Φθορά στη κουκούλα
Καλησπέρα σε όλους....και σε όλες (δεν ξεχνάμε και την Ισμήνη)!
Έχω ένα προβληματάκι και χρειάζομαι τα φώτα σας.
Σήμερα εντόπισα φθορά στην κουκούλα.
Η κουκούλα στα δύο πλα΄ι΄νά της και λίγο πιο κάτω απο την κορυφή των παραθύρων έχει αρχίσει να φθείρεται με αποτέλεσμα στην μία πλευρα να είναι ένα βήμα πριν την τρύπα και στην άλλη στην αρχή της φθοράς της.
Μίλησα με τον Χρήστο (S2000_FUN) ο οποίος σε χρόνο dt μου βρήκε την αιτία του κακού. (Ο άνθρωπος είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια
)
Όλο αυτό έχει προκληθεί από την πολυκαιρία σε συνδυασμό με το τρίψιμο πάνω στον σκελετό της κουκούλας εσωτερικά.
Εδώ είναι που χρειάζομαι τα φώτα όποιου γνωρίζει.
Που μπορώ να επισκευάσω την κουκούλα πριν ανοίξει;
Γνωρίζουμε τιμή για καινούργια κουκούλα, γιατί αρχικά θα την επιδιορθώσω αλλά έχω στο μυαλό μου να την αντικαταστήσω με την πρώτη ευκαιρία μιας και πιστεύω οτι έφτασε η ώρα της μετά από 9 χρόνια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας
Υ.Γ. Θα προσπαθήσω αύριο να βγάλω και ανεβάσω και φωτογραφίες για να έχετε το νου σας για πιθανή φθορά στο ίδιο σημείο και στις δικές σας κουκούλες.
Έχω ένα προβληματάκι και χρειάζομαι τα φώτα σας.
Σήμερα εντόπισα φθορά στην κουκούλα.
Η κουκούλα στα δύο πλα΄ι΄νά της και λίγο πιο κάτω απο την κορυφή των παραθύρων έχει αρχίσει να φθείρεται με αποτέλεσμα στην μία πλευρα να είναι ένα βήμα πριν την τρύπα και στην άλλη στην αρχή της φθοράς της.
Μίλησα με τον Χρήστο (S2000_FUN) ο οποίος σε χρόνο dt μου βρήκε την αιτία του κακού. (Ο άνθρωπος είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια
)Όλο αυτό έχει προκληθεί από την πολυκαιρία σε συνδυασμό με το τρίψιμο πάνω στον σκελετό της κουκούλας εσωτερικά.
Εδώ είναι που χρειάζομαι τα φώτα όποιου γνωρίζει.
Που μπορώ να επισκευάσω την κουκούλα πριν ανοίξει;
Γνωρίζουμε τιμή για καινούργια κουκούλα, γιατί αρχικά θα την επιδιορθώσω αλλά έχω στο μυαλό μου να την αντικαταστήσω με την πρώτη ευκαιρία μιας και πιστεύω οτι έφτασε η ώρα της μετά από 9 χρόνια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας
Υ.Γ. Θα προσπαθήσω αύριο να βγάλω και ανεβάσω και φωτογραφίες για να έχετε το νου σας για πιθανή φθορά στο ίδιο σημείο και στις δικές σας κουκούλες.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Ειναι το γνωστο προβλημα στη κουκουλα οπως μπορειτε να διαβασετε παρακατω, εκτος κι αν αναφερεις αλλο σημειο gmak_s2k. Μη σας ξεγελαει ο ορος "hood" καθως εχει και αλλη εννοια.
Premature Wearing of Roof
A number of cars are suffering with premature roof wear. There is a guide below with some preventative measures.
It seems the arm that is doing the damage can only do so when the hood is right down and it is pressed against the hood.
Operation of the hood and the movement of the car then causes it to rub against the hood and wear through, possible bigger problem for those with hardtops.
My first idea was to add a piece of black gaffa tape at the wear point to protect the hood.
Then I made a sleeve to go around the 'elbow' of the frame that seems to cause the problems:-
Added velcro hooks down the edge of a piece of black bass box cloth 12 x 14cm and wrapped this around the elbow.
Looks OK and covers any rough edges.

