Αρθρο με video αφιερωμα για τον Ayrton Senna
Επί του θέματος τώρα, αφήνω μέχρι να μου απαντήσεις τις δοκιμές του Senna πριν την υπογραφή του με την Toleman και πάω στο επόμενο θέμα που θίγεις:
Τώρα με την Toleman-Hart στο Monaco υπό βροχή ξεκινώντας 13ος και ο Prost 1ος, λίγο πρίν διακοπεί ο αγώνας του έπαιρνε σχεδόν 4 δεύτερα στον γύρο. Όλα αυτά από τα Pirelli? Δηλαδή αν βάλει τώρα η HRT άλλη μάρκα ελαστικών θα περάσει την Red Bull?
Αυτός ο αγώνας ήταν η αρχή της κόντρας Senna από την μία μεριά και Prost με Jean-Marie Balestre από την άλλη, που ήταν ο Γάλλος πρόεδρος της FIA και φίλος του Prost, με θύμα τον Senna. Στον 32ο γύρο ο Senna πέρασε τον Prost ο αγώνας διακόπηκε στο τέλος του γύρου λόγω κακών καιρικών συνθηκών και έτσι η νίκη πήγε στον Prost, που ήταν 1ος στον 31ο γύρο. Μερικές λεπτομέριες τώρα. Όταν διακόπηκε ο αγώνας διάρκειας 76 γύρων η βροχή δεν ήταν τόσο δυνατή, όσο ήταν τους προηγούμενους γύρους. Την εντολή έδωσε ο Jacky Ickx οδηγός αγώνων προτοτύπων της Porsche. Εντελώς τυχαία ο κινητήρας του Prost ήταν Porsche. Μάλιστα ο Ickx απαλλάχθηκε των καθηκόντων του εξαιτίας αυτής του της απόφασης.
Αυτός ο αγώνας ήταν η αρχή της κόντρας Senna από την μία μεριά και Prost με Jean-Marie Balestre από την άλλη, που ήταν ο Γάλλος πρόεδρος της FIA και φίλος του Prost, με θύμα τον Senna. Στον 32ο γύρο ο Senna πέρασε τον Prost ο αγώνας διακόπηκε στο τέλος του γύρου λόγω κακών καιρικών συνθηκών και έτσι η νίκη πήγε στον Prost, που ήταν 1ος στον 31ο γύρο. Μερικές λεπτομέριες τώρα. Όταν διακόπηκε ο αγώνας διάρκειας 76 γύρων η βροχή δεν ήταν τόσο δυνατή, όσο ήταν τους προηγούμενους γύρους. Την εντολή έδωσε ο Jacky Ickx οδηγός αγώνων προτοτύπων της Porsche. Εντελώς τυχαία ο κινητήρας του Prost ήταν Porsche. Μάλιστα ο Ickx απαλλάχθηκε των καθηκόντων του εξαιτίας αυτής του της απόφασης.
Για όσους ενδιαφέρονται να το δούνε ή να το ξαναθυμηθούνε(όχι ότι βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο topic αλλά λέμε τώρα) μπορούν να το δούνε εδώ και στην συνέχεια στα υπόλοιπα parts που είναι ανεβασμενο(περιγραφή Murray Walker και σχολιασμός από James Hunt):
http://www.youtube.com/watch?v=naxmkNmtrT8
Όντως προς το τέλος έφτασε να μαζεύει ως και 5 δευτερόλεπτα στον γύρο απ'τον Prost και προφανώς δεν ήταν μόνο από τα λάστιχα(αν είναι δυνατόν) αλλά ούτε και θα ήταν αρκετή η εκπληκτική οδήγηση του Ayrton στο βρεγμένο για να του δώσει από μόνη της το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.Μιας που με ρωτάς θα σου πω ότι ωφείλεται και σε έναν συνδυασμό παραγόντων(χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την εμφάνιση του Senna) οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα.
Καταρχήν για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το Μόντε Κάρλο είναι η πίστα που εκμηδενίζει(ακόμα και στις σημερινές εποχές) την ανωτερότητα των μονοθεσίων με πιο δυνατούς κινητήρες από αυτά με τους πιο αδύναμους και έτσι ο Senna δεν υπολειπόταν όπως στους υπόλοιπους αγώνες τόσο λόγω του 4κύλινδρου Ηart των 1500cc ο οποίος λόγω του turbo και της βελτίωσης του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρησης που εμφανίστηκε στο Monaco είχε αυξημένη απόκριση και πολύ πιο γραμμικές καμπύλες ροπής που όπως είπε και ο τότε υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της Toleman Rory Byrne (γνωστός από την μετέπειτα πορεία του σε Benneton και Ferrari) το έκαναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για το συγκεκριμένο GP.Η ιπποδύναμη των 600 μόνο ίππων σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες το έκανε να υστερεί σημαντικά αλλά προς το παρόν εδώ δεν μας απασχολεί..
