ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ
Βασικα οποιος θελει 280-290 αλογα δεν εχει νοημα να τουρμπισει, ας κανει ενα β σταδιο ατμοσφαιρικο ή να βαλει ενα comptech με μικρη πιεση. Το turbo ειναι για αυτους που θελουν πανω απο 350 αλογα. Επισης δεν ειναι "ελληνικα" τα 350-380 αλογα S2000, στην Αμερικη με stock μοτερ και με μεγαλη αξιοπιστια τουρμπιζουν τα S , τουλαχιστον στα 400 τροχο. Οποιος βγαλει κατω απο 380 τροχο (με φλατζα) το θεωρουν αποτυχια). Αρα μαλλον τα δικα μας ειναι underpowered αλλα καλα κανουμε για λογους αξιοπιστιας και διαθεσιμοτητας ανταλλακτικων.
Αρα ενα "σωστα" τουρμπισμενο s2000 με περιπου 400 αλογα ειναι πιο γρηγορο στην πιστα απο ενα νορμαλ η light tuned s2000 ετσι? δεν λεμε ενα γυρο για την pole position λεμε για 5 γυρους που πρεπει να παλευει ο οδηγος (δεν μιλαμε αρα στα χαρτια λεμε στον αγωνα) με την προσφυση στο οριο (αρα η εξοδος στην αμμοπαγιδα η η υπερθερμανση των πισω ελαστικων ειναι μεσα) και με τα αναποδα σε καθε εξοδο και στο 1/3 καθε ευθειας (δεν λεμε αν η Ρεαλ μαδριτης ειναι η καλυτερη/δυνατοτερη/ακριβοτερη ομαδα λεμε αν κερδιζει στο γηπεδο)
Άμα βγάλετε άκρη εμένα να μου σφυρίξετε...... Πάλι τα ίδια απο την αρχή...
Και δεν καταλαβαίνω γιατί γρήγορο S είναι αυτό που κάνει μικρό χρόνο στην πίστα? Πού το είδαν γραμμένο αυτό μερικοί? Δηλαδή το S που ρίχνει κολώνες απο φανάρι σε φανάρι δε λεγεται γρήγορο? Τι λεγεται αργό?
Και μη μου πείτε ότι το S φτιάχτηκε από τον Ιάπωνα με σκοπό αποκλειστικά την πίστα γιατι θα ήθελα να μου απαντήσετε για ποιόν λόγο τότε το έβγαλε cabrio και με air-condition? Βοηθάνε αυτά στην πίστα για καλύτερους χρόνους ή μήπως το κάνουν πιο γρήγορο και δεν το ήξερα?
Όλες αυτές οι θεωρίες είναι αμπελοφιλοσοφίες και γρήγορο είναι και ένα τουρμπάτο S, γρήγορο είναι και ένα ατμοσφαιρικό. Επιλογές είναι αυτές και γούστα. Για άλλη χρήση το ένα και για άλλη χρήση το άλλο.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί γρήγορο S είναι αυτό που κάνει μικρό χρόνο στην πίστα? Πού το είδαν γραμμένο αυτό μερικοί? Δηλαδή το S που ρίχνει κολώνες απο φανάρι σε φανάρι δε λεγεται γρήγορο? Τι λεγεται αργό?
Και μη μου πείτε ότι το S φτιάχτηκε από τον Ιάπωνα με σκοπό αποκλειστικά την πίστα γιατι θα ήθελα να μου απαντήσετε για ποιόν λόγο τότε το έβγαλε cabrio και με air-condition? Βοηθάνε αυτά στην πίστα για καλύτερους χρόνους ή μήπως το κάνουν πιο γρήγορο και δεν το ήξερα?
Όλες αυτές οι θεωρίες είναι αμπελοφιλοσοφίες και γρήγορο είναι και ένα τουρμπάτο S, γρήγορο είναι και ένα ατμοσφαιρικό. Επιλογές είναι αυτές και γούστα. Για άλλη χρήση το ένα και για άλλη χρήση το άλλο.
