ατμοσφαιρα vs κομπρεσορας vs turbo
Για να επανέλθουμε και λίγο στο θέμα μας, είναι λογικό ο cpt να είναι ενθουσιασμένος. Παιδιά και μόνο που συζητάμε να γίνουν πατήματα με ένα ΝΑ S2000 FULL interior με compressorata kai turbo αυτοκίνητα με το ΙΔΙΟ πλαίσιο είναι παρανοϊκό (έστω με 200cc παραπάνω). Τα 200cc είναι αύξηση 10% ενώ εμείς συζητάμε για 0.6bar ήτοι 60% θεωρητική αύξηση ισχύος! Και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω χαρεί άλλο S όπως του cpt ίσως επειδή τα turbo/compressor είναι κυριολεκτικά αμέτρητα (σε Ελλάδα και εξωτερικό) ενώ τα καλά NA μετρημένα στα δάχτυλα. Το κόστος είναι οριακά μεγαλύτερο από ένα compressor (όχι πάνω από 1000-2000Ε το οποίο εκμηδενίζεται αν σκεφτούμε ότι παίρνεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μοτέρ από γενική επισκευή) και σίγουρα πίσω σε επιδόσεις (όχι πολύ όπως θα δούμε) αλλά μόνο και μόνο ότι είναι ΝΑ εμένα μου αρκεί. Κι ας είναι 2 καρότσια πίσω στα 200 (εκεί το κόβω).
Originally Posted by MANOS,Sep 14 2009, 11:31 PM
Θελω να σπασω κανενα σασμαν.
Γιωργο σηκωσε 0,8 και φερε να τιμωρησω κοσμο....
Γιωργο σηκωσε 0,8 και φερε να τιμωρησω κοσμο....

Γιαννακέ ετοιμάσου

Επισης να συμπληρωσω οτι θεωρω την ΝΑ βελτιωση πιο αξιοπιστη απο την F/I.
Αν μιλησουμε ομως για καθαρα θεμα δυναμης, δεν υπαρχει επαφη καμια.
Αν σημερα ειχα ενα S2000 με κλειστα ματια θα πηγαινα στην τοποθετηση turbo ακριβως σαν του Γιωργου που εχει δοκιμαστει και ξερουμε τι κανει + οτι δεν χρειαζεται να πουλησεις το turbo kit αν καποια στιγμη θες να ανεβεις σε αλογα.
0,8 bar σε stock μοτερ και καλα περιφερειακα βλεπεις ευκολα 360+ αλογα τροχο και αφηνεις απλα τους αλλους να παιζουν με φλατζες και εισαγωγες για να παρουν 1-5 αλογα

Εγω θα το δουλευα 1bar βεβαια
αλλα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια!
Originally Posted by MANOS,Sep 14 2009, 11:48 PM

Επισης να συμπληρωσω οτι θεωρω την ΝΑ βελτιωση πιο αξιοπιστη απο την F/I.
Αν μιλησουμε ομως για καθαρα θεμα δυναμης, δεν υπαρχει επαφη καμια.
Αν σημερα ειχα ενα S2000 με κλειστα ματια θα πηγαινα στην τοποθετηση turbo ακριβως σαν του Γιωργου που εχει δοκιμαστει και ξερουμε τι κανει + οτι δεν χρειαζεται να πουλησεις το turbo kit αν καποια στιγμη θες να ανεβεις σε αλογα.
0,8 bar σε stock μοτερ και καλα περιφερειακα βλεπεις ευκολα 360+ αλογα τροχο και αφηνεις απλα τους αλλους να παιζουν με φλατζες και εισαγωγες για να παρουν 1-5 αλογα

Εγω θα το δουλευα 1bar βεβαια
αλλα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια!
Ax ποσο τυχερος εισαι που δεν προλαβαμε να φας οχι κολωνα, οικοδομικο τετραγωνο....

Που πας ρε καραμητρο με τα ταπεινα σου 300 αλογατακια????
Εισαι τυχερος που δε μου το δινει ο Γιωργος, τι να σου κανω????
Και να ξερεις οτι αν ποτε κανει το λαθος και μου το δωσει, οχι 0,8 bar αλλα 2,0 θα σηκωσω να τρως τα φλογιδια.
Εχεις δει κατι τυπους με μηχανες που κανουν αλματα μεσα απο τις φλογες? Ετσι θα σ εχω κι εγω, θα στις αναβω στην ασφαλτο και μετα απο κανενα 20λεπτο θα περνας απο μεσα xaxaxaxaxaxaxaxaxa

Που πας ρε καραμητρο με τα ταπεινα σου 300 αλογατακια????

Εισαι τυχερος που δε μου το δινει ο Γιωργος, τι να σου κανω????
Και να ξερεις οτι αν ποτε κανει το λαθος και μου το δωσει, οχι 0,8 bar αλλα 2,0 θα σηκωσω να τρως τα φλογιδια.
Εχεις δει κατι τυπους με μηχανες που κανουν αλματα μεσα απο τις φλογες? Ετσι θα σ εχω κι εγω, θα στις αναβω στην ασφαλτο και μετα απο κανενα 20λεπτο θα περνας απο μεσα xaxaxaxaxaxaxaxaxa