Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΞΑΓΩΓΗ

Old Feb 13, 2009 | 01:44 PM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

Μιας και το αλλο είναι off-topic θα συνεχίσω εδώ για το μίγμα σε φίλτρο εξάτμιση s.
Κατ αρχήν απο φ.ε. σε φ.ε. μπορούμε να δούμε τεράστιες διαφορές, έτσι αν κάποιος φοράει mugen εξάτμιση με φίλτο στο φιλτροκούτι ας πούμε σε σχέση με αυτόν που φοράει 70άρα με AEM στην εισαγωγή δέν έχουν καμία σχέση στα μίγματα. Αν μετρήσετε λ σε S2000 που έχει AEM, χταπόδι και 70άρα θα χεστείτε πάνω σας. Αμάξια τέτοια χρειάζονται επειγόντως πρόγραμμα. Αν δεν έχεις πρόγραμμα καλό είναι να μην υπερβαίνεις εύκολα και σε διάρκεια τα 160 χλμ, ή δεν τα σκίζετε για πολλή ώρα με μεγάλη εξωτερική θερμοκρασία ώστε να υπερθερμανθεί κάποιοις κύλινδρος. Απλά όσοι απο εσάς έχετε πολύ ελεύθερο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής κάντε ένα κόπο να μετρήσετε το μίγμα με τον wideband κάποιου φίλου.(έχω 2 άν θέλετε) Εγώ λογικά την άλλη βδομάδα θα έχω 70άρα, και άν το μίγμα δείξει τίποτα 11 φεύγα δεν θα την αφήσω πάνω μέχρι να βάλω ECU αν και δεν νομίζω γιατι έχω μαμά φιλτροκούτι με K&N. Τέλος αυτά ισχύουν μόνο για το S που σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα άλλα γρήγορα HONDA έχει οριακό μίγμα απο το εργοστάσιο για να ξεζουμίσει και το τελευταίο άλογο, ενώ τα VTi ή τα τάπερ ας πούμε ήταν πολύ πλούσια όπως σχεδόν όλα τα αμάξια παραγωγής για λόγους ασφαλείας, γι αυτό έπαιρναν και πολύ πιό εύκολα άλογα χωρίς να πειράξεις πρόγραμμα, γιατι με την ελευθέρωση εισαγωγής εξαγωγής το μίγμα πλησίαζε το μαμά του S.

Όσο για τον ζόμπολα τον ξέρω απο όταν ακόμα πήγαινα λύκειο και είναι γενικά πολύ διαβασμένος και με παραξενεύει να είπε ότι είναι πολύ πλούσια, ίσως κάτι άλλο να ενούσε ή κάπου συγγεκριμένα. Γιατι και άλλος ένας προγραμματιστής που ξέρω αντίστοιχου επιπέδου τα ίδια λέει.
Old Feb 13, 2009 | 03:01 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Και το S πολύ πλούσιο δουλεύει από το εργοστάσιο.Αν βάλεις μόνο Φ-Ε ότι και να βάλεις δεν πρόκειται να φτάσει σε σημείο να έχει πρόβλημα.
Αντίθετα, αν βάλεις πρόγραμμα και το έχεις ρυθμίσει πχ με διπλή εξάτμιση και καταλύτη και ξαφνικά του βάλεις μονή χωρίς καταλύτη ίσως να έχεις πρόγραμμα. ΙΣΩΣ πάντα.
Old Feb 14, 2009 | 02:34 AM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

Ναι σιγουρα είναι πλούσιο δεν είναι φτωχό αλλα λίγο, όχι τόσο πλούσιο όσο ένα άλλο HONDA.
Old Feb 14, 2009 | 04:14 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Originally Posted by leader,Feb 14 2009, 12:44 AM
Μιας και το αλλο είναι off-topic θα συνεχίσω εδώ για το μίγμα σε φίλτρο εξάτμιση s.
Κατ αρχήν απο φ.ε. σε φ.ε. μπορούμε να δούμε τεράστιες διαφορές, έτσι αν κάποιος φοράει mugen εξάτμιση με φίλτο στο φιλτροκούτι ας πούμε σε σχέση με αυτόν που φοράει 70άρα με AEM στην εισαγωγή δέν έχουν καμία σχέση στα μίγματα. Αν μετρήσετε λ σε S2000 που έχει AEM, χταπόδι και 70άρα θα χεστείτε πάνω σας. Αμάξια τέτοια χρειάζονται επειγόντως πρόγραμμα. Αν δεν έχεις πρόγραμμα καλό είναι να μην υπερβαίνεις εύκολα και σε διάρκεια τα 160 χλμ, ή δεν τα σκίζετε για πολλή ώρα με μεγάλη εξωτερική θερμοκρασία ώστε να υπερθερμανθεί κάποιοις κύλινδρος. Απλά όσοι απο εσάς έχετε πολύ ελεύθερο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής κάντε ένα κόπο να μετρήσετε το μίγμα με τον wideband κάποιου φίλου.(έχω 2 άν θέλετε) Εγώ λογικά την άλλη βδομάδα θα έχω 70άρα, και άν το μίγμα δείξει τίποτα 11 φεύγα δεν θα την αφήσω πάνω μέχρι να βάλω ECU αν και δεν νομίζω γιατι έχω μαμά φιλτροκούτι με K&N. Τέλος αυτά ισχύουν μόνο για το S που σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα άλλα γρήγορα HONDA έχει οριακό μίγμα απο το εργοστάσιο για να ξεζουμίσει και το τελευταίο άλογο, ενώ τα VTi ή τα τάπερ ας πούμε ήταν πολύ πλούσια όπως σχεδόν όλα τα αμάξια παραγωγής για λόγους ασφαλείας, γι αυτό έπαιρναν και πολύ πιό εύκολα άλογα χωρίς να πειράξεις πρόγραμμα, γιατι με την ελευθέρωση εισαγωγής εξαγωγής το μίγμα πλησίαζε το μαμά του S.

