Kompressor
Να πω κιεγώ τη γνώμη μου αν μου επιτρέπεται μετά από συνύπαρξη πέντε χρόνων με κομπρέσορα (Eaton MP62) στο μιάτα μου. Trouble free μετατροπή δεν υπάρχει κατεμέ είτε είναι στα 5 είτε στα 7 είτε στα 10 psi. Εδώ υπάρχει και η τεράστια παγίδα που όλοι στην αρχή λένε ααα εγω δε θα ανεβάσω πίεση κλπ και στο τέλος καταλήγουν να δουλεύουν πολύ πιο ψηλά απόσο ξεκινήσανε (μία από τα ίδια κιεγώ ξεκινώτας από τα 7psi και κατέληξα στα 11psi). Πέραν ότι είναι πολύ εύκολο απλά με την αλλαγή μιας τροχαλιούλας και αντε το καύσιμο θα το βολέψουμε (μεγαλύτερα μπεκάκια, ρύθμιση εγκεφάλου κλπ γνωστά κολπάκια. Και βέβαια πάιζει ρόλο ποια είναι η μέγιση πίεση (boost pressure) όπως επίσης αν το αυτοκίνητο είναι only and daily driver, πόσα χιλιόμετρα κάνει, τρόπος οδήγησης και καννιβαλισμοί κλπ...
Οσο για τα σέρβις κομπρέσορα ειδικά για τον positive displacement roots κομπρέσορα καλύτερα να πω ότι δεν υπάρχει, υπάρχει δλδ αλλά στοιχίζει τόσο πολύ που καλύτερα να πάρεις καινούργιο όπως έκανα κιεγώ στο δικό μου αυτοκίνητο τελικά... Δεν είμαι σίγουρος για τους κεντροφυγικούς κομπρεσορες αλλά υποψιάζομαι μάλλον μία από τα ίδια και για αυτούς. Και μην ακούτε για εγγυήσεις 100.000 μίλια και τα λοιπά κόλπα τω Αμερικανών καλύτερα να με πάρετε τηλέφωνο να σας πω ιστορίες και να σας στείλω e-mail αλληλογραφίας με Eaton και official rebuilders για 2 ρουλεμανάκια που τα έχουν και δεν τα δίνουν, όχι να τα χαρισουν αλλά να τα πουλήσουν. Οσο για τα αμερικανάκια που δουλεύουν 14psi και 17psi με stock internals και δεν έχουν σπάσει μοτέρ να σας στείλω πάλι e-mails από αμερικανάκια με μιάτα που σπάγανε μοτέρ και κομπρέσορες και ούτε που βγαινανε στα φορουμ να τα πουνε.... Ναι υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν σπάσει βέβεια αλλά πάνε με το σταυρό στο χέρι....
Προσωπικά ευχαριστήθηκα τόσο πολύ με τα 250 κομπρεσοράτα άλογα που είχα σε ενα αυτοκίνητο 1000 περίπου κιλών, με τα 33 περίπου χιλιόγραμμα ροπής και πραγματικά δε μετανοιώνω που πέρασα από όλο αυτόν τον κύκλο. Ηταν μεγάλη ικανοποίηση δε λέω να ερχονται τα boxter, τα wrx και ότι αλλο μπορείτε να φανταστείτε και να κατατροπώνονται από το μικρό μιατάκι! Ομως το αυτοκίνητο κουράστηκε πιο γρήγορα, αρχίσανε να βγαίνουνε περιφερειακά προβλήματα, κάποια στιγμή τα έπαιξε και ο κομπρέσορας και συν ότι είχα φτάσει να έχω ξοδέψει πάνω από 52,000 ευρώ σιγά σιγά και απειρο χρόνο σε συνεργεία και ψαξιμο στο νετ και παραγγελίες από Αμερική, τελωνεια κλπ κλπ που ξέρετε και εσείς.... αποφάσισα λοιπόν να πουλήσω το μιατάκι και να πάρω το αγαπημένο μου από χρόνια (από τότε που είχα το crx vtec) τώρα S2K το οποίο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να είναι μαμά!
Αυτά IMHO και ελπίζω να μη σας κούρασα, απλά είναι η άποψη μου από την προσωπική εμπειρία, ίσως είναι και δείγμα του ότι μεγάλωσα(μπήκαμε στα δεύτερα αντα) και πλέον κουράστηκα να ασχολούμαι τόσο πολύ με το αυτοκίνητο! Τώρα εδώ που τα λέμε μια εισαγωή και την εξαγωγή ε αυτη θα την πειράξουμε, χαχαχα....
Φιλικά,
Δημήτρης
Οσο για τα σέρβις κομπρέσορα ειδικά για τον positive displacement roots κομπρέσορα καλύτερα να πω ότι δεν υπάρχει, υπάρχει δλδ αλλά στοιχίζει τόσο πολύ που καλύτερα να πάρεις καινούργιο όπως έκανα κιεγώ στο δικό μου αυτοκίνητο τελικά... Δεν είμαι σίγουρος για τους κεντροφυγικούς κομπρεσορες αλλά υποψιάζομαι μάλλον μία από τα ίδια και για αυτούς. Και μην ακούτε για εγγυήσεις 100.000 μίλια και τα λοιπά κόλπα τω Αμερικανών καλύτερα να με πάρετε τηλέφωνο να σας πω ιστορίες και να σας στείλω e-mail αλληλογραφίας με Eaton και official rebuilders για 2 ρουλεμανάκια που τα έχουν και δεν τα δίνουν, όχι να τα χαρισουν αλλά να τα πουλήσουν. Οσο για τα αμερικανάκια που δουλεύουν 14psi και 17psi με stock internals και δεν έχουν σπάσει μοτέρ να σας στείλω πάλι e-mails από αμερικανάκια με μιάτα που σπάγανε μοτέρ και κομπρέσορες και ούτε που βγαινανε στα φορουμ να τα πουνε.... Ναι υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν σπάσει βέβεια αλλά πάνε με το σταυρό στο χέρι....
