Exedy Δισκο-Πλατο
einai kalos alla den kanei gia xrisi stin kinisi....tha ton xalaseis poli grigora....alla ean parola ayta epeimeneis bale kai ena sosto bolan na strofarei poli pio grigora kai eisai protos....!!!! episi prosekse na min einai se kamia periptosi to yliko toy diskoy***organiko-enisxymeno***....eixa filo poy akoma xtipaei to kefali toy kathoti pire ton disko sta xeria se 3,5 xiliades km......apla den kanei stin kinisi kai sto stamat ksekina giati apomononei poli apotoma kai to yliko ftiretai pio poli
auto einai to link...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...em=150087291978
i auto....
i auto....
Originally Posted by S_s200,Feb 7 2007, 10:30 PM
ego evala prin mia vdomada exedy diskoplato..kai einai poly kalo..ttha to katalaveis kai esy an telika to valeis..to diaforiko tha to kataponeseis ean ta xoneis synexeia giati me to pou kaneis alagi to amaksi klotsaei stin kyrioleksia..oson afora gia to sasman den nomizo na exeis kapoio provlima..
Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Μιλάει μόνο για δίσκο και μάλιστα για απλό οργανικό δίσκο που όμως είναι ενισχυμένος σε σχέση με τον μαμά.
Όσον αφορά την καταπόνηση σασμάν και διαφορικού στην περίπτωση που ο μαμά δίσκος αντικατασταθεί με έναν ενισχυμένο οργανικό δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα καταπόνησης και πρόωρης φθοράς. Απλά γιατί και ο ενισχυμένος έχει ελατήρια κι έτσι στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά την ομαλότητα της σύμπλεξης. Τα πράγματα είναι διαφορετικά με τους μεταλλικούς δίσκους καθώς οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν διαθέτουν ελατήρια κι έτσι όλοι οι κραδασμοί της σύμπλεξης μεταφέρονται στο ακέραιο και χωρίς ν'αποσβένονται τόσο στο σασμάν όσο και στο διαφορικό τα οποία σίγουρα υφίστανται μια σαφώς μεγαλύτερη καταπόνηση έναντι εκείνης από έναν μαμά δίσκο. Επίσης όλοι οι μεταλλικοί δίσκοι έχουν πολύ μεγαλύτερη φθορά έναντι των οργανικών. Άντέχουν απο 10.000 έως 15.000χιλ το πολύ ανάλογα με την χρήση.
Κωνσταντίνε εγώ θα σου έλεγα να τον βάλεις χωρίς κανένα φόβο. Θα δείς πιστεύω μεγάλη διαφορά όσον αφορά την αντοχή του στην σκληρή χρήση. Κατά τ' άλλα θα συμπεριφέρεται όπως ο μαμά.
dimitri mou se eyxaristw polu gia tin antapokrisi kai to reply...eixa akousei kai egw oxi ta kalutera gia tous matallikous diskous kai piga kai ston lou kai tou edeiksa se photo to set kai mou eipe mia xara einai balto (giati pirame kai sarakaki kai den eixan kapoio set available) opwte lew as dokimasw den exw na xasw tipota...opwte to parigeila kai perimenw pws kai pws na to balw giati an thimasai o siblektis mou einai toublo...den exei allaxtei pote
Φιλτατε Κωνσταντινε αν και ψιλοκαθυστερημενα καθως ως τωρα θα το εχεις βαλει ηδη... μιλησα με ενα παλικαρι σημερα ο οποιος και ειναι in charge of Exedy Clutches(or Racing Clutches) εδω στην ELTREKKA(Περιστερι) και απο
xairomai pou toulaxiston ekana kali agora opws fainetai diladi....an kai den agorasa bolan mono disko plato kai rouleman....akoma den to exw balei giati den mou exei erthei..to perimenw twra mesa stin ebdomada...tha sou pw standar entipwseis baggelaki....
thanks kai pali!!!!
thanks kai pali!!!!
