Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Απορία για ντεπόζιτο καυσίμου

Old Jul 31, 2011 | 09:32 PM
s2k_cy's Avatar

Default Απορία για ντεπόζιτο καυσίμου

Οπως λέει και ο τιτλος, υπάρχει ειδική βαλβίδα εξαέρωσης του ντεποζίτου μετά απο ψηλές θερμοκρασίες???

Χθες μετά απο γρηγορη οδήγηση, οταν πάρκαρα το αμάξι στο γκαράζ και το έσβησα συνεχιζε να ακουγόταν ενα βουητό. Παρατήρησα οτι προερχόταν απο την πλευρά του ντεποζίτου και αν εσκυβες δίπλα απο τον πισινο αριστερό τροχό, υπήρχε έντονη μυρωδιά καυσίμου. Κατάλαβα οτι κάτι παιζόταν με την αντλία της βενζίνης ή με κάποια βαλβίδα που εξαέριζε και ανοιξα το καπάκι του ντεποζίτου και αμέσως σταμάτησε. Οταν το ξαναέκλεισα μετά απο λίγο ξαναρχισε. Αφού κατάλαβα οτι ήταν φυσιολογική λειτουργία δεν ασχολειθήκα περισσότερο.

Προσωπικά οταν κατάλαβα ενα περίπου τι γινότανε δεν έδωσα περισσότερη σημασία, αλλά μου έμεινε απορία τη ''μηχανισμός'' ήταν σε λειτουργία...
Reply
Old Aug 1, 2011 | 01:03 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Φίλε τσέκαρε την τάπα της βενζίνης.. Παίζει περίπτωση να μην στην έχουν κλείσει καλά... μου έχει τύχει για αυτό στο λέω και νόμιζα οτι χάνω βενζίνη από κάπου..
Reply
Old Aug 1, 2011 | 02:20 AM
Valiant's Avatar
Registered User

Δεν νομίζω ότι δημιουργείται φαινόμενο συμπίεσης μέσα στο ντεπόζιτο λόγο αναθυμιάσεων, αντιθέτως μάλλον έχουμε υποπιεση μιας και εξαντλείται το καύσιμο. πάντως και σε εμένα αρκετές φορές μυρίζω βενζινη.. χωρίς να γνωρίζω τον λόγο..
Reply
Old Aug 1, 2011 | 03:03 AM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Οι αναθυμιασεις στο ντεποζιτο ειναι δεδομενες μιας και η βενζινη ειναι πολυ πτητικο υγρο.Νομιζω ομως οτι δεν υπαρχει περιπτωση, ουτε να παραμορφωθει το σχημα του πρωτου λογω πιεσης, αλλα ουτε και να εχει τοποθετηθει βαλβιδα εξαερωσης ή αποσυμπιεσης...
Συνηθως οταν ανοιγεις την ταπα φευγει βενζινη σε αερια μορφη και μεχρι τωρα δεν εχω ακουσει να κανει ''αναρροφηση''. Η περιπτωση σου μηπως εχει να κανει με την σταθμη βενζινης? μηπως ειχες αδειο ντεποζιτο, η απλα η αντλια σου ειναι στα τελευταια της? καποιο φιλτρο θελει αλλαγη ισως ?
Reply
Old Aug 1, 2011 | 03:55 AM
Valiant's Avatar
Registered User

Μην μπλεκομαστε, ασφαλως εχουμε αναθυμιασεις αλλα οχι ικανες για να εχουμε και υπερσυμπιεση στην δεξαμενη με συνεπεια να την παραμορφωσουν. απο την αλλη οταν πεφτει η στα8μη της βενζινης μεσα στο χωρο της δεξαμενης δημιουργειται υποπιεση (τσεκαρετο οταν εισαι full loaded και στα μεσα του ντεποζιτου ανοιξε την ταπα-θακουσεις τον χαρακτηριστικο ηχο), αλλα και παλι μη ικανη να την παραμορφωσουν.
Reply
Old Aug 1, 2011 | 06:34 AM
s2k_cy's Avatar

Στα τελευταία της η αντλία δεν νομίζω να είναι, ακόμη δεν άρχισε την ζωή της, το αμάξι ειναι του 08 και το αγόρασα καινούργιο. Μου φαίνονται περίεργα τα όσα μου λέτε... να ρωτήσω κάτι άλλο... οταν πάτε να γεμίσετε βενζίνη και ανοίξετε την τάπα δεν κάνει εκτόνωση/εξαέρισμα με τον χαρακτηριστικό ήχο.... ''σκάστρας''??? Πάντως και το 05 μόντέλο που είχα το ίδιο έκανε...
Reply
Old Aug 1, 2011 | 09:18 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

