Ρυθμιση βαλβιδων
Ρυθμισμα βαλβιδων κανε καθε 2η φορα που το πας για service για μενα και μπουζι να αλλαζεις στο περιπου καθε 30χιλιαδες χλμ. Τα εργατικα για το ρυθμισμα αλλα και τα μπουζι τα μαμα ειναι αστεια σαν ποσα οποτε καλο θα ειναι να τα κανουμε συχνοτερα απο τοτε που λεει η μαμα HONDA!
Εκτός αν καμιά μέρα σου κ@υλωσει και περάσεις όλη την Λαμπράκη με κόφτες και στο τέλος ρίξεις και 20 κούφιες...
Χάρη δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Πρέπει να έχει τις σχετικές γνώσεις, τα νούμερα για να τις ρυθμίσει καθώς επίσης και υπομονή. Εμένα μου έχει τύχει σε γνωστό μάστορα να ρυθμίσω (ο οποίος της ρύθμισε σε 15 λεπτά και ήταν και η πρώτη φορά που ρύθμιζα κάπου στις 80Κ χλμ) και όταν το έβαλα το αμάξι την επόμενη μέρα μπροστά ακούγονταν χειρότερα από ότι ήταν αρύθμιστες. Και έτσι ξεκίνησα να πήγαινω στο συνεργείο που πάω μέχρι τώρα και με υπομονή και μεράκι έγινε σωστή δουλειά (πρέπει να ρύθμιζε και 1 ώρα ο μηχανικός). Συμπερασματικά εκτός από τις σχετικές γνώσης μηχανικής θα πρέπει να έχει και υπομονή.
Παιδια εγω αυτό που ξερω απ'το μηχανακι μου ειναι οτι πρεπει να ξερεις τα σωστα διακενα και μπορει να τις ρυθμισει ο καθενας χωρις να εχει ειδικες γνώσεις, by the book (αρκει να το χεις). Στο S δε ξερω αν υπαρχει καποια ιδιαιτερη δυσκολια σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο μοτερ. Αυτό που θα θελα να μας πει καποιος που εχει δει τη διαδικασία ή ξερει κατι παραπάνω ειναι αν πρεπει να εχουν απορυθμιστει τα διακενα για να ρυθμίσεις ή ρυθμίζεις οσο συχνα θες. Δηλαδη αν ελέγχονται, και τα διακενα ειναι αυτά που γραφει η honda πως θα ρυθμιζεις καθε 10k ή 15k km?
Αν τα διάκενα είναι στα όρια του book απλά δεν θέλει ρύθμισμά και δεν τις ρυθμίζεις. Δεν είναι αναγκαστικό ότι όταν λέμε ρύθμισμα βαλβίδων σημαίνει ότι όλες οι βαλβίδες είναι απορυθμισμένες. Αναφορικά με τις γνώσεις ναι οκ αν έχεις τα διάκενα μπορεί να το κάνει ο καθένας που πιάνουν τα χέρια του και έχει βασικές γνώσεις. Επειδή είμαι από αυτούς σου λέω ότι πριν ξεκινήσεις να το κάνεις τσέκαρε ένα βιντεάκι στο youtube DIT ρύθμισμα βαλβίδων σε s και μετά έλα πές μου αν θα το ρισκάρεις να το κάνεις. Εγώ πάντως προτίμησα να δώσω 30€ και ας πιάνουν τα χέρια μου. Απλά για να ΄μην το έχω άγχος. Το ρύθμισμα δεν είναι αλλάζω τακάκια, ψυγείο,λάδια,φίλτρα κλπκλπ. Είναι ζωτικής σημασίας και λεπτοδουλειά.
Παιδια εγω αυτό που ξερω απ'το μηχανακι μου ειναι οτι πρεπει να ξερεις τα σωστα διακενα και μπορει να τις ρυθμισει ο καθενας χωρις να εχει ειδικες γνώσεις, by the book (αρκει να το χεις). Στο S δε ξερω αν υπαρχει καποια ιδιαιτερη δυσκολια σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο μοτερ. Αυτό που θα θελα να μας πει καποιος που εχει δει τη διαδικασία ή ξερει κατι παραπάνω ειναι αν πρεπει να εχουν απορυθμιστει τα διακενα για να ρυθμίσεις ή ρυθμίζεις οσο συχνα θες. Δηλαδη αν ελέγχονται, και τα διακενα ειναι αυτά που γραφει η honda πως θα ρυθμιζεις καθε 10k ή 15k km? 

Και που πιστευεις πως υπαρχει ομοιοτητα στο μηχανακι σου κ στον F20C ?
Θα συμφωνησω με τον φιλο μου Σαραντη που λεει πως δεν ειναι ουτε λαδια, φιλτρα, τακακια.
Απο την αλλη αν καποιος ειναι τοσο καλος, μαγκια του να τα κανει ολα μονος του
.
Χάρη δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Πρέπει να έχει τις σχετικές γνώσεις, τα νούμερα για να τις ρυθμίσει καθώς επίσης και υπομονή. Εμένα μου έχει τύχει σε γνωστό μάστορα να ρυθμίσω (ο οποίος της ρύθμισε σε 15 λεπτά και ήταν και η πρώτη φορά που ρύθμιζα κάπου στις 80Κ χλμ) και όταν το έβαλα το αμάξι την επόμενη μέρα μπροστά ακούγονταν χειρότερα από ότι ήταν αρύθμιστες. Και έτσι ξεκίνησα να πήγαινω στο συνεργείο που πάω μέχρι τώρα και με υπομονή και μεράκι έγινε σωστή δουλειά (πρέπει να ρύθμιζε και 1 ώρα ο μηχανικός). Συμπερασματικά εκτός από τις σχετικές γνώσης μηχανικής θα πρέπει να έχει και υπομονή.
βεβαια απο εκει και περα το κοστολογιο ειναι στην κριση του μηχανικου ειδικα αν πας και για αλλα πραγματα μαζι με την ρυθμιση
παντως οσο και αν ακουγεται απλο θελει εμπειρια και υπομονη οπως ειπες και πιο πανω