Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Mar 26, 2008 | 07:39 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Είχες αγορι μου γλυκο ποτε τουρμπατο αμαξι και ξερεις ότι δε βγάζει τα χιλιομετρα που λες μονο με ανεφοδιασμο?
Ξέρεις πως λειτουργεί η τουρμπίνα?
Ξερεις οτι μολις πιασεις καποια χιλιομετρα overboost και πας σταθερά 180-200 η τουρμπινα κλείνει?
Ξέρεις ότι ειχα Punto GT 200 αλογα με πιεση 1.7 σταθερο και κατεβαινα απο Κομοτηνή (800 χλμ) σπασμενος 180 και σταματαγα μονο για ανεφοδιασμό και το μοτερ κρατησε 130.000 και το πουλησα?
Μη γραφετε οτι ακουτε.
Reply
Old Mar 26, 2008 | 07:42 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Γιαννακε, ΜΗΝ ξεκινησεις το αμαξι με 470 αλογα που εχεις τωρα... μπορει να την γλυτωσεις για 2-3 φορες την τριτη θα παθεις ζημια. Ακομα και ρολλαριστα θελει προσοχη φιλε μου. Δηλαδη με 2α και full γκαζι και καλη προσφυση (φανταζομαι θα πατησετε εθνικη) παλι τρωει πολυ ζορι η μεταδοση. Αν δεχτει να πατησετε απο 3ες ειναι οτι καλυτερο.
Aυτό προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε,ότι τόση δύναμη από το s ΔΕΝ είναι εκμεταλλεύσιμη.Αν θες κάτι ΠΟΛΥ ποιο γρήγορο δώσε το s και πάρε κάτι καλύτερο,με βάση ορθολογικά κριτήρια πάντα.Αν θες να το κάνεις turbo γιατί έτσι σου ήρθε και γουστάρεις πάω πάσο.Αλλά μην μου λέτε ότι δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα,και μεγάλα μάλιστα,σε μια τέτοια μετατροπή...
Reply
Old Mar 26, 2008 | 07:47 AM
S2000Geo's Avatar
Registered User

Αυτο ηταν δικη μου αποψη και δικος μου υπολογισμος. Δεν στηριζεται σε καμια μηχανολογικη γνωση (που δεν εχω αλλωστε). Αποτελει μονο δικη μου αποψη και εχει την αξια μιας και μονο αποψης, ο Γιαννακος θα ξερει καλυτερα. Παντως το χαμογελο που του χαριζει το S τωρα δεν συγκρινεται με τιποτα. Δεν ειναι τυχαιο πως κανενας με FI S δεν θελει να γυρισει πισω σε ατμοσφαιρικο, ενω πολλοι με ατμοσφαιρικο μολις μπουν σε FI θελουν κι αυτοι.
Reply
Old Mar 26, 2008 | 07:48 AM
valerios's Avatar
Registered User

Ξερεις οτι Skyline εχουν απο την προηγουμενη χιλιετια 1000 αλογα και οτι F1 αυτοκινητα τα 80's απο 1500 κυβικα βγαζαν 1200 αλογα και βγαζαν ολοκληρο αγωνα (ας πουμε 10000 ανεβασματα και κατεβασματα) αλλα φτασαμε στο 2007 για να δουμε το Bugatti να εχει τα ιδια και να κανει 1,600,000 ευρω και να χανει η VolksWagen γυρω στα 4,000,000 ευρω για καθε ενα που πουλαει? δηλαδη ενα S3 με 480 αλογα σωστα φτιαγμενο με τα καλυτερα aftermarket ειναι πιο αξιοπιστο και αντεχει και ραβει και κοβει ισα ισως και καλυτερα απο ενα Nissan GT-R ? ναι η οχι?
Reply
Old Mar 26, 2008 | 07:52 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Ρώτα και εμένα,που είχα compressor t-spot και έσπασε στο Αγρίνιο και έμεινα στο πουθενά να περιμένω την οδική.

Πάντος εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι πάνο από τα μισά ovtavia rs που έχουμε έχουν ραγίσει είτε πολλαπλή είτε τουρμπίνα...