Στα του αγώνα, στην πρώτη στροφή οι δύο Renault του Warwick και του Tambay βγήκαν εκτός μάχης και παράσυραν και την Ferrari του Arnoux,μετά από λίγο η Ligier του De Cesaris εγκατέλειψε και αυτή, ενώ η Brabham του Piquet λόγω προβλήματος στον κινητήρα έπεσε αμέσως στις πίσω θέσεις.Μετά από αρκετούς γύρους ο Mansell και ενώ ήταν πρώτος έχασε στο πιο εντυπωσιακό ατύχημα του αγώνα την μαύρη Lotus του και έφυγε στις μπαριέρες,ενώ λίγο πιο πριν η Ferrari του Alboreto είχε πρόβλημα στο κιβώτιο και ένα τετ α κε τα οποία την έριξαν στην τελευταία θέση.
Όλα αυτά ήταν προπορευόμενα μονοθέσια του Ayrton και στην ουσία ο Senna απλά παραμένοντας στον αγώνα από την 13η θέση κέρδισε 7 θέσεις(αν κάνω κάπου λάθος διόρθωσε με) χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Για τις υπόλοιπες 4 βέβαια έδωσε μάχες με πιλότους όπως ο Lauda(αν και την στιγμή που υποτάχτηκε στον Senna αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα του και δεν ρίσκαρε μια ενδεχόμενη εγκατάλειψη μιας που σαν πρωταγωνιστής στην μάχη του πρωταθλήματος ήθελε την συγκέντρωση όσων περισσότερων βαθμών γινόταν), ο Lafitte, o Rosberg και ο Wilkelhock και η γενικότερη εμφάνιση του ήταν τρομερή.
Πάμε τώρα σε μια ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη απόφαση της Toleman που τελικά της βγήκε και χάρη σε αυτή το μονοθέσιο του Senna ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικό..Βλέποντας την πολύ βαριά βροχή ο επικεφαλής της ομάδας ο Alex Hawkbridge σε συνεργασία με τον Hart(υπεύθυνο για τον κινητήρα) και φυσικά κατόπιν συννενόησης με τον Senna αποφάσισαν να βάλουν στο μονοθέσιο του Senna ελάχιστα καύσιμα(λίγο παραπάνω απ'το μισό) και να μειώσουν την πίεση του turbo από τα 3.2 bar στο 0.5...πρακτικά τι σήμαινε αυτό; Ότι το μονοθέσιο λόγω της μικρής πίεσης δεν θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα πρόσφυσης στους βρεγμένους δρόμους του πριγκηπάτου, ενώ λόγω των καυσίμων θα ήταν πιο ελαφρύ οπότε πιο γρήγορο και πιο ευκολοδήγητο(πράγμα πολύ σημαντικό με τις συνθήκες της συγκεκριμένης μέρας)..Γιατί αυτό ήταν ρίσκο; Επειδή σε περίπτωση που ο δρόμος στέγνωνε ο Senna αφενός θα χρειαζόταν την επιπλέον δύναμη για να κινηθεί γρήγορα ενώ όσον αφορά τα καύσιμα θα έμενε από βενζίνη μην μπορώντας να τερματίσει(τότε δεν επιτρέπονταν οι ανεφοδιασμοί κατά την διάρκεια του αγώνα).Άρα η Toleman ήλπιζε ή σε διακοπή αγώνα(όπως και έγινε) ή σε πολύ αργό ρυθμό και καθυστερήσεις ώστε να περάσει το μέγιστο χρονικό περιθώριο τερματισμού του GP(2 ώρες) χωρίς να έχουν συμπληρωθεί όλοι οι γύροι.
Να έρθουμε τώρα και στο θέμα των ελαστικών, που φαίνεται πως υποτιμάς.Εδώ να πω πως τα Pireli τα χρησιμοποιούσε η Toleman στην αρχή της σεζόν, και από το Γαλλικό Gp της Ντιζόν απ'ότι είδα ξεκίνησε την συνεργασία της με την Michelin.Την Michelin είχα στο μυαλό μου πιο πάνω και έγραψα λανθασμένα για Pireli.
