Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

S 2000 Dyno !

Thread Tools

Old Aug 9, 2006 | 10:14 AM
S2000Geo's Avatar
Registered User

καλα η ροπη ειναι τραγικη , τα αλογα τα 220 τα εχω ξανακουσει απο S, αλλα 18.5 ειναι ροπη που βγαζει 1.8 της σειρας πρωτου σταδιου ή ακομα 1.6 δευτερου σταδιου. Κατι τρεχει με το dyno .
Reply
Old Aug 9, 2006 | 10:23 AM
mhnass2000's Avatar
Registered User

tom otan ebales ton kataluth eides kapoia meiosh tis dunamhs ;
ekanes kapoia xiliometra h kateu8eian metrhses ;
Reply
Old Aug 9, 2006 | 03:09 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

λοιπον.... το dyno ακριβως την επομενη μερα με την ιδια θερμοκρασια κ στο ιδιο dyno.. εκανα περιπου 70κμ απο την στιγμη που εβαλα τον καταλυτη αρα πιστευω οτι "διαβασε"ο εγκεφαλος .την στιγμη που ειδα 221 αλογα μου πηγε το μυαλο κ μενα οτι μαλλον δεν διαβασε κ τον εκανα reset(με την ασφαλεια back..κατι τελος παντων)το εκανα λιγα κμ κ το ξανα εβαλα στο δυναμ κ το αποτελεσμα ακριβως το ιδιο... ενω χωρις τον καταλυτη η πρωτη εβγαλε 239.4 κ η δευτερη 240.1..κ ειχα το check ανοιχτο απλα το αναφερω μπας κ παιζει κανα ρολο.Eπειδη μου ειχε πει ο ds2000 για το οτι τα s αν δεν εχουν καλη παροχη αερα στο dyno δεν δειχνουν, συμπληρωνω οτι η ταχυτητα ανεμιστηρα ηταν περιπου 65-70 κμ..με τον καταλυτη ομως γιατι εδειξε 20 περιπου παραπανω το sακι μου τα εχει παιξει..
Α! κ το φιλαρακι μου με το S 2004 τον ξεβαψα, τι να πω ρε παιδια..ειμαι
μπερδεμενος πως θα μαθω πως ειναι ποιο καλα με η χωρις?
#mhnass2000tan εβαλα τον καταλυτη το μονο που καταλαβα ειναι οτι τωρα ειναι ποιο γραμικο δεν ξεσπαει οπως πριν οταν μπαινει τοVTEC κ δεν ντουμανιΑζει με μαυριλες (για πολυ ντουμανι ομως οχι αστεια, σε καθε αλλαγη κ ο πισω ετρωγε κυριολεκτικα μαυρη ΣΚΟΝΗ )
Reply
Old Aug 9, 2006 | 05:25 PM
counter's Avatar
Registered User

plaka kanis xoris kataliti ine kalitera sigoura oxi 20 hp ala kamia 10 hp opos exoun pi kai oi amerikani
Reply
Old Aug 9, 2006 | 11:12 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Red face

@tomidis

Εχε υποψην οτι αν εχεις βγαλει το καταλυτη και δεν εχεις βαλει το "Ο2 mechanical simulator" o εγκεφαλος αλλαζει εντελως τα μιγματα με αποτελεσμα να χασεις παρα πολυ σε δυναμη. Συγκεκριμενα, αμεσως μολις ο Ο2 αισθητηρας του καταλυτη "διαβασει" διαφορετικα καυσαερια προσπαθει να ρυθμισει τα μιγματα με αποτελεσμα να χασει το αυτοκινητο σε δυναμη. Αυτο το εχουν αναφερει στα forums παρα πολλοι κατοχοι, και προσωπικα οταν ειχα βγαλει το καταλυτη ειχα την εντυπωση οτι σιγα-σιγα το αμαξι εχανε δυναμη. Μετα τα 50 χιλιομετρα πλεον μου αναψε και το CEL. Με ενα reset στον εγκεφαλο σβηνει το CEL αλλα το προβλημα παραμενει. Η λυση ηταν να κατασκευαστei ενα "Ο2 mechanical simulator" απο ενα μηχανουργειο/τορναδορο που γνωριζαν η R-Spec Performance και ανελαβαν τη κατασκευη / προμηθεια μετα απο φωτογραφιες που τους εδειξα. Απο τοτε δεν εχω κανενα προβλημα.

