Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Τοποθέτηση Injen Εισαγωγής

Thread Tools

Old Dec 6, 2009 | 09:29 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens
Default Τοποθέτηση Injen Εισαγωγής

Είμαι πλέον ο νέος κάτοχος της Injen του Μανωλάκη και φυσικά σκοπεύω να την τοποθετήσω σύντομα..

Το θέμα είναι πως σκεφτόμουν να το κάνω DIY ώστε να βάλω και φωτογραφίες της διαδικασίας και να αποφύγω και "κερατιάτικα έξοδα...

Η αλήθεια είναι πως το περίμενα αρκετά πιο εύκολο, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο.. γι αυτό ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα ομορφόπαιδο που να την έχει ή να την είχε ποτέ του και ήταν παρών στην τοποθέτηση της ώστε να τον ρωτήσω 2-3 πραγματάκια πρωτού ξεκινήσω..

Φυσικά έχω κάνει τις απαραίτητες έρευνες στο site της Injen και στο s2ki.com..
Reply
Old Dec 6, 2009 | 11:37 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Δεν εχεις καθολου υπομονη τελικα.

Anyway, ξεκινα με τις οδηγιες εδω και αν θελεις βοηθεια για DIY εδω ειμαι. Μπορουμε να αποφυγουμε την αφαιρεση προφυλακτηρα μεσα απο τον θολο, αλλα με λιγο ζορι.
Reply
Old Dec 6, 2009 | 11:50 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Μεγιες Ηλία
Το μονο που με προβληματίζει με αυτου του ειδους τις εισαγωγες (φιλτρο κατω μπροστα, πισω απο προφυλακτήρα) ειναι το θεμα του καθαρισμού του φίλτρου. Κάθε φορά που θελει καθάρισμα πρέπει να βγάζω προφυλακτήρα
Reply
Old Dec 6, 2009 | 12:15 PM
maniatis's Avatar
Registered User

From: Piraeus , Greece

Ηλια, εγω οταν εβαλα την εισαγωγη μου που ειναι αντιγραφη ΑΕΜ και μοιαζει με την Injen, το εκανα μονος μου. Η αληθεια ειναι οτι το περιμενα πιο ευκολο, ζοριστηκα λιγο αλλα τα καταφερα χωρις να βγαλω προφυλακτηρα. Μονο τη μπροστινη ροδα του συνοδηγου εβγαλα για να μπορεσω να ξεβιδωσω το μπροστινο κομματι του θολου. Βεβαια, εκοψα λιγο απο την εσωτερικη μερια του πλαστικου θολου, καθως λιγο απο το κομματι της πλαστικης ποδιας που ειναι κατω απο το μοτερ και σηκωνεται κατω απο το ραμφος. Αν θες βοηθεια στην τοποθετηση, μπορω να σε βοηθησω να το κανουμε μαζι, δεν ειναι τιποτα τραγικο και σε καμια περιπτωση δεν αξιζει να πληρωσεις βαλε βγαλε προφυλακτηρα. Θα σου παρουν λιαν επιοικως 100-150 ευρωπουλα.
Reply
Old Dec 6, 2009 | 12:17 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

thank's Γιάννη...

Γι αυτό θέλω πριν την τοποθέτηση να καταλάβω ακριβώς πως λειτουργεί το "συστημα" για μεγιστη ψύξη και flow (τρύπα στον προφυλακτήρα, ή δε χρειάζεται...?) αποφεύγοντας ενδεχόμενους αεροδυναμικούς θορύβους και προβλήματα με νερό..απ'την άλλη, θέλω να δω πως θα μπορούσα να αφήσω κάποια "αναμονή" προκειμένου να έχω ευκολότερη πρόσβαση στο φίλτρο, ή αν για παράδειγμα θα μπορούσα να αφαιρούσα με κάποιο τρόπο το κάτω τμήμα της εισαγωγής και το φίλτρο να χωρούσε να βγει μαζί..

Πολλές ιδέες, αλλά δεν έχω κατανοήσει απόλυτα την κατάσταση που επικρατεί εκεί κάτω και δε μπορώ να μείνω 2 μέρες χωρίς προφυλακτήρα μέχρι να αποφασίσω τί πρέπει να κάνω..

Γι αυτό θέλω να δω λιγάκι πως λειτουργεί...
Reply
Old Dec 6, 2009 | 12:20 PM
maniatis's Avatar
Registered User

Τωρα που ειδα το link τοποθετησης της Injen, ειναι ακριβως ολοιδια με τη δικη μου, μονο που εμενα δεν ειναι κατι επωνυμο και μου στοιχισε καινουριο 80 ευρω στην πορτα μου
Οποτε αν χρειαστεις βοηθεια, just call me!!!
Reply
Old Dec 6, 2009 | 12:22 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Λευτέρη, ο προφυλακτήρας είναι το μόνο εύκολο..
Δεν είναι πολύ δύσκολο να βγει..απλά θέλει να ξεβιδώσεις μπόλικες βιδούλες από κάτω.. Γι αυτό ίσως σε πρώτη φάση τον βγάλω για την τοποθέτηση και έπειτα να βρω ένα τρόπο για τη συντήρηση και τον καθαρισμό..

Από εκεί και πέρα αυτό που θέλω να αποφύγω είναι λάθη κατά το κόψιμο..

Ευχαριστώ πάντως για την πρόθεση να βοηθήσεις.. ίσως έχει τηλέφωνο σύντομα..
Reply
Old Dec 6, 2009 | 12:30 PM
maniatis's Avatar
Registered User

Τα μονα που χρειαζεται να κοψεις ειναι η ποδια που γυριζει καθετα κατω απο το ραμφος και λιγο ο πλαστικος θολος μεσα στη ροδα γιατι ,λογω της σωληνας, προεξεχει και δεν μπορεις να τον κουμπωσεις. Τσακιζει, φουσκωνει και μετα δεν κουμπωνει με τιποτα. Αμα θες, μπορω να σου στειλω καμια φωτο με το τι εχω κοψει.
Reply
Old Dec 6, 2009 | 12:38 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

θα παίξει καφεδάκι να βγάλουμε τις Suzukάρες έξω..
Ευχαριστώ και πάλι...

Η δουλειά, πάντως, θα γίνει Σάββατο κατά πάσα πιθανότητα....
Reply
Old Dec 6, 2009 | 12:38 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Επειδη αναφερθηκε το θεμα καθαρισμου φιλτρου λογω θεσης αυτου, διαβαστε το παρακατω τοπικ...

https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=49874
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:56 PM.