Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Dec 30, 2008 | 11:45 PM
cpt's Avatar
cpt
Registered User

Originally Posted by gre165-makis' date='Dec 30 2008, 10:05 AM
Εσυ απο τοτε που το εφτιαξες και το χαιρεσαι μετα απο κανα μηνα το πουλουσες αν θυμαμαι καλα.
Οσον αφορα το αυτοκινητο σου δεν βλεπω να εχω γραψει κατι παραπανω.Αν και καπου ειχες γραψει οτι ειχες καποιο προβλημα με το σασμαν και δεν πηγες σε μια κοντρα..
Σιγουρα τα σασμαν-ψαληδια και διαφορικα χαλανε και στα μαμα αλλα στα πολυ βελτιωμενα σιγουρα ευκολοτερα.

Το τι θα λεω την στιγμη που εχω επιχειρηματα δεν θα μου το πεις εσυ

Και καλα που εχεις βρει εναν πολυ καλο βελτιωτη να σου κανει την μετατροπη γιατι μερικοι ηταν μερικα 6μηνα χωρις αυτοκινητο και με κατι δεκαδες χιλιαρικα λιγοτερα....Εκει να δεις πυρκαγια που θα το εβαζα.

Μακαρι το αμαξι σου να ειναι οσο καλο λες και απροβληματιστο για πολλα χιλιομετρα.Λογο βελτιωτη ειμαι αισιοδοξος αλλα ακομα ειναι νωρις για ασφαλη συμπερασματα αξιοπιστιας.
να σε ενημερωσω οτι απο τοτε που το εφτιαξα δεν μου εχει βγαλει κανενα προβλημα και του πινω και το αιμα.σε πληροφορω οταν το ειχα πρωτο σταδιο και με ενα δισκο πλατο ενισχυμενο μου ειχε αλλαξει την πιστη στα προβληματα.λογο εκκινησεων εσπασα δυο φορεσ διαφορικο και μια φορα ημιαξονιο (εκκινηση απο 6000 στροφες) συν οτι το σασμαν ειχε αρχισει να την ακουει,και δεν ειχα αλογα ,10 αλογα πανω απο μαμα, και καθε μερα συνεργειο ,ασε τα λαδια που συπληρωνα.απο τοτε που το εφτιαξα,βρηκα την υγεια μου διοτι στην εκκινηση δεν χρειαζομαι 6000 στροφες που ειχε, αποτελεσμα να σπανε ολα απο κατω ,με 3000 μια χαρουλα.στο ταξιδι ειναι πολυ καλυτερο βαζω εχτη και την βγαζω στον προορισμο μου, ενω πριν κατεβαζα 3 ταχυτητες για να περασω νταλικα, ασε που εκαιγε περισσοτερη βενζινη πριν,οσο για λαδια σε 10000 χιλιομετρα ως τωρα δεν εχω συμπληρωσει γραμμαριο .οδηγικα το 2,2 δεν εχει καμια σχεση με το 2λιτρο πιστεψεμε.οσο για την πωληση που λεω οντος ισχυει αλλα οχι επειδη εχω κατι με το αμαξι μου ισα ισα ,αλλα 5 χρονια που το εχω ειναι πολλα.απο κει και περα σε ενημερωνω παρολο που το πουλαω συνεχιζω να κανω την τρελλα μου και εχω βαλει στοχο τα 300 τροχο.τωρα αν καποιος το αγορασει απλα θα το χαρει και αν δεν πουληθει πραγματικα σκασιλα μου , ισα ισα θα στεναχωρω κοσμο.τωρα οσο για το σασμαν οντος ειχα προβλημα αλλα οχι επειδη αναβαθμησα το αμαξι απλα κουσουρη ειχε μεινει απο τοτε που το ειχα πρωτο σταδιο δεν κουμπωνε καλα η δευτερα προς τριτη και απλα εφτασε στο τελος της και αναγκαστικα φτιαχτηκε.
Reply
Old Jan 21, 2009 | 01:26 PM
s2k_cy's Avatar

Το είδε κανείς αυτό?? Κανα σχόλιο,άποψη,συμβουλή......κα τι τελοσπαντων, οτιδήποτε??

https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=662013
Reply
Old Jan 21, 2009 | 10:09 PM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

[quote name='s2k_cy' date='Jan 21 2009, 10:26 PM'] Κανα σχόλιο,άποψη,συμβουλή......κα τι τελοσπαντων, οτιδήποτε??
Reply
Old Jan 23, 2009 | 08:59 AM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Ωραιο βιντεακι για το θεμα. Αρκετα αντιπροσωπευτικο, οχι για να βγαλεις συμπερασμα, αλλα για να καταλαβεις τη διαφορα σε φιλοσοφια. Βεβαια τα ατμοσφαιρικα ειναι εδω ελαφρωμενα κλπ..

http://www.youtube.com/watch?v=0hhbGcTQKEc
Reply
Old Jan 23, 2009 | 09:50 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Πολύ καλό.

