καταλύτης-εξάτμιση
Έχω μια ερώτηση, μιας και από βελτιώσεις δεν είμαι φοβερός γνώστης..
Έχουμε ένα stock μοτερικά s2000..
Αν βάλει 70άρα εξάτμιση, και αγωνιστικό καταλύτη, έχει διαφορά αν ο καταλύτης αυτός είναι 60άρης, ή 70άρης όταν όλα τα υπόλοιπα είναι μαμά..?
Κυρίως λόγω backpressure.. μήπως κάποιο είναι χειρότερα στις χαμηλές..??
Καθώς η εξάτμιση μπορεί κάποια στιγμή να πουληθεί και τη θέση της να πάρει κάποια 60άρα, τότε δε θα είναι χειρότερο, να έχεις 70άρη καταλύτη κι 60άρα εξάτμιση, από το να έχεις το ανάποδο...????
ευχαριστώ...
Έχουμε ένα stock μοτερικά s2000..
Αν βάλει 70άρα εξάτμιση, και αγωνιστικό καταλύτη, έχει διαφορά αν ο καταλύτης αυτός είναι 60άρης, ή 70άρης όταν όλα τα υπόλοιπα είναι μαμά..?
Κυρίως λόγω backpressure.. μήπως κάποιο είναι χειρότερα στις χαμηλές..??
Καθώς η εξάτμιση μπορεί κάποια στιγμή να πουληθεί και τη θέση της να πάρει κάποια 60άρα, τότε δε θα είναι χειρότερο, να έχεις 70άρη καταλύτη κι 60άρα εξάτμιση, από το να έχεις το ανάποδο...????
ευχαριστώ...
Αν σε stock S2000 βάλεις 70αρα εξάτμιση και 70αρη καταλύτη θα νιώσεις ότι χαμηλά έχει αδειάσει αρκετά. Επειδή αναφέρεις μόνο αυτά και όχι εγκέφαλους και ιστορίες δεν θα το πρότεινα. Άσε που θα βλαστημήσεις την ώρα και την στιγμή από θόρυβο.
Επίσης το δεύτερο ενδεχόμενο που αναφέρεις βάση θεωρίας και μόνο αν από τον καταλύτη και μόνο τα καυσαέρια περνάνε αεροπορία λογικό δεν είναι μετά να
Επίσης το δεύτερο ενδεχόμενο που αναφέρεις βάση θεωρίας και μόνο αν από τον καταλύτη και μόνο τα καυσαέρια περνάνε αεροπορία λογικό δεν είναι μετά να
Trending Topics
[QUOTE=S2johnyK,Jul 15 2009, 07:28 AM] Αν σε stock S2000 βάλεις 70αρα εξάτμιση και 70αρη καταλύτη θα νιώσεις ότι χαμηλά έχει αδειάσει αρκετά. Επειδή αναφέρεις μόνο αυτά και όχι εγκέφαλους και ιστορίες δεν θα το πρότεινα. Άσε που θα βλαστημήσεις την ώρα και την στιγμή από θόρυβο.
Γενικά μιας και αποφάσισα πως το αυτοκίνητο δεν πωλείται ποτέ, ό,τι χαλάει, θα αντικαθίσταται από το καλύτερο, ή τουλάχιστον το καλύτερο σε σχέση τιμής και αξίας... 
Ο αγωνιστικός καταλύτης θα μπει, μιας και ο παλιός μου παρέδωσε πνεύμα και είναι η πιο προσιτή λύση, καθώς όσο κι αν κοστίσει τελικά, βγαίνει σχεδόν μισή τιμή από τον εργοστασιακό..Το να βάλω μεταχειρισμένο εργοστασιακό, δεν το κάνω μιας και δεν ξέρω πότε θα παραδώσει κι εκείνος πνεύμα..για 70-100 ευρώ, ας πάρω καινούριο..
Η 70άρα θα μπει λόγω αλλαξοκ#λι@ς και η αλήθεια είναι πως καιρός ήταν αφού η εργοστασιακή μου έχει πλέον 120.000 χλμ...
Ευτυχώς είναι από τις πιο ήσυχες που υπάρχουν..άρα, όλα καλά..
Με βλέπω για 60άρη καταλύτη, ώστε να είναι συμβατός με οποιαδήποτε εξάτμιση, μιας και ποτέ δεν ξέρεις.. και να διατηρήσω όσο το δυνατόν περισσότερο backpressure για τις χαμηλές..

Ο αγωνιστικός καταλύτης θα μπει, μιας και ο παλιός μου παρέδωσε πνεύμα και είναι η πιο προσιτή λύση, καθώς όσο κι αν κοστίσει τελικά, βγαίνει σχεδόν μισή τιμή από τον εργοστασιακό..Το να βάλω μεταχειρισμένο εργοστασιακό, δεν το κάνω μιας και δεν ξέρω πότε θα παραδώσει κι εκείνος πνεύμα..για 70-100 ευρώ, ας πάρω καινούριο..
Η 70άρα θα μπει λόγω αλλαξοκ#λι@ς και η αλήθεια είναι πως καιρός ήταν αφού η εργοστασιακή μου έχει πλέον 120.000 χλμ...
Ευτυχώς είναι από τις πιο ήσυχες που υπάρχουν..άρα, όλα καλά..
Με βλέπω για 60άρη καταλύτη, ώστε να είναι συμβατός με οποιαδήποτε εξάτμιση, μιας και ποτέ δεν ξέρεις.. και να διατηρήσω όσο το δυνατόν περισσότερο backpressure για τις χαμηλές..