H Michelin λοιπόν εκείνη την χρονιά εφοδίαζε με λάστιχα την πρωταθλήτρια McLaren και την μη ανταγωνιστική Toleman.Η συμφωνία ήταν πως στα καλύτερα λάστιχα είχε πάντα πρωτεραιότητα η McLaren και μετα θα βολεύονταν οι υπόλοιποι.Αυτό όμως ίσχυε στα σλικ και όχι στα βρόχινα όπου δεν υπήρχαν διαφορετικοί τύποι και έτσι όλοι είχαν λίγο πολύ τα ίδια λάστιχα.Στο δε Μονακό όμως η Michelin είχε φέρει και 2 4αδες μερικών πολύ μαλακών ελαστικών τα οποία λειτουργούσαν εκπληκτικά αρκεί να υπάρχει πολύ νερό σε όλη την πίστα.Τα αποτελέσματα φάνηκαν από τους γύρους προθέρμανσης της Κυριακής όπου ο Σέννα ήταν άπιαστος απ'τους υπόλοιπους.Όπως γράφει ο Alan Jenkins(μηχανικός της McLaren): "στη διάρκεια της προθέρμανσης πήγαμε στη Michelin και ζητήσαμε τα λάστιχα του Ayrton, όμως οι Γάλλοι μας είπαν ότι δεν υπήρχαν και ότι θα έπρεπε να αρκεστούμε στα κοινά βρόχινα.Ο Dennis έγινε έξω φρενών, άρχισε να φωνάζει στον υπεύθυνο της Michelin για τον σεβασμό που δεν έδειχνε στην πρώτη ομάδα, αλλά τελικά δεν τα πήραμε και απλά τα βλέπαμε να πετάνε στην πίστα στο αυτοκίνητο του Ayrton".
Το πιθανό ερώτημα που θα κάνει κάποιος είναι γιατί να εφοδιάσει με αυτά μόνο την ασήμαντη Toleman η Michelin και όχι την κορυφαία McLaren;
Πολύ απλά γιατί με μια πιθανή έκπληξη από ένα υποδεέστερο μονοθέσιο τονίζεται πολύ περισσότερο η συμβολή των ελαστικών και υπογραμμίζει με πιο έντονο τρόπο την ανωτερότητα της Michelin έναντι των υπόλοιπων κατασκευαστών..Προφανώς οι Γάλλοι δεν παραδέχτηκαν ποτέ κάτι τέτοιο αλλά και ο Dennis που τα έλεγε μετά τον αγώνα δεν τα έβγαζε απ'το κεφάλι του.
Όλα τα παραπάνω είναι μερικοί από τους παράγοντες που σε συνδυασμό με την τρομερή εμφάνιση του Ayrton οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα.Μην λέμε ξανα και ξανα τα αυτονόητα σχετικά με την οδήγηση του Senna, απλά από μόνη της δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα αρκούσε.
Καταρχήν σχετικά με τον αγώνα ανέφερα πιο πάνω τα κύρια πλεονεκτήματα του Senna αλλά στο να φτάνει με τέτοιο καταιγιστικό ρυθμό τον Prost συντέλεσαν και μερικά γεγονότα που δυσκόλεψαν αρκετά τον αγώνα του Γάλλου.
Επιγραμματικά:
1) Προβλήματα στον κινητήρα της TAG για ένα διάστημα 15 γύρων περίπου.Αν δεις τον αγώνα με περιγραφή Murray όπως στο video που έβαλα πιο πάνω θα τον ακούσεις 2 φορές να φωνάζει όταν τον πλησιάζει ο Mansell: "ακούω τον κινητήρα της Mc Laren να μπερδεύει, ο Γάλλος έχει πρόβλημα".
2) Την στιγμη που ο Prost πλησίαζε την Ferrari του Alboreto για να του ρίξει γύρο, στην κλειστή Portier(είναι η δεξιά στροφή πριν από το τούνελ) ένας κριτής είχε περάσει μέσα στην πίστα και προσπαθούσε να σπρώξει την Brabham του Fabi από την μπαριέρα που είχε πέσει.Ο Prost βρέθηκε προ εκπλήξεως και δεν μπόρεσε να αποφύγει τον κριτή τον οποίο και χτύπησε ελαφρά, στέλνοντας τον στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους.Το σοκ του Γάλλου ήταν τόσο μεγάλο που όπως παραδέχτηκε μετά τον αγώνα δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί στην οδήγηση του από εκείνο το σημείο και μετά.Αμέσως τον πέρασε ο Mansell και οι γύροι του ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλο.
