Πως να ξεχωρίσεις ενα ap1 απο ένα ap2?
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Originally Posted by s4drift,Mar 5 2010, 09:34 AM
Κάτι τέτοιο έψαχνα, αλλά κατα πόσο είναι εύκολο να αλοιωθεί - αλλαχθεί ο αριθμός πλαισίου, έτσι ώστε να ξεγελάσει τον επίδοξο αγοραστή, γιατί στην προκειμένη τίθεται θέμα για αμάξια ap1 σε ap2 - τροπέτα.
και το πουλανε για ατρακαριστο. Βεβαια, αν το καλοσκεφτεις, το αυτοκινητο τρομπετα αποτελειται συνηθως απο το μπρος μερος ενος αθικτου αυτοκινητου και απο ενος πισω μερους αθικτου αυτοκινητου. Οποτε σου λεει την αληθεια
οτι το αμαξι ειναι ατρακαριστο.
Registered User
Επισης δες τα παρακατω για να δεις σε ποια σημεια βρισκεται ο αριθμος πλαισιου (VIN), το Certification Label, οπως και το Engine Number και Transmission Number. Κατι αλλο πολυ σημαντικο για να δεις αν το αμαξι ειναι οντως τρο(μ)πετο. Το Certification Label θα πρεπει να εχει σε bar code τον αριθμο πλαισιου (VIN). Τωρα, αν θελει να κανει καποιος κομπινα για να βγαλει χρημα, θα βρει σιγουρα καποιο τροπο να τη κανει, οσο δυσκολο και να ειναι.

Προσωπικά προσπαθώ να προφυλαχθώ όσο γίνεται με δικές μου γνώσεις. Δεν έχω πάρει ακόμα πτυχείο φαναρτζή, και επειδή αναγκαστικά θα παω σε κάποιον και δεν μπορώ να βασιστώ στο αν θα το κοιτάξει πραγματικά, η θα πεί ένα "φιλαράκι το αμάξι είναι πένα!" και απο μέσα του θα λέει "δεν μας παρατάς και εσύ με το παλιοτροπέτο σου, δεν μου έκατσε και η σούλα χθες".
Γι'αυτό και είπα να εμβαθύνουμε λίγο στο θέμα.
Originally Posted by leader,Mar 6 2010, 04:26 PM
Και τα 04 που έκαναν το μεγάλο facelift με τις 17άρες ap1 πλαίσιο είχαν τα ap2 ήταν τα 2200.
Μπορεί κάποιος να δώσει ένα παράδειγμα από ap1 και απο ap2 αριθμό πλαισίου?
Registered User
Ναι, το εχουμε ξαναπει, αλλα διαβασε τα παρακατω και θα καταλαβεις. Ειναι κατι που εχει επικρατησει ενω στην ουσια ειναι λαθος. 
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showt...post&p=17931560
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showt...post&p=17931839

https://www.s2ki.com/forums/index.php?showt...post&p=17931560
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showt...post&p=17931839
Originally Posted by PalS2K,Mar 4 2010, 01:15 AM
Το αυτοκίνητο που έβαλες από το car.gr είναι δικό μου και μπορώ να σε ενημερώσω για πολλά πράγματα μιας και ασχολούμαι με τα S από το 2001 και έχω αλλάξει όλα τα μοντέλα.
Θα συμφωνήσω
με ένα από τα παιδιά που ανέφερε ότι το 10o ψηφίο από τον αριθμό πλαισίου δείχνει το έτος κατασκευής. Για να είναι με VSA πρέπει ο αριθμός του 10ου ψηφίου να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 6. Όπου 6 =2006, 7=2007 κλπ. Κανένα από τα προηγούμενα μοντ. δεν είχε VSA. Παράλληλα τα μοντ που είναι με VSA είναι Euro4 (χαμηλότεροι ρύποι) και έχουν ηλεκτρονικό γκάζι. Ακόμα μια μεγάλη διαφορά είναι ο αερόσακος οδηγού (έχει δύο ομόκεντρους κύκλους) και στα όργανα έχει ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας. Άλλες διαφορές είναι; τα προσκέφαλα είναι χωρίς τρύπα με καλύτερη ποιότητα δέρμα καθισμάτων, υπάρχουν twitter πίσω από τα προσκέφαλα καθώς και ότι το συρταρωτό πλαστικό που κλείνει πάνω από το τασάκι είναι χρώμα μαύρο και όχι ασημί (όπως στα μοντ. 04-05). Όλα τα υπόλοιπα φανάρια εμπρός πίσω, προφυλακτήρες εμπρός πίσω, εξάτμιση είναι ίδια για όλα τα μοντ. 04,05,06,07,08.Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι ότι διαφωνώ για ότι έχει ειπωθεί για το AP1 και AP2. Όλα τα μοντέλα ακόμα και τα πραγματικά μοντ. 2007 με VSA, κτλπ είναι AP1 και όχι AP2. Αυτό αναγράφεται καθαρά στην Γερμανική άδεια κυκλοφορίας. (ζούσα στη Γερμανία και το ξέρω καλά). Για όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να ανεβάσω και φώτο γερμανικής άδειας.
Νομίζω χωρίς να είναι σίγουρος ότι AP2 είναι μόνο τα αντίστοιχα αμερικάνικα αυτοκίνητα που έχουν το κινητήρα 2.2l. (όλα τα USA S2000 μοντ. >06 βγαίνανε με κινητήρα 2.2l)
Πιστεύω να βοήθησα!
Originally Posted by S2000_FUN,Mar 4 2010, 01:25 AM
Μια χαρά φαίνεται και τον Αντώνη που το πουλάει τον γνωρίζω. Οτι θες μου λες και το μαθαίνουμε 
Έχετε υπ'όψιν σας, ότι παραγωγή 2004 σημαίνει Νοέμβριος 2003 εώς Οκτώβριος 2004
και δεν ξέρω αν διαφοροποιούνται τα πρώτα μοντέλα στον αριθμό πλαισίου
Το πιο σίγουρο είναι να τσεκάρεις τα πίσω φανάρια και μετά με το VIN κάνεις και ένα τηλέφωνο στο Σάρακα.
και δεν ξέρω αν διαφοροποιούνται τα πρώτα μοντέλα στον αριθμό πλαισίου
Το πιο σίγουρο είναι να τσεκάρεις τα πίσω φανάρια και μετά με το VIN κάνεις και ένα τηλέφωνο στο Σάρακα.