Ηλεκτρικά Θέματα Συζητηση για ηλεκτρικα θεματα που αφορουν ολο το αυτοκινητο, που συμπεριλαμβανουν ηχοσυστηματα και βελτιωσεις

Οργανακι πιεσης λαδιου

Thread Tools

Old Apr 19, 2012 | 01:59 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by SBIT
Η διαφορά κόστους είναι μεγάλη έχει δίκιο ο Κώστας. Αλλα το καλύτερο είναι να έχεις και το 19.1 και ξεχωριστά πίεση και θερμοκρασία λαδιού
Εγώ απλά τα έβαλα τα 2 έξτρα γιατί το οργανάκι της aem δείχνει μια ένδειξη την φορά και την ώρα του πλακώματος δεν υπάρχει χρόνος για να πατάς το κουμπάκι να αλλάζει ένδειξη. Για αυτό το λόγο επέλεξα 2 από τις σημαντικότερες ενδείξεις να τις βλέπω μόνιμα
Σαράντη απλά για να γνωρίζετε. Το οργανάκι του ΑΕΜ το ρυθμίζεις εσύ και του βάζεις όριο και έχει τη δυνατότητα να γυρίσει αυτόματα στην ένδειξη όταν αυτή πιάσει την τιμή που θα του βάλεις εσύ. Δεν χρειάζεται να το κάνεις manual. Αν έχεις μέσα στην πίστα πχ το AFR να βλέπεις και έχεις βάλει όριο στην θερμοκρασία λαδιού τους 120 βαθμούς τότε το οργανάκι θα γυρίσει αυτόματα στην ένδειξη του λαδιού μόλις την πιάσει
Reply
Old Apr 19, 2012 | 02:37 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Ναι Χρήστο είσαι σωστός. Απλά άλλο να έχεις βάλει μια φιξ τιμή και να περιμένεις να την πιάσεις και άλλο να βλέπεις να ανεβαίνει. Για παράδειγμα στην θερμοκρασία λαδιού πές ότι την ρυθμίζεις στους 120 και βάζεις να βλέπεις αναλυτή. Πότε ξέρεις ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία για να ξεκινήσεις τα πατήματα. Ως γνωστόν το λάδι ανεβάζει θερμοκρασία πολύ αργότερα από το νερό. Και πολύ κάνουν το λάθος και ξεκινάνε το σκίσιμο όταν οι παυλίτσες θερμκρασίας νερού στο μαμά οργάνο φτάσουν στο λογικό νομίζοντας ότι το αμάξι είναι έτοιμο. Το λάδι όμως είναι πολύ πιο κάτω από το κανονικό με αποτέλεσμα να σκιζεται το αμάξι με κρύο λάδι. Για αυτό το λόγο επειδή το οργανάκι της aem το έβαλα βασικά για τον αναλυτή, την θερμοκρασία νερού (που καταργήθηκε με τον συγκεκριμένο aem) και την θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα είπα να βάλω και τα του λαδιού για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Έτσι στο πρώτο ξεκίνημα της ημέρας έχω το οργανάκι στην θερμοκρασία νερού. Όταν φτάσει στους 85-87 το γυρνάω στον αναλυτη και σε όλη την διάρκεια παρατηρώ και το λάδι που όταν το νερό είναι στους 85-87 (για το πρώτο ξεκίνημα) το λάδι είναι γύρο στους 60. Αναφέρω το πρώτο ξεκίνημα γιατί αν το αμάξι ανάβει και σβήνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημερα και δεν προλαβαίνει να παγώσει τελείως οι θερμοκρασία λαδιού κάνει ακριβώς την αντίστροφη αρχική κίνηση και ανεβαίνει πολύ γρήγορα στα κανονικά επίπεδα.

Βεβαιά θα μου πεί κάποιος: Όσο και να το προσέχεις....... και εγώ πολύ απλά θα συμφωνήσω!!!!
Reply
Old Apr 20, 2012 | 01:37 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