Προσωπικά ευχαριστήθηκα τόσο πολύ με τα 250 κομπρεσοράτα άλογα που είχα σε ενα αυτοκίνητο 1000 περίπου κιλών, με τα 33 περίπου χιλιόγραμμα ροπής και πραγματικά δε μετανοιώνω που πέρασα από όλο αυτόν τον κύκλο. Ηταν μεγάλη ικανοποίηση δε λέω να ερχονται τα boxter, τα wrx και ότι αλλο μπορείτε να φανταστείτε και να κατατροπώνονται από το μικρό μιατάκι! Ομως το αυτοκίνητο κουράστηκε πιο γρήγορα, αρχίσανε να βγαίνουνε περιφερειακά προβλήματα, κάποια στιγμή τα έπαιξε και ο κομπρέσορας και συν ότι είχα φτάσει να έχω ξοδέψει πάνω από 52,000 ευρώ σιγά σιγά και απειρο χρόνο σε συνεργεία και ψαξιμο στο νετ και παραγγελίες από Αμερική, τελωνεια κλπ κλπ που ξέρετε και εσείς.... αποφάσισα λοιπόν να πουλήσω το μιατάκι και να πάρω το αγαπημένο μου από χρόνια (από τότε που είχα το crx vtec) τώρα S2K το οποίο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να είναι μαμά!
Αυτά IMHO και ελπίζω να μη σας κούρασα, απλά είναι η άποψη μου από την προσωπική εμπειρία, ίσως είναι και δείγμα του ότι μεγάλωσα(μπήκαμε στα δεύτερα αντα) και πλέον κουράστηκα να ασχολούμαι τόσο πολύ με το αυτοκίνητο! Τώρα εδώ που τα λέμε μια εισαγωή και την εξαγωγή ε αυτη θα την πειράξουμε, χαχαχα....
Φιλικά,
Δημήτρης
Originally Posted by S2000_FUN,Sep 24 2007, 04:26 AM
Ρε παιδιά sorry αλλά ποιες είναι οι μετατροπές 1ου σταδίου?
Μια και μιλάμε για ατμοσφαιρικά και υπερτροφοδοτούμενα, διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του διευθυντή του τμήματος Μ της BMW στους 4Τ, που αφορά στην επιλογή των ατμοσφαιρικών κινητήρων αντί των τούρμπο, στα μοντέλα Μ της BMW:
"...Γιατί δε χρησιμοποιείτε υπερτροφοδότες για την αύξηση της ισχύος;
Οι κινητήρες μας είναι πολύστροφοι, οι οποίοι διαθέτουν ακαριαία απόκριση στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο από ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Οι υπερτροφοδοτούμενοι προσφέρονται κυρίως όταν αποζητάς υψηλή ροπή.
Δεν μπορεί ένας κινητήρας τούρμπο να είναι και πολύστροφος;
Στους αγώνες αυτό επιτυγχάνεται, αν και είναι αντιφατικό. Στους κινητήρες τούρμπο τα αέρια αναπτύσσουν μεγάλες δυνάμεις και, όπως στους πετρελαιοκινητήρες, απαιτούνται ισχυρότερα έμβολα, τα οποία είναι δύσκολο να αναπτύξουν υψηλούς ρυθμούς περιστροφής. "
ΒΕRNHARD GOBMEIER, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ BMW M DIVISION
Ολόκληρη η συνέντευξη
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?...4&article=12249
Πιθανότατα κάπως έτσι να σκέφτονται και οι μηχανικοί της Χόντα γι' αυτό και δε χρησιμοποιούν υπερπλήρωση στα σπορ μοντέλα τους
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Αξιζει να σημειωθει και η ανταλλαγη τεχνογνωσιας πριν χρονια μεταξυ Honda και BMW οπου εγινε ανταλλαγη των blueprints, κινητηρων (απο Honda) και κιβωτιων σασμαν (απο BMW). Οποτε μαλλον τα σχολια ειναι Honda!
Originally Posted by ManosS2k,Sep 24 2007, 10:08 PM
poso kostizei peripou to prwto stadio p anaferate?
Το έχεις κουμπώσει το 2500euro.
Φίλτρο και πεταλούδα κανένα χιλιαρικακι ακόμα.
Βαλε και κανένα 500 για κανένα e manage να κάνεις και το tuning σου που το θέλεις μετά από αυτά.
Καταλήγεις να έχεις δώσει χοντρά λεφτά για να πάρεις 10 άλογα
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Originally Posted by ManosS2k,Sep 25 2007, 01:08 AM
Tha me peite tempeli to kserw p den kathomai na to psaksw egw,alla apo tin empiria sas eseis oi pio palioi poso kostizei peripou to prwto stadio p anaferate?

Μπες στην R-Spec Performance, θα περασει ευχαριστα και η ωρα σου.
Registered User
From: somewhere in hell... ];)
Originally Posted by energetic,Sep 24 2007, 10:27 PM
Thanks a lot!!!!