σφιξτε καλα την ταπα παιδες αυτο ειναι...
Reply
Old Aug 1, 2011 | 11:21 AM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Originally Posted by Valiant
Μην μπλεκομαστε, ασφαλως εχουμε αναθυμιασεις αλλα οχι ικανες για να εχουμε και υπερσυμπιεση στην δεξαμενη με συνεπεια να την παραμορφωσουν. απο την αλλη οταν πεφτει η στα8μη της βενζινης μεσα στο χωρο της δεξαμενης δημιουργειται υποπιεση (τσεκαρετο οταν εισαι full loaded και στα μεσα του ντεποζιτου ανοιξε την ταπα-θακουσεις τον χαρακτηριστικο ηχο), αλλα και παλι μη ικανη να την παραμορφωσουν.
Ναι, αλλο λεω εγω.... η παραμορφωση δεν ειναι αναγκαιο να ειναι πλαστικη και σαφως δεν ειναι στα τεποζιτα, οταν φουλαρεις ισως υπαρχει παραμορφωση λογω βαρους (ασςχετο με το θεμα)...επισης λογω αναθυμιασεων παλι ισως υπαρξει διογκωση, αλλα οχι ικανη να δημιουργησει πλαστικη παραμορφωση στο δοχειο. Εγω παντως οσες φορες ανοιγω την ταπα ΒΓΑΙΝΟΥΝ αναθυμιασεις και δεν εχω δει ποτε να κανει αναρροφηση αερα ΠΡΟΣ το τεποζιτο... Αυτος ο ηχος που λες ειναι βενζινη σε αερια μορφη η οποια φευγει απ το ρεζερβουαρ που σημαινει οτι υπαρχει υπερσυμπιεση μεσα σ αυτο κ οχι υποπιεση... σε οποιαδηποτε στιγμη κ αν ανοιξεις την ταπα( απο φουλ γεματος στα μισα, απο μισα στο αδειο κλπ κλπ)
τελωσπαντων κουβεντα να γινεται
Reply
Old Aug 1, 2011 | 03:46 PM
Valiant's Avatar
Registered User

Originally Posted by katanaman
Originally Posted by Valiant' timestamp='1312199739' post='20834742
Ναι, αλλο λεω εγω.... η παραμορφωση δεν ειναι αναγκαιο να ειναι πλαστικη και σαφως δεν ειναι στα τεποζιτα, οταν φουλαρεις ισως υπαρχει παραμορφωση λογω βαρους (ασςχετο με το θεμα)...επισης λογω αναθυμιασεων παλι ισως υπαρξει διογκωση, αλλα οχι ικανη να δημιουργησει πλαστικη παραμορφωση στο δοχειο. Εγω παντως οσες φορες ανοιγω την ταπα ΒΓΑΙΝΟΥΝ αναθυμιασεις και δεν εχω δει ποτε να κανει αναρροφηση αερα ΠΡΟΣ το τεποζιτο... Αυτος ο ηχος που λες ειναι βενζινη σε αερια μορφη η οποια φευγει απ το ρεζερβουαρ που σημαινει οτι υπαρχει υπερσυμπιεση μεσα σ αυτο κ οχι υποπιεση... σε οποιαδηποτε στιγμη κ αν ανοιξεις την ταπα( απο φουλ γεματος στα μισα, απο μισα στο αδειο κλπ κλπ)
τελωσπαντων κουβεντα να γινεται
whatever u say.
πάντως για να απαντήσουμε και στον s2k_cy, πρέπει να υπάρχει σύστημα που μαζεύει τις αναθυμιάσεις του ρεζερβουάρ με δοχείο ενεργού άνθρακα. Την (σωστή) πίεση τη δημιουργεί ειδική βαλβίδα του συστήματος που ρουφάει τις αναθυμιάσεις και τις καίει ο κινητήρας.Η υποπίεση τραβάει τις αναθυμιάσεις βενζίνης από το ρεζερβουάρ και τις καίει.Όταν αρχίσει να σηκώνει πίεση η βαλβίδα επιστροφής κλείνει, ώστε να μην επιτρέπει στον αέρα της πολλαπλής εισαγωγής να φτάσει πίσω στο ρεζερβουάρ μέσω των σωληνώσεων αναθυμιάσεων.Όταν η βαλβίδα αυτή αρχίσει να δυσλειτουργεί, δεν σφραγίζει την επιστροφή αναθυμιάσεων και επιτρέπει στον συμπιεσμένο αέρα που βρίσκεται στην πολλαπλή εισαγωγής να περάσει μέσα από τις σωληνώσεις πίσω στο ρεζερβουάρ. πολυ το αναλύσαμε μου φαινεται, αλλα οπως λες κουβεντα να γινεται..
Reply
Old Aug 2, 2011 | 02:52 PM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Originally Posted by Valiant
... πολυ το αναλύσαμε μου φαινεται, αλλα οπως λες κουβεντα να γινεται..
Οχι...καλά κάνετε και το αναλύετε πολύ γιατί υπάρχουν και γυναίκες εδώ μέσα..

Κι εγώ μυρίζω βενζίνη εν κινήσει και δεν έχω καταλάβει γιατί. Πάντα έχω το νου μου να ακούω την τάπα να κλείνει καλά όταν βάζω βενζίνη και σχεδόν ποτέ δεν το φουλάρω..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:22 AM.