Οποτε απ'οτι καταλαβαινω το ιδιο φαινομενο πρεπει να συμβαινει και σε σενα. Ενας αλλος λογος ειναι το γεγονος οτι ο μαμα εγκεφαλος που εχεις πανω προσπαθει με τα πραγματα που εχεις, να ρυθμισει τα μιγματα αλλα πλεον δε μπορει. Και εγω μολις εβαλα τον J's Racing ECU αμεσως η δυναμη ανεβηκε κατακορυφα σε συνδιασμο με τα πραγματα που εχω στο αμαξι. Τωρα ολα αυτα σε συνδιασμο με το θεμα καταλυτη μπορουν να φερουν τα αποτελεσματα που εχεις...

Η βελτιωση ενος αυτοκινητου και ειδικα του S δεν ειναι τοσο απλη και μπορω να πω οτι και ο D_S2000, καθως και τα παιδια απο την R-Spec Performance με βοηθησαν σε ολη τη περιοδο της βελτιωσης ωστε να μη βρεθω προς εκπληξεις και με πολλα ερωτηματικα. Παρεμπιπτοντως να ευχαριστησω για αλλη μια φορα και τον D_S2000 και τον Νικο & Ηρακλη για τις συμβουλες τους.
Reply
Old Aug 10, 2006 | 12:55 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Na' sai kala Marie. Oti theleis eimai sthn diathesh soy. Opws kai gia ola ta paidia toy forum.
Reply
Old Aug 10, 2006 | 12:58 AM
mhnass2000's Avatar
Registered User

ti einai autos o simulator energetic .....;
an uparxei kapoia foto na to kataskeuasoume kai emeis ;
Reply
Old Aug 10, 2006 | 02:15 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Οριστε το σχετικο topic...
Mechanical O2 Simulator
Reply
Old Aug 10, 2006 | 04:27 AM
mhnass2000's Avatar
Registered User

nai nai ta eixa dei paliotera..
na se rothso...exeis xrhsoimopoihsei kapoio idiaitero uliko h mia opoiadoipote solhna na kleisei isa isa ton ais8hthra .;
h an 8eleis [es mas thn dikh sou patenta
Reply
Old Aug 10, 2006 | 07:25 AM
S2000Geo's Avatar
Registered User

εγω παντως που φοραω το test pipe της invidia , ειχε ερθει μαζι με mechanical simulator ο οποιος ηταν δευτερης ποιοτητας κι απο τις θερμοκρασιες και τα τρανταγματα ραγισε σε 3 μερες μεσα κι οταν πηγα να τον βγαλω εσπασε κιολας. Λοιπον μετα πηγα σε εναν εξατμισα και καναμε το εξης. Πηραμε εναν λ που ειχε απο αλλο αμαξι προσαρμοσαμε πανω 2 πολυ χοντρα παξιμαδια και πανω στα παξιμαδια τον λ του S. Δηλαδη σαν σχεδιαγραμμα " λ του S -> 1o παξιμαδι -> 2ο παξιμαδι -> λ αλλου αμαξιου (με ιδιες βολτες σαν του S) -> test pipe. Το αμαξι εχει κανει 7000 χλμ ετσι , χωρις CEL και παει εμφανως καλυτερα , και στο vtec ο ηχος ειναι συγκλονιστικος. Επισης για οσους εχουν και το cat-back της invidia με τον φοβερο συντονισμο , το test pipe τον μειωνει στο ελαχιστο και εχει ησυχασει το κεφαλι μου. Απο τοτε που το εβαλα , ολοι μου λενε πως κανει ετσι το αμαξι , ουρλιαζει.... δεν ξερω αν εχει παρει αλλα απο ηχο ειναι αλλου ... Εδω να πω οτι το test pipe της invidia εχει εσωτερικη διατομη 56.5 κι οχι 60. Στο αναλογο topic , ειπανε οτι στην invidia ειδανε οτι το αμαξι επαιρνε πιο καλα ετσι.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:57 AM.