Pentelis burns...
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Originally Posted by yiannakos,Aug 27 2009, 10:57 AM
Παιδιά σε φυσικές καταστροφές , δεν πρέπει να περιμένεις βοήθεια από κανέναν.
Είσαι εσύ και η τύχη σου.
Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την φύση........
Είσαι εσύ και η τύχη σου.
Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την φύση........
Στις φυσικές καταστροφές είναι που πρέπει να περιμένεις βοήθεια.
Όταν όλα είναι μια χαρά τι να την κάνω την βοήθεια.
Στα δύσκολα χρειάζεσαι να σε βοηθήσουν.
Τώρα το οτι αυτή η βοήθεια δεν έρχεται ποτέ όταν την χρειάζεσαι και από αυτούς που την χρειάζεσαι και είναι υποχρεωμένοι να στην προσφέρουν, είναι ακριβώς το μεγάλο πρόβλημα και η αιτία του κακού.
Όταν οι συνθήκες διαβίωσης στην χώρα σου σε φτάνουν στο σημείο να λες (γιατί όντως έτσι είναι) οτι "είσαι εσύ και η τύχη σου" από εκεί και πέρα ότι και να λέμε είναι περιττό.
Δεν πρέπει καν να φτάνουμε στο σημείο να συζητάμε για το να τα βάλουμε με την φύση.
Θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε έτσι ώστε να "συμβιώνουμε" αρμονικά με την φύση και τα "χαρακτηριστικά" της (βλέπε βροχές, σεισμούς κτλ.).
Το μυστικό για να είναι αρμονική αυτή η "συμβίωση" είναι ένα.......Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η.
Θα πρέπει να λαμβάνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε έτοιμοι να "υποδεχθούμε" τις "αντιδράσεις" της φύσης.
Για παράδειγμα αν το χειμώνα με τις βροχές πλημμυρίσουν οι περιοχές πλησίον των καμμένων, υπεύθυνοι δεν θα είναι οι αρμόδιοι που δεν θα φροντίσουν να κάνουν αντιπλημμυρικά;
Ή μήπως θα πρέπει να πάω εγώ να κάνω τα έργα και να μην κατηγορώ το κράτος;;;
Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά οτι η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι η μόνη λύση όχι για να γλυτώσεις τις φυσικές καταστροφές (αυτές θα έρθουν έτσι και αλλιώς) αλλά για να μετριάσεις τις συνέπειες από αυτές.
Υ.Γ. Νο1 Παρεπιπτόντως "ύποπτες" πυρκαγιές σαν την τελευταία δεν εντάσονται ακριβώς στις φυσικές καταστροφές.....αυτό που έγινε δεν τον προκάλεσε η φύση αλλά κάποιος άνθρωπος
Υ.Γ. Νο2 Να μην κατηγορήσουμε το κράτος που δεν έχει αποσύρει εδώ και καιρό τα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ πυροσβεβστικά αεροσκάφη Πετζετελ με αποτέλεσμα από σήμερα να είναι νεκρός ένας πιλότος και τα παιδάκια του ορφανά;;;;
Den epese meteoritis k den mporese kaneis na ton stamatisei!!!! eleos re pedia!!! EMPRISTES EINAI KAI KATASTREFOYN TIN ELLADA KAI TON ELLHNISMO...
To kratos exei tin megisti efthini kai oi polites tin elaxisti....
den eine mono fetos oi foties... eine pro etwn.... prokathorismenes kai meletimenes...
To kratos exei tin megisti efthini kai oi polites tin elaxisti....
den eine mono fetos oi foties... eine pro etwn.... prokathorismenes kai meletimenes...
Originally Posted by gmak_s2k,Aug 27 2009, 10:05 PM
Για παράδειγμα αν το χειμώνα με τις βροχές πλημμυρίσουν οι περιοχές πλησίον των καμμένων, υπεύθυνοι δεν θα είναι οι αρμόδιοι που δεν θα φροντίσουν να κάνουν αντιπλημμυρικά;
Όλοι τα ίδια σκ@τ@ είναι .
Συμφωνώ με την πρόληψη.
Απλά πρέπει να μάθουμε να μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα.