..Ναι Χρήστο είσαι σωστός. Απλά άλλο να έχεις βάλει μια φιξ τιμή και να περιμένεις να την πιάσεις και άλλο να βλέπεις να ανεβαίνει. Για παράδειγμα στην θερμοκρασία λαδιού πές ότι την ρυθμίζεις στους 120 και βάζεις να βλέπεις αναλυτή. Πότε ξέρεις ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία για να ξεκινήσεις τα πατήματα. Ως γνωστόν το λάδι ανεβάζει θερμοκρασία πολύ αργότερα από το νερό. Και πολύ κάνουν το λάθος και ξεκινάνε το σκίσιμο όταν οι παυλίτσες θερμκρασίας νερού στο μαμά οργάνο φτάσουν στο λογικό νομίζοντας ότι το αμάξι είναι έτοιμο. Το λάδι όμως είναι πολύ πιο κάτω από το κανονικό με αποτέλεσμα να σκιζεται το αμάξι με κρύο λάδι. Για αυτό το λόγο επειδή το οργανάκι της aem το έβαλα βασικά για τον αναλυτή, την θερμοκρασία νερού (που καταργήθηκε με τον συγκεκριμένο aem) και την θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα είπα να βάλω και τα του λαδιού για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Έτσι στο πρώτο ξεκίνημα της ημέρας έχω το οργανάκι στην θερμοκρασία νερού. Όταν φτάσει στους 85-87 το γυρνάω στον αναλυτη και σε όλη την διάρκεια παρατηρώ και το λάδι που όταν το νερό είναι στους 85-87 (για το πρώτο ξεκίνημα) το λάδι είναι γύρο στους 60. Αναφέρω το πρώτο ξεκίνημα γιατί αν το αμάξι ανάβει και σβήνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημερα και δεν προλαβαίνει να παγώσει τελείως οι θερμοκρασία λαδιού κάνει ακριβώς την αντίστροφη αρχική κίνηση και ανεβαίνει πολύ γρήγορα στα κανονικά επίπεδα. ..
Πολύ σωστός Εγώ στο Defi βλέπω ταυτόχρονα 2 ρυθμίσεις και ισχύουν και αυτά που αναφέρει ο Χρήστος περί warn. Επίσης ανά τακτά διαστήματα σου δείχνει όλες τις ανώτερες τιμές. Για να αποφευχθεί αυτό που λές, το Defi έχει διαδικασία κρύου κινητήρα, που σημαίνει οτι αν δεν φτάσουν οι τιμές στα επιθυμητά επίπεδα που έχεις ορίσει, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη "κρύος κινητήρας". Μόλις φτάσουν σε λέει "ready" και γυρίζει αυτόματα στις 2 ενδείξεις που του έχεις ρυθμίσει να δείχνει.
Reply
Old Apr 20, 2012 | 02:22 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Ναι Χρήστο είσαι σωστός. Απλά άλλο να έχεις βάλει μια φιξ τιμή και να περιμένεις να την πιάσεις και άλλο να βλέπεις να ανεβαίνει. Για παράδειγμα στην θερμοκρασία λαδιού πές ότι την ρυθμίζεις στους 120 και βάζεις να βλέπεις αναλυτή. Πότε ξέρεις ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία για να ξεκινήσεις τα πατήματα. Ως γνωστόν το λάδι ανεβάζει θερμοκρασία πολύ αργότερα από το νερό. Και πολύ κάνουν το λάθος και ξεκινάνε το σκίσιμο όταν οι παυλίτσες θερμκρασίας νερού στο μαμά οργάνο φτάσουν στο λογικό νομίζοντας ότι το αμάξι είναι έτοιμο. Το λάδι όμως είναι πολύ πιο κάτω από το κανονικό με αποτέλεσμα να σκιζεται το αμάξι με κρύο λάδι. Για αυτό το λόγο επειδή το οργανάκι της aem το έβαλα βασικά για τον αναλυτή, την θερμοκρασία νερού (που καταργήθηκε με τον συγκεκριμένο aem) και την θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα είπα να βάλω και τα του λαδιού για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Έτσι στο πρώτο ξεκίνημα της ημέρας έχω το οργανάκι στην θερμοκρασία νερού. Όταν φτάσει στους 85-87 το γυρνάω στον αναλυτη και σε όλη την διάρκεια παρατηρώ και το λάδι που όταν το νερό είναι στους 85-87 (για το πρώτο ξεκίνημα) το λάδι είναι γύρο στους 60. Αναφέρω το πρώτο ξεκίνημα γιατί αν το αμάξι ανάβει και σβήνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημερα και δεν προλαβαίνει να παγώσει τελείως οι θερμοκρασία λαδιού κάνει ακριβώς την αντίστροφη αρχική κίνηση και ανεβαίνει πολύ γρήγορα στα κανονικά επίπεδα.

