Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

νέος κάτοχος S2000 και απορίες

Thread Tools

Old Apr 20, 2010 | 12:04 PM
InspiredS2000's Avatar
Registered User

Default νέος κάτοχος S2000 και απορίες

παιδιά καλησπέρα και πάλι....

κατ αρχάς να σας ευχαριστησω όλους για τις απαντήσεις στα προηγούμενα προβληματάκια που με την βοήθειά σας έλυσα στο μόλις πριν λίγο ημερών αγορασμένο s2000 μου...

μετρόντας την συμπίεση του αυτοκινήτου και βγάζοντας τα μπουζί για να γίνει η εργασία αυτή διαπίστωσα οτι δεν ειναι NGK αλλά BOSCH...επειδή έχω ακούσει οτι το S2000 έχει μια ευαισθησία στο θέμα των μπουζί τι λέτε είναι απαραίτητο να τα αλλάξω με NGK?ξέρει κανείς μήπως τον κωδικό τους και απο πού μπορω να τα προμηθευτώ με χαμηλή τιμή???
επίσης έχω την εντύπωση ενώ το λάδι της μηχανής είναι στο σωστό επίπεδο λιγο πιο κατω απο την MAX ένδειξη σαν να μου φαίνεται ότι οι βαλβίδες του χτυπάνε ελαφρώς...κάνουν δηλαδή αυτο το κροταλισματάκι...το κάνει και σε κανέναν άλλο αυτο ή εγω είμαι απλά πολυ σχολαστικός?Πιθανές αιτίες εκτός απο τις βαλβίδες τι μπορεί να το δημιουργεί?διάβασα σε κάποια άλλα τόπικς οτι μπορει να είναι και ο τεντωτήρας??
πάντως ο μηχανικος μου μου ειπε οτι δεν νομίζει οτι θέλει κάτι...ο προηγούμενος ιδιοκτητης μου ειχε πει οτι της ειχε ρυθμισει τις βαλβιδες παλιότερα...τωρα πριν πόσα χιλιόμετρα εγινε αυτο δεν ξερω...αμα εχουν περασει 30.000 λογικα θα θελουν παλι ρυθμισμα....

Τελος απο λαδια ειναι καλα τα ΜΟTUL τα 3000 για αυτο το μοτερ?τι ρευστότητα?
και εαν κανεις θέλει να αλλαξει λάδια διαφορικου και βαλβολινες σαζμαν ποια προτεινετε να βαλει?

Σας ευχαριστω πολυ!!
Reply
Old Apr 20, 2010 | 02:11 PM
konstantinos2000's Avatar
Registered User

From: salamina

Αποψη μου επειδη μολις πηρες το αμαξι καλο θα ηταν να μην ξεκινησεις απο τωρα να αλλαζεις τις μαμα λυσεις οπως τα μπουζι γιατι αν σου προκυψει κατι να ξερεις τουλαχιστον οτι δουλευει ρολοι με αυτα που σου προτεινει η honda και οτι ησουν τυπικος απεναντι στις υποχρεωσεις του S.
Στο λεω αυτο γιατι για φαντασου να σου σπασει καμια ακιδα απο το aftermarket μπουζι και να δουλευει τρικυλινδρο το μοτερ και μετα να λες τι εφτεγε και να θες καινουριο μοτερ?Αυτο σκεψου εχει γινει σε φιλο μου με τα μαμα μπουζι.Το ξερω ακραιο παραδειγμα αλλα......

Μετα αφου εισαι σιγουρος για τη κατασταση του μοτερ σου βαλε οτι θες,και οτι νομιζεις πως αξιζει δοκιμη.Εγω προσωπικα δεν τα αλλαζω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Λοιπον τα μαμα μπουζι εχουν κωδικο NGPFR7G11S.Στην Πατρα τη τετραδα την πηρα 72 ευρω.
Για τα λαδια επεισης πολυ μεγαλη κουβεντα η οποια δεν θυμαμαι να κατεληξε και καπου.Εγω οπως και πολλα παιδια βαζουμε motul 8100 x-cess 5w40.Δε μπορω να σου πω αν ειναι και ποσο καλυτερα απο αλλα.Αλλα γενικα τα προτιμαει πολυς κοσμος.Αυτα τα εχω βρει στην Αθηνα 10ευρω το λιτρο.

