Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Ζάντες-λάστιχα στο Sports Modulo S 2000

Thread Tools

Old Dec 14, 2010 | 03:02 PM
non-human's Avatar
Registered User

From: nowhere to be found
Default Ζάντες-λάστιχα στο Sports Modulo S 2000

Σύμφωνα με αυτό το video: [media]http://www.youtube.com/watch?v=RCPvg333RRk [/media]
το sports modulo S 2000 concept του Ian 2009, έχει 17άρες εμπρός και 18άρες πίσω, χωρίς να ξέρω ή να μπορώ να βρώ ( είμαι άσχετος και με τους υπολογιστές και με το διαδίκτυο ) specs για ζάντες-λάστιχα. Αυτή η ιδέα έχει καρφωθεί στο μυαλό μου.
Αν δεν βρώ τις διαστάσεις των ζαντών και των ελαστικών του, μάλλον θα καταφύγω στην δοκιμασμένη λύση, δηλαδή 17άρες με κάποιο semi-slick.
Τώρα για τις 17άρες, από τα λίγα που γνωρίζω, σωστά offset έχουν εκτός από τις oem, λίγες ζάντες όπως οι mugen, μερικές volk, prodrive, 57 motor sport, ssr, oz, και οι work
και οι enkei εφόσον αρκεστείς σε πίσω ζάντα φάρδους 8 in μόνο.
Ελπίζω στην βοήθειά σας γιατί ερχόμενος στην προηγούμενη συνάντηση στο Σ.Ε.Φ. το πίσω δεξί S02 εγκατέλειψε αυτόν τον μάταιο κόσμο, οπότε αναγκαστικά αλλαγή.

Υ.Γ. Θα ήθελα να ρωτήσω τόσο τους uma chikara, energetic, S2johnyK, kita, που ξέρω ότι έχουν κάποιες από τις ζάντες που ανέφερα, όσο και όποιους άλλους, αν βρίσκουν τα ελαστικά στους θόλους ή αλλού και αν έχουν κάνει fender rolling.

Ευχαριστώ και περιμένω τις γνώσεις και γνώμες σας.
Reply
Old Dec 14, 2010 | 11:09 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Σε περίπτωση που είναι σωστά τα offset, δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τους θόλους..Υπάρχει ένας "μπούσουλας" στο s2ki που τον έχουμε ποστάρει μπόλικες φορές, αλλά παρ'τον άλλη μία, για να μην ψάχνεις..

Based on successes and failures from many S2000 owners, we can use an offset calculator to figure out what other offsets and tires will work. These are minimum recommended offsets. You can use a higher offset if you want, and you will get additional fender clearance.

For the front:
Offsets lower than +43 are not recommended on the front because a very narrow tire would need to be used to avoid rubbing.
+43 to +47 offset: 205 tires, 6.5" - 7.5" wide wheel
+48 to +52 offset: 215 tires, 7.0" - 8.0" wide wheel
+53 to +57 offset: 225 tires, 7.0" - 8.0" wide wheel
+58 to +62 offset: 235 tires, 7.5" - 8.5" wide wheel
+63 or higher offset: 245 tires, 7.5" - 8.5" wide wheel

For the rear:
Offsets below 40 are not recommended for the rear because a tire narrower than the stock tire would need to be used to avoid rubbing.
+40 to +44 offset: 235 tires, 7.5" - 8.5" wide wheel
+45 to +49 offset: 245 tires, 7.5" - 9.0" wide wheel
+50 to +54 offset: 255 tires, 8.0" - 9.5" wide wheel
+55 to +59 offset: 265 tires, 8.5" - 9.5" wide wheel
+60 to +64 offset: 275 tires, 9.0" - 10.0" wide wheel
+65 or higher offset: 285 tires, 9.0" - 10.0" wide wheel

Note: Verify wheel width by checking the tire manufacturer's specifications . These are guidelines that should work for most wheel and tire combinations.

Τώρα, σχετικά με διαφορετική διάμετρο μπροστά-πίσω, δεν ξέρω τί περισσότερο μπορεί να προσφέρει..ίσως καλύτερα φρένα και αίσθηση μπροστά, σε συνδυασμό με κρατήματα πίσω.. Αν και όταν πέρασα από 16άρα σε 17άρα, το έκανα κυρίως για λόγους αίσθησης και τελικά όντως με τη 17άρα αισθανόμουν το αυτοκίνητο, να πατάει πολύ πιο σωστά στο δρόμο..
Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω καθόλου κατά πόσο θα απέδιδε κάτι τέτοιο στο S2000...
Reply
Old Dec 14, 2010 | 11:24 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εγώ απλά να προσθέσω το εξής.