A number of cars are suffering with premature roof wear. There is a guide below with some preventative measures.
It seems the arm that is doing the damage can only do so when the hood is right down and it is pressed against the hood.
Operation of the hood and the movement of the car then causes it to rub against the hood and wear through, possible bigger problem for those with hardtops.
My first idea was to add a piece of black gaffa tape at the wear point to protect the hood.
Then I made a sleeve to go around the 'elbow' of the frame that seems to cause the problems:-
Added velcro hooks down the edge of a piece of black bass box cloth 12 x 14cm and wrapped this around the elbow.
Looks OK and covers any rough edges.
Κάτσε ρε Μάριε... εδώ ξεκάθαρα ο gremakis πάει να βγάλει τσάμπα καφέ και εσύ του την βγαίνεις έτσι.
Έτσι εύκολα νομίζεις δίνονται οι απαντήσεις?
Τς τς τς τς, πάει, έχει χαλάσει ο κόσμος!!!
Έτσι εύκολα νομίζεις δίνονται οι απαντήσεις?
Τς τς τς τς, πάει, έχει χαλάσει ο κόσμος!!!
Originally Posted by gre165-makis,Jun 30 2009, 12:47 PM
Sinonomate bale foto kai molis to do tha sou po.An exei oti eixe kai to diko mou mporei na tin bgaleis mono me enan kafe..
Sorry gia ta greeklish alla eimai eksoteriko.
Sorry gia ta greeklish alla eimai eksoteriko.
kevlar pad...????
Ορίστε και φωτογραφικό υλικό......

Εσωτερική πλευρά οδηγού

Εσωτερική πλευρά συνοδηγού

Εξωτερική πλευρά οδηγού (ελπίζω να μπορείτε να διακρίνεται την φθορά)

Εξωτερική πλευρά συνοδηγού (εδώ η φθορά είναι εμφανής καθώς είναι ένα βήμα πριν την τρύπα)
Μάριε αυτό που αναφέρεις μου το έδειξε χθες και ο Χρήστος.
Σε εκείνο το σημείο που δείχνεις υπάρχει φθορά αλλά η μεγαλύτερη και το πρόβλημα που έχω εγώ είναι πιο χαμηλά, ωστόσο από τον ίδιο λόγο που αναφέρεις.
Κατά συνέπεια θα ανοίξει σιγά σιγά και στο σημείο που αναφέρεις.
Αρχικά θα πρέπει να το επισκευάσω άμεσα γιατί από στιγμή σε στιγμή θα ανοίξει τελείως.
Στη συνέχεια σκέφτομαι αλλαγή κουκούλας γιατί πιστεύω οτι τα έφαγε τα ψωμιά της.
Τιμή καινούργιας από τον Εβραίο, χωρίς εργατικά τοποθέτησης,............1445,97
Εσωτερική πλευρά οδηγού
Εσωτερική πλευρά συνοδηγού
Εξωτερική πλευρά οδηγού (ελπίζω να μπορείτε να διακρίνεται την φθορά)
Εξωτερική πλευρά συνοδηγού (εδώ η φθορά είναι εμφανής καθώς είναι ένα βήμα πριν την τρύπα)
Μάριε αυτό που αναφέρεις μου το έδειξε χθες και ο Χρήστος.
Σε εκείνο το σημείο που δείχνεις υπάρχει φθορά αλλά η μεγαλύτερη και το πρόβλημα που έχω εγώ είναι πιο χαμηλά, ωστόσο από τον ίδιο λόγο που αναφέρεις.
Κατά συνέπεια θα ανοίξει σιγά σιγά και στο σημείο που αναφέρεις.
Αρχικά θα πρέπει να το επισκευάσω άμεσα γιατί από στιγμή σε στιγμή θα ανοίξει τελείως.
Στη συνέχεια σκέφτομαι αλλαγή κουκούλας γιατί πιστεύω οτι τα έφαγε τα ψωμιά της.
Τιμή καινούργιας από τον Εβραίο, χωρίς εργατικά τοποθέτησης,............1445,97
Trending Topics
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Στο παλιο S2000 (ΜΥ00) ειχα στο ιδιο σημειο την ιδια φθορα. Συνηθως στο συγκεκριμενο σημειο, αν δεν περιποιηθεις τη κουκουλα με καταλληλο υγρο για να μη ξεραθει το υλικο, τοτε μπορει να παθεις ζημια.
Για κουκουλα μπορεις να τη βρεις φθηνοτερα, καθως αρκετοι εχουν κανει αναβαθμιση σε καινουργια με το πισω τζαμακι και το κοστος ηταν μικροτερο απο αυτο που ανεφερες.
Για κουκουλα μπορεις να τη βρεις φθηνοτερα, καθως αρκετοι εχουν κανει αναβαθμιση σε καινουργια με το πισω τζαμακι και το κοστος ηταν μικροτερο απο αυτο που ανεφερες.
Για να είμαι ειλικρινης Μάριε έχω αρκετό καρό να περάσω την κουκούλα με υγρό. Κάπου θα έπαιξε και τον ρόλο του αυτό.
Όσο για καινούργια κουκούλα θα το ψάξω εκτενέστερα όταν θα αποφασίσω να την αλλάξω.
Ευχαριστώ όλους όσους μου απάντησαν και όλους όσους θα μου απαντήσουν.
Special Thanks στον Χρήστο (S2000_FUN)
Όσο για καινούργια κουκούλα θα το ψάξω εκτενέστερα όταν θα αποφασίσω να την αλλάξω.
Ευχαριστώ όλους όσους μου απάντησαν και όλους όσους θα μου απαντήσουν.
Special Thanks στον Χρήστο (S2000_FUN)