3) Το σημαντικότερο πρόβλημα που είχαν οι McLaren στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν τα ανθρακονημάτινα φρένα.Ήταν καταπληκτικά σε κανονικές συνθήκες, αλλά σε χαμηλές θερμοκρασίες όπως εκείνες του Μονακό δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν συχνά και να μην υπάρχει μεγάλη δύναμη στο σύστημα πέδησης.Εξαιτίας των φρένων της McLaren εγκατέλειψε λίγο αργότερα ο Lauda, ενώ ο Prost απεγνωσμένα μέχρι το τέλος του αγώνα έδειχνε στους μηχανικούς του το μπροστινό μέρος του μονοθεσίου κάθε φορά που περνούσε μπροστά από την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.
Πάμε τώρα στην διακοπή του αγώνα.Οπωσδήποτε έγινε ένα αναμφισβήτητο λάθος, το οποίο παραδέχτηκε ακόμα και ο Balestre: εμφανίστηκε κόκκινη και καρό σημαία συγχρόνως που απαγορεύεται.Απ΄την στιγμή που εμφανίζεται κόκκινη σημαία και διακόπτεται ο αγώνας θα έπρεπε να περιμένουν κάποια ώρα μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες και να δουν αν θα συνεχιζόταν εκ νέου..Αλλά ήταν λάθος η ταυτόχρονη διακοπή και ο τερματισμός.
Ακολουθείς τα λεγόμενα του Ayrton στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, πως ο Prost είναι Γάλλος, ο Ickx Βέλγος(δηλαδή Γάλλος όπως είπε ο Senna), ο Balestre Γαλλος, και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν τον Senna με την ασήμαντη Toleman να τους διασύρει μέσα σε γαλλόφωνο έδαφος(Μονακό)..
Ωραία, συμφωνώ και εγώ μέχρι ένα σημείο(δεν είμαι σίγουρος πως θα γινόταν το ίδιο αν για παράδειγμα ο Prost ήταν δεύτερος και ο Senna πρώτος), αλλά άντε απόδειξε το.Βρες μου ένα στοιχείο που να το αποδυκνύει..
Αντιθέτως για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, υπάρχουν άλλες λεπτομέριες που μπορούν να δείξουν πως δεν έγινε κάτι εσκεμένα:
1) Ο Ickx θεωρούνταν μετρ στην οδήγηση υπό βροχή, μάλιστα είχε κερδίσει το 1972 στο Μονακό υπό δυνατή βροχή και μπορούσε να αντιληφθεί ακριβώς τις συνθήκες που επικρατήσουν στην πίστα.Επίσης είναι λίγο δύσκολο να ρίσκαρε το κύρος του με αποφάσεις που στηρίζονταν στην εμπάθεια και την εθνικιστική προκατάληψη.Παρεπιπτόντως τι εννοείς ότι απαλλάχθηκε των καθηκόντων του;Θυμάμαι ότι υπό την πίεση της Βραζιλιάνικης ομοσπονδίας αυτοκινήτου η FISΑ τον επίπληξε, αλλά δεν είχε γίνει κάτι περαιτέρω..
2) Πριν πάρει την απόφαση περί διακοπής ο Βέλγος μίλησε πολλές φορές με τους υπεύθυνους όλων των ομάδων και η συντριπτική πλειοψηφία έκαναν λόγο για πάρα πολλές εγκαταλείψεις, και μετέφεραν αναφορές από οδηγούς περί αφάνταστα δύσκολων συνθηκών αγώνα, δίνοντας την συγκατάθεση τους κατά κάποιον τρόπο.Εξάλλου οι ίδιοι οι οδηγοί(με επικεφαλής τον Lauda) πριν την έναρξη του αγώνα επεδίωξαν την αναβολή της εκκίνησης και την ματαίωση του αγώνα, αλλά τελικά πέτυχαν απλά την καθυστέρηση της εκκίνησης κατά μία ώρα περίπου.
3) Κάνεις λάθος πως η βροχή δεν ήταν τόσο δυνατή όσο στους προηγούμενους γύρους.Αντιθέτως οι συνθήκες ήταν χειρότερες από κάθε άλλη στιγμή.
