Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

J's racing throttle body

Thread Tools

Old Nov 28, 2010 | 12:47 AM
Gigolo's Avatar
Registered User

From: Perama-Peireus
Default J's racing throttle body

παιδια εχω βαλει πανω στο S την πεταλουδα τις J's η οποια ειναι μεγαλητερη σε διαμετρο απο την μαμα.Ακουσα οτι για να δουλεψη θελει εγκεφαλο κ να γινει και αναλογη διανιξη της πολαπλης εισαγωγης....ισχυει αυτο?
Reply
Old Nov 28, 2010 | 01:52 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Gigolo,Nov 28 2010, 11:47 AM
παιδια εχω βαλει πανω στο S την πεταλουδα τις J's η οποια ειναι μεγαλητερη σε διαμετρο απο την μαμα.Ακουσα οτι για να δουλεψη θελει εγκεφαλο κ να γινει και αναλογη διανιξη της πολαπλης εισαγωγης....ισχυει αυτο?
Την ώρα που την έβαζε επάνω ο μηχανικός σου δεν είδατε αν χρειάζεται match porting?
Τι διάμετρο έχει η πολλαπλή εισαγωγής εκεί που δένει με την πεταλούδα και τι διάμετρο έχει η πεταλούδα.

Τώρα όσο αφορά τον εγκέφαλο, ναι, χρειάζεται προκειμένου να δεις μεγαλύτερα οφέλη καθ ότι οι τιμές που δίνει το ποτενσιόμετρο στο WOT είναι μικρότερες από αυτές που δείχνει η μαμά πεταλούδα κάτι που διορθώνεται αμέσως με την χρήση και τον σωστό προγραμματισμό ενός aftermarket εγκεφάλου.

Γενικότερα να ξέρεις ότι τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση είναι μικρά, το κόστος του εγκεφάλου αναφορικά με αυτά που θα κερδίσεις είναι δυσανάλογο και ενδεχομένως να μπορούσες με ένα απλό τορνάρισμα της μαμά πεταλούδας τα πάρεις τα ίδια αποτελέσματα αν όχι και καλύτερα.

Welcome to the N/A side of life
Reply
Old Nov 28, 2010 | 03:07 AM
Gigolo's Avatar
Registered User

σε περιπτωση που χρειαζεται match porting πρεπει η εισαγωγη να παει σε τορνο?
Reply
Old Nov 28, 2010 | 10:52 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

δεν χρειαζετε...μπαινει
Reply
Old Nov 28, 2010 | 11:08 AM
Gigolo's Avatar
Registered User

ναι μπαινει...ειναι πανω εδω και καιρο αλλα το θεμα ειναι αν δουλευει σωστα.
Μηπως χρειαζεται η πολαπλη εισαγωγης να μεγαλωσει η θυριδα της?
Reply
Old Nov 28, 2010 | 10:39 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Επειδή και εγώ την έχω και την βλέπω μέχρι να πάρω εγκέφαλο με δύο μηχανικούς (gzob & Κινέζο) που μίλησα και έχουν την εμπειρία μου είπαν ότι να μην την βάλω επάνω αν δεν βάλω τουλάχιστον ένα παράλληλο εγκεφαλάκι γιατί αν την έβαζα μόνη της το αμάξι δεν θα δούλευε καθόλου σωστά διότι με πεταλούδα + εξαγωγή full ελεύθερη θα αδυνάτιζε πολύ το μείγμα παρόλο που είναι πλούσιο από την μάνα του.
Αναφορικά με την διάμετρο επειδή θα την πάταγα και εγώ η JS έχει 2 πεταλούδες μια 65άρα και μια 67αρα. Η 65αρα που έχω μπαίνει κουτί. Η 67άρα θέλει τορνάρισμα η πολλαπλή εισαγωγής.
Reply
Old Nov 29, 2010 | 02:09 AM
Gigolo's Avatar
Registered User

εσενα ειναι ap2? ηλεκτρονικη η πεταλουδα?αποτι ξερω για τα AP1 εβγαζε μονο μια την 67αρα....
Reply
Old Nov 29, 2010 | 02:22 AM
SBIT's Avatar
Registered User

είναι ντιζάτι όχι ηλεκτρονική. έβγαζε και τις 2. Εγώ έχω την 65άρα.
Reply
Old Nov 29, 2010 | 02:29 AM
Gigolo's Avatar
Registered User

μου φενεται πρεπει να παω για μετριμα διαμετρου.......
Reply
Old Nov 29, 2010 | 02:37 AM
SBIT's Avatar
Registered User

Εχε στο μυαλό σου ότι αν μετρήσεις την εσωτερική διάμετρο της πεταλούδας και είναι 65 είσαι μια χαρά (εννοω ότι δεν θέλει φάγωμα η πολλαπλή εισαγωγής) αν ομως είναι 67 το ιδανικό θα ήταν να τορνίρεις την πολλαπλη εισαγωγής. Βέβαια μπορείς να το αφήσεις και έτσι πάλι θα δουλεύει απλά όχι τόσο ιδανικά όσο αν την φας.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:33 AM.