Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΘΗΝΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Thread Tools

Old Mar 14, 2010 | 01:53 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Να απαντήσω και εγώ σε αυτό το topic μιας και έχω υπερπλήρωση.

Το μοτέρ αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία του στρωσίματος. Αυτό σημαίνει αλλαγές μέχρι τις 4500 στροφές. Εχει 9:1 συμπίεση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να αντέξει άνετα σε μεγάλες πιέσεις. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι καίει πάρα πολύ λίγο ίσως και λιγότερο από ένα ατμοσφαιρικό υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορώ να σας πω πόσο μιας και δεν μπήκα ποτέ σε αυτή τη διαδικασία αφού το αυτοκίνητο είναι καθαρά "βολτάδικο" και όχι καθημερινής χρήσης και δεν με έχει απασχολήσει αυτό ως τώρα (και για να προλάβω κάποιους κακοπροαίρετους δεν έχει να κάνει με το αν έχω "λεφτά", απλά ξοδεύω λίγα για βενζίνη με τη χρήση που του κάνω) . Μπορεί να το μετρήσω σε τωρινές συνθήκες για να λυθούν και οι απορίες. Τώρα όταν ρυθμιστεί και το "πατάω" αντίστοιχα πιστεύω ότι θα γεμίζω το ρεζερβουάρ με κάνουλα Εχει 1000ρια μπεκ άρα μπορεί να φανταστεί κάποιος τι θα γίνεται. Βασικά δεν μπορεί να υπολογίσει κατανάλωση κάποιος που έχει υπερπλήρωση, ούτε με προσέγγιση όπως τα ατμοσφαιρικά, γιατί εξαρτάται από το πόσο "βαρύ" πόδι έχει. Αυτό θα είναι καθαρά προσωπική πληροφορία της χρήσης που κάνει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς κατανάλωσης υπερτροφοδοτούμενου S2000
Reply
Old Mar 14, 2010 | 03:09 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Χρησιμες πληροφοριες οπως τις περιμενα δηλαδη. Χωρις σκισιμο, και απλη χρηση οπως προσθεσε ο Χρηστος, ειναι λογικο να υπαρχει καλυτερη καταναλωση καθως υπαρχει καλυτερη καυση και αποδοση λογω υπερπληρωσης. Ομως οταν αρχισει ο χορος των αλογων λογικο ειναι να υπαρχει μεγαλυτερη καταναλωση.

Χρηστο, οσο για κακοπροαιρετους παντα θα υπαρχουν αλλα πολυ καλα λες, η χρηση του αυτοκινητου μας ειναι ελαχιστη οποτε δεν μας επηρεαζει αμεσα αυτη η αυξηση του ποσου ανα λιτρου στα καυσιμα.

Να προσθεσω οτι επειδη χρησιμοποιω το CRV ως καθημερινο αυτοκινητο και επειδη η αποσταση απο το σπιτι στο γραφειο ειναι μικρη, μπορω να πω οτι πραγματι δεν εχω καταλαβει (ακομα) αυτη την επιβαρυνση. Βεβαια, οταν θα το γεμισω (το CRV) με την 95αρα στο πρατηριο, εκει θα καταλαβω το ποσο που φευγει απο τη τσεπη.

Λιγοτερο ποσο με 95αρα στο CRV, μεγαλυτερο ποσο με 100αρα στο S2000.

Οπως εχω ξαναπει και σε αλλο τοπικ, τελικα ειχε δικιο ο Γιωργακης, δεν ελεγε ψεματα. Πρασινη αναπτυξη σημαινει να μη κινεις το αυτοκινητο σου με την αυξηση των καυσιμων, των τελων, των φορων κτλ, οποτε δεν επιβαρυνουμε το περιβαλλον και μειωνουμε τον κινδυνο ατυχηματων καθως παμε σαν τις κοτες στο δρομο. Που σημαινει οτι θα γεμισουν με VTEC KILLERS οι δρομοι.
Reply
Old Mar 14, 2010 | 03:22 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Κι εγώ, άγιο είχα που πρόλαβα και πήρα το Civicάκι ..και ο,τι σχέδια για άλλο μοτέρ κλπ..καταστράφηκαν μια και καλή.. 1.4cc ΦΔΓ !!
To S,έχω να το κουνήσω 2 εβδομάδες..
Παλιά αν έβγαινα βολτίτσα το βράδυ, το έπαιρνα, να χαλαρώσω, λιγάκι..
Τώρα μόνο ΣΚ κι αυτό αν κάτσει..
Λέω, ασ'το να το φυλάξω για καμιά εκδρομούλα με την "τρελοπαρέα"..(ξέρει αυτή.. )..

Στην ουσία πάντως, επειδή είχα συνηθίσει σε καταναλώσεις s2000 που δεν έκανα την κότα αν με προκαλούσαν (χεχε), τώρα με τη civicάρα, ακόμη και με αυτές τις τιμές, νομίζω πως οδηγώ υβριδικό..

Οπότε καλύτερα, μη σας πω..

(ο κλασσικός, ο μ@λ#κας, ο Έλληνας..)

Ευχαριστούμε Γιωργάκη, που μας ωθείς σε περισσότερο ορθολογική χρήση της ιδιοκτησίας μας!

