Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

F20C Rebuild Vs F22C Upgrade

Thread Tools

Old Dec 29, 2008 | 12:25 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...
Default F20C Rebuild Vs F22C Upgrade

Με βάση την συζήτηση που γίνεται σε ένα άλλο θέμα του φόρουμ μας μου δημιουργούντε μερικές απορίες.

Άπαξ και έρχεται η ώρα για να κάνουμε στον μαμά κινητήρα μας ένα rebuild...

1) Τι εννούμε με αυτόν τον όρο. Δηλαδή ποια κομμάτια χρειάζεται να αλλάξουμε?

2) Ξέρει κανείς τιμές συγκεκριμένα για π.χ. retainers εισαγωγής/εξαγωγής, τσιμουχάκια κτλ?

3) Γιατί μπορεί να "συμφέρει" ένα stroker kit? Ποια τα καλά του vs τα κακά του?

4) Για τι αύξηση της τιμής μιλάμε vs ενός απλού rebuild του F20C?

5) Τι άλλο θα πρέπει να μπει πάνω στο αυτοκίνητο για να έχει τελικά κάποια κέρδη αυτή μας η επένδυση?

Υ.Σ: Μπορεί να έχω ξεχάσει κάτι οπότε θα ανανεώσω το αρχικό πόστ αν θυμηθώ κάτι άλλο.
Reply
Old Dec 29, 2008 | 12:41 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Rebuilt λέμε όταν αλλάζουμε μπιελοπίστονα.
Πριν προχωρήσουμε να πω ότι το κανένας δεν πρόκειται να ανοίξει μοτέρ στα καλά καθούμενα μόλις περάσει τα 100.000. Ελεος δλδ, τι έχουμε?ΚΤΜ?
Για να κάνεις τέτοια κίνηση πρέπει να σου πάθει κάτι το μοτέρ.Θα έχεις όμως την ψυχολογία να ψάχνεις για τέτοιες λύσεις ή θα πας σε κάτι έτοιμο και δοκιμασμένο?

Για να αλλάξεις πιστόνια-μπιέλες κτλ δεν είναι μια απλή διαδικασία που δεν την κάνει το κάθε συνεργείο. Προσωπικά, όσον αφορά την Ελλάδα, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει σωστό ρεκτιφιέ ή re-built ή όπως εσείς θέλετε πείτε το σε μοτέρ από S2000.Εδώ έχουν δει τα μάτια μου τα απίστευτα σε ποιο απλούς κινητήρες,φανταστείτε στο S2000.....

Σε ερώτηση μου στον Παυλο στο GARAGE στην Θεσσ/νίκη, το οποίο φτιάχνει μέχρι και το EVO του Φικατα, για αλλαγή μπιελοπίστονα στο S μου είπε από εξωτερικό έτοιμο δεμένο μπλοκ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Μιλάμε για πιθανότητες να αποτύχει 80% και να πετύχει 20%...
Αν θέλετε να πάρετε τέτοιο ρίσκο καλώς.....
Reply
Old Dec 29, 2008 | 12:59 AM
cpt's Avatar
cpt
Registered User

Originally Posted by Stradale' date='Dec 29 2008, 01:41 AM
Rebuilt λέμε όταν αλλάζουμε μπιελοπίστονα.
Πριν προχωρήσουμε να πω ότι το κανένας δεν πρόκειται να ανοίξει μοτέρ στα καλά καθούμενα μόλις περάσει τα 100.000. Ελεος δλδ, τι έχουμε?ΚΤΜ?
Για να κάνεις τέτοια κίνηση πρέπει να σου πάθει κάτι το μοτέρ.Θα έχεις όμως την ψυχολογία να ψάχνεις για τέτοιες λύσεις ή θα πας σε κάτι έτοιμο και δοκιμασμένο?

Για να αλλάξεις πιστόνια-μπιέλες κτλ δεν είναι μια απλή διαδικασία που δεν την κάνει το κάθε συνεργείο. Προσωπικά, όσον αφορά την Ελλάδα, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει σωστό ρεκτιφιέ ή re-built ή όπως εσείς θέλετε πείτε το σε μοτέρ από S2000.Εδώ έχουν δει τα μάτια μου τα απίστευτα σε ποιο απλούς κινητήρες,φανταστείτε στο S2000.....