Δεν σου λέω να κάνεις αντιπλημμυρικά έργα για την περιοχή σου , μα εάν υπάρχει προδιάθεση στο σπίτι σου για πλημμύρα , πρέπει να έχεις μια αντλία και να μην περιμένεις την πυροσβεστική να σε σώσει.
Οι πλημμύρες πχ , δεν είναι απορία των καμένων δασών μόνο.
Αυτή είναι μόνο μια περίπτωση.
Κάποιες φορές Πολύ απλά βρέχει περισσότερο από όσο έβρεχε στο παρελθόν και δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.
Στην Γερμανία , Ιταλία και Αγγλία δεν πνιγήκανε άσχημα πριν μερικά χρόνια ?
Υπάρχουν περιπτώσεις που ο άλλος χτίζει σε πρώην ρέμα
δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω εδώ, απόλυτα..γιατί αυτοί είναι οι λόγοι που πληρώνει κάποιος τα δημοτικά τέλη και γενικότερα το κράτος.
Για να έρθει ο δήμος να καθαρίσει τα γύρω ξερά οικόπεδα που είναι παρατημένα στην τύχη τους..
Ή θα έπρεπε κανονικά, εκτός από το να καθαρίζω το δικό μου και παρά το γεγονός ότι πληρώνω δημοτικά τέλη, απίστευτα υψηλά για τις παροχές του δήμου, να πηγαίνω με την παρέα μου να καθαρίζω και τα κενά οικόπεδα της περιοχής, το τοπικό πάρκο (το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του Διονύσου και έγινε κάρβουνο) κλπ κλπ..
Ή μήπως να πάω με το πριόνι μου στο δάσος και να φτιάχνω αντιπυρικές ζώνες μόνος μου...(που τους ήρθε να τις φτιάξουν όταν η φωτιά είχε ήδη ξεκινήσει)???
Αν είναι ανίκανο το κράτος να ανταπεξέλθει σε αυτές τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες, ας κόψει τα δημοτικά τέλη, να τα δίνουμε σε κηπουρούς και ανθρώπους για τα σκουπίδια..άλλες παροχές εκτός από τα σκουπίδια φαίνεται δεν υπάρχουν..
Παρ'όλα αυτα, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και τα άτομα που δούλεψαν σε αυτό το πόστο, έκαναν καταπληκτική δουλειά και ενδεχομένως αν δεν ηταν αυτοί να είχαμε πολλά χειρότερα για μερικά ακόμη σπίτια εδώ γύρω, καθώς σε μερικές περιπτώσεις, η επέμβασή τους ήταν περισσότερο άμεση από της πυροσβεστικής.Αλλά μέχρι εκεί..
Κατά τ'άλλα, φυσικά και ήταν ευθύνη του κράτους..
Φαντάζομαι τη σκηνή που όλα ξεκίνησαν..
Η μισή δασοφυλακή κοιμάται και η άλλη μισή πίνει κρασάκια..
Ο γενικός υπεύθυνος διακοπές στη Μύκονο..
Ο αντικαταστάτη του να βλέπει το 6ο όνειρο, αν δεν τον φιλοξενούσε ο παραπάνω..
(όπως είχε γίνει στην τροχαία, που μου πήραν το δίπλωμα και που είχα πάει να βρω κάποιον να μιλήσω.. έλειπε διοικητής και υποδιοικητής ταυτόχρονα..)
Μέχρι να ενημερωθούν και να συνειδητοποιήσουν τί γινόταν..έχε γειά..
Για να έρθει ο δήμος να καθαρίσει τα γύρω ξερά οικόπεδα που είναι παρατημένα στην τύχη τους..
Ή θα έπρεπε κανονικά, εκτός από το να καθαρίζω το δικό μου και παρά το γεγονός ότι πληρώνω δημοτικά τέλη, απίστευτα υψηλά για τις παροχές του δήμου, να πηγαίνω με την παρέα μου να καθαρίζω και τα κενά οικόπεδα της περιοχής, το τοπικό πάρκο (το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του Διονύσου και έγινε κάρβουνο) κλπ κλπ..
Ή μήπως να πάω με το πριόνι μου στο δάσος και να φτιάχνω αντιπυρικές ζώνες μόνος μου...(που τους ήρθε να τις φτιάξουν όταν η φωτιά είχε ήδη ξεκινήσει)???
