Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

Tο κυνηγι της αποδειξης!

Thread Tools

Old Jan 11, 2010 | 01:17 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Angry Tο κυνηγι της αποδειξης!

Οπως ειναι γνωστο, εχουμε αρχισει απο τη 1η Ιανουαριου αυτου του ετους, να μαζευουμε τις αποδειξεις οπως μας ειπε το κρατος. Πιστοι κι εμεις το κανουμε (ισως ομως οχι ολοι). Και εδω ξεκιναει το κυνηγι της αποδειξης και το αλαλουμ (οχι του ΧΚ)!

Χθες ειπα κι εγω ας περασω τις αποδειξεις σε ενα πινακα που ετοιμασα ωστε να τα εχω ηλεκτρονικα και οταν ερθει η ωρα για τη φορολογικη δηλωση να τα εχω ετοιμα για εκτυπωση. Σας πληροφορω οτι μεσα σε εννια ημερες που περασαν, μερικες απο τις αποδειξεις ειχαν αρχισει να αλλοιωνονται επειδη ειναι οι γνωστες θερμικες (ουτε θερμοφορα να ηθελαν). Μεσα στις πρωτες αυτες μερες εχω κανει συλλογη επειδη μεσα σε αυτες πρεπει να μαζευουμε ακομα και των διοδιων, σταθμευσης κτλ. Τελικα μου πηρε (χωρις να υπερβαλλω) μια ωρα για να γραψω στο πινακα αυτα που πρεπει να δηλωσουμε: ημερομηνια, ΑΦΜ, αριθμο αποδειξης, ποσο και επισης για δικη μου ευκολια, τη περιγραφη (φαγητο, καφε, ψυχαγωγια, a night at the roxbury κτλ).
Ομολογω οτι η κατασταση αυτη στο πινακα, ειναι σαν ενα αποτυπωμα το τι κανω, που παω ανα πασα στιγμη. Φακελωμα κι αυτο, αλλα ας το παρει το ποταμι (χαριζει η ομαδα).

Και ξεκιναμε τωρα να πηγαινουμε στα πρατηρια καυσιμων και πετανε μια ταμπελα "δεν δινουμε αποδειξεις λιανικης". Ρωτας λοιπον ως πολιτης "Γιατι δεν δινετε αποδειξη". Η απαντηση ειναι "δεν υπαρχει νομοθεσια για εμας". Μετεπειτα σε συζητηση που εκαναν σε δελτια ειδησεων ειπαν το ιδιο (α βρε Ελλαδαρα, αν ισχυει). Μιλαμε τωρα για ενα μεγαλο μεριδιο του μισθου μας που παει εκει. Οποτε με μετρητα δεν παιρνεις τιποτα, αλλα αν πληρωσεις με πιστωτικη καρτα σου δινουν κατι. Αντε βγαλε ακρη τωρα.

Μετα πας στο περιπτερο να παρεις κανα χυμο, αναψυκτικο, τσιγαρα (δεν καπνιζω αλλα λεμε τωρα) και φυσικα αποδειξη δεν δινουν. Τωρα αρκετος κοσμος οπως θα διαβασετε παρακατω, πανε σε ψιλικατζηδικα οπου και δινουν αποδειξη.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/49478.html

Συμβουλη μου ειναι, τουλαχιστον καθε μια βδομαδα (μη σας πω καθε μερα καλυτερα) να περνατε τις αποδειξεις σε μια λιστα/πινακα διοτι θα σας παρει πολυ χρονο. Ασε που οι μισες θα εχουν χασει το μελανι τους επειδη ειναι θερμικες. Και φυσικα βαλτε τις και σε ενα κουτακι και αρχιστε να λετε "My precious" οπως το Gollum απο τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων. Ισως να γινουμε αρχοντες των αποδειξεων τελικα!

EDIT: Κατεβαστε απο εδω ενα αρχειο Excel για τη καταγραφη τους, οπου βγαζει και αυτοματα το συνολικο ποσο των αποδειξεων.
Reply
Old Jan 11, 2010 | 03:44 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

εχεις δικιο μαριε πολλα λεφτα στις βενζινες που δεν θα φαινονται...
Reply
Old Jan 11, 2010 | 05:14 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Το αστειο ειναι που πηρα μια αποδειξη απο θερμικη ταμιακη και μου λεει η κυρια: "Αν θες βγαλτη μια φωτοτυπια γιατι σε καμια εβδομαδα θα ειναι λευκο χαρτι."
Καμια φορα αναρωτιεμαι αν οντως ζω σε χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης.
Reply
Old Jan 11, 2010 | 05:51 AM
dennis2k's Avatar
Registered User