Σε ερώτηση μου στον Παυλο στο GARAGE στην Θεσσ/νίκη, το οποίο φτιάχνει μέχρι και το EVO του Φικατα, για αλλαγή μπιελοπίστονα στο S μου είπε από εξωτερικό έτοιμο δεμένο μπλοκ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Μιλάμε για πιθανότητες να αποτύχει 80% και να πετύχει 20%...
Αν θέλετε να πάρετε τέτοιο ρίσκο καλώς.....
exeis dikio exw kanei 10.000 xiliometra tapa kai den exei kapsei stagona ladi kai mama ekege ase na min sou pw.
Reply
Old Dec 29, 2008 | 01:11 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Παιδια ο Ελληνας νομιζει οτι μολις παει το μοτερ στα 100000 χιλιομετρα, οτι θα πρεπει να το πουλησει! Αυτο τα λεει ολα πιστευω. Δεν εχει καν ιδεα ποια ειναι η ζωη του κινητηρα και στα ποσα χιλιομετρα.
Reply
Old Dec 29, 2008 | 01:24 AM
Dimitrisss's Avatar

From: Egaleo,Athens

Για το αν αντεχει το μοτερ μπορει να μας πει ο Γιαννης με το δεξιοτιμονο που εχει 187000 και παει μια χαρα το αμαξι χωρις να καιει λαδια χωρις να τρεχει λαδια απο πουθενα...
Reply
Old Dec 29, 2008 | 01:30 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by energetic' date='Dec 29 2008, 02:11 AM
Παιδια ο Ελληνας νομιζει οτι μολις παει το μοτερ στα 100000 χιλιομετρα, οτι θα πρεπει να το πουλησει!
Μπωλείτεν όπως είναιεπιπλωμένο, με χιλιάδε αναμνήσεις φορτωμένον

103 χιλιάρικα χιλιόμετρα ψαρούκλες Μπιμπικωτό, με τα νάυλα στα καθίσματα λέμε. Τεφαρίκι πράμα λέμε.

Ουάν κέρφουλ όουνερ Για περάστε...
Reply
Old Dec 29, 2008 | 01:30 AM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dimitrisss' date='Dec 29 2008, 12:24 PM
Για το αν αντεχει το μοτερ μπορει να μας πει ο Γιαννης με το δεξιοτιμονο που εχει 187000 και παει μια χαρα το αμαξι χωρις να καιει λαδια χωρις να τρεχει λαδια απο πουθενα...
Reply
Old Dec 29, 2008 | 01:48 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by Dimitrisss' date='Dec 29 2008, 02:24 AM
Ο Γιάννης έχει από αλλού απώλεια υγρών .

Ζητώ την κατανόησή σας για το οφτόπικ.
Δεν ξέρω πως συνέβει, πρώτη φορά

Ειλικρινά δεν θα το ξανακάνω. Μη σώσει να ξαναβγεί πρωθυπουργός ο Καραμανλής .
Reply
Old Dec 29, 2008 | 02:01 AM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000' date='Dec 29 2008, 12:48 PM
Ο Γιάννης έχει από αλλού απώλεια υγρών
Reply
Old Dec 29, 2008 | 02:35 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

κι εμένα η εμπειρία μου με τα αυτοκίνητα, μου έχει δείξει ότι χέρι στο μοτέρ δεν πρέπει να μπεί για κανένα λόγο και είναι πολλές οι
της αποτυχίας..ευτυχώς για μας, τροπέτα, υπάρχουν πολλά..

Επομένως, εγώ το μοτεράκι μου θα το κρατήσω όσο τα βγάζει πέρα..
οταν έρθει η κακή στιγμή και παραδώσει πνεύμα, παω και βάζω ετοιμο δεμένο..
Δεν με ψήνουν τα πειράματα, ακόμη κι αν στο τέλος ρίχνω και σε ferrari..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:15 PM.