Αν είναι ανίκανο το κράτος να ανταπεξέλθει σε αυτές τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες, ας κόψει τα δημοτικά τέλη, να τα δίνουμε σε κηπουρούς και ανθρώπους για τα σκουπίδια..άλλες παροχές εκτός από τα σκουπίδια φαίνεται δεν υπάρχουν..
Παρ'όλα αυτα, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και τα άτομα που δούλεψαν σε αυτό το πόστο, έκαναν καταπληκτική δουλειά και ενδεχομένως αν δεν ηταν αυτοί να είχαμε πολλά χειρότερα για μερικά ακόμη σπίτια εδώ γύρω, καθώς σε μερικές περιπτώσεις, η επέμβασή τους ήταν περισσότερο άμεση από της πυροσβεστικής.Αλλά μέχρι εκεί..
Κατά τ'άλλα, φυσικά και ήταν ευθύνη του κράτους..
Φαντάζομαι τη σκηνή που όλα ξεκίνησαν..
Η μισή δασοφυλακή κοιμάται και η άλλη μισή πίνει κρασάκια..
Ο γενικός υπεύθυνος διακοπές στη Μύκονο..
Ο αντικαταστάτη του να βλέπει το 6ο όνειρο, αν δεν τον φιλοξενούσε ο παραπάνω..
(όπως είχε γίνει στην τροχαία, που μου πήραν το δίπλωμα και που είχα πάει να βρω κάποιον να μιλήσω.. έλειπε διοικητής και υποδιοικητής ταυτόχρονα..)
Μέχρι να ενημερωθούν και να συνειδητοποιήσουν τί γινόταν..έχε γειά..
Μια χαρά τα λες
100% συμφωνούμε .
απλά έχω καταλάβει πως ποτέ δεν θα υπάρξει κράτος που να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του
, και δυστυχώς θα πρέπει να ξεχορταριάζουμε εμείς φίλε.
Από την άλλη σιγά μην σου πούνε δεν μπορώ να αντεπεξέλθω.
Εδώ βλέπεις την ανοργανωσιά τους και αυτή σου λένε
100% συμφωνούμε .
απλά έχω καταλάβει πως ποτέ δεν θα υπάρξει κράτος που να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του
, και δυστυχώς θα πρέπει να ξεχορταριάζουμε εμείς φίλε.Από την άλλη σιγά μην σου πούνε δεν μπορώ να αντεπεξέλθω.
Εδώ βλέπεις την ανοργανωσιά τους και αυτή σου λένε
Yiannakos φυσικά και δεν εννοούσα να τα περιμένουμε όλα έτοιμα.
Όσο αφορά όμως τα μέτρα πρόληψης που μπορείς να πάρεις από ΜΟΝΟΣ σου ή απλά θα "χαιδέψουν" την επερχόμενη καταστροφή χωρίς να φέρουν κανένα αποτέλεσμα ή αν θες να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα θα σου κοστίσουν όσο και το σπίτι.
Θες να έρθω να σου στήσω σύστημα πυρόσβεσης το οποίο όμως για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό θα πρέπει να πουλήσεις και το S για να το φτιάξεις;;; ( και το δικό σου το S κοστίζει και πολλά
)
Γιατί για παράδειγμα με μόνο μια απλή αντλία όχι πλημμύρα δεν αντιμετωπίζεις αλλά ούτε την λεκάνη της τουαλέτας δεν αδειάζεις.
Και σε ένα τέτοιο κόστος πόσοι είναι σε θέση να ανταποκριθούν;;;
Και άντε και τα δίνεις, δεν θα νιώθεις μ@λ@κ@ς που θα πληρώσεις για να έχεις αυτά που υποτίθεται οτι ήδη πληρώνεις (όπως είπε και ο Ηλίας) το κράτος για να στα προσφέρει;;;
Όσο για την αιτία των πλημμυρών θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα όσα είπες.
Δεν φταίνε μόνο τα καμμένα και όντως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες με τις εξής διαφορές όμως....
Στις άλλες χώρες συμβαίνει μία στο τόσο και εδώ κάθε φορά που θα βρέξει.
Στις άλλες χώρες όταν συμβεί κάθονται και βλέπουν αυτοί που φέρουν την ευθύνη τι έφταιξε και κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να μην ξανασυμβεί.