Το πράγμα είναι απλό.Τα τουρμπο είναι πιο ευπαθεί,αλλά μακράν ποιο αποτελεσματικά σε "κανονικές" συνθήκες
Reply
Old Mar 26, 2008 | 07:57 AM
S2000Geo's Avatar
Registered User

E ακριβως συμφωνω απολυτα, οσο πιο πολυ βελτιωνεις το αμαξι τοσο αυξανεται και η πιθανοτητα να παει κατι στραβα χωρις αυτο να σημαινει οτι καθε μερα θα σπαει και κατι. Ειδικα στο τουρμπο επειδη υπαρχουν ενα σωρο περιφερειακα (σωληνακια, λαστιχακια, σωληνωσεις,ενωσεις κλπ) υπαρχουν πιο πολλες πιθανοτητες κατι να χαλασει-σπασει-στραβωσει κλπ. Παντως λογω του οτι τα εσωτερικα του μοτερ ειναι σφυρηλατα, το αυτοκινητο αυτο δειχνει να αντεχει την πιεση.
Reply
Old Mar 26, 2008 | 08:01 AM
CFS2K's Avatar
Registered User

Reply
Old Mar 26, 2008 | 08:03 AM
Dimitrisss's Avatar

From: Egaleo,Athens

Originally Posted by MANOS,Mar 26 2008, 05:30 PM
Επίσης θα σου θυμίσω ότι το τελευταίο S2000 NA έφυγε απο τα Μέγαρα με γερανο....και ραγισμένο block....οποτε καλός είναι ο ενθουσιασμός αλλα καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε ολα
Αλλα S εχουν φυγει και αναποδα απο τα μεγαρα αρα ισως να ειναι καλυτερα με ραγισμενο μπλοκ.

Ρε παιδια ενα σωστα ρυθμισμενο τουρμπο αμαξι και με καλα πραγματα απανω δεν προκειτε να σπασει ευκολα,δηλαδη ολοι αυτοι που φτιαχνουν απο ibiza μεχρι Μ3 ειναι κοροϊδα και τα τουρμπιζουν ή εχουν μια τσεπη λεφτα για να το φτιαχνουν οταν σπαει?

Τωρα για αυτο που ειπατε για πιστα αν ειναι πιο γρηγορο ενα ατμοσφαιρικο S ή ενα τουρμπο ενα παραδειγμα θα πω,ο Νικας οταν το τουρμπισε και εβγαλε 400+ τροχο με 16αρια και χωρις καποιο ιδιαιτερο στησιμο στο καρτοδρομο εκανε στον 1ο του αγωνα 1 δευτερολεπτο κατω σε μια κλειστη πιστα η οποια δεν ξερω ποσο βολευει ενα τετοιο αμαξι
Reply
Old Mar 26, 2008 | 08:10 AM
valerios's Avatar
Registered User

Ενα Ibiza με τα αλογα της M3 και ενα M3 με τα αλογα μιας Μ6 ειναι το ιδιο η και περισσοτερα αξιοπιστα? καποιος να κανει quote αυτο και να μου πει ενα ναι η οχι για να ξερω και εγω, με ναι η οχι... (το ιδιο αμαξι να το σκιζεις τον Αυγουστο στην Λαρνακα και το χειμωνα στα Γιαννενα μετα τα μπουζουκια) γιατι καποιος μου ειπε οτι ενα πρωην ατμοσφαιρα με 70% ανοδο ιπποδυναμης αντεχει οσο το normal S2000 γιαυτο ρωταω αν ειναι να το δωσω να παρω το Fiat 500 το καινουργιο που μου αρεσει να του αλλαζω λαδια και να το κοφτιαζω σε καθε βολτα και θα εχω και 240 αλογα
Reply
Old Mar 26, 2008 | 08:11 AM
S2000Geo's Avatar
Registered User

Για να συνεχισω αυτο που λεει ο Δημητρης απο πανω... εγω οταν ειχα καποια χρηματα να ξοδεψω στο αυτοκινητο το πρωτο πραγμα που κοιταξα να βρω ειναι ΠΟΙΟΣ θα το προγραμματισει και αν τον εμπιστευομαι. Γνωρισα τον gzob μεσω φιλου μου που τοτε ειχε vti. Μιλησα μαζι του , ακομα τοτε ημουν στην σκεψη. Καθησε με υπομονη μου εξηγησε καποια πραγματα και λιγους μηνες μετα τον πηρα τηλ και του λεω μου ερχονται τα πραγματα. Βεβαια στην διαδικασια πεσαμε σε ατυχιες τρελες ομως ενταξει δεν φταιγαμε εμεις...εφταιγε αυτος που εστειλε το κιτ.

Αν δεν ειχα βρει ατομο να εμπιστευομαι ΔΕΝ θα ειχα τουρμπισει το S , θα το ειχα πουλησει και θα ειχα παρει κατι αλλο, δεν ειναι φερνω πραγματα -εγκεφαλους κλπ και μετα ψαχνω απο δω κι απο κει στην τυχη. Πολλοι θα πουν οτι μπορουν, ελαχιστοι θα τα καταφερουν. Προσωπικα εκτιμω καποιον να μου πει δεν μπορω να το κανω ή δεν αναλαμβανω. Αυτο λεγεται ειλικρινεια και επαγγελματισμος, τωρα θα μου πεις που να το βρεις αυτο στην Ελλαδα...

Η αξιοπιστια ενος βελτιωμενου αυτοκινητου αρχιζει και τελειωνει με το ρυθμισμα του.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 11:42 PM.