Μια γνώμη για αγορα...
Καλησπέρα, στο φόρουμ...
Με προβληματίζει η απόφαση να αγοράσω είτε ένα μεταχειρισμένο s2000 ή ενα καινούριο mx-5 miata. Η γνωστή κόντρα...ξέρω.
Το πρόβλημα είναι ότι θέλω απο τους χρήστες του s2000 με το χερι στην καρδιά όσο γίνεται αυτό....να μου πείτε...αν αξίζει ένα s2000 όταν εχει ξεπεράσει τα 80000 χιλιόμετρα χρήσης...και αυτό γνωρίζοντας ότι πολλές φορές αν μιλάμε για μεταχειρισμένο όλα μπορεί να είναι πειραγμένα...ακόμα και το ότι να έχει κάνει περισσότερα ποτέ να μην το καταλάβεις...
Anyway....με 80000 χιλιόμετρα και κάπου πάνω-κάτω, στα 20000 ευρώ....με κάποια χρηματοδότηση 10% επιτόκιο...ακούγεται άσχημα...έναντι ενός καινούριου mx5 με 4,6% χρηματοδότηση....και 0 χιλιόμετρα ?
Θα παρακαλούσα...αφού πέσουν τα γνωστά flame...& flameballs.. ;-) έντιμες απαντήσεις... που σημαίνει με λίγο ανάλυση...είτε κατά είτε υπέρ...
Ευχαριστώ.
Με προβληματίζει η απόφαση να αγοράσω είτε ένα μεταχειρισμένο s2000 ή ενα καινούριο mx-5 miata. Η γνωστή κόντρα...ξέρω.
Το πρόβλημα είναι ότι θέλω απο τους χρήστες του s2000 με το χερι στην καρδιά όσο γίνεται αυτό....να μου πείτε...αν αξίζει ένα s2000 όταν εχει ξεπεράσει τα 80000 χιλιόμετρα χρήσης...και αυτό γνωρίζοντας ότι πολλές φορές αν μιλάμε για μεταχειρισμένο όλα μπορεί να είναι πειραγμένα...ακόμα και το ότι να έχει κάνει περισσότερα ποτέ να μην το καταλάβεις...
Anyway....με 80000 χιλιόμετρα και κάπου πάνω-κάτω, στα 20000 ευρώ....με κάποια χρηματοδότηση 10% επιτόκιο...ακούγεται άσχημα...έναντι ενός καινούριου mx5 με 4,6% χρηματοδότηση....και 0 χιλιόμετρα ?
Θα παρακαλούσα...αφού πέσουν τα γνωστά flame...& flameballs.. ;-) έντιμες απαντήσεις... που σημαίνει με λίγο ανάλυση...είτε κατά είτε υπέρ...
Ευχαριστώ.
Φιλε μου ολα σχετικα ειναι. Υπαρχουν αυτοκινητα με 80.000 χλμ που ειναι σε αψογη κατασταση, και μεσα στο club υπαρχουν ουκ ολιγα. Και απο την αλλη υπαρχουν και S που απο τα 50.000 ειναι ρημαδια. Εν ολιγης καταληγουμε στο ποσο καλο ψαξιμο θα κανεις και ποσο τυχερος εισαι.
Τωρα εν συντομια θα αναφερω τα συνηθεστερα στραβα με ενα S 80.000 χιλιομετρων.
1) Να καιει παραπανω λαδακι απο οσο πρεπει / να βγαζει ασπριλες. Πολυ κακος οιωνος για το μοτερακι. Κατι που μπορεις να κανεις για να ελεγξεις σε τι κατασταση ειναι, ειναι η συμπιεσιομετρηση
2) Δισκοπλατο. Πολυ σκληρος συμπλεκτης και πατιναρισμα (υπολογιζε αγορα απο εξωτερικο + εργασια περιπου 500
Τωρα εν συντομια θα αναφερω τα συνηθεστερα στραβα με ενα S 80.000 χιλιομετρων.
1) Να καιει παραπανω λαδακι απο οσο πρεπει / να βγαζει ασπριλες. Πολυ κακος οιωνος για το μοτερακι. Κατι που μπορεις να κανεις για να ελεγξεις σε τι κατασταση ειναι, ειναι η συμπιεσιομετρηση
2) Δισκοπλατο. Πολυ σκληρος συμπλεκτης και πατιναρισμα (υπολογιζε αγορα απο εξωτερικο + εργασια περιπου 500
Αν παρεις S τελικα, κοιτα να μην εχει 80.000χλμ. Ψαξου για max. 40-45.000χλμ. Τα παραπανω ευρω που θα δωσεις στην αγορα του, θα τα γλυτωσεις και με το παραπανω απο service ή κρακ!
Συγκριτικα τωρα το S με το miataki, ειναι ''λιγακι'' καλυτερο το χοντα, νομιζω...Αλλη κατηγορια φυσικα, δεν μπορουμε να συγκρινουμε ανομοια πραγματα.
Νομιζω οτι καλυφθηκες.
Συγκριτικα τωρα το S με το miataki, ειναι ''λιγακι'' καλυτερο το χοντα, νομιζω...Αλλη κατηγορια φυσικα, δεν μπορουμε να συγκρινουμε ανομοια πραγματα.
Νομιζω οτι καλυφθηκες.