Όσο για τον ζόμπολα τον ξέρω απο όταν ακόμα πήγαινα λύκειο και είναι γενικά πολύ διαβασμένος και με παραξενεύει να είπε ότι είναι πολύ πλούσια, ίσως κάτι άλλο να ενούσε ή κάπου συγγεκριμένα. Γιατι και άλλος ένας προγραμματιστής που ξέρω αντίστοιχου επιπέδου τα ίδια λέει.
+1
Old Feb 14, 2009 | 05:37 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by leader,Feb 14 2009, 12:44 AM
Δεν είναι ωραίο να βάζουμε λόγια στο στόμα κάποιου τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι παρόν για να μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ ΞΑΝΑλεω ότι μου είπε οτι με ένα καλό Φ-Ε είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει πρόβλημα κάποιος στο S του. Αυτό. Ούτε για πλουσια,ουτε για φτωχα,ουτε για ψηλά, ούτε για χαμηλά μίλησα.
Εγώ προσωπικά δεν έχω προβεί σε επεμβάσεις σε αυτό τον τομέα, αλλά αφού μου τα λέτε εσείς που το έχετε κάνει να το ξέρω ότι μπορώ, εγώ ή κάποιος άλλος, να σπάσουμε το μοτέρ μας με μια πιο ελεύθερη εισαγωγή-εξαγωγή.
Old Feb 14, 2009 | 06:43 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Αυτο το ενδεχομενο παιζει κ πολυ μαλιστα δε το λεμε για να το παιξουμε εξυπνοι. Απλα προειδοποιουμε τον κοσμο.
Old Feb 15, 2009 | 11:41 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

From: Polygyros,Halkidiki.
Talking

Κύριοι το φαινόμενο Tsuchinoko μ΄έχει αφήσει άφωνο για μια ακόμα φορά,η πρώτη φορά ήταν όταν την έβαλα πάνω,τώρα αφαίρεσα το κομμάτι που ρουφάει αέρα από την γρύλια και άφησα την χωάνη επάνω μαζί με το καβούκι..(κατα τύχη την έβγαλα ήταν στα πρόθυρα να ξεβιδωθεί..)και ήμουν Νικήτη Χαλκιδική και έπρεπε να γυρίσω θεσ/νίκη απο Μουδανιά αν γνωρίζει κανείς(Διπλής κυκλοφορίας με μεγάλες ευθείες..)το S πήγαινε απίστευτα..όταν λέμε απίστευτα..απίστευτα λες και ήταν άλλο αμάξι..Υπάρχει κάποιος που έχει ζήσει τέτοια εμπειρία..γιατί περι εμπειρίας πρόκειται..το στροφάρισμα,το γέμισμα και τέλος τα χιλιόμετρα που μαζεύεις και πως τα μαζεύεις..
Old Feb 15, 2009 | 12:19 PM
Stradale's Avatar
Registered User

Με μια εισαγωγή?
Old Feb 15, 2009 | 12:37 PM
kotsampas's Avatar
Registered User

From: Polygyros,Halkidiki.

Με πεταλούδα και εισαγωγή μαζι..δεν αναφέρω και την εξάτμιση,αλλά η διαφορά ήταν και είναι με τα ίδια πράγματα..είτε τα έχει κάποιος ή όχι........
Old Feb 15, 2009 | 12:46 PM
Stradale's Avatar
Registered User

Ιδέα σου είναι,δεν πήρες τίποτα.

All times are GMT -8. The time now is 06:23 PM.