Σε εμάς κάθε χρονιά είναι σαν να βλέπεις την προηγούμενη σε επανάληψη.
Και θα συμφωνήσω μαζί σου οτι οταν πιάσει φωτιά με 8 μποφόρ δεν αντιμετωπίζεται αλλά περιορίζεται και δεν φτάνει από το Γραμματικό στην Παλλήνη
Η φωτιά αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ΜΟΝΟ κατά την γέννησή της και ΜΟΝΟ αν έχεις πάρει τα μέτρα σου από πριν (αντιπυρικές ζώνες κ.α.) για να την "δυσκολέψεις". Αν δεν γίνουν τίποτα από τα παραπάνω απλά εναποθέτεις τις ελπίδες σου στον "στρατηγό άνεμο", στους πυροσβέστες που χαροπαλεύουν και στο να σταματήσει ή στο Σύνταγμα ή σε καμιά θάλασσα.
Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Ηλίας και απλά θα συμπληρώσω τη θεική ατάκα του Βλακόναρου...."Φταίγανε τα πεύκα"
Τι μ@λ@κες ήταν οι πρόγονοί μας....δεν τα έβγαζαν να φυτέψουν κανένα άλλο δέντρο;;; Εντέλει ούτε αυτοί είχαν οργάνωση
Όσο αφορά όμως τα μέτρα πρόληψης που μπορείς να πάρεις από ΜΟΝΟΣ σου ή απλά θα "χαιδέψουν" την επερχόμενη καταστροφή χωρίς να φέρουν κανένα αποτέλεσμα ή αν θες να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα θα σου κοστίσουν όσο και το σπίτι.
Θες να έρθω να σου στήσω σύστημα πυρόσβεσης το οποίο όμως για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό θα πρέπει να πουλήσεις και το S για να το φτιάξεις;;; ( και το δικό σου το S κοστίζει και πολλά
)Γιατί για παράδειγμα με μόνο μια απλή αντλία όχι πλημμύρα δεν αντιμετωπίζεις αλλά ούτε την λεκάνη της τουαλέτας δεν αδειάζεις.
Και σε ένα τέτοιο κόστος πόσοι είναι σε θέση να ανταποκριθούν;;;
Και άντε και τα δίνεις, δεν θα νιώθεις μ@λ@κ@ς που θα πληρώσεις για να έχεις αυτά που υποτίθεται οτι ήδη πληρώνεις (όπως είπε και ο Ηλίας) το κράτος για να στα προσφέρει;;;
Όσο για την αιτία των πλημμυρών θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα όσα είπες.
Δεν φταίνε μόνο τα καμμένα και όντως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες με τις εξής διαφορές όμως....
Στις άλλες χώρες συμβαίνει μία στο τόσο και εδώ κάθε φορά που θα βρέξει.
Στις άλλες χώρες όταν συμβεί κάθονται και βλέπουν αυτοί που φέρουν την ευθύνη τι έφταιξε και κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να μην ξανασυμβεί.
Σε εμάς κάθε χρονιά είναι σαν να βλέπεις την προηγούμενη σε επανάληψη.
Και θα συμφωνήσω μαζί σου οτι οταν πιάσει φωτιά με 8 μποφόρ δεν αντιμετωπίζεται αλλά περιορίζεται και δεν φτάνει από το Γραμματικό στην Παλλήνη
Η φωτιά αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ΜΟΝΟ κατά την γέννησή της και ΜΟΝΟ αν έχεις πάρει τα μέτρα σου από πριν (αντιπυρικές ζώνες κ.α.) για να την "δυσκολέψεις". Αν δεν γίνουν τίποτα από τα παραπάνω απλά εναποθέτεις τις ελπίδες σου στον "στρατηγό άνεμο", στους πυροσβέστες που χαροπαλεύουν και στο να σταματήσει ή στο Σύνταγμα ή σε καμιά θάλασσα.
Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Ηλίας και απλά θα συμπληρώσω τη θεική ατάκα του Βλακόναρου...."Φταίγανε τα πεύκα"
Τι μ@λ@κες ήταν οι πρόγονοί μας....δεν τα έβγαζαν να φυτέψουν κανένα άλλο δέντρο;;; Εντέλει ούτε αυτοί είχαν οργάνωση