Το θέμα είναι ένα.
Άμα είσαι φτωχός και θες άλογα, μόνο TURBO.
Reply
Old Jan 23, 2009 | 01:14 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Πολλη καλο βιντεακι και ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οδηγηση απο τους οδηγους των ατμοσφαιρικων..

Μπαινουν με απιστευτα χιλιομετρα για να εκμεταλευτουν την φορα τους και να ελαττωσουν το μειονεκτιμα τους στην επιταχυνση..

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν βαζουν τα ιδια λαστιχα σε ολα τα αυτοκινητα να βγαινουν και πιο ασφαλη συμπερασματα.
Reply
Old Jan 23, 2009 | 02:12 PM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Για να υπαρχει σασπενς και να τα σκαμε ολοι εμεις στο τιουνινγκ, αλλοι σε τουρμπο κ αλλοι σε ατμοσφαιρα κ για να μην βγαινουν ασφαλη συμπερασματα... ;-)
Reply
Old Jan 23, 2009 | 07:12 PM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Μακη εννοεις σε μαρκα, σε διασταση η και στα δυο?

Λογικα αυτα που εχουν εκει ειναι demo cars η τελος παντων ολοκληρωμενες λυσεις "βελτιωτων" και τους τα πανε ετοιμα με συγκεκριμενες επιλογες σε ολα.
Σαν να εχουν δλδ μαμα αμαξια με τις μαμα επιλογες, αυτοι εχουν καποια πακετα βελτιωσης κομπλε, υποθετω δλδ...(δεν το ξερω)

Αν δεν ειναι ετσι τοτε πραγματι δε βλεπω για ποιο λογο να μην φορανε ακριβως ιδιο λαστιχο ολοι (σε διασταση και μαρκα-τυπο).
Βεβαια υπαρχει και το θεμα χωρου-μεγεθους που εχει καθε αμαξι. Αλλο εχει μεγαλα φρενα, αλλο μικροτερα, αλλο χωραει στα φτερα του πολυ φαρδυ τροχο, αλλο λιγοτερο.

Γενικα παντου και στα μαμα αμαξια το θεμα των ελαστικων δημιουργει μεγαλες αδικιες μεταξυ των αυτοκινητων οσον αφορα την ικανοτητα τους να στριβουν. Καποια σωζονται απο τα θεοφαρδα λαστιχα τους και καποια αλλα ενω αξιζουν χανουν επειδη εχουν στενο λαστιχο.

Παντως με την οδηγηση που κανουν ολοι μαζι στην πιστα και τις συνθικες αυτες οσο καλοι και να ειναι σαν οδηγοι, ασφαλες συμπερασμα δε βγαινει. Μονο χρονομετρο, η μαλλον τηλεμετρια.
Reply
Old Jan 24, 2009 | 12:19 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by General_lee' date='Jan 23 2009, 07:59 PM
Ωραιο βιντεακι για το θεμα. Αρκετα αντιπροσωπευτικο, οχι για να βγαλεις συμπερασμα, αλλα για να καταλαβεις τη διαφορα σε φιλοσοφια. Βεβαια τα ατμοσφαιρικα ειναι εδω ελαφρωμενα κλπ..

http://www.youtube.com/watch?v=0hhbGcTQKEc
Πολυ καλο το βιντεακι ...λιγο παλιο μεν...για να τα δω τωρα τα ιδια turbo με S2200 και ξαναμιλαμε
Reply
Old Jan 24, 2009 | 02:18 AM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Μιλαω για μαρκα κυριως.
Απο διασταση ας φοραει το καθενα την δικια του.Αλλωστε δεν γινεται ενα αυτοκιντο 900 κιλων να φορεσει τα ιδια με ενα 1300 και διπλασια αλογα.

Δεν υπαρχει και λογος.

Εκτος και αν ο εκαστοτε βελτιωτης τοποθετει αυτα που θεωρει ιδανικοτερα και απο πλευρας μαρκας..Δεν ξερω..

Παντως κατα τη γνωμη μου το βιντεακι βγαζει καποια πολυ ομορφα συμπερασματα,οχι τοσο απολυτης ταχυτητας,οσο διαφορας φιλοσοφιας και ειδικοτερα,φιλοσοφιας οδηγησης,αναμεσα στις 2 κατηγοριες.

Πολυ καλο και το MR2..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:58 AM.