Mugen intake installation
Πρόσφατα αγόρασα μια εισαγωγή Mugen replica και ήρθε η ώρα να την εγκαταστήσω. Διαβάζοντας το topic των Amuse boy και energetic ανακάλυψα ότι μου λείπουν κομμάτια καθώς το πακέτο περιλαμβάνει μόνο 4 κοντές βίδες και μια μεγαλύτερη και φυσικά το airbox stay που ενώνει την εισαγωγή με το cross beam member. Στο topic εγκατάστασης περιλαμβάνονται 13 βίδες και κάποιες βάσεις ακόμη (4). Σε επικοινωνία που είχα με τον πωλητή πληροφορήθηκα πως μόνο αυτές χρειάζονται. Συγκεκριμένα οι 4 μικρότερες βίδες ενώνουν το snorkel με το airbox stay (κομμάτι νούμερο 7 στον οδηγό εγκατάστασης που έχετε ανεβάσει) και η μεγάλη βίδα ενώνει το bracket με το cross beam member. Μπορεί αυτή η εισαγωγή να έχει άλλα βήματα εγκατάστασης; Αν όχι, μπορεί κανείς να βρεί κάπου αυτά τα κομμάτια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Βασικα χρειαζεσαι αλλες τεσσερις βιδες για να βιδωσεις την εισαγωγη μαζι με το airbox stay στο cross beam member οπου θα πρεπει να κανεις τις τρυπες με τρυπανι 3mm. Απ'οτι καταλαβαινω δεν εχεις τις βασεις που δενουν την εισαγωγη μπροστα απο το ψυγειο. Σε πληροφορω οτι η εισαγωγη ειναι ηδη σταθερη και χωρις να τοποθετησεις τις μπροστινες βασεις. Ο λογος ειναι επειδη στη κυριολεξια η εισαγωγη σφηνωνει κατα καποιο τροπο εκει. Εχεις κοψει ηδη το καπο να υποθεσω? Αν δεν το εχεις κανει ακομα, να προστατεψεις πολυ καλα τα μερη του μηχανοστασιου και ιδιαιτερα την εισοδο αερος διοτι το αλουμινιο που θα κοψεις θα κατσει σαν πουδρα σε ολο το αυτοκινητο.
Η όλη δουλειά θα γίνει από μηχανικό που ξέρει καλά τι κάνει, εγώ δεν θα το τολμήσω. Αλλά στο DIY δείχνει και κάποιες βάσεις μικρότερες που συγκρατούν κάποια καλώδια/αισθητήρα; Οι αριθμοί τους στο DIY guide είναι 6,12,17 και 18, δεν ξέρω ποιό είναι ποιό όμως. Το 6 κρατά κάτι ( σένσορα; ) πάνω στην εισαγωγή και τα 17 και 18 τα καλώδια στο beam bar;
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Οτι και να σου εξηγησω απο δω και περα ειναι οτι φαινεται στις οδηγιες εδω.
Αν κοιταξεις καλα θα δεις οτι το 17 και 18 ειναι οι μπροστινες βασεις της Mugen εισαγωγης, ενω το 6 ειναι μια μικρη βαση και το 12 δυο ακομα μικροτερες πλαστικες βασεις για τον μαμα sensor με τα ελαστικα σωληνακια του, που ειναι τοποθετημενα στο μαμα φιλτροκουτι οπως το κοιτας απο πανω στην δεξια πανω γωνια του.
Αν κοιταξεις καλα θα δεις οτι το 17 και 18 ειναι οι μπροστινες βασεις της Mugen εισαγωγης, ενω το 6 ειναι μια μικρη βαση και το 12 δυο ακομα μικροτερες πλαστικες βασεις για τον μαμα sensor με τα ελαστικα σωληνακια του, που ειναι τοποθετημενα στο μαμα φιλτροκουτι οπως το κοιτας απο πανω στην δεξια πανω γωνια του.
Trending Topics
Tην τοποθέτησα σήμερα μόνος μου, αλλα μαμήθηκα 8μιση ώρες.
-Έβγαλα καπώ
-Πέρασα απ το pc το πατρόν στο χαρτόνι
-το έβαλα πάνω στο καπώ
-έκοψα προσεκτικά το φύλομην βγεί απο πάνω και θέλω new καπό
-ξήλωσα την παλιά
-έβγαλα προφυλακτήρα
-άνοιξα τρύπες στο δοκάρι του σασί να μπεί η βάση
-μετα τρύπησα την εισαγωγή από κάτω για να βιδώσει στην βάση
-ο αισθητήρας με τα σωληνάκια ήθελε ειδική βάση για να μην είναι χύμακαι πήρα μέταλο το έκοψα με κόφτη το σμήλεψα και έκατσε γάντι
και το μαμήσι
-για να μπει η εισαγωγή βγάζεις την κλειδαριά του καπώκαι μετά απευθυγραμμίζεται το καπώ και κάθετε κουκουρούκου κοκομπλόκο αφήνοντας κενά και θέλει ρεγουλάρισμα απ τις 2 βάσεις και την κλειδαριά

-Έβγαλα καπώ
-Πέρασα απ το pc το πατρόν στο χαρτόνι
-το έβαλα πάνω στο καπώ
-έκοψα προσεκτικά το φύλομην βγεί απο πάνω και θέλω new καπό
-ξήλωσα την παλιά
-έβγαλα προφυλακτήρα
-άνοιξα τρύπες στο δοκάρι του σασί να μπεί η βάση
-μετα τρύπησα την εισαγωγή από κάτω για να βιδώσει στην βάση
-ο αισθητήρας με τα σωληνάκια ήθελε ειδική βάση για να μην είναι χύμακαι πήρα μέταλο το έκοψα με κόφτη το σμήλεψα και έκατσε γάντι
και το μαμήσι
-για να μπει η εισαγωγή βγάζεις την κλειδαριά του καπώκαι μετά απευθυγραμμίζεται το καπώ και κάθετε κουκουρούκου κοκομπλόκο αφήνοντας κενά και θέλει ρεγουλάρισμα απ τις 2 βάσεις και την κλειδαριά