1oν Γρήγορο είναι το δικό σου που ως γνωστόν ράβει κόσμο
2ον Το s που κάνει μικρότερο χρόνο στην πίστα δεν είναι γρηγορότερο,είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Εκεί φαίνεται η αξία του εκάστοτε αμαξιού,διότι για να κάνει καλύτερο γυρολόγιο πρέπει να είσαι συνολικά καλύτερος και να υπερτερείς σε πολλά περισσότερα πράγματα πέρα από την ιπποδύναμη.Στην ευθεία μπορεί και ένα κοτέτσι-rallye να σε περάσει,που στην ουσία δεν μου λέει τίποτα για το αν είναι ποιο γρήγορο...
2ον Το s που κάνει μικρότερο χρόνο στην πίστα δεν είναι γρηγορότερο,είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Εκεί φαίνεται η αξία του εκάστοτε αμαξιού,διότι για να κάνει καλύτερο γυρολόγιο πρέπει να είσαι συνολικά καλύτερος και να υπερτερείς σε πολλά περισσότερα πράγματα πέρα από την ιπποδύναμη.Στην ευθεία μπορεί και ένα κοτέτσι-rallye να σε περάσει,που στην ουσία δεν μου λέει τίποτα για το αν είναι ποιο γρήγορο...
Ρε παιδια στην πιστα δεν κανει το καλυτερο S πιο γρηγορο χρονο. Δηλαδη για να καταλαβω αμα παρω εγω του DS το αμαξι και ενας πολυ καλος οδηγος και εμπειρος (εγω θεωρω τον εαυτο μου στον μεσο ορο - μετριο δηλαδη) ενα μαμα S2000 δεν υπαρχει τεραστια πιθανοτητα να κανει καλυτερο χρονο στην πιστα απο μενα? Τι σημαινει αυτο ;
Στην πιστα τον καλυτερο χρονο τον κανει ο καλυτερος συνδυασμος οδηγου-αυτοκινητου. Επισης ειναι προφανες οτι ενα δυνατο αμαξι θελει πιστα με ανοιχτο δρομο και ανοιχτες στροφες. Οσο πιο κλειστη ειναι η διαδρομη τοσο πιο πολυ θα δυσκολευτει. Γιατι ενα καλο rallye στημμενο δεν μπορει να ζορισει ενα S2000 σε τετοιου ειδους πιστα? Εγω νομιζω πως ναι.
Τελοσπαντων οποιος θελει και μπορει το υπερτροφοδοτει, απο κει και περα τι να λεμε.
Στην πιστα τον καλυτερο χρονο τον κανει ο καλυτερος συνδυασμος οδηγου-αυτοκινητου. Επισης ειναι προφανες οτι ενα δυνατο αμαξι θελει πιστα με ανοιχτο δρομο και ανοιχτες στροφες. Οσο πιο κλειστη ειναι η διαδρομη τοσο πιο πολυ θα δυσκολευτει. Γιατι ενα καλο rallye στημμενο δεν μπορει να ζορισει ενα S2000 σε τετοιου ειδους πιστα? Εγω νομιζω πως ναι.
Τελοσπαντων οποιος θελει και μπορει το υπερτροφοδοτει, απο κει και περα τι να λεμε.
Ακρη δεν θα βγαλουμε, μια δοκιμη θα μας πεισει , αλλα επειδη ενα turbo δεν μπορει να μπει στην πιστα γιατι τα πιστονια θα γινουν ζελες ενω ενα NA s2000 μπορει να παει ταπα απο αθηνα να φτασει μεγαρα με κοφτες να κανει 3 γυρους να βγει και να παει ταπα μεχρι το αεροδρομιο για καφε γιαυτο κανει 50.000 με 240 αλογα και γιαυτο το Ζ4 M κανει 80.000 με 340 αλογα και γιαυτο κανει 130.000 το R8 με 420 αλογα...