gps για χρήση στην τουρκία
Εν το μεταξύ αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι την τελευταία φορά που πήγα δίπλα και είχα μαζί μου Α3850, είχε μεγάλη απόκλιση στο χάρτη. Δέν έχω τους χάρτες της τουρκίας, αλλά το είχα αφήσει ανοιχτό μέχρι να φτάσω στη Σμύρνη (σου δείχνει απλά που βρίσκεσαι και όχι τους δρόμους). Με το που έφτασα στα Δαρδανέλια συγκεκριμένα στο ferry Chanakkale-Eceabat, ενώ ήμουν στα παράλια του Eceabat έδειχνε ότι είμαι στη μέση της θάλλασας. Ξέρω οτί τα gps έχουν ακρίβεια 15μέτρων και χρησιμοποιούν ένα αλγόριθμο για να τοποθετεί το στίγμα σου πάνω σε κάποιο δρόμο, και ίσως για αυτό να δικαιολογείται ένα μέρος της απόκλισης, αλλά εδώ μιλάμε για απόκλιση τουλάχιστον 300μέτρα.
Δεν ξέρω αν τα garmin προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια στίγματος, γιατί είχα διαβασει ένα αρθρο στο in.gr που έλεγε για το galileo, το ευρωπαϊκό gps ότι θα προσφέρει ακρίβεια στίγματος 1μέτρο, ενώ το ήδη υπάρχον gps (που ανήκει στον USA army) μας δίνει ακρίβεια 15 μέτρων.
Δεν ξέρω αν τα garmin προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια στίγματος, γιατί είχα διαβασει ένα αρθρο στο in.gr που έλεγε για το galileo, το ευρωπαϊκό gps ότι θα προσφέρει ακρίβεια στίγματος 1μέτρο, ενώ το ήδη υπάρχον gps (που ανήκει στον USA army) μας δίνει ακρίβεια 15 μέτρων.
Thread
Forum
Replies
Last Post