Αλλά, παιδιά, συγγνώμη..
Αν μπουν και τα τέλη κυκλοφορίας στα καύσιμα, θα ανέβουν κι άλλο...???
Αλλιώς να πάω να νοικιάσω στο Κολωνάκι, να είμαι κοντά στο γραφείο..πιο λίγο θα μου στοιχίζει...
Reply
Old Mar 14, 2010 | 03:28 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by uma_chikara,Mar 14 2010, 01:22 PM
Αν μπουν και τα τέλη κυκλοφορίας στα καύσιμα, θα ανέβουν κι άλλο...???
Ναι θα ανεβουν κι αλλο οι τιμες στα καυσιμα δυστυχως. Αυτο θα ισχυει ομως απο το 2011 αν καταληξουν βεβαια σε αυτη τη πατεντα. Σε λιγο, απο τη τριτη ακριβοτερη βενζινη στην ΕΕ που εχουμε τωρα, θα παμε πρωτοι με τους χαμηλοτερους μισθους στην ΕΕ.
Reply
Old Mar 14, 2010 | 08:09 PM
george.alex's Avatar
Registered User

From: odos xwrafia arithmos agkathia

εγω βανω 90αρα απο ΑΠ. ξεροβηχει που και που βγανει και κανα φλεμα αλλα στη μπ*^τσ@ μου και στο γκ*λ* μου μαζι. το χω για καθημερινη μετακινηση και εξ αλλου αυτο με υπηρετει κι οχι εγω αυτο το π@π@ρι που μου θελει και 100αρα. τι το καναμε δω μεσα? αμερικαν μπαρ???
100αρα δε θα βαζα οχι F40 αλλα το ιδιο το enterprise να ειχα δεν εβανα μου θελει και κατοσταραααααα......
κατο να ναι οι ωρες του.
(εκτος και ειχα γεννηθει απ τα καραμπαλερια του σαουδαραβα σε'ι'χη αγιοταλλαχ του ηνωμενου αραβικου εμιρατου της περσιας!) τοτε ναι! θα του χωνα 200αρα και θα το αφηνα αναμενο στο ρελαντι φορ εβα ετσι για να ειναι παντα ετοιμο για ξεσκιδι οποτε κι αν ποτε μου ρθει ορεξη )

Reply
Old Mar 15, 2010 | 02:40 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Η ιστορία με την 100ρα είναι απλά ένα ακόμα θύμα της Ελληνικής πραγματικότητας.

Στην Ιταλία οι τιμές της απλή κυμαίνονται στα 1.250 με 1.350 και η τελευταία τιμή κυρίως στην Autostrada. Η 100ρα είναι περίπου στο 1.450 αλλά δεν την βρίσκεις στα περισσότερα πρατήριο,παρα μόνο στα Shell και τα IP.

Ποιό είναι το μυστικό όμως.Η απλή τους είναι 98ρα και όχι 95...Ασε που είναι και πολύ πιο καθαρή σαν βενζίνη και ανόθευτη... Άρα απλά δεν έχουν ανάγκη και λόγο να βάζουν 100ρα....Βάζεις την "απλή" και είσαι κομπλέ.

Τώρα 95ρα δεν συμφωνώ να βάζουμε στο S και ακόμα χειρότερα σε καθημερινή χρήση. Γιατί τότε κάνεις επιταχύνσεις με μεγάλες ταχύτητες στο κυβώτιο και χαμηλές στροφές, οπως και συνεχές σταμάτα ξεκίνα. Με μια χαμηλή ποιοτικά βενζίνη τα πυράκια καραδοκουν μιας και είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε μια τέτοια χρήση γιατι μην ξεχνάς ότι έχουμε και μεγάλη συμπίεση σαν κινητήρας.

Η χρήση 100ρας είναι επιβεβλημένη δυστηχώς και όχι μόνο λόγο απόδοσης αλλα για την μακροζωια του κινητήρα. Δεν σου λέω φυσικά ότι θα πάθει κάτι άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου...
Reply
Old Mar 15, 2010 | 04:09 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Βάζω 95άρα....

... αλλά ρε γμτ...μετά τα 235 κόβει...δεν πάει άλλο...

Τι να φταίει άραγες......;;;;;;

(και γω σου λέω...άντε να ναι και νοθευμένη η 95άρα...άντε γεια...)
Reply
Old Mar 15, 2010 | 07:05 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Χρηστο καλα τα λες.
Εχεις παει ποτε Ιταλια να βαλεις αυτη την 95αρα που λες?
Γιατι οσοι τη βαλαμε το S δεν πηγαινε βημα.
Λεω εγω τωρα....
Reply
Old Mar 15, 2010 | 07:15 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Εγώ πάλι θα πω:

Καλή η ανταπόκριση από Ιταλία αλλά εγώ σήμερα που ξύπνησα πάλι στην Ελλάδα ήμουνα.

Γιατρέ, το φάρμακο το παίρνω όπως μου είπατε: άσπρο πάτο.

Τι κάνω λάθος;
Reply
Old Mar 15, 2010 | 07:24 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Τελικα αυτη η Ιταλια "χαλασε" πολυ κοσμο
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:25 PM.