Ι)Η βροχή προς το τέλος είχε δυναμώσει.ΙΙ)Λόγω των καθυστερήσεων και του συννεφιασμένου καιρού ο ουρανός άρχισε να σκοτεινιάζει κάτι το οποίο σε συνδυασμό με το σπρέι των προπορευόμενων οχημάτων περιόριζε σε επικίνδυνο βαθμό την ορατότητα των οδηγών.ΙΙΙ)Παντού στην πίστα(ορισμένα και σε επικίνδυνα μέρη μάλιστα) υπήρχαν διάσπαρτα εξαρτήματα μονοθεσίων ή και μονοθέσια ολόκληρα που είχαν εγκαταλείψει.ΙV)Λόγω του ότι το Μονακό διεξάγεται σε καθημερινούς δρόμους η απορροή των υδάτων από την άσφαλτο γίνεται με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία απ'ότι σε μια κανονική πίστα οπότε είχαν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία επικίνδυνες λιμνούλες.V)Μετά από τόση ώρα οδήγησης υπό τέτοιες συθήκες η εξάντληση των οδηγών ήταν μεγάλη και θα πρεπε να προστατευθούν κάπως.
4) Στο συγκεκριμένο σημείο της διακοπής του αγώνα δεν είχε συμπληρωθεί το 75% των συνολικών γύρων και όπως όριζαν οι κανονισμοί κάθε πιλότος θα έπαιρνε τους μισούς βαθμούς από όσους αν ολοκληρωνόταν ο αγώνας.Έτσι ο Prost πήρε 4.5 βαθμούς σαν πρώτος.Αν όμως συνεχιζόταν ο αγώνας και τερμάτιζε έστω και δεύτερος θα έπερνε 6 βαθμούς..Δηλαδή 1.5 βαθμό περισσότερο..Την συγκεκριμένη χρονιά ο Prost έχασε το πρωτάθλημα από τον Lauda για μισό βαθμό, οπότε θεωρητικά αν συνεχιζόταν ο αγώνας ο Γάλλος θα κατακτούσε ακόμα ένα τίτλο.
5) Ακόμα και αν συνεχιζόταν ο αγώνας πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα κέρδιζε ο Senna κυρίως για δύο λόγους(αφήνοντας το ενδεχόμενο οδηγικού λάθους που ισχύει για όλους): Ι) Η ανάρτηση της Toleman ήταν τραυματισμένη καθώς ο Senna πριν λίγους γύρους είχε περάσει πολύ άτσαλα πάνω απ'το σικέιν του λιμανιού και η πίσω ανάρτηση δεν ήταν σίγουρο ότι θα άντεχε όπως είπαν οι μηχανικοί της Toleman όταν είδαν την κατάσταση του μονοθεσίου στο τέλος του αγώνα. και ΙΙ) ο Senna δεν ήταν ο πιο γρήγορος πιλότος στην πίστα, μιας που ο Stefan Bellof με την Tyrell που τον ακολουθούσε και τερμάτισε τελικά 3ος τον έφτανε με γοργούς ρυθμούς και κανείς δεν μπορεί να αποκλύσει ότι θα τον περνούσε.
Παρεπιπτόντως ο Bellof ξεκίνησε 20ος και τερμάτισε 3ος, σαφώς καλύτερη επίδοση απ'του Senna, αλλά δεν το θυμάται κανείς.Γιατί άραγε;

Αυτά από μένα φίλε μου,σχετικά με το Μονακό που ανέφερες.Πες μου που διαφωνείς και διόρθωσε με όπου κάνω λάθος.Για να πάμε στο θέμα των δοκιμών και τα υπόλοιπα.
Υ.Γ. Αν δεν έχετε όρεξη να κάνουμε διάλογο, πείτε μου να μην χάνω και εγώ τον χρόνο μου γράφοντας όλα αυτά.
Φίλε Βαγγέλη, δεν έχω καμμία διάθεση να σε βρίσω, ακριβώς το αντίθετο. Γουστάρω τρελλά που είσαι πορωμένος με την F1 και με τον Senna και έχεις, απ' ότι φαίνεται, αφιερώσει μέρες ατέλειωτες, διαβάζοντας για το πάθος σου. Σ' ευχαριστώ που με έβαλες στην πρίζα, γιατί είχα χρόνια ν' ασχοληθώ με τον Senna, ο οποίος είναι και το ομολογώ απροκάλυπτα, ο αγαπημένος μου πιλότος ever. Δεν λέω ο καλύτερος, γιατί συμφωνώ μαζί σου, ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε πιλότους διαφορετικών εποχών.