Μάνο το ίδιο μου είπαν και μένα, μάλιστα επειδή ήμουν σε βιβλιοπωλείο, η κοπέλα τη φωτοτύπησε απ'ευθείας !
Α! και τα FAX που είναι σημαντικά για σας, να τα φωτοτυπείτε γιατί εξαφανίζονται κυριολεκτικά μετά από λίγες μέρες λες και τα περνάνε με AZAX, κάνει τα τζάμια αόρατα!
Reply
Old Jan 11, 2010 | 06:25 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Jan 11 2010, 02:17 AM
Οποτε με μετρητα δεν παιρνεις τιποτα, αλλα αν πληρωσεις με πιστωτικη καρτα σου δινουν κατι. Αντε βγαλε ακρη τωρα.
Ποτέ μου δεν θα καταλάβω,για ποιό λόγο θεωρείται πιο φερέγγυο το "πιστωτικό" της κάρτας(ή πιο σωστά αν προτιμάτε,το ΒΕΡΕΣΕ που λέγαμε κάποτε και κοροιδεύαμε) απο τα μετρητά.

Σαν τη διαφήμιση που σου λέει οτι είναι βάρος και ευθύνη τα μετρητά και "τι τα θέλεις τα λεφτά"(ψάξτε το στο λήμμα "ελευθερία BONUS").

Μετά πάνε στους τοκογλύφους και στις φυλακές και τους φταίνε(και καλά) οι τράπεζες,η άτιμη κενωνία και η Μάρθα Βούρτση επειδή νομιίζανε πως κάποιος θα τους χαρίσει τσάμπα λεφτά και βγαίνουν στα κανάλια σαν κλαμένα @@.

Αλλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θεωρείσαι πιο φερέγγυος αν σε έχουν πιασμένο απο κάπου και έχουν χίλιους δυό τρόπους να σου τα πάρουν,ενώ με τα μετρητά που "μετά την απομάκρυνση απο το ταμείον ουδέν λάθος αναγνωρίζεται" δεν μπορούν μετά να σου πούνε τίποτα γιατί δεν έχεις υποθηκεύσει ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ για να αποκτήσεις την ψευδαίσθηση οτι έχεις περισσότερα λεφτά.

Μετρητά FTW.

Κι ας σου χαλάνε την καρδιά,υπενθυμίζοντάς οτι "τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά σου".
Reply
Old Jan 11, 2010 | 06:30 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Αν κανεις σωστη χρηση της πιστωτικης καρτας τοτε εισαι κερδισμενος.
Απλα ολοι μας ειμαστε ανθρωποι και οχι μηχανες και δεν μπορουμε να κανουμε σωστη χρηση.
Κι εκει ειναι που πονταρουν οι Τραπεζες.
Reply
Old Jan 11, 2010 | 06:30 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by dennis2k,Jan 11 2010, 06:51 AM
Μάνο το ίδιο μου είπαν και μένα, μάλιστα επειδή ήμουν σε βιβλιοπωλείο, η κοπέλα τη φωτοτύπησε απ'ευθείας !
Α! και τα FAX που είναι σημαντικά για σας, να τα φωτοτυπείτε γιατί εξαφανίζονται κυριολεκτικά μετά από λίγες μέρες λες και τα περνάνε με AZAX, κάνει τα τζάμια αόρατα!
Reply
Old Jan 11, 2010 | 06:37 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Originally Posted by MANOS,Jan 11 2010, 07:30 AM
Αν κανεις σωστη χρηση της πιστωτικης καρτας τοτε εισαι κερδισμενος.
Απλα ολοι μας ειμαστε ανθρωποι και οχι μηχανες και δεν μπορουμε να κανουμε σωστη χρηση.
Κι εκει ειναι που πονταρουν οι Τραπεζες.
+1000000000000000000
Reply
Old Jan 11, 2010 | 08:10 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

απ`το κακό στο χειρότεο να δω που σκ@τ@ θα καταλήξουμε με τους μ.... που κυβερνάνε
Reply
Old Jan 13, 2010 | 07:04 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Για οποιον τον ενδιαφερει κατεβαστε απο εδω ενα αρχειο Excel για τη καταγραφη τους, οπου βγαζει και αυτοματα το συνολικο ποσο των αποδειξεων.

To link το ανεβασα και στο αρχικο ποστ.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:05 AM.