Αμάξωμα - Κουκούλα - Εσωτερικό Συζητηση σχετικα με το αμαξωμα, κουκουλα, εσωτερικο, καθως και λυσεις, επιδιορθωσεις και βελτιωσεις

Θάμπωμα ζάντας

Thread Tools

Old Apr 21, 2010 | 08:49 AM
package's Avatar
Registered User

Default Θάμπωμα ζάντας

Πριν κάτι μέρες έπλυνα το αμάξι σε πλυντήριο. Και ενώ το αμάξι ήταν ακόμα ζεστό μου έριξαν αφρό σε όλο το αμάξι. Το αποτέλεσμα ήταν να θαμπώσουν οι ζάντες από αυτόν τον αφρό. Το αμάξι ξαναπλύθηκε αλλά οι ζάντες χάλια.

Και ερωτώ. Υπάρχει κάποιο καθαριστικό η πάμε πάλι για βάψιμο. Μάλλον το 2ο
Reply
Old Apr 21, 2010 | 09:03 AM
t.i.n.t.'s Avatar
Registered User

δε ξερω να σου πω Κωστα για κρεμες κλπ ,αλλα γιατι δεν τους το ειπες εκει να σου πληρωσουν τη ζημια???Εμενα σε παρομοιο περιστατικο που μου ειχανε θαμπωσει πολυ μια ζαντα σε ενα μηχανακι που ειχα παει για πλυσιμο μου πληρωσαν το νικελωμα της ζαντας ολο
Reply
Old Apr 21, 2010 | 09:25 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Αλλο εσυ Φωτη, αλλο ο Gay...
Reply
Old Apr 21, 2010 | 10:31 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Πακετάκο, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις χρωματάκι...
Βαφ'το πορτοκαλάκι, να είναι racing και ψαρωτικό...
Συνήθως, αν θαμπώσει το χρώμα, δεν επανέρχεται...
Πάντως για να μην πεις πως δεν προσπάθησες, πέρασέ το με μια ψιλή αλοιφή, μπας και είσαι τυχερός..
Καλή τύχη...
Reply
Old Apr 21, 2010 | 10:52 AM
konstantinos2000's Avatar
Registered User

From: salamina

Κανονικα θα επρεπε να τους πεις κατι για τις ζαντες.
Αυτα που βαζουν πολλες φορες στα πιεστικα δεν τα αραιωνουν στη σωστη αναλογια οι καραγκιοζηδες και εχει ως αποτελεσμα να ειναι πολυ δυνατα.Σε φιλου 6 μηνων αμαξι και μια μερα μετα το πλησιμο του καηκαν ολα τα λαστιχα γυρο απο ολα τα τσαμια,και αυτο επειδη το υγρο στον αφροποιητη ηταν πολυ δυνατο.

Για αυτον παντως εχω ακουσει καλα λογια.Παρε κανα τηλ μηπως σου πουν αυτοι κανα κολπο να τις σωσεις.
http://www.pavlospettas.com/vafes.html
Εχει και το πορτοκαλι που λεει ο Ηλιας.
Reply
Old Apr 21, 2010 | 10:54 AM
protogeo's Avatar
Registered User

From: HondaLand

απο τον αφρο που του εριξαν να θαμποσει το χρωμα??

δεν ειναι λιγο κουλο αυτο?

ειναι κατι γυαλιστικα σαν αζαξ που υπαρχουν σε βενζιναδικα...

αμα θες δοκιμασε το.. ποτε δεν ξειρεις
Reply
Old Apr 21, 2010 | 12:18 PM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Originally Posted by konstantinos2000,Apr 21 2010, 09:52 PM
Για αυτον παντως εχω ακουσει καλα λογια.Παρε κανα τηλ μηπως σου πουν αυτοι κανα κολπο να τις σωσεις.
http://www.pavlospettas.com/vafes.html
Ούτε που να το τολμήσεις

Συγνώμη Κωνσταντίνε που διαφωνώ αλλά ο τύπος είναι ο χειρότερος στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί.

Πακέτο αν θες να απευθυνθεις σε κάποιον, πήγαινε εδώ....

ΣΤΕΡΓΙΟΣ GROUP τηλ: 210.5900621 ή 210.5716627

ΛΕΥΚΤΡΩΝ 13 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (γεφυρα Ροσινιολ)

Υπάρχει περίπτωση να τον βρεις ως ΜΠΙΛΙΡΗΣ Α.Ε.

Έχουν συνεταιριστεί Στέργιος και Μπιλίρης.
Reply
Old Apr 21, 2010 | 09:51 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Reply
Old Apr 21, 2010 | 10:27 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Καμια βαφη δεν χρειαζεται να ξαναγινει. Σιγα μη μπαιναμε σε αυτη τη διαδικασια καθε φορα με ενα απλο θαμπωμα.

Εφοσον εχει γινει βαφη στη ζαντα, εχει πεσει και το σχετικο βερνικι. Αν χρησιμοποιησε καποιο αλλο τροπο βαφης και δεν τις εχει βερνικωσει τοτε θα μου κανει μεγαλη απορια. Περιττο να σου πω οτι ο τροπος που καθαριζεις τις ζαντες ειναι εντελως λαθος, αλλα και παλι αν τις πλενεις ετσι, θα πρεπει τουλαχιστον μια φορα στις 5 τουλαχιστον φορες να τις καθαριζεις με το σωστο τροπο. Επισης παιζει μεγαλο ρολο αν το αμαξι του εχεις συχνα στον ηλιο καθως οπως και να το κανουμε επηρεαζει τα παντα, ακομα και τις ζαντες.

Οταν λεω σωστο τροπο καθαρισμου εννοω να το πλενεις με τα σωστα προιοντα και φυσικα αρκετα σχολαστικα για να μη σου αφησουν σημαδια, λεκεδες και το θαμπωμα που αναφερεις. Παρακατω σου δινω ενα παραδειγμα με την μεγιστη υπερβολη καθαρισμου για να καθαρισεις τις ζαντες σου.

Wheel and wheel well cleaning

Δε θα σταθω στο γεγονος οτι καθησε 3-4 ωρες να τις καθαρισει ( ), δηλαδη ελεος, ο wanabe ειναι καλο παιδι χρυσο και αγιο που λενε, αλλα εβγαλε ολες τις ζαντες για να τις καθαρισει (παλι ελεος ). Tουλαχιστον θα δεις οτι δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται να πλυνεις τις ζαντες σου. Απλα σου δειχνω ενα παραδειγμα για να τις πλενεις σωστα και επισης να τις επαναφερεις στο αρχικο τους σταδιο, οπως τις παρελαβες απο εκει που τις εβαψες.

Ευτυχως που τα παιδια απο το S2000 Wash and Wax ειναι εντελως καμμενοι και τρελοι με τη καθαριοτητα του S2000 τους. Αν θες μπορεις να αναφερεις κι εκει το προβλημα σου και θα σου δωσουν κι αλλες λυσεις.
Reply
Old Apr 21, 2010 | 11:53 PM
oxtros's Avatar
Registered User

From: Loutsa

ΜΑΚΡΙΑ από Πετtα. Είναι μονο για καγγοuροκαταστασεις, εκεί είναι φτηνός και καλός.
Τοv ξέρω χρονια ήταν γειτονικό το μαγαζί. Εγώ έχω κλάψει Markezinι Ζάντα στο Ducati μου από αυτόν τον ΠΑΠΑΡΑ ! 1500e η μια , την τορναρε το ΚΟΛΟΖΟΩ αντι να την ισιωσει
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:56 AM.