Πάρε τον παραπάνω πίνακα ως μπούσουλα.
Να έχεις στο μυαλό σου ότι κάθε ελαστικό έχει διαφορετική σχεδίαση (πιο τετράγωνο πλαινό κτλ) οπότε ενώ στην ίδια διάσταση μπορεί κάτι να μην βρίσκει, κάτι άλλο ίσως και να βρίσκει.

Επίσης, διάβασε σε αυτον το λινκ https://www.s2ki.com/forums/index.ph...c=814350&st=50 απο αυτήν την σελίδα και μετά κάποια πράγματα που είναι γραμμένα για Work.
Reply
Old Dec 14, 2010 | 11:32 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Σχετικα με το παραπανω πινακα τον οποιο και ακολουθουμε εδω και καιρο, τελικα λογω διαφορετικης σχεδιασης του καθε ελαστικου οπως ανεφερε και ο Nabu, μπορω να συμφωνησω κι εγω οτι δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα για το αν θα βρισκει στους θολους ή οχι. Το εχουμε δει και στη πραξη αυτο.
Reply
Old Dec 15, 2010 | 12:07 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Μιας και ξεκινήσαμε να συμπληρώνουμε, να συμπληρώσω κι εγώ, πως σε περίπτωση ύπαρξης coilover στο αυτοκίνητο, μπορούν μέχρι ένα σημείο να αντιμετωπιστούν φαινόμενα επαφής του ελαστικού με τους θόλους..
Με μία coilover σίγουρα, όσα λέει ο παραπάνω πίνακας, ισχύουν..(εδώ ισχύουν άλλα κι άλλα..)

Όπως και να έχει, αν δεν υπάρχουν τίποτα τέρατα για δαγκάνες μπροστά, είναι καλό, να μην ξεφεύγουμε από τα OEM offset...
Reply
Old Dec 15, 2010 | 04:44 PM
non-human's Avatar
Registered User

Ηλία, Κωνσταντίνε, Μάριε, σας ευχαριστώ. Τον μπούσουλα τον είχα ήδη διαβάσει. Με τίποτα δεν θα οδηγηθώ σε ακραία offset, το αντίθετο μάλιστα.
Παραθέτω εδώ κι ένα site υπολογισμού offset ζάντων, που μαθηματικώς τουλάχιστον το έχω τσεκάρει.
http://www.1010tires.com/WheelOffsetCalculator.asp
Ο Γού, δηλαδή το S μου, θα μείνει με τις oem αναρτήσεις προς το παρόν.
Για ζάντες θα προτιμούσα Volk, Mugen, Prodrive (πιο normal offsets σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου ).
Μήπως καταφέρατε να βρείτε κάτι με τα specs ζαντών-ελαστικών στο sports modulo ? ( είπαμε ότι είμαι βλάκας σε ότι αφορά υπολογιστές και διαδίκτυο )

Reply
Old Dec 19, 2010 | 02:03 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Φίλε μου απάνθρωπε, το ότι η modulo έφτιαξε ένα πρωτότυπο δεν σημαίνει κιόλας ότι αποτελεί και οδό την οποία θα πρέπει κάποιοι να περπατήσουν.
Εμένα το σεταπ με την 17αρα μπροστά και την 18αρα πίσω πιο πολύ σε NSX μου φέρνει.

Επίσης δεν ξέρω καν αν αυτή η κίνηση τους έχει "αποτυπωθεί" κάπου με την έννοια ότι έχει λάβει μέρος σε κάποια διοργάνωση κτλ.
Με ένα γρήγορο search που έκανα δεν βρήκα τίποτα για τα specs των ζαντών του.Αλλα ακόμα και να έβρισκα πχ τα offset δεν σημαίνει κάτι αυτό.
Για άλλο σκοπό φτιάχτηκε αυτό το S2000 και για άλλο θέλω να πιστεύω το δικό σου.
Οι διαδεδομένες επιλογές σχετικά με το "στήσιμο" ενός S2000 είναι παντού σε αυτό το φόρουμ και πολύ εύκολα μπορεις να τις εντοπίσεις.

Τώρα όσο αφορά την επιλογή σου για ζάντες το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από ΤΟ ΤΙ ΘΕΣ να κάνεις στο αμάξι. Όλες αυτές οι ζάντες που αναφέρεις είναι πάρα πολύ καλές αλλά όλα εξαρτώνται από αυτό που έγραψα στην προηγούμενη πρόταση.
Και για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση όχι δεν έχω κάνει fender rolling ούτε βρίσκω σχεδόν πουθενά πάρα μόνο ελάχιστα σε πολυυυυυ extreme καταστάσεις.

