Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI: Τοση φασαρια για το τιποτα!

Thread Tools

Old May 24, 2006 | 05:17 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου taz5! Δυστυχως οπως τα λες ειναι!

@Taseas
Επειδη γινεται τοσο ντορος τελευταια γι'αυτο ανοιξα το topic για να συζητησουμε το περιγελο...
Reply
Old May 24, 2006 | 05:29 AM
geolyk's Avatar
Registered User

From: Paphos-Cyprus

Originally Posted by taz5,May 24 2006, 04:06 AM
Bravo Geolyk,
σου βγάζω το καπέλο για τις γνώσεις που έχεις και τις πτυχές που ανέλυσες στο θέμα. Πέρα όμως από την ιστορική πτυχή του θέματος και για το τί συνέβει στην πραγματικότητα, υπάρχει και η πολιτική πτυχή.

Για μένα πολιτική είναι: ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Από την αρχαιότητα λοιπόν όλες οι θρησκείες χρησημοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανασφάλειες των λαών, ως μέσω χειραφέτησης και χαλιναγώγησης των μαζών και γιατί όχι διασκέδασής τους.( όπως σήμερα αυτό το έχει αναλάβει ως επί το πλείστον η τηλεόραση-κοιμίστε τους όλους με ριάλιτι και σαβούρες και αφήστε σε εμάς τις κύριες και καθοριστικές αποφάσεις).Δηλαδή αφήνουμε τον κόσμο να πιστεύει αυτά που μας βολεύουν και νομιμοποιούν τις μελλοντικές και τωρινές κινήσεις μας εις το όνομα της εκάστοτε θρησκείας.

Τα Τάγματα των Ναίτων Ιπποτών και οι Ροδόσταυροι, έγιναν και ταξίδεψαν φαινομενικά για να διαδώσουν στους βάρβαρους και άθεους τον Χριστιανισμό, ουσιαστικά ήθελαν να ανοίξουν δρόμους εμπορίου πρός περιοχές ανεκμετάλευτες και να φέρουν αγαθά που δεν υπήρχαν στην Ευρώπη σε αφθονία.(πολύτιμους λίθους, χρυσό,μπαχαρικά,υφάσματα κλπ).

Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ και ούτε είμαι τόσο διαβασμένος όσο ο geolyk, απλά θέλω να συμπληρώσω ότι και στην θρησκεία πάντοτε κρυβόταν και κρύβεταιτο οικονομικό και πολιτικό συμφέρον.

(Βλέπε Καρατζαφέρη:δεξιός,φιλοβασ ιλικός και προσπαθεί να μαζέψει ψηφοφόρους με την εικόνα του Ιησού πίσω του και παίζοντάς το θρήσκος.)

Δυστυχώς όμως τέτοια παιδεία και τέτοιο επίπεδο έχει η κοινωνία μας στην Ελλάδα σήμερα, που αντί να ασχολείται ο κόσμος με ζωτικά θέματα,πολιτικές αποφάσεις και νόμους, ιστορικά γεγονότα, βλέπουν ειδήσεις στο star,Πάνια και όλη τη σχετική σαβούρα που πλασάρεται στην τv.
Άμα ρωτήσεις κάτι για την ιστορία μόνο ένας στους δέκα μπορεί να το ξέρει,οι υπόλοιποι εννιά ξέρουν όμως όλους τους παίχτες των ριάλιτι και το πως κοιμήθηκαν και τί είπαν.

Γι' αυτό το λόγο δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται ή θα γίνει στην κοινωνία μας, στην πολιτική,θρησκεία και την οικονομία μας,δεν είναι στο χέρι μου να το επηρρεάσω (πέρα από τον ψήφο μου) και να ήθελα κάπου στη διαδρομή η σωστή πράξη θα χαθεί ,θα φαγωθεί από το γνωστό ΡΟΥΣΦΕΤΙ. Όταν οι Έλληνες το αποβάλουν από μέσα τους και επικρατήσει ισότητα και αξιοκρατία,ίσως βελτιωθεί ο τρόπος και το επίπεδο ζωής μας. Αλλιώς να σταματήσουν κάποιοι να γκρινιάζουν για τα δεινά και τις κακοτοπιές των καιρών μας γιατί ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του.
Reply