@Vagelakis
Το set που λες είναι πάρα πολύ καλό αλλά είναι αχρείαστο κι απλά υπερβολικό για ένα "μαμά" S2000. Επομένως και τσάμπα τα λεφτά. Ο λόγος είναι ότι το S2000 με τα 240 ή ακόμα και 270Ηp (Αν έχει βελτιωθεί...αρκετά μάλιστα για να φτάσει σ΄αυτά τα άλογα) δεν χρειάζεται έναν τόσο ενισχυμένο δίσκο (2 δίσκοι στην πραγματικότητα). Απλά γιατί κι ένας απλός ενισχυμένος δίσκος μπορεί με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο να ανταπεξέλθει σ΄αυτή την δύναμη. Ο δίσκος για τον οποίο μιλάς επιβάλλεται να μπει -κι εκεί δεν σηκώνει αμφισβήτηση- όταν το αυτοκίνητο turbistei. Εκεί πλέον τα άλογα είναι πολλά για την αντοχή ενός μονού δίσκου και κατ' ανάγκη θα πρέπει να βάλεις ένα δίδισκο σύστημα. Πάντως το ίδιο set που λες αλλά με μονό carbon-metallic εξάφτερο δίσκο μ'ελατήρια το βγάζει επίσης η "Exedy" και είναι αυτό που έχω παραγγείλει κι εγώ για το δικό μου αυτοκίνητο το οποίο υπολογίζεται να βγάλει στα 320Hp. Το προτείνει άλλωστε και η ίδια η "J's Racing". Αυτοί κάτι ξέρουν. Γενικά τα HyperSingle συστήματα δίσκων (EXEDY,
O.S. GIKEN, OGURA Κ.Λ.Π.) αντέχουν μέχρι 360-380Hp. Οπότε μέχρι εκεί δεν χρειάζεται ν' ανησυχείται. Τα δίδισκα συστήματα ξεκινάνε από εκεί και πέρα.
Το set που λες είναι πάρα πολύ καλό αλλά είναι αχρείαστο κι απλά υπερβολικό για ένα "μαμά" S2000. Επομένως και τσάμπα τα λεφτά. Ο λόγος είναι ότι το S2000 με τα 240 ή ακόμα και 270Ηp (Αν έχει βελτιωθεί...αρκετά μάλιστα για να φτάσει σ΄αυτά τα άλογα) δεν χρειάζεται έναν τόσο ενισχυμένο δίσκο (2 δίσκοι στην πραγματικότητα). Απλά γιατί κι ένας απλός ενισχυμένος δίσκος μπορεί με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο να ανταπεξέλθει σ΄αυτή την δύναμη. Ο δίσκος για τον οποίο μιλάς επιβάλλεται να μπει -κι εκεί δεν σηκώνει αμφισβήτηση- όταν το αυτοκίνητο turbistei. Εκεί πλέον τα άλογα είναι πολλά για την αντοχή ενός μονού δίσκου και κατ' ανάγκη θα πρέπει να βάλεις ένα δίδισκο σύστημα. Πάντως το ίδιο set που λες αλλά με μονό carbon-metallic εξάφτερο δίσκο μ'ελατήρια το βγάζει επίσης η "Exedy" και είναι αυτό που έχω παραγγείλει κι εγώ για το δικό μου αυτοκίνητο το οποίο υπολογίζεται να βγάλει στα 320Hp. Το προτείνει άλλωστε και η ίδια η "J's Racing". Αυτοί κάτι ξέρουν. Γενικά τα HyperSingle συστήματα δίσκων (EXEDY,
O.S. GIKEN, OGURA Κ.Λ.Π.) αντέχουν μέχρι 360-380Hp. Οπότε μέχρι εκεί δεν χρειάζεται ν' ανησυχείται. Τα δίδισκα συστήματα ξεκινάνε από εκεί και πέρα.
To exedy topothetithike kai einai teras!!!polu pio enisxumena elatiria apo to mama kai olo to upoloipo to kit koble!!!to strwnw opwte tha sas pw entipwseis suntoma..apo prwti apopsi pantws einai polu aneto...