Σε παρακαλώ, δώσε μου λίγες μέρες περιθώριο, ώστε ν' αρχίσουμε την κουβέντα για τα καλά ( τώρα τελευταία τρέχω και δεν φτάνω και όχι για καλό ).
Φιλικά Κωνσταντίνος.
Υ.Γ. Προσπαθώ να μάθω το multiquote, αλλά μάταια. Η ασχετοσύνη μου, αναφορικά με τους υπολογιστές είναι παροιμιώδης και τόσο μεγάλη, που αν γινόταν πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα το κέρδιζα.
Σε παρακαλώ, δώσε μου λίγες μέρες περιθώριο, ώστε ν' αρχίσουμε την κουβέντα για τα καλά ( τώρα τελευταία τρέχω και δεν φτάνω και όχι για καλό ).
Φιλικά Κωνσταντίνος.
Υ.Γ. Προσπαθώ να μάθω το multiquote, αλλά μάταια. Η ασχετοσύνη μου, αναφορικά με τους υπολογιστές είναι παροιμιώδης και τόσο μεγάλη, που αν γινόταν πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα το κέρδιζα.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Πάντως παιδιά, πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με πάρα πολλές αξέχαστες πληροφορίες από το παρελθόν. Η κάθε γενιά έζησε σε διαφορετική εποχή και πρόσφερε ξεχωριστές συγκινήσεις, αλλά δυστυχώς και απογοητευτικές στιγμές.
Εννοείται φίλε μου Κωνσταντίνε, όσο καιρό θέλεις, εξάλλου αυτά τα θέματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης αλλά παραμένουν διαχρονικά αντικείμενο συζήτησης για όσους αγαπάνε την F1..Εύχομαι να ξεμπερδέψεις το συντομότερο δυνατό με ότι σε απασχολεί με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για σένα, και εδώ είμαστε εμείς για να τα λέμε..
Ήδη για αρχή συμφωνήσαμε απ'όσο βλέπω ότι δεν είναι σωστές οι αναγραφές περί καλύτερων πιλότων όλων των εποχών κλπ..Θα τα βρούμε και στα υπόλοιπα πιστεύω..Μια χαρά κάνεις και δηλώνεις τον Ayrton ως αγαπημένο σου πιλότο, δεν είναι κάτι που σου στερεί το δικαίωμα να γράψεις τις απόψεις σου για αυτόν ούτε και αφαιρεί την ορθότητα τους..Εμένα την πρώτη θέση στην καρδιά μου έχει πάρει ο Tazio Nuvollari, την δεύτερη ο Gilles Villeneuve και την τρίτη ο Senna, οπότε λίγο πολύ στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε όπως καταλαβαίνεις..Δεν έχω ούτε κάποια εμπάθεια ούτε κάποια αντιπάθεια προς τον tricampeao, κάθε άλλο φυσικά, αλλά δεν μ'αρέσει καθόλου αυτή η ισοπέδωση που παρατηρώ..
Ήδη για αρχή συμφωνήσαμε απ'όσο βλέπω ότι δεν είναι σωστές οι αναγραφές περί καλύτερων πιλότων όλων των εποχών κλπ..Θα τα βρούμε και στα υπόλοιπα πιστεύω..Μια χαρά κάνεις και δηλώνεις τον Ayrton ως αγαπημένο σου πιλότο, δεν είναι κάτι που σου στερεί το δικαίωμα να γράψεις τις απόψεις σου για αυτόν ούτε και αφαιρεί την ορθότητα τους..Εμένα την πρώτη θέση στην καρδιά μου έχει πάρει ο Tazio Nuvollari, την δεύτερη ο Gilles Villeneuve και την τρίτη ο Senna, οπότε λίγο πολύ στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε όπως καταλαβαίνεις..Δεν έχω ούτε κάποια εμπάθεια ούτε κάποια αντιπάθεια προς τον tricampeao, κάθε άλλο φυσικά, αλλά δεν μ'αρέσει καθόλου αυτή η ισοπέδωση που παρατηρώ..
Όσες Πρωτομαγιές κι αν περάσουν, πέρα από τα καθιερωμένα ψησίματα και τις βόλτες στην εξοχή, το μυαλό μου πάντα πάει στον Ayrton..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σήμερα, με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο, για όλα όσα πρόλαβε να μας χαρίσει ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς της ιστορίας..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σήμερα, με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο, για όλα όσα πρόλαβε να μας χαρίσει ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς της ιστορίας..
Thread
Forum
Replies
Last Post