Free tip:Αν μπορούσες να περιμένεις λίγο (αν βέβαια αυτό είναι δυνατό) την προηγούμενη εβδομάδα μίλαγα με άτομο μέσα από την Bridgestone και μου είπε ότι κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα φέρουν στην Ελλάδα λαστιχαρα διγομη κατηγορίας ενδιάμεση πολιτικού και σεμι σλικ από την νέα χρονιά με κωδικη ονομασία S002 (μην μπεις στον κόπο να την ψάξεις στο google, τους έχει πιάσει τρελή μυστικοπάθεια)
Reply
Old Dec 20, 2010 | 11:09 AM
non-human's Avatar
Registered User

Γιάννη, σ΄ευχαριστώ για την απάντηση και ναί, μπορώ να περιμένω για τα S002, μιάς και το S μου διεκδικεί το βραβείο ακινησίας. To μόνο κακό είναι, ότι δεν μπορώ να βρώ ένα 225/50/16 ( το πίσω δεξί S02 μας άφησε χρόνους ) ώστε να έρχομαι και στίς συναντήσεις μέχρι ν΄αλλάξω σε 17άρες.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, οι διαστάσεις στις ΤΕ 37 που φοράς είναι= 7.5 Χ 17 + 48 και 8.5 Χ 17 +50. Τί διαστάσεις και τί τύπο ελαστικών έχεις ?
Πόσο δίκιο είχες όταν έγραφες στο ευθυγράμμιση ΙΙ, ότι η γεωμετρία και τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας, είναι οι θεμελειώδεις τομείς του.
Εξεπλάγην θετικότατα, που δεν έχεις κάνει fender rolling.
Thanks και θα σας ενοχλήσω λίαν συντόμως.

Υ.Γ. Γιάννη έχεις pm.
Reply
Old Dec 21, 2010 | 09:23 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Γιάννη, σ΄ευχαριστώ για την απάντηση και ναί, μπορώ να περιμένω για τα S002, μιάς και το S μου διεκδικεί το βραβείο ακινησίας. To μόνο κακό είναι, ότι δεν μπορώ να βρώ ένα 225/50/16 ( το πίσω δεξί S02 μας άφησε χρόνους ) ώστε να έρχομαι και στίς συναντήσεις μέχρι ν΄αλλάξω σε 17άρες.

Μπορώ να σε στείλω σε κάποιους που από όσο γνωρίζω θα έχουν

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, οι διαστάσεις στις ΤΕ 37 που φοράς είναι= 7.5 Χ 17 + 48 και 8.5 Χ 17 +50. Τί διαστάσεις και τί τύπο ελαστικών έχεις ?

Σκέφτομαι να τις δώσω.Τις θες?Θα πάω σε non-staggered με 17αρες RE30 και 35αρι offset.Τωρα λογω R888 εχω 215/45 & 235/40 αλλα και το 215/45 & 245/40 δουλεύει μια χαρά

Πόσο δίκιο είχες όταν έγραφες στο ευθυγράμμιση ΙΙ, ότι η γεωμετρία και τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας, είναι οι θεμελιώδεις τομείς του.
Εξεπλάγην θετικότατα, που δεν έχεις κάνει fender rolling.

Καλά είπαμε... όχι και από αυτό το offset να κάνουμε fender rolling

Thanks και θα σας ενοχλήσω λίαν συντόμως.

Υ.Γ. Γιάννη έχεις pm.

Σου απάντησα στέλνοντας σου το κινητό μου καλύτερα γιατί θα πάρει πολύ χρόνο το γράψιμο. Όποτε είναι πάρε με
Reply
Old Dec 21, 2010 | 11:56 AM
s2k_cy's Avatar

Originally Posted by S2johnyK,Dec 19 2010, 03:03 PM
Free tip:Αν μπορούσες να περιμένεις λίγο (αν βέβαια αυτό είναι δυνατό) την προηγούμενη εβδομάδα μίλαγα με άτομο μέσα από την Bridgestone και μου είπε ότι κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα φέρουν στην Ελλάδα λαστιχαρα διγομη κατηγορίας ενδιάμεση πολιτικού και σεμι σλικ από την νέα χρονιά με κωδικη ονομασία S002 (μην μπεις στον κόπο να την ψάξεις στο google, τους έχει πιάσει τρελή μυστικοπάθεια)
Μολις μάθεις τυλιξε μου μια τετράδα
Reply

All times are GMT -8. The time now is 11:02 PM.