote den exi timologio. Dilonoun apla tin a3ia tou sto paketo tis metaforikis kata tin apostoli.
Reply
Old Jan 12, 2007 | 07:27 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Όπως λέει και ο τύπος στη σελίδα που πρότεινε ο divs2000, καλύτερα να μη βάζουμε τιμολόγιο, απλά να αναγράφεται η αξία του προϊόντος στο πακέτο - κουτί, από τον αποστολέα (εννοείται υποτιμημένη!)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά
Reply
Old Jan 12, 2007 | 08:38 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Paidia auta einai tyxera... Egw parhgeilla olokrhro psygeio apo amerikh. Hrthe kanonika sto taxydromio se mia terastia kouta kai glitwsa kai to telwneio... (h kouta den htan anigmenh).
Reply
Old Jan 12, 2007 | 09:46 AM
toupa's Avatar
Registered User

taseas to psigio itan difilo?
Reply
Old Jan 12, 2007 | 10:20 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Μίλαγα με έναν υπάλληλο στο ταχυδρομείο και η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Αυτό που είναι καλό να κάνετε είναι να του στέλνετε mail για υποτιμολόγηση ή να σας το στέλνει σαν gift. Πάντως λίγο που το έψαξα δεν μου έδωσε κάποιος υπεύθυνη απάντηση, άλλος μου είπε για τα 300
Reply

All times are GMT -8. The time now is 11:21 PM.