Βεβαιά θα μου πεί κάποιος: Όσο και να το προσέχεις....... και εγώ πολύ απλά θα συμφωνήσω!!!!
Ρε Σαράντη δεν συζητάμε για τη στιγμή που ζεσταίνεις το αμάξι ή πας βόλτα. Εκείνη τη στιγμή μπορείς και το τσιγάρο σου να ανάψεις και τον καφέ σου να πιεις και το γκομενάκι δίπλα να χαμουρέψεις και να πατήσεις και το κουμπάκι στο οργανάκι να δεις μια άλλη ένδειξη. Εδώ συζητάμε την ώρα της πίστας ή σε κόντρα που δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά. Δεν νομίζω ότι προκειμένου να γλιτώσεις 2 -3 οργανάκια να μη μπορεί κάποιος να πατήσει το κουμπάκι να δει τις ενδείξεις όταν πάει βόλτα ή περιμένει να ζεσταθεί το αμάξι. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ star treck δεν το έκανα το αμάξι Το 19:1 είχα και με κάλυπτε πριν βάλω το car pc
Reply
Old Apr 20, 2012 | 02:47 AM
SBIT's Avatar
Registered User

Σταρ τρέκ Χρηστάρα δεν γίνεται αν θέλεις και έχεις φαντασία (το δικό μου νομίζω το έχεις δεί και θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ διακριτικό). Αλλά βέβαια αν μπορείς να μου κάνεις δώρο το car pc να είμαι ειλικρινής δεν θα πώ όχι ρε φιλαράκο
Reply
Old Apr 20, 2012 | 02:52 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by S2000_FUN
Originally Posted by SBIT' timestamp='1334831833' post='21622551

Ρε Σαράντη δεν συζητάμε για τη στιγμή που ζεσταίνεις το αμάξι ή πας βόλτα. Εκείνη τη στιγμή μπορείς και το τσιγάρο σου να ανάψεις και τον καφέ σου να πιεις και το γκομενάκι δίπλα να χαμουρέψεις και να πατήσεις και το κουμπάκι στο οργανάκι να δεις μια άλλη ένδειξη. Εδώ συζητάμε την ώρα της πίστας ή σε κόντρα που δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά. Δεν νομίζω ότι προκειμένου να γλιτώσεις 2 -3 οργανάκια να μη μπορεί κάποιος να πατήσει το κουμπάκι να δει τις ενδείξεις όταν πάει βόλτα ή περιμένει να ζεσταθεί το αμάξι. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ star treck δεν το έκανα το αμάξι Το 19:1 είχα και με κάλυπτε πριν βάλω το car pc
Χρήστο, έχεις εκτροχιαστεί.. τη μία βάζεις γκομενάκια να κατεβάζουν τα σασμάν του Θωμά.. την άλλη χαμουρεύεις το γκομενάκι μέχρι να ζεσταθεί το αμάξι.. τί άλλο πια να περιμένουμε από εσένα...;;;
Reply
Old Apr 20, 2012 | 03:09 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Σταρ τρέκ Χρηστάρα δεν γίνεται αν θέλεις και έχεις φαντασία (το δικό μου νομίζω το έχεις δεί και θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ διακριτικό). Αλλά βέβαια αν μπορείς να μου κάνεις δώρο το car pc να είμαι ειλικρινής δεν θα πώ όχι ρε φιλαράκο
Ναι Σαράντη το ξέρω μην ανησυχείς. Για το Θωμά πήγαινε που το έχει κάνει σουρωτήρι το ταμπλό του Εγώ να στο κάνω δώρο το car pc αλλά δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα γλιτώσεις την καρδιακή προσβολή όταν θα κοιτάς να σου κόβουνε το ταμπλό. Σε εμένα ο τύπος εκεί την ώρα της εγχείρησης είχε και μηχάνημα ανάνηψης να με συνεφέρει σε περίπτωση που του ξέφευγε λίγο ο τροχός
Reply
Old Apr 20, 2012 | 04:16 AM
SBIT's Avatar
Registered User

Είσαι φίλιος!!΄Εκτός από το δώρο σκέφτεσαι και την υγεία μου!!!!! Για αυτό είναι οι φίλοι
Reply
Old Apr 20, 2012 | 04:20 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by uma_chikara
Originally Posted by S2000_FUN' timestamp='1334917321' post='21626248
[quote name='SBIT' timestamp='1334831833' post='21622551']

Χρήστο, έχεις εκτροχιαστεί.. τη μία βάζεις γκομενάκια να κατεβάζουν τα σασμάν του Θωμά.. την άλλη χαμουρεύεις το γκομενάκι μέχρι να ζεσταθεί το αμάξι.. τί άλλο πια να περιμένουμε από εσένα...;;;

[/quote]

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται Ηλία
Reply
Old Apr 20, 2012 | 05:02 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

γι αυτο υπαρχει ο ''γιατρος της πεινας'' ο νικ δε ντικ
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:17 PM.