Originally Posted by LOCAL S,May 8 2009, 07:39 PM
Αν παρεις S τελικα, κοιτα να μην εχει 80.000χλμ. Ψαξου για max. 40-45.000χλμ. Τα παραπανω ευρω που θα δωσεις στην αγορα του, θα τα γλυτωσεις και με το παραπανω απο service ή κρακ!

Πιστεύω ότι με 20Κ που διαθέτεις με λίγη τύχη οπως είπε και ο Λευτέρης αλλά και πολύ ψάξιμο, μπορείς να βρεις καλό μεταχειρισμένο πλέον του '01 ή ακόμα και '02. Για '03 δεν το βλέπω...
Όσο για το δήλημά σου μεταξύ miata και S, όσο αντικειμενικός μπορώ να είμαι, θα σου έλεγα με κλειστά μάτια S. Μόλις περάσεις το στάδιο της αναζήτησης και βρεις ένα σωστό μεταχειρισμένο, από εκεί και πέρα ότι και να συκρίνεις μεταξύ των 2 αυτοκινήτων, όλα είναι υπέρ του S. Απλά δε θα έχεις αυτή τη χαρά των πρώτων ημερών του ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου. Αυτή η χαρά όμως δεν κρατάει πολύ. Αυτό που κρατάει είναι όλες αυτές οι έντονες συγκινήσεις που θα σου δίνει το S για τα υπόλοιπα χρόνια που θα είσαι πίσω από το τιμόνι του...
Ότι και να αποφασίσεις να πάρεις, σου εύχομαι να σου χαρίσει μόνο όμορφες στιγμές.
Originally Posted by leftis,May 8 2009, 07:20 PM
Φιλε μου ολα σχετικα ειναι. Υπαρχουν αυτοκινητα με 80.000 χλμ που ειναι σε αψογη κατασταση, και μεσα στο club υπαρχουν ουκ ολιγα. Και απο την αλλη υπαρχουν και S που απο τα 50.000 ειναι ρημαδια. Εν ολιγης καταληγουμε στο ποσο καλο ψαξιμο θα κανεις και ποσο τυχερος εισαι.
Εγώ που κάποτε βρέθηκα ακριβώς στο ίδιο δίλημμα με σένα και κατέληξα να πάρω το miata (και χωρίς να σου πω πως το έχω μετανιώσει) θα σου έλεγα με κλειστά μάτια να πάρεις το s. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά όσο καλό και να είναι το miataki και όσο και να το ευχαριστηθείς (που το ευχαριστιέσαι πολύ γιατί όντως είναι παιχνίδι) κάποια στιγμή θα θες κάτι παραπάνω και δεν θα το έχεις. Δεν θα σου φτάνει αυτό που έχεις και θα ξενερώσεις.
Ο μόνος λόγος που θα σου έλεγα να πάρεις το miata θα ήταν εάν δεν έχεις καθόλου εμπειρία σε πίσω κίνηση, οπότε το miata είναι σχολείο ενώ το s δεν ενδείκνυται και τόσο για να μάθεις πάνω του μια που δεν συγχωρεί λάθη και δη σε αρχάριους.
Καλή επιτυχία πάντως στην αγορά σου ότι κι αν διαλέξεις τελικά!!
Ο μόνος λόγος που θα σου έλεγα να πάρεις το miata θα ήταν εάν δεν έχεις καθόλου εμπειρία σε πίσω κίνηση, οπότε το miata είναι σχολείο ενώ το s δεν ενδείκνυται και τόσο για να μάθεις πάνω του μια που δεν συγχωρεί λάθη και δη σε αρχάριους.
Καλή επιτυχία πάντως στην αγορά σου ότι κι αν διαλέξεις τελικά!!
Trending Topics
Όσο αστείο και αν ακουστεί, ο λόγος που επέλεξα το S2000 όταν βρισκόμουν και εγώ στο ίδιο δίλημμα αυτό, ήταν το Vtec.
Απο όταν είχα πρωτοδηγήσει ένα Civic Vti πριν καν πάρω δίπλωμα, είχα βρει τις 6.000- 8.200 (για το Civic) τόσο εθιστικές που είχα πει ότι ήταν το όνειρο μου κάτι τέτοιο.
Το 99 βγήκε και το S2000 και έδεσε το γλυκό...
RWD+VTEC+ROADSTER = ΤΕΛΟΣ!
Υ.Σ: Το MX-5 είναι αμαξάρα, απλά είναι τι σου την κ@βλωνει στην τελική...
Απο όταν είχα πρωτοδηγήσει ένα Civic Vti πριν καν πάρω δίπλωμα, είχα βρει τις 6.000- 8.200 (για το Civic) τόσο εθιστικές που είχα πει ότι ήταν το όνειρο μου κάτι τέτοιο.
Το 99 βγήκε και το S2000 και έδεσε το γλυκό...
RWD+VTEC+ROADSTER = ΤΕΛΟΣ!
Υ.Σ: Το MX-5 είναι αμαξάρα, απλά είναι τι σου την κ@βλωνει στην τελική...
Originally Posted by pontios2000,May 9 2009, 02:42 AM
ego pistevo den iparxei metro sigrisis s2000 me mx5 to mono tous kino simio einai oti einai kai ta dio di8esia tipota alo.
kai fisika to s2000 einai klasis anotero.
kai fisika to s2000 einai klasis anotero.