Για σασμαν και διαφορικο δεν ξερω καθολου.Οπως και για το χτυπημα των βαλβιδων σου.
Ρυθμισμα βαλβιδες αν θυμαμαι καλα η honda λεει καθε 40000.30-40 ευρω ειναι καλη τιμη.Εκανα προσφατα γι'αυτο στο λεω αυτο.

Υποψην αυτα που σου λεω ειναι αποψη μου και εμπειριες μεχρι τωρα.Αν κανω καποιο λαθος μπορει καποιο παιδι να με διορθωσει.

Ελπιζω να βοηθησα.
Reply
Old Apr 20, 2010 | 02:59 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

απλα ΟΛΑ αυτα που ρωτας εχουν απαντηθει κ ξανα απαντηθει παρα πολλες φορες..
κανε εναν κοπο κ ριξε μια ματια σε αναλογα τοπικ
Reply
Old Apr 20, 2010 | 04:08 PM
InspiredS2000's Avatar
Registered User

Κωσταντινε το αμαξι τωρα φοραει BOSCH μπουζι εξου και η ανησυχια μου να τα αλλαξω με τα NGK που βαζει η HONDA...φοβαμαι μην γινει καμια στραβη με αυτα τα BOSCH εαν δεν ειναι ιδιου τυπου και ψυχροτητας με τα εργοστασιακα NGK...παντως ευτυχως το αμαξι απο συμπιεση ειναι αστερι 249PSI και οι τεσσερεις κυλινδροι...
γενικα δεν εχω παρατηρησει κατι απο τα μπουζι που φοραει τωρα π.χ διακοπες κτλ...βεβαι εχω κανει μονο 200ΚΜ απο τοτε που το πηρα...ομως δεν ξερω εαν ειναι καταλληλα για αυτο και σκεφτομαι να τα αλλξω...
Reply
Old Apr 20, 2010 | 10:28 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Φιλε μου αναφορικά με τα μπουζί καλό θα ήταν να τα αλλάξεις με τα μαμα για να είσαι πιό σίγουρος. Τον κωδικό στον έδωσε ο Κωστας. Από εκεί και πέρα όμως και για τα δύο θέματα όπως αναφέρει και ο tomidis έχουν γίνει συζητήσεις επι συζητήσεων και αναλύσεις επί αναλύσεων με πολύ τεκμηριωμένες απόψεις από πολλά παιδιά. Καλό θα ήταν πρίν ανοίξεις κάποιο τοπικ πρώτα να έχεις ρίξει μια ματία στα ήδη υπάρχοντα τόπικ που τρέχουν εδώ και χρόνια!!! Στο λέω αυτό γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι που θα διαβάσουν το συγκεκριμένο πρόβλημά σου δεν θα σου απαντήσουν όχι γιατί βαριούνται αλλά γιατί πολύ απλά έχουν ήδη πεί τις απόψεις του. Μην με παρεξηγήσεις απλά καλό θα ήταν να διαβάσεις πρώτα και μετά αν όντως συνεχίζει να υπάρχει απορία ανοίγεις τόπικ. Τελείως φιλικά
Reply
Old Apr 21, 2010 | 12:21 AM
konstantinos2000's Avatar
Registered User

From: salamina

Reply
Old Apr 21, 2010 | 08:53 AM
InspiredS2000's Avatar
Registered User

εχετε δικιο παιδια παντως ευχαριστω για τις απαντησεις...θα ανατρεξω κ στα παλιοτερα θεματα....
Reply
Old Apr 21, 2010 | 09:00 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Καλωσήρθες στη παρέα μας,φίλε.

Εύχομαι μακρά,φανταστική και απροβλημάτιστη συμβίωση με τη Χοντάρα σου.
Reply
Old Apr 21, 2010 | 12:31 PM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Originally Posted by DimitrisN,Apr 21 2010, 08:00 PM
απροβλημάτιστη συμβίωση με τη Χοντάρα σου
Πλάκα του κάνεις, έτσι;;;
Reply
Old Apr 21, 2010 | 12:42 PM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by InspiredS2000,Apr 21 2010, 08:53 AM
εχετε δικιο παιδια παντως ευχαριστω για τις απαντησεις...θα ανατρεξω κ στα παλιοτερα θεματα....
Κάνε δουλειά σου...με την ησυχία σου...εμείς εδώ είμαστε...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 09:04 AM.