Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

E.Σ. Palioseiria.

Thread Tools

Old Oct 23, 2007 | 05:56 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Και καλα κανεις, δεν ηξερα καν οτι υπηρχε!

Οποτε ας πω και τα δικα μου.

Με ειχαν ετοιμο για Μηχανικο καπου στο Ναυπλιο με τανκς κτλ.
Μια βδομαδα πριν η αιτηση που ειχα κανει για μεταταξη στο Ναυτικο, παιρνει το οκ και με πανε για Ναυτικο. Ο λογος που πηρε το οκ ειναι επειδη ειχα τελειωσει την Ανωτατη Δημοσια Σχολη Εμπορικου Ναυτικου (ΑΔΣΕΝ), τωρα εχει μετονομαστει σε Ακαδημια Εμπορικου Ναυτικου (ΑΕΝ).

Ναυτικο λοιπον σειρα 2001 Β και πρωτος μηνας για εκπαιδευση στο Πορο. Ειχα γνωστο απο τη προηγουμενη σειρα, και μπαινω μεσα στη καντινα!

Αργοτερα παρουσιαζομαι στην Αμφιαλη στο Π/Φ Ωριων (Πετρελαιοφορο) ως μηχανικος Β. Κανουμε ασκησεις στο Αιγαιο και παιζουμε μια-μια και full ΣΚ ενα κι ενα. Μπορω να πω οτι, ουτε ασχημα περασα αλλα ουτε και καλα. Ταξιδακια και υπευθυνος στο μηχανοστασιο και bunkering, καθως και στο γραφειο μηχανης.

Μετεπειτα φτανει η ωρα για τη μεταθεση και μεχρι τελευταια στιγμη δε ξερω που στο καλο θα με πανε. Τελικα μου λενε Α/Τ Βελος (αντιτορπιλικο). Πρωτη μου αντιδραση "μα καλα παλι σε πλοιο?". Ευτυχως ενα παλικαρι μου λεει "Ρε παλιοβυσματια σε μουσειο πας, το παροπλισμενο?" και μενω εκπληκτος.

Τελικα το Βελος ειναι στο ναυσταθμο Σαλαμινας διπλα στα φαροπλοια και μπορω να πω οτι περασα καλα, αλλα οχι οσο περασα τους τελευταιους 3 μηνες οπου με ρυμουλκα μεταφερουμε το πλοιο διπλα στο Αβερωφ στο Τροκαντερο!

Απο τοτε η απολαυση και με αιωρα το καλοκαιρι στο καταστρωμα με Playstation και PRO!

To μονο κακο ειναι οτι το χειμωνα δεν υπηρχε θερμανση και το καλοκαιρι δεν υπηρχε ψυξη, οποτε αναγκαστικά εχω sleeping bag με θερμοκρασιες -1 το χειμωνα και το καλοκαιρι +40 μεσα στις κουκετες (ευυχως η αιωρα καθαρισε και την εχω ακομα). Ο δε φιλος μου που με εβαλε στη καντινα στο Πορο ηταν απεναντι στο Αβερωφ και με εβλεπε να αραζω.

Οποτε ναι, θα μπορουσα να πω οτι καταλαθος κατεληξα τυχερος και βυσματιας.

Συνολο 19μηνες (στην αρχη ηταν 21 αλλα το αλλαξαν στα μεσα της θητειας μου).

Η Αλικη στο Ναυτικο!
Reply
Old Oct 23, 2007 | 06:06 AM
GiorgoS2k's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece

Axxxxx... τι μου θυμήσατε......!!!

Οτι δεν εχω παει φαντάρος!
Reply
Old Oct 23, 2007 | 06:08 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Originally Posted by energetic,Oct 23 2007, 03:56 PM
Με ειχαν ετοιμο για Μηχανικο καπου στο Ναυπλιο με τανκς κτλ.
[B]Σαν σωστος Τεθωρακισμενος θα σε διορθωσω και θα σου πω οτι τα λεμε ΑΡΜΑΤΑ και οχι Τανκς! Δεν προβλεπετε αυτη η λεξη...
Reply
Old Oct 23, 2007 | 06:10 AM
energetic's Avatar
Registered User

Στο Battlefield 2 ετσι τα λεω!
Reply
Old Oct 23, 2007 | 06:21 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Απολελε και τρελελε!!! (λεμε και καμια μλκ να ξεχνιομαστε!)
Reply
Old Oct 23, 2007 | 06:38 AM
Dimitrisss's Avatar

From: Egaleo,Athens

Εγω με τη σειρα μου ημουν 294!

Ξεκινησα απο Κορινθο και 6ο Σ.Π. για ενα μηνα,μετα το προγραμμα ειχε Γιαννενα και 625 ΤΠ για τρεις εβδομαδες εκπεδευση σαν οδηγος(αυτα τα ΡΕΟ μου εχουν λειψει που με 3η και 4η πατουσες γκαζι και εσκαβαν για πλακα!) και μετα τους υπολοιπους 7 μηνες και μια εβδομαδα τους εκανα στη Χιο στο 228 Μ/Κ ΤΕ οπου η υπηρεσια πηγαινε μια χαρα 3 εξω 1 μεσα και το μονο που ηξερα ηταν να λεω στους δικους μου να μου στελνουν λεφτα καθε εβδομαδα γιατι ειχα βαρεθει να βγαινω!Μεσα στις 270 μερες θητειας ειχα και 80 αδεια γιατι κουραζομασταν απο το πολυ εξω!
Reply
Old Oct 23, 2007 | 07:12 AM
eddiex's Avatar

Μονο εμενα πηγαινε 18μεσα και 1 εξω??? ΕΛΕΟΣ! Τι ακουω??? Και απο αδεια, μονο τις 18μερες + του Υπουργου!
Reply
Old Oct 23, 2007 | 11:39 PM
jerryS2K's Avatar
Registered User

From: Athens

@energetic

αν θυμάμαι καλά, το ΑΤ Βέλος πρέπει να είναι το Eldrich το οποίο ήταν το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μήπως άκουσες ή είδες τίποτα περίεργο κατά τη διάρκεια της παραμονής σου εκεί;
Reply
Old Oct 23, 2007 | 11:42 PM
eddiex's Avatar

Κολλημενα, χερια,κεφαλια και ποδια αναμεσα στα σιδερα μηπως??? Μηπως τρελαθηκες ... κανας τρελος εκει?

Παντως αξιζει το εργακι, ωραιο ειναι!
Reply
Old Oct 24, 2007 | 12:38 AM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by jerryS2K,Oct 24 2007, 10:39 AM
@energetic

αν θυμάμαι καλά, το ΑΤ Βέλος πρέπει να είναι το Eldrich το οποίο ήταν το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μήπως άκουσες ή είδες τίποτα περίεργο κατά τη διάρκεια της παραμονής σου εκεί;
Βασικά το Α/Τ Βελος ηταν συνοδευτικό του Eldrich (DE 127). Το Εldrich μετονομαστηκε σε Α/Τ Λέων και το αποκτησε το ελληνικό ναυτικο μαζι με το Α/Τ Βελος. Σας παραθετω καποια στοιχεια για αυτο το θεμα:

"Τα επίσημα στοιχεία του Πολεμικού ναυτικού αναφέρουν ότι το πλοίο DE 127 είχε μήκος 306 πόδια και εκτόπισμα 1240 τόνους και 1520 τόνους με πλήρες φορτίο. Το πλοίο μεταπωλήθηκε στο Ελληνικό ναυτικό, μετονομάστηκε σε
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:00 AM.