44 εξαιρετικές αλήθειες για τη ζωή
Δεν με χάλασε ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που είπες εσύ.
Απλά άνοιξες ένα θέμα και εγώ έκανα κάποια σχόλια και επισημάνσεις ώστε ο καθένας υποκειμενικά και πάνω από όλα με πραγματικά δεδομένα και πληροφορίες να αντιμετωπίσει το άρθρο.
Γιατί ακόμα και εσύ το αντιμετώπισες με βασικό δεδομένο όπως είπες ("Η ουσία αυτών των 44 αληθειών για τη ζωή έγκειται ότι έχουν φιλτραριστεί
από το πρίσμα μια 90χρονης") την ηλικία της και οτι αυτή συνεπάγεται.
Το μόνο πράγμα που με χάλασε και με χαλάει είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας (όχι από εσένα) προκειμένου να προσδώσουν ένα μελοδραματικό τόνο στα πράγματα θεωρώντας οτι είμαστε πρόβατα (όχι οτι δεν είμαστε, χωρίς να εξαιρείται ο υποφαινόμενος) και έτσι θα καταπιούμε πιο εύκολα τα λεγόμενά τους με αποτέλεσμα να ξεπουλήσουν φυλλάδες και αργότερα βιβλία (όπως ήδη ετοιμάζεται να εκδόσει η συγκεκριμένη με το σχετικό θέμα) αυξάνοντας έτσι τις καταθέσεις τους.
Όσο για το περιεχόμενο των προβληματισμών της επίσης δεν με ενόχλησε.
Στο κάτω κάτω δεν μας είπε και τίποτα που δεν σκεφτόμαστε ή λέμε καθημερινά με τους δικούς μας ανθρώπους αντιμετωπίζοντας την ζωή.
Αυτά από εμένα και επειδή το κούρασα δεν θα συνεχίσω και γιατί κινδυνεύω να παρεξηγηθώ οτι αντιτίθεμαι σε εσένα και δεν το θέλω
Απλά άνοιξες ένα θέμα και εγώ έκανα κάποια σχόλια και επισημάνσεις ώστε ο καθένας υποκειμενικά και πάνω από όλα με πραγματικά δεδομένα και πληροφορίες να αντιμετωπίσει το άρθρο.
Γιατί ακόμα και εσύ το αντιμετώπισες με βασικό δεδομένο όπως είπες ("Η ουσία αυτών των 44 αληθειών για τη ζωή έγκειται ότι έχουν φιλτραριστεί
από το πρίσμα μια 90χρονης") την ηλικία της και οτι αυτή συνεπάγεται.
Το μόνο πράγμα που με χάλασε και με χαλάει είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας (όχι από εσένα) προκειμένου να προσδώσουν ένα μελοδραματικό τόνο στα πράγματα θεωρώντας οτι είμαστε πρόβατα (όχι οτι δεν είμαστε, χωρίς να εξαιρείται ο υποφαινόμενος) και έτσι θα καταπιούμε πιο εύκολα τα λεγόμενά τους με αποτέλεσμα να ξεπουλήσουν φυλλάδες και αργότερα βιβλία (όπως ήδη ετοιμάζεται να εκδόσει η συγκεκριμένη με το σχετικό θέμα) αυξάνοντας έτσι τις καταθέσεις τους.
Όσο για το περιεχόμενο των προβληματισμών της επίσης δεν με ενόχλησε.
Στο κάτω κάτω δεν μας είπε και τίποτα που δεν σκεφτόμαστε ή λέμε καθημερινά με τους δικούς μας ανθρώπους αντιμετωπίζοντας την ζωή.
Αυτά από εμένα και επειδή το κούρασα δεν θα συνεχίσω και γιατί κινδυνεύω να παρεξηγηθώ οτι αντιτίθεμαι σε εσένα και δεν το θέλω
Όλος αυτός ο μελοδραματικός τόνος είναι τόοοοσο διάχυτος στις αράδες
που παρέθεσα ώστε να εξάγεις το συμπέρασμα ότι προβατοποιούματε όταν
τέτοιες σκέψεις δύνανται να πυροδοτήσουν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των ανθρώπων;
Αν αυτά είναι πράγματα που σκέφτεσαι και συζητάς καθημερινά, οι απόψεις
σου είναι καλοδεχούμενες, το λιγότερο.
Για μένα, η "σοφία" που κουβαλούν τα λόγια ενός ανθρώπου Χ ηλικίας μπορεί να διυλιστεί κατά πώς μάς επιτρέπουν οι εμπειρίες και
η στάση ζωής μας. Αν δεν μας κάνουν, απλά τα απορρίπτουμε.
Δεν μπορώ να σε παρεξηγήσω διότι δεν σε γνωρίζω... I'm just trying to make conversation about something here.

P.S. Αλλιώς τσάμπα και το
του Μάριου
που παρέθεσα ώστε να εξάγεις το συμπέρασμα ότι προβατοποιούματε όταν
τέτοιες σκέψεις δύνανται να πυροδοτήσουν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των ανθρώπων;
Αν αυτά είναι πράγματα που σκέφτεσαι και συζητάς καθημερινά, οι απόψεις
σου είναι καλοδεχούμενες, το λιγότερο.
Για μένα, η "σοφία" που κουβαλούν τα λόγια ενός ανθρώπου Χ ηλικίας μπορεί να διυλιστεί κατά πώς μάς επιτρέπουν οι εμπειρίες και
Δεν μπορώ να σε παρεξηγήσω διότι δεν σε γνωρίζω... I'm just trying to make conversation about something here.

P.S. Αλλιώς τσάμπα και το
του Μάριου
Originally Posted by Kita,Jan 18 2010, 12:32 AM
x100000000000000Since you are trying to make conversation about something here και για το
του Μάριου....Ο μελοδραματικός τόνος δεν εντοπίζεται στις αλήθειες που παράθεσες αλλά στο περιτύλιγμά τους, το οτι είναι γραμμένες από μια σοφή 90χρονη τις οποίες αλήθειες αποκόμισε από την ζωή
Και σχολιάζω το περιτύλιγμα γιατί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αν αυτό το άρθρο έλεγαν οτι το έγραψε ένας μεσήλικας δισεκατομμυριούχος όλοι θα το ειρωνευόντουσαν και εντέλει δεν θα "πέρναγε" τόσο πολύ στον κόσμο μη αποφέροντας τα επιδιωκόμενα κέρδη.
Και εκεί ακριβώς κολλάει η προβατοποίηση....θεωρούν, γιατί δυστυχώς έτσι είναι, οτι ντύνοντας αυτό το άρθρο με τον μύθο της σοφής γριούλας, αυτό θα αφομοιωθεί και θα αντιμετωπιστεί με άλλη βαρύτητα από το κοινό.
Δυστυχώς όμως για αυτούς, πλέον ο κόσμος έχει τα μέσα για να ανακαλύψει μόνος του ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το κάθε τι και να το αντιμετωπίσει με την δέουσα βαρύτητα.
Όταν είπα οτι αυτά συζητάω καθημερινά δεν εννοούσα οτι κάθομαι σε ένα βράχο σαν τους σοφούς και μελετάω την ζωή....εννοούσα οτι η ίδια η ζωή με το πως φέρνει τα πράγματα, σε κάνει να ανακαλύψεις τις αλήθειες της, μέσα από εμπειρίες και εποικοδομητικούς διαλόγους.
Όσο για το να με παρεξηγήσεις....αυτό ακριβώς είναι που φοβάμαι, το οτι δεν με ξέρεις οπότε τα λεγόμενά μου, το ύφος και ο τόνος μου, μπορεί να παρεξηγηθούν πολύ πιο εύκολα
Η κουβέντα αυτή μπορεί να συνεχίζεται ώώώώρες ατελείωτες με ποτό και μουσική υπόκρουση το κομμάτι που ανέβασες στο "PUMP-UP THE VOLUME"
Σεβαστή η άποψή σου. Για μένα περισσότερο ενδιαφέρουσα όμως είναι η βαρύτητα που προσδίδουμε προσωπικά ο καθένας από εμάς στις "αλήθειες" αυτές και βασικά σκοπός της δημοσίευσης ήταν αυτός. Απλά εσύ το προσέγγισες από μια άλλη σκοπιά, πιο κριτική - ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε από τα γραφόμενά σου.
Και μιας και άγγιξες μια πολύ ευαίσθητη χορδή,
πάρε μια μουσική υπόκρουση που μπορεί να συνοδεύσει την συνέχεια αυτής της κουβέντας.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=wEcEjNsn1Io [/media]&feature=related
Και μιας και άγγιξες μια πολύ ευαίσθητη χορδή,
πάρε μια μουσική υπόκρουση που μπορεί να συνοδεύσει την συνέχεια αυτής της κουβέντας.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=wEcEjNsn1Io [/media]&feature=related
Φανταστικό κομμάτι kita
Κάποια στιγμή φτιάξε ένα τέτοιο playlist για μουσική υπόκρουση σε νύχτες αναζητήσεων
Έχεις δίκιο οτι το προσέγγισα από μια πιο κριτική σκοπιά γιατί έτσι είμαι σαν άνθρωπος.
Προτιμώ αυτές τις αλήθειες να τις ανακαλύψω και να τις επεξεργαστώ μέσα από τις εμπειρίες και τις διαπροσωπικές σχέσεις και όχι να μου δωθούν γραμμένες σε ένα χαρτί από μια 50χρόνη που έχει πιάσει την καλή.
Όπως επίσης έχεις δίκιο που λες οτι σημασία έχει η βαρύτητα που προσδίδουμε προσωπικά ο καθένας από εμάς στις "αλήθειες" αυτές και απλά θα προσθέσω οτι σημασία έχει η βαρύτητα που δίνουμε γενικότερα στην ζωή γιατί οι αλήθειες της είναι ΠΟΛΥ περισσότερες από 50 και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.
Κάποια στιγμή φτιάξε ένα τέτοιο playlist για μουσική υπόκρουση σε νύχτες αναζητήσεων
Έχεις δίκιο οτι το προσέγγισα από μια πιο κριτική σκοπιά γιατί έτσι είμαι σαν άνθρωπος.
Προτιμώ αυτές τις αλήθειες να τις ανακαλύψω και να τις επεξεργαστώ μέσα από τις εμπειρίες και τις διαπροσωπικές σχέσεις και όχι να μου δωθούν γραμμένες σε ένα χαρτί από μια 50χρόνη που έχει πιάσει την καλή.
Όπως επίσης έχεις δίκιο που λες οτι σημασία έχει η βαρύτητα που προσδίδουμε προσωπικά ο καθένας από εμάς στις "αλήθειες" αυτές και απλά θα προσθέσω οτι σημασία έχει η βαρύτητα που δίνουμε γενικότερα στην ζωή γιατί οι αλήθειες της είναι ΠΟΛΥ περισσότερες από 50 και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.
Αλήθεια και ψέμα στην ζωή δεν υπάρχει. Κατά την διάρκεια της ζωής σου πλάθεσαι με βάση τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα που δέχεσαι, και το περιβάλλον που ζεις το οποίο σου δίνει το καλό και το κακό,το ηθικό και το ανήθικο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας,με βάση αυτό κινούμαστε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Και σαν ξεχωριστή προσωπικότητα ο καθένας αντιμετωπίζει κάποια γεγονότα διαφορετικά, ακόμα και κατά την διάρκεια της ζωής του.Ισως αυτά τα αποφθέγματα σε 5 χρόνια να μην τα πιστεύει η ίδια γιατί έχει υπάρξει κάτι που την τάραξε σε βαθμό να της αλλάξει άποψη.
Αυτές οι 50 προτασούλες δεν ειναι ευαγγέλιο να πεις οτι από αύριο θα ζω με αυτές. Παίρνεις ότι σου αρέσει, ότι σου ταιριάζει και το αφομοιώνεις στην προσωπικότητά σου. Αν δεν σου αρέσει τίποτα,απλά το προσπερνάς.
Αυτές οι 50 προτασούλες δεν ειναι ευαγγέλιο να πεις οτι από αύριο θα ζω με αυτές. Παίρνεις ότι σου αρέσει, ότι σου ταιριάζει και το αφομοιώνεις στην προσωπικότητά σου. Αν δεν σου αρέσει τίποτα,απλά το προσπερνάς.
Originally Posted by gmak_s2k,Jan 18 2010, 01:37 AM
...σημασία έχει η βαρύτητα που δίνουμε γενικότερα στην ζωή γιατί οι αλήθειες της είναι ΠΟΛΥ περισσότερες από 50 και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.
...σημασία έχει η βαρύτητα που δίνουμε γενικότερα στην ζωή γιατί οι αλήθειες της είναι ΠΟΛΥ περισσότερες από 50 και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.
της Κικής Δημουλά, που μπορούν επάξια να περιγράψουν αυτό το υποκειμενικό ταξίδι με ένα γλωσσικό παιγνίδι...
Απ' τη σκοπιά τού καθενός η ορθογραφία.
Πάρε παράδειγμα
τι κινητά που γράφεται το ψέμα:
όταν εσύ το εξακοντίζεις προς τον άλλον
σωστά το γράφεις μέσα σου, θαρραλέα.
Όμως όταν εσύ το δέχεσαι κατάστηθα
τότε το γράφεις ψαίμα.
Ρωτάς από πού ως πού
γράφω τη συμπόνοια με όμικρον γιώτα.
Ποιος ξέρει θα με παρέσυρε η άπνοια
ο ανοίκειος το ποίημα η οίηση
το κοιμητήριο η οικουμένη το οικτρόν
και η αοιδός επιθυμία
απ' την αρχή να ξαναγραφόταν ο κόσμος.
Από τη συλλογή Χαίρε ποτέ (1988)
Εγώ θαυμάζω όσους στοχάζονται. Δεν σου έχει τύχει να διαβάσεις κάτι και να σκεφτείς
"Αυτό γράφτηκε για μένα!".
Συμφωνώ, περιμένουν οι αλήθειες να τις ανακαλύψουμε, αλλά καμιά φορά δεν βλάπτει να έχουμε και ένα χάρτη με τα σημαντικά sites που καλό είναι να επισκεφθούμε. Δεν είναι ευκολότερο έτσι, απλά